Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 19:09:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 08:26:02

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
9 november 2014, 14:07 uur | Bericht #442048
Novemberkou op komst

09.11.2014 12:14

Het jaar 2014 kent inmiddels vele records. Het jaar zelfs gaat zeer waarschijnlijk de boeken in als het warmste jaar sinds de metingen begonnen. Iedere maand, met uitzondering van de natte augustus, verliep enkele graden warmer dan het langjarig gemiddelde. Ook deze maand november is uitermate warm gestart met in het eerste weekend in het zuiden zelfs lokaal een middagtemperatuur van 22 graden. Ook de komende week verloopt enkele graden warmer dan normaal, maar zo richting het weekeinde lijkt het tij te keren.


Er is nog wel enige onzekerheid over exacte temperatuurontwikkeling vanaf het weekeinde, maar een dalende trend is duidelijk herkenbaar in de pluimgrafieken.

Zachte week
De tweede week van november verloopt dit jaar ook erg zacht. Normaal wordt het rond 9 graden in deze tijd van het jaar. Dinsdag 11 november wordt het in het zuiden zelfs lokaal 16 graden. Met veelal zuidelijke winden wordt ook de komende dagen nog zeer zachte herfstlucht vanuit het zuiden van Europa ons land binnen geblazen. Zolang depressies actief blijven op de Oceaan en via de Britse eilanden naar het noorden van Europa trekken blijft de wind in de zuidhoek zitten. Vanaf het derde weekend van november lijkt er in het overheersende stromingspatroon eindelijk wat te veranderen.

Verandering stromingspatroon
De afgelopen weken liet de straalstroom, een bundeling van hoge windsnelheden op grote hoogte bij ons vaak van west naar oost gericht, al enorme slingeringen liet zien. Uitzakkingen met koude lucht ten westen van Nederland zorgden juist voor een langgerekte zuidelijke stroming boven West-Europa waardoor een deel van de kou in de bovenlucht het Middellandse Zeegebied in trok met grote hoeveelheden neerslag tot gevolg. Intussen maken hogedrukgebieden boven de noordpoolregio van weerszijden steeds makkelijker verbinding met elkaar. De bovenlucht daar warmt op. Als deze opwarming door zet kan dit leiden tot een omkering van het stromingspatroon op het noordelijk halfrond. Tussen de hogedruk boven de Noordpool en de naar het zuiden van Europa gedrukte depressies komt dan in onze omgeving een koudere oostelijke stroming op gang in plaats van de ‘normale’ overheersende westelijke luchtstroming.

Tweede helft november kouder
De vorstgrens, uitgaande van maximumtemperaturen rond of onder nul, komt volgens de laatste modelberekeningen vanuit Rusland en Scandinavië de komende dagen langzaam wat dichterbij en reikt halverwege volgende week tot Centraal Polen en het zuiden van Zweden. Ook in onze omgeving koelt het steeds verder af. In de tweede helft van volgende week komt het kwik overdag, met veelal matige oostelijke winden, waarschijnlijk nergens meer boven de 10 graden uit. Ook de nachten verlopen minder zacht. Er trekken regelmatig wolken voorbij met af en toe wat regen, maar als het tijdens een rustige nacht even opklaart is er zelfs vorst mogelijk. Kwikstanden van 6 tot 9 graden overdag en rond een graad of 4 tijdens de nachten zijn overigens heel normaal in deze periode van november. Echt winterweer zit er voorlopig dus nog niet in.
weer.nl
Lees ook:

Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.058 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 946 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 946, lezen 15 mensen het topic "Herfst + Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden