Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2014, 10:23 uur | Bericht #432009
Kinderen onderkoeld op Joy Joy


De kindjes kregen warmtedekens tijdens het Joy Joy kinderfestival, nadat ze onderkoelingsverschijnselen vertoonden. - Foto Tim Dehaen De kindjes kregen warmtedekens tijdens het Joy Joy kinderfestival, nadat ze onderkoelingsverschijnselen vertoonden. - Foto Tim Dehaen

Meer dan honderd kinderen raakten onderkoeld door de regen tijdens het Joy Joy kinderfestival op de Grote Markt van Sint-Truiden. Toch spreekt burgemeester Veerle Heeren van een groot succes met 1.500 deelnemers. Veel ouders haalden boos uit op sociale media.

Het jaarlijkse kinderfestival op de Grote Markt lokte zaterdag 1.500 kinderen, maar eindigde zaterdag in mineur door het aanhoudende regenweer. Het Rode Kruis ving volgens een persbericht van de stad tegen 18 uur een 50-tal kinderen op met onderkoelingsverschijnselen, maar bronnen binnen de hulpdiensten spreken zelfs van 150 kinderen. "We waren zelf helemaal verrast door de weersituatie", vertelt burgemeester Heeren (CD&V). "Voor de start van het festival om 15.30 uur werd ons gemeld dat de regenval zou stoppen om 16 uur. Daarom besloten we het festival door te laten gaan in open lucht. Rond 18 uur bleken heel wat kinderen verkleumd. Toen werd er ingegrepen en hebben we de kinderen opgevangen in de toeristische dienst. Het Rode Kruis wikkelde hen in warmtedekens."

Een en ander weerhield de stad er niet van een persbericht de wereld in te sturen met de ronkende titel 'Kinderfestival Joy Joy groot succes'. Burgemeester Heeren wou daar gisteren verder geen commentaar op geven. In het persbericht werd vermeld dat 50 kinderen preventief werden opgevangen en dat alle ouders werden verwittigd.

"Niet verwittigd"
De ouders van de onderkoelde kinderen spreken dat tegen en betreuren dat ze niet vlugger gecontacteerd werden, toen er problemen rezen. "Toen ik mijn dochter Lynn ging afhalen, kon ik haar niet onmiddellijk vinden", vertelt vader Reginald Lycke. "Blijkbaar was ze ook opgevangen in de toeristische dienst. De kinderen hadden nochtans een polsbandje met het telefoonnummer van de ouders aan, maar toch werd ik niet gebeld. Als ze me verwittigd hadden, had ik tenminste droge kleren mee kunnen nemen voor Lynn. Volgens mij hebben de organisatoren hier echt wel fouten gemaakt." De man is wel lovend voor de hulpdiensten die de kinderen prima opvingen.

De broertjes (9 en 10) van Joyce Heusdens (18) uit Sint-Truiden raakten ook onderkoeld op Joy Joy. "Blijkbaar mochten we mijn broertjes al vanaf half zes op gaan halen, maar daar wisten we niets van", foetert Joyce. "Toen mama aankwam, waren veel kinderen aan het wenen. Sommigen stonden er op blote voeten en waren kletsnat. Mijn broertjes zijn de voorbije jaren altijd naar Joy Joy geweest zonder problemen, maar de organisatie had dit keer beter moeten nadenken of ze de schuimparty en de waterspelletjes wel door kon laten gaan. In sommige springkastelen stond ook water. Mijn broertjes waren kletsnat. Hun vingers waren verrimpeld alsof ze al enkele uren in bad hadden gezeten."

Boze reacties
Het regende op Facebook boze reacties na afloop. Veel ouders zijn van oordeel dat het festival beter stopgezet was. Gisteren vond de tweede dag van het festival ook plaats zoals gepland. "Gisteren mochten de ouders, in tegenstelling tot zaterdag, binnen op het festival, dus konden ze zelf bepalen wanneer ze hun kinderen mee naar huis namen. Er volgt nog een debriefing en we zullen bekijken wat volgend jaar anders moet", stelt Heeren.

Bron: HLN
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 91 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 91, lezen 1 mensen het topic "Winterverwachting(en) 2014- 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden