Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juli 2014, 15:16 uur | Bericht #434987
'Verdwenen' passagiersvliegtuig lijkt neergestort in Nigeria


Een Boeing 767-300 van Air Algérie © Wikimedia.

Een vliegtuig van de Algerijnse luchtvaartmaatschappij Air Algérie met 116 mensen aan boord is vanochtend, 50 minuten na te zijn opgestegen in het West-Afrikaanse Burkina Faso, van radar verdwenen. Dat meldde het Algerijnse staatspersbureau APS. Volgens de Weather Channel zou er boven Mali, waar het vliegtuig verdween, sprake van noodweer zijn.

Het toestel was onderweg van de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, naar de Algerijnse hoofdstad Algiers. Het zou over het oosten van Mali moeten vliegen waar onder meer Nederlandse militairen zijn gelegerd. Er zitten 110 passagiers en 6 bemanningsleden in het vliegtuig.

Boven Mali, waar het vliegtuig vermoedelijk verdwenen is, is sprake van noodweer. Dat zegt Nick Wiltgen van The Weather Channel.

Toestel MD-83
Het toestel is naar verluidt van het type MD-83, een soort verlengde McDonnell Douglas DC9. Daar kunnen maximaal 117 passagiers in. APS meldt dat het calamiteitenplan in werking treedt, zoals het protocol voorschrijft.

'Vliegtuig niet aangekomen op verwachte locatie'
Het gaat om een vlucht van de Spaanse vliegmaatschappij die wordt uitgevoerd door Air Algérie. Swiftair meldt dat het toestel volgens de planning om 5.10 uur lokale tijd zou moeten arriveren, maar niet is aangekomen op de verwachte locatie.

Dramatische week voor luchtvaart
De luchtvaart is in een week tijd al geschokt door de crash van een Maleisische Boeing 777 donderdag 17 juli, waarbij 298 doden vielen, en de gisteren dramatisch verlopen noodlanding van een Taiwanees toestel met 48 doden tot gevolg.

Bron: AD
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juli 2014, 16:16 uur | Bericht #434994
Algerijns vliegtuig met 116 mensen aan boord gecrasht

Deze foto is niet meer beschikbaar
© reuters.

update Het eerder vandaag van de radar verdwenen vliegtuig van Air Algérie met 116 mensen, onder wie veel Fransen, aan boord is in het noorden van Mali neergestort. Dat heeft commandant Koko Essien van de VN-missie in Mali bevestigd. Het toestel is neergekomen ergens tussen Gao en het 450 kilometer noordelijker gelegen Tessalit, aldus Essien.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© Weerplaza.

De Algerijnse regering heeft bevestigd dat het toestel is neergestort. De Algerijnse premier Abdelmalek Sellal zou hebben gezegd dat het toestel waarschijnlijk bij Gao is neergekomen. In die plaats zijn Nederlandse militairen in het kader van de VN-missie gelegerd.

Volgens Michiel Severin van Weerplaza hing er boven Mali, op het moment dat het vliegtuig verdween, een onweersbui. Deze bui zou volgens Severin een rol gespeeld kunnen hebben, maar hij houdt een slag om de arm: 'Dit soort buien leidt normaal gesproken tot weinig problemen. Er lijkt immers genoeg ruimte om er omheen te vliegen, wat doorgaans gedaan wordt.'

'Geen aanslag'
Een Franse regeringswoordvoerder acht het vooralsnog uitgesloten dat het toestel door islamitische rebellen in Mali het toestel uit de lucht is geschoten. Volgens hem hebben de opstandelingen daarvoor de wapens niet. De Fransen hebben twee in West-Afrika gestationeerde vliegtuigen de lucht in gestuurd om het neergestorte toestel te zoeken.

Het vliegtuig was een MD-83, een soort verlengde DC9. Er heerste grote verwarring over het lot van het vliegtuig dat in de nacht van woensdag op donderdag verdween, nadat het was opgestegen van de luchthaven van Ouagadougou, de hoofdstad van het West-Afrikaanse Burkina Faso.

Canadezen en Libiërs
Aan boord van het vliegtuig van Air Algérie waren zeker 50 Fransen, zei een zegsman van de getroffen luchtvaartmaatschappij in Ouagadougou. Ook waren vijf Canadezen en 16 Libiërs aan boord volgens de Algerijnse autoriteiten. De bemanning bestond uit zes Spanjaarden. Air Algérie had het toestel van de Spaanse maatschappij Swiftair gehuurd. Er zouden reizigers van zeker tien nationaliteiten aan boord zijn geweest.

De minister van Transport van Burkina Faso zei dat de bemanning vanwege een storm een andere route wilde nemen. De bemanning vroeg de luchtvaartautoriteiten daarom, zei de bewindsman. Het vliegtuig zou in buitengewoon slechte weersomstandigheden zijn verdwenen.

Gevechten
Het gebied waar het voor het laatst vloog, is het toneel van gevechten tussen vooral Franse en Afrikaanse troepen enerzijds en jihadisten en bendes anderzijds. Frankrijk greep er begin vorig jaar militair in, toen jihadisten een opstand van Toearegs aangrepen voor hun offensief. Ze liepen toen Mali bijna onder de voet. Het straatarme en verscheurde land moet nu met hulp van de VN-missie weer op de rails gezet worden. Meer dan 350 Nederlandse militairen zijn in Mali voor die missie die door de Nederlander Bert Koenders wordt geleid.

Franse gevechtsvliegtuigen zoeken wrak Mali
Twee Franse Mirage 2000-gevechtsvliegtuigen die in West-Afrika zijn gestationeerd, zijn opgestegen om het wrak van het toestel van Air Algérie in het noorden van het West-Afrikaanse land Mali te zoeken. Dat heeft een woordvoerder van het Franse leger gemeld.

De gevechtsvliegtuigen zullen het gebied doorzoeken vanaf de laatst bekende plaats waar het vloog langs de route die het toestel waarschijnlijk volgde totdat het verdween, aldus de woordvoerder. woordvoerder.De VN heeft nog geen opdracht gegeven om de Nederlandse eenheden gestationeerd in Gao in te zetten in de zoektocht, meldde het ministerie van Defensie in Den Haag.

Wel is het medisch personeel, onder wie Nederlanders, op stand by gezet. Nederland heeft enkele honderden militairen in het noorden en vier Apache-gevechtshelikopters. Zij maken deel uit van VN-missie Minusma.

Bron: AD
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 juli 2014, 13:10 uur | Bericht #435047
Vliegtuig Air Algérie allicht door slecht weer gecrasht

Het toestel van Air Algérie dat gisteren is neergestort met minstens 116 mensen aan boord, is "in een gedesintegreerde toestand" gelokaliseerd in de regio Gossi, in het noorden van Mali, dichtbij Burkina Faso. De slechte weersomstandigheden zijn de "meest waarschijnlijke oorzaak". De Franse president Hollande heeft bevestigd dat geen van de inzittenden de crash overleeft heeft.

"Het toestel werd duidelijk geïdentificeerd, ondanks zijn gedesintegreerde toestand", preciseert het Franse presidentschap. Een Frans militair detachement werd ter plaatse gestuurd om de site te beveiligen en de eerste informatie te verzamelen. De Franse president betuigt voorts zijn solidariteit met de families en naasten van de slachtoffers. "We vermoeden dat het vliegtuig schade opliep door de weersomstandigheden", aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, deze ochtend op radiozender RTL. Hij voegde eraan toe dat "geen enkele hypothese uitgesloten kan worden zolang alle resultaten van het onderzoek niet bekend zijn."

Geen overlevenden
De Franse president Hollande heeft bekend gemaakt dat er geen overlevenden zijn. Daarvoor liet de Frans staatssecretaris voor Transport, Frédéric Cuvillier, al wete, dat het "weinig waarschijnlijk" was, "bijna uitgesloten", dat er overlevenden zouden zijn na de crash. Franse militairen zijn op weg naar het wrak en "zullen de hele zone beveiligen". "De overblijfselen waren compleet verbrand en lagen verspreid over de grond", meldde Gilbert Diendere van het plaatselijke crisisteam in Burkina Faso. "Helaas heeft niemand de crash overleefd."

President Mali
Lokale autoriteiten meldden eerder al dat het toestel in de buurt van Gao lag, vlakbij de grens met Burkina Faso. Volgens de staatstelevisie gaat president Ibrahim Boubacar Keïta van Mali vrijdag naar de rampplek. Onder de slachtoffers zijn 51 Fransen, vier Duitsers, twee Luxemburgers, een Zwitser en een Belg, aldus de autoriteiten. Volgens luchtvaartmaatschappij Air Algérie steeg het toestel woensdagnacht op in Ouagadougou met meer dan 110 passagiers en zes bemanningsleden aan boord. De bestemming was Algiers, maar vijftig minuten na het vertrek verdween het vliegtuig van de radar.

bron: HLN | Gewijzigd: 25 juli 2014, 13:11 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juli 2014, 20:56 uur | Bericht #435720
"Piloten Air Algérie wilden vlak voor crash omkeren"

Deze foto is niet meer beschikbaar
De crashsite van het donderdag in Mali neergestorte toestel van Air Algérie. © epa.

De twee zwarte dozen van het, vorige week in Mali gecrashte, vliegtuig van Air Algérie zijn gisteren aangekomen in Parijs voor nader onderzoek. De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, sprak tijdens een persconferentie over het verdere verloop van dat onderzoek en gaf ook een nieuw feit bloot: vlak voordat het contact met het vliegtuig wegviel vroegen de piloten om te mogen keren. In Frankrijk zijn drie dagen (maandag t/m woensdag) van nationale rouw afgekondigd

Het is nu te vroeg om volledige duidelijkheid te geven", zei Fabius gisteren in Parijs. Hij gaf dan ook aan dat in het onderzoek naar de oorzaken van de Franse vliegramp geen enkel scenario wordt uitgesloten. "Wel weten we dat die nacht het weer slecht was. De bemanning van het vliegtuig vroeg uit te mogen wijken, en daarna om te mogen keren. Daarna ging het contact verloren", zo onthulde de Franse minister het nieuwe feit.

Crash
Het toestel van Air Algérie van het type MD-83 was donderdag onderweg van het West-Afrikaanse land Burkina Faso naar de hoofdstad van Algerije, Algiers. Het vliegtuig stortte neer in Mali, waarschijnlijk door slechte weersomstandigheden. Alle 118 inzittenden zijn om het leven gekomen, onder wie meer 54 Fransen. Daarnaast waren ook Duitsers, Spanjaarden, Algerijnen en Egyptenaren aan boord.

Alle slachtoffers worden naar Frankrijk overgebracht voor identificatie. Het verzamelen van hun stoffelijke overschotten heeft volgens Fabius 'absolute prioriteit'. Tegelijkertijd waarschuwde hij dat de zoektocht moet plaatsvinden in moeilijke omstandigheden. Sommige resten zijn verpulverd, de hitte is drukkend en het regent van tijd tot tijd. Ook de communicatie en het vervoer is lastig in het rampgebied. "We doen er alles aan om de lichamen van de slachtoffers te identificeren. We zullen het zorgvuldig doen, maar het zal een lang proces zijn en zeer complex."

Zwarte dozen
Daarbij hoort ook het ontcijferen van de informatie op de zwarte dozen. De dozen registreren alle vluchtgegevens, inclusief de gesprekken in de cockpit.
Volgens Rémi Jouty, directeur van het Franse onderzoeksbureau voor luchtvaartongevallen BEA, zullen de onderzoekers in een eerste fase proberen om de ruwe gegevens uit de beide dozen naar boven te halen. "Als de registraties in goede staat zijn, kan dat snel gaan, binnen enkele uren. Als ze in slechte staat zijn, kan dat ingewikkeld worden en meerdere dagen of zelfs weken in beslag nemen." AFP meldde gisteren op basis van een bron dat een van de twee zwarte dozen aan de buitenkant zwaar beschadigd is, maar die informatie wilde een woordvoerder van BEA niet bevestigen.

Bron: HLN
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 181 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 181, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden