Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 04:00:02

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 03:59:59

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 03:59:59

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 03:59:58

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 03:59:58

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:59

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:56

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:55

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:54

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:53

De kaart Groningen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:53

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:52

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:51

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:59:42

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Mar 2023 02:00:01
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Stormkansen 13-14 maart

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 augustus 2014, 11:44 uur | Bericht #436584
Herfstverwachting 2014 volgens AccuweatherOok in de herfst van 2014 zal er geen verbetering komen in de historische droogte en de bijbehorende enorme bosbranden/natuurbranden in het westen van de USA. Deze regio maakt nog eens een periode van hitte en droogte door. Het Zuidwesten, het Zuiden en Texas krijgen te maken met doorweekt einde van 2914. In het Noordoosten arriveert in de herfst al een winterachtige koude lucht. Als het onstuimige weer uitrolt over de natie, zullen ook de tropen zich gaan roeren. Vooral de Oostkust heeft grote kans op het aan land komen van een tropisch systeem.

Polaire Vortex keert vroeg terug in het Noordoosten
De herfst begint in sommige van de regio's grootste steden zoals New York en Philadelphia met dagen vol met zonneschijn en temperaturen boven het gemiddelde. Echter kan de polaire vortex in september al korte speldenprikken gaan uitdelen. Er kan volgens meteoroloog Paul Pastelok in het midden of einde van september een significante prik van koude lucht over de Grote Meren regio richting het binnenland van het Noordoosten komen. De omstandigheden bouwen zich in het noorden van Canada op dezelfde manier op als afgelopen herfst: het wordt snel kouder en onstuimiger. Dit weerpatroon is de bron voor de koude lucht, die van tijd tot tijd doordringt tot in de USA. De temperaturen zullen in november niet zo extreem laag zijn als afgelopen jaar, maar in oktober kan het extreem worden.

Na de koude prikken in september liggen de temperaturen in november iets hoger in de gebieden van NYC tot Boston, Portland, Maine en de rest van de regio. Dit gaat gepaard met regen. Het zal in het Noordoosten in september en oktober relatief droog zijn als er geen tropisch systeem passeert. November zal nat worden. Na een doorweekte november voor het Noordoosten komt El Niño om de hoek kijken. Er gaat sneeuw vallen. In december is de zuidelijke jetstream actief. Hierdoor worden grote sneeuwstormen gevoed. In december en januari krijgt het Noordoosten te maken met een aantal grote sneeuwstormen.

Winterachtige koude en sneeuw voor de Plains tot in de Rockies
De trend voor de noordelijke Plains en de noordelijke Rockies is deze herfst winterachtig. Vroege sneeuwval en koud houdt de regio in zijn greep. Vooral in oktober kan er veel sneeuw gaan vallen en is het ijzig koud. Het is niet ongewoon, dat in dit deel van de USA al in de herfst sneeuw valt. De temperaturen lopen op tot nabij of onder het gemiddelde. In sommige gebieden van de zuidelijke Rockies zal deze onder-gemiddelde-temperatuur zich niet meer herstellen. De noordelijke Rockies en de Plains worden steeds kouder als de herfst vordert. De kou kan zich zelfs richting het zuiden uitbreiden naar de centrale Plains en het Midwesten waaronder Chicago en Milwaukee. De wintersportcondities zijn voor de resorts in de oostelijke Rockies waaronder Colorado ideaal voor een vroege start van het seizoen. De mensen in de westelijke Rockies - de Sierra - zijn niet zo gefortuneerd. De droogte in het Westen tempert hier iedere sneeuwval van betekenis.

Zware stormen en overstromingen voor het Zuiden
De piek van het orkaanseizoen ligt in het begin van de herfst. September zal een actieve maand zijn in de Atlantic. Momenteel staat de tellen voor het Atlantisch bassin op twee. In de maand september kan hier verandering in komen. Tijdens de afgelopen El Niño jaren is de maand september actief geweest. Dus het Atlantisch orkaanseizoen mag nog niet afgeschreven worden. De Zuidoostkust vanaf Florida tot in Noord Carolina kunnen te maken krijgen met een directe hit van een tropisch systeem. Verder naar het noorden waaronder Boston en NYC kan het ook gaan regen door een tropisch systeem. Ongeacht de tropische activiteit zal het Zuidoosten de effecten voelen van El Niño met een toename in onstuimig weer en neerslag.

Gebieden van New Orleans tot Jackson en Atlanta krijgen te maken met een boven gemiddelde hoeveelheid neerslag. In de gebieden dichter bij de zuidoostkust zoals Pensacola zal regelmatig de dagrecords betreffende neerslag verbroken gaan wrden. Mogelijk wordt zelfs het jaarrecord verbroken, mede dankzij de grote hoeveelheid neerslag, die in de lente is gevallen.

Om de regio nog verder te doorweken zal een secondaire periode van severe weather zich ontluiken van het midden van oktober tot in november. Gebaseerd op de weerpatronen, die zich deze zomer manifesteerden, zijn de zuidelijke Mississippi vallei en de Golfkust - metname in het midden en westen - het meest kwetsbaar voor dit late severe weather seizoen. Krachtige buiencomplexen met tornado's zullen over de regio trekken.

Einde van de droogte met overstromingen in het Zuidwesten, Texas?
Na periodes van extreme hitte en droogte deze zomer zal El Niño deze herfst voor de broodnodige neerslag gaan zorgen in het Zuidwesten en Texas. New Mexico, de Four Corners regio en het zuiden van Arizona krijgen te maken met een natte periode. Deze trekt langzaam Texas binnen. De natte periode zal tot vermoedelijk in de winter standhouden. Op vele plaatsen zal er in een periode van vier of vijf maanden een meer dan gemiddelde hoeveelheid neerslag gaan vallen. Hoewel de regen meer dan welkom is, kan zware regenval op een gortdroge ondergrond zorgen voor modderstromen en grote overstromingen.

Droogte en natuurbranden voor het westen.
Na het droogste jaar in de geschiedenis en een zinderende zomer voor de Golden State Californië volgt een evenzo droge herfst. Een zwakke El Niño brengt niet altijd regen naar het zuiden van Californië. Het zal in ieder geval niet genoeg neerslag zijn om de droogte te verdrijven. Terwijl de droogte aanhoudt in het zuiden krijgt het gebied vanaf Los Angeles tot San Diego in het noorden van de staat te maken met waterproblemen. Het noorden van Californië krijgt het zwaar. De fronten zullen afzwakken als ze de westkust gaan naderen en brengen hierdoor weinig vochtige lucht met zich mee. De Noordwestelijke regio zal eveneens relatief droog blijven door een splitsing in de jetstream. Dit is een gevolg van El Niño. Een split jet stream houdt in, dat de ene jet richting het westen van Canada gaat. Hierdoor blijft er een relatieve droogte achter in het Pacific Noordwesten. Het zal in deze regio ook warmer blijven dan gemiddeld. Dit is zeer ongunstig voor de (dreiging van) natuurbranden.

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.716 topics, welke bij elkaar 447.659 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.503 leden.
Het nieuwste lid is Anneke Piette.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 67 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 67, lezen 1 mensen het topic "Tenminste 8 doden door tornado Hainan, China".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Stormkansen 13-14 maart

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden