Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR; Morehouse, LA.

18 Apr 2024 15:58:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, MO.

18 Apr 2024 12:37:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clinton, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 12:28:09

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

18 Apr 2024 12:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MO; Jackson, MO; Ray, MO.

18 Apr 2024 11:28:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Ray, MO.

18 Apr 2024 11:02:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Wyandotte, KS; Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:57:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Leavenworth, KS; Buchanan, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:24:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Leavenworth, KS; Wyandotte, KS; Buchanan, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:17:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS.

18 Apr 2024 09:57:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, KS; Leavenworth, KS; Buchanan, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 09:57:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 09:44:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, KS.

18 Apr 2024 09:31:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 09:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

18 Apr 2024 09:15:26
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 10:10 uur | Bericht #426593
Het weer met Hemelvaart 2014

Hemelvaart 2014 zal geen geheel droge dag gaan worden. Daar waar veel mensen vrij zijn deze dag, en er graag een dagje op uit willen zijn met de buiten activiteiten, afhankelijk van wat het weer doet. Vooralsnog trekt er donderdag een lijn met regen van noord naar zuid. In het zuiden is het in het begin van de ochtend nog droog maar overwegend bewolkt. In het noorden begint het woensdagavond al te regenen. Deze regen trekt in de loop van de dag naar het zuiden. Later word het vanuit het noorden langzaam aan droger maar het blijft overwegend bewolkt met nauwelijks ruimte voor de zon. In het zuiden kan het tot het eind van de middag af en toe blijven regenen. Voor onze zuiderburen blijft het tot in de avond regenenachtig. In het zuiden van België is de lucht wat onstabiel dus is een enkele donderklap niet geheel uit te sluiten.




Kaarten: KNMI, Wetterzentrale
©Onweer-Online


| Gewijzigd: 27 mei 2014, 10:28 uur, door Debbieke
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 10:18 uur | Bericht #426594
Lange termijn guidance inclusief Hemelvaart 2014.

Synoptische ontwikkeling

Een hoogtelaag ligt noord van Ierland heeft een trog via de Golf van Biskaje over Frankrijk richting de Tsjechië, terwijl er een hoogterug boven Scandinavië ligt. Aan het begin van de periode wordt ons weer beïnvloed door de hoogtetrog, maar aan het eind van de week beweegt de rug iets zuidwaarts, krijgt een tijdelijk verbinding met het Azorenhoog en gaat een tijdelijke invloed op ons weer uit oefenen. Gedurende het weekeinde neemt de rug in betekenis af en komt een volgend hoogtelaag vanuit Scandinavië richting ons land en dit laag krijgt uiteindelijk een verbinding met een hoogtelaag vanaf de Atlantische Oceaan. Aan de grond uit dit patroon zich tot en met donderdag in een vore over onze omgeving en hoge druk boven Scandinavië. In een oostelijke stroming ligt er dan een tong van lucht met hoge Theta-w850 waarden over onze omgeving, wat zorgt voor een buiig weertype. Vanaf vrijdag komen we onder invloed van een uitloper van het hoog over de Britse Eilanden en de Noordzee en stabiliseert de atmosfeer. We krijgen dan een meer noordelijke stroming. Volgende week gaat in de operationele run lage druk boven Scandinavië ons weer bepalen en krijgen we te maken met opnieuw een wisselvallig weertype

Modelbeoordeling en onzekerheden
Tot en met het weekeinde zijn de verschillen tussen de diverse clusters klein. Op langere termijn nemen de verschillen toe, hoewel de meerderheid van de clusters en hoogtelaag/-trog in onze omgeving laten zien. Wel zijn er duidelijke verschillen in de positie ervan. Slechts in een klein deel van de members (5%) bevinden we ons onder invloed van een hoogterug. Dit vertaalt zich in een buiig weertype voor de eerste dagen, waarna het aan het eind de week de atmosfeer tijdelijk stabiliseert. Op de lange termijn neemt de wisselvalligheid weer toe. Wel zijn de temperaturen gedurende de hele periode rond normaal. Er zitten nauwelijks echt warme oplossingen tussen, pas in de loop van volgende week zijn er een beperkt aantal oplossingen met temperaturen richting de 25 graden. De wind is gedurende de hele periode beperkt.

Samenvatting meerdaagse-periode:
Donderdag bewolkt en af en toe regen. Vrijdag en zaterdag tijdelijk droger met geregeld zon, later opnieuw wisselvallige. De middagtemperaturen komen uit op ongeveer 18 graden.

Samenvatting EPS-periode:
Kans van ongeveer 40% op een aanhoudend wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder de normale waarden voor de tijd van het jaar en 50 % kans op droog weer met middagtemperaturen rond of iets boven de langjaargemiddelde waarden.



Bron: KNMI
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 13:32 uur | Bericht #426629
Meteogroup - Weer.nl


Foto: Gieny Westra

Het is slakkenweer! Met de hoge temperaturen vorige week en de regen op dit moment leven de slakken helemaal op. Moestuintjes zijn dan ook niet veilig...
Vanmiddag en morgen houdt dit natte weerbeeld nog aan, maar vanaf Hemelvaart zet zich een verandering in. Het regengebied schuift dan geleidelijk naar het zuiden weg. Vrijdag en ook het weekend zien er goed uit, met veel zon!

[f]MeteoGroup
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2014, 12:55 uur | Bericht #426748
Zonnig hemelvaartweekend voor de boeg



Na enkele dagen met veel regen ziet het weerbeeld er tijdens het hemelvaartweekeinde een stuk beter uit. Hemelvaartsdag begint nog nat maar vanaf vrijdag laat de zon zich weer zien. Dat verwacht Weerplaza woensdag.Dauwtrappende jeugd moet donderdagochtend rekening houden met wat motregen of regen, maar de rest van de dag blijft het droog. Vrijdag en zaterdag schijnt de zon flink. Wel blijft de temperatuur wat achter door een matige noordenwind. Op de stranden is het daarom frisjes, denkt het weerbureau. Landinwaarts loopt de temperatuur op tot 20 graden. De zon laat zich zondag ook zien, maar dan is er ook meer bewolking.

Wateroverlast
De vooruitzichten voor na het weekeinde zien er ook goed uit. Waarschijnlijk wordt het weer warmer en loopt de temperatuur op tot plaatselijk 25 graden. Het zonnige weekeinde markeert het eind van de hevige regenval van de afgelopen dagen. Vooral in het zuiden, oosten en noordoosten van het land leverde de grote hoeveelheden neerslag wateroverlast op.

Bron: Nieuws | Gewijzigd: 6 februari 2017, 09:34 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 84 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 84, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen 27-28 augustus 2016".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden