Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 11:59:48

De kaart De Bilt - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 11:59:47

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 09:59:37

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 08:59:57

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 08:59:57

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

2 Feb 2023 08:59:56

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 07:00:01

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 05:59:58

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 03:59:52

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 03:59:51

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 03:59:37

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

2 Feb 2023 02:00:05

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 02:00:03

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 02:00:00

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Feb 2023 01:59:59
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Meer felle natuurbranden verwacht in Nederland

Winterdiscussietopic

Droog en rustig weekend, volgende week bij vlagen guur weer

Winterkou in Nederland snel aan het verdwijnen

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 Jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juli 2014, 13:44 uur | Bericht #435756
'150 mensen onder puin door aardverschuiving India'


AFP

Tientallen inwoners van een dorpje Ambe, in West-India, zijn als gevolg van een aardverschuiving bedolven geraakt onder modder en puin.

Volgens persbureau AP zouden meer dan 150 mensen onder het puin liggen. Aanleiding voor de aardverschuiving is hevige regenval in de regio. Reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door het slechte weer en onbegaanbare wegen. Aardverschuivingen komen in India met enige regelmaat voor, met name tussen juni en september, in de moessontijd.

Bron: NU
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
31 juli 2014, 09:49 uur | Bericht #435781
Dodental aardverschuiving India opgelopen tot 23


Reddingswerkers op de plek van de aardverschuiving in Malin. © ap.

Het aantal slachtoffers van de verwoestende aardverschuiving in het westen van India is verder opgelopen tot 23, zo melden de Indiase media. De overheid vreest dat het dodental nog verder zal oplopen. Er zijn nog altijd minstens 150 inwoners van het dorp Malin, in de deelstaat Maharashtra, vermist.

Het dorp Malin, in het district Pune, werd gisteren getroffen door een enorme aardverschuiving. Als gevolg van de hevige moessonregens kwam een deel van een heuvel op het dorp terecht. Veertig tot vijftig huizen raakten daardoor bedolven.

Er konden tot nu toe acht mensen levend van onder de modder en het puin worden gehaald, zo meldt de zender NDTV. Maar de reddingsoperatie wordt nog altijd bemoeilijkt door de aanhoudende regen.

In India vindt momenteel het regenseizoen plaats. Ook in de noordelijke staten Uttarakhand en Himachal Pradesh hebben de voorbije weken verschillende aardverschuivingen plaatsgevonden, waardoor nationale wegen geblokkeerd raakten.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
31 juli 2014, 19:37 uur | Bericht #435791
Zeker 31 doden na aardverschuiving in India

Het dodental van de verwoestende aardverschuiving in het westen van India is donderdag verder opgelopen tot 31. Hevige regen belemmert de reddingswerken ernstig en maakt het bijzonder moeilijk om mensen terug te vinden in de modder. Er konden tot nu toe acht mensen levend van onder de modder en het puin worden gehaald. Dat bevestigt de lokale regeringsambtenaar Ganesh Patil donderdag officieel. Maar na ‘meer dan 35 uur [...] is het onwaarschijnlijk dat er nog meer van de naar schatting 120 tot 150 mensen die onder het puin begraven liggen levend worden teruggevonden. Maar we kunnen maar hopen’, aldus Patil.

De aanhoudende en zware regenval had woensdagmorgen voor een aardverschuiving op een helling gezorgd, waardoor het dorp Malin in de deelstaat Maharashtra onder de modder bedolven raakte. Er werden in totaal 44 huizen getroffen.

‘We kunnen geen gebruik maken van zware machines, omdat het allemaal zo modderig en zacht is door de aanhoudende regen’, aldus nog Patil. ’De reddingsoperaties zouden op zijn minst nog twee dagen duren.’

In een vijftal omliggende dorpen hebben districtmedewerkers de bewoners geëvacueerd. Volgens de Indiase zender NDTV is de regio uitgebreid ontbost, wat het gebied extreem kwetsbaar maakte voor aardverschuivingen.

Bron: de Standaard
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
2 augustus 2014, 09:08 uur | Bericht #435914
Belg gered bij dodelijke aardverschuiving in Nepal

Bij een aardverschuiving en overstromingen in het noordoosten van Nepal, kwamen minstens acht mensen om het leven, 18 anderen raakten gewond. Dat berichten lokale media zaterdag. Verschillende mensen konden worden gered, onder wie een Belg, schrijft het Duitse persagentschap dpa.

Een aardverschuiving heeft de Sunkoshi rivier geblokkeerd, waardoor het waterpeil met verschillende meters is gestegen. In het dorp Jure, op zo’n 80 kilometer van de hoofdstad Kathmandu, raakten een 100-tal huizen overspoeld door het water. Zestien mensen konden worden gered, onder wie een Belg. De Sunkoshi rivier is een bekende plek om te raften of kajakken.

De politie onderzoekt hoe ze de rivier opnieuw moet vrijmaken, eventueel door het opblazen van de Sunkoshi-dam. Manueel opruimen lukt niet en materieel kan niet ter plaatse geraken omdat de snelweg is versperd. Die snelweg is de enige verbinding in de regio tussen Nepal en China (Tibet), het verkeer wordt tegengehouden.

Steden en dorpen in de buurt, waaronder Barahbise, worden geëvacueerd.

Bron: Het Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
2 augustus 2014, 21:20 uur | Bericht #436239
Nepal ruimt enorme dam van puin na aardverschuivingNepal is na de grondverschuiving, die een gevaarlijk stuwmeer heeft gevormd, begonnen met het opblazen van de dam uit modder en steenslag. Het leger heeft explosieven ontstoken waar het water over de dam liep. De Nepalese premier Sushil Koiral heeft bevolen zo snel mogelijk te handelen omdat een mogelijke breuk van de dam de dorpen stroomafwaarts bedreigde.

De Nepalese premier Sushil Koiral heeft bevolen zo snel mogelijk te handelen omdat een mogelijke breuk van de dam de dorpen stroomafwaarts bedreigde.

De enorme hoop met aarde, steengruis en afval is bijna 90 meter hoog en blokkeert de hele vallei. De daardoor tegengehouden rivier Sunkoshi vormt een meer dat zich volgens de lokale media al uitstrekt over 3 kilometer.

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:09 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
3 augustus 2014, 15:39 uur | Bericht #436305
Na grondverschuiving in Nepal ook tienduizenden op de vlucht in India

Na de grondverschuiving in Nepal moeten nu ook in buurland India tienduizenden mensen in veiligheid gebracht worden. In het noordoosten van het land verlieten zeker 34.000 mensen uit schrik voor overstromingsgevaar hun huizen. Volgens gegevens van de rampenbestrijdingsdienst moesten rond de 200.000 mensen naar veiligere oorden gebracht worden.

De dam van aarde en puin blijft in Nepal de rivier Sunkoshi blokkeren. Het opgestuwde water bedreigt nu ook India, waarschuwden de autoriteiten in de noordoostelijke deelstaat Bihar volgens een bericht van de zender NDTV.

Bij de grondverschuiving van gisteren zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en worden er nog een honderdtal vermist. In Nepal probeert de genie met gerichte explosies het water te laten wegvloeien. Dat kan echter een oncontroleerbare dambreuk veroorzaken, waardoor in Bihar honderden dorpen zouden overstromen, zei een medewerker van de rampenbestrijdingsdienst. Dat zou minstens 425.000 mensen in de regio in de problemen brengen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
5 augustus 2014, 18:08 uur | Bericht #436514
India vreest vloedgolf na aardverschuiving NepalDe aardverschuiving van afgelopen weekend in Nepal dreigt grote overstromingen te veroorzaken in zowel Nepal als het noordoosten van India. Door de verschuiving in het oosten van het land is de Nepalese rivier Sunkoshi verstopt geraakt, waardoor een groot stuwmeer is ontstaan. Als de spontaan gevormde dam bezwijkt lopen 125 duizend mensen in het oosten van India gevaar.

Het Nepalese leger heeft zaterdag geprobeerd de blokkade in de rivier op te blazen met explosieven. Dit lukte maar ten dele. Vier dagen later lijkt de hoeveelheid opgehoopt water nog steeds niet voldoende afgenomen om geen gevaar meer te vormen.

Vandaag is een nieuwe poging ondernomen om het water voorzichtig weg te laten lopen door kleine explosieven via een helikopter op de blokkade te droppen. Lokale politiechef Gopal Prasad Parajuli meldde aan de Kathmandu Post dat de poging werd gedaan op basis van suggesties van geologen, meteorologen en andere experts.Evacuatie
Het gebied stroomafwaarts van de Sunkoshi rivier is inmiddels tot crisisgebied verklaard. Het gaat hier om een gebied van bijna 250 kilometer, dat loopt van het Sindhupalchowk district, waar de aardverschuiving plaatsvond, tot in de deelstaat Bihar in het noordoosten van India. Bewoners worden geadviseerd zich te verplaatsen naar hoger gelegen gebieden.

De autoriteiten in Bihar hebben ondertussen alle artsen in overheidsdienst en andere ambtenaren in de bedreigde gebieden gevraagd hun vakantieplannen uit te stellen. Militairen van het leger en vliegtuigen en helikopters van de luchtmacht staan paraat om eventueel hulp te bieden.

De deelstaatregering heeft een noodwet afgekondigd om inwoners zo nodig onder dwang te evacueren. Tot nu toe zijn zo'n 60 duizend mensen geëvacueerd. Er zijn 120 kampen ingericht om hen op te vangen. Ook alle openbare scholen in het gebied zijn gesloten om geëvacueerde mensen te kunnen onderbrengen.Regenseizoen
De aardverschuiving werd waarschijnlijk veroorzaakt door zware regenval. Het regenseizoen, van juni tot september, is van groot belang voor de grotendeels agrarische economieën van Zuid-Azië. Elk jaar veroorzaakt de regen echter ook overstromingen en aardverschuivingen, die dorpen onder water zetten en veel mensen het leven kosten.

Dat het risicogebied dit keer zo groot is komt doordat het stroomgebied van het gezamenlijke rivierensysteem van de Koshi rivier, waar de Sunkoshi in uitloopt, bijna 70 duizend kilometer beslaat. Het water stroomt van Tibet stroomafwaarts door naar Nepal en India.

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:10 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.689 topics, welke bij elkaar 447.565 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.498 leden.
Het nieuwste lid is royalwing.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 336 mensen aan het browsen op het forum. 11 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 336, lezen 14 mensen het topic "Onweerskansen 5 & 6 juni 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Meer felle natuurbranden verwacht in Nederland

Winterdiscussietopic

Droog en rustig weekend, volgende week bij vlagen guur weer

Winterkou in Nederland snel aan het verdwijnen

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden