Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, KS; Franklin, KS.

12 Jul 2020 07:33:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pope, MN.

12 Jul 2020 07:33:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Webster, IA; Hamilton, IA.

12 Jul 2020 07:33:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oxford, ME; Cumberland, ME.

12 Jul 2020 07:33:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Martin, MN.

12 Jul 2020 07:33:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sibley, MN; Nicollet, MN.

12 Jul 2020 07:33:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IA; Dickinson, IA.

12 Jul 2020 07:33:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winneshiek, IA; Chickasaw, IA; Fayette, IA.

12 Jul 2020 07:29:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wayne, IL.

12 Jul 2020 07:22:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pushmataha, OK; Choctaw, OK.

12 Jul 2020 07:22:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Castro, TX.

12 Jul 2020 07:22:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Howard, AR; Sevier, AR.

12 Jul 2020 07:15:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grady, OK; Garvin, OK; Cleveland, OK; Pontotoc, OK; McClain, OK; Seminole, OK; Pottawatomie, OK; Murray, OK; Oklahoma, OK.

12 Jul 2020 07:15:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, AR.

12 Jul 2020 07:15:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Okfuskee, OK; Okmulgee, OK.

12 Jul 2020 07:15:34
Actueel
1 / 4

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
29 maart 2015, 23:58 uur | Bericht #453318

Onweer raast over Vlaanderen en zorgt voor heel wat materiële schade


Het was aangekondigd door de weersvoorspellers en het onweer houdt in verschillende uithoeken van Vlaanderen woord. Een overzichtje. 


Felle rukwinden aan de finish in Wevelgem. © JVK/Henk Deleu.

Wannegem-Lede: Een uit de kluiten gewassen boom belandde zaterdagavond rond middernacht dwars over de Wannegemdorpstraat. "Het gaat om een boom die op de rand van het kerkhof stond", klinkt het bij de brandweer. "De boomstam kwam net naast een wagen terecht, waardoor de schade aan het voertuig beperkt bleef tot wat krassen en kleine deuken, veroorzaakt door de takken van de boom." De brandweer had een uur de tijd nodig om de boom in stukken te zagen en het wegdek vrij te maken. De boom bleek helemaal hol vanbinnen, wat erop wijst dat hij ziek was.

Ook in de Westhoek lopen de eerste meldingen van omgewaaide bomen binnen. In Wevelgem moest de brandweer de nadars van Gent-Wevelgem komen verstevigen.


© Mozkito.

Halle: Een man uit Brussel had deze namiddag veel geluk toen zijn wagen in Halle geraakt werd door een omgewaaide stelling. De bestuurder stond in zijn Audi Q7 stil aan een verkeerslicht toen een stelling aan de overkant omver geblazen werd en de voorruit van zijn wagen verbrijzelde. De man bleef ongedeerd en kon zijn auto wat verder op aan de kant zetten. "Ik hoorde enkel lawaai en voelde iets maar ik had tegelijk niet door wat er gebeurde", vertelde hij na afloop. "De wagen is dan wel erg beschadigd, ik moet vooral even bekomen. Ik besef wel dat ik geluk heb gehad." De brandweer van Halle kwam ter plaatse om de brokstukken van de stelling op te ruimen. De stelling stond opgesteld aan een werf van het plaatselijke OCMW dat een oud gebouw er verbouwd tot Sociaal Huis.


© Mozkito.


© JVK.

Kortemark: Het dak van het rusthuis in aanbouw in Kortemark begaf het onder het natuurgeweld en in Stenestortte een schuurtje in. "Maar gelukkig werden geen runderen geraakt", zegt conciërge Norbert Vanacker. Ook elders hadden de brandweerkorpsen in die regio de handen vol. Tussen 14 uur en 18 uur kwamen tientallen oproepen binnen. In De Haan raakte en huis beschadigd door een omgevallen boom in de Ringbaan-Zuid. Het dak en een luifel liepen daar schade op. Ook een tuinhuis begaf het onder het gewicht van de boomreus. InAlveringem dreigde een dak weg te waaien maar kon de brandweer erger voorkomen. In de Kallestraat daar sneuvelde een boom en moest de brandweer die komen verzagen.Oostende moest alle manschappen buitensturen onder meer voor een bouwwerf waar een muur dreigde in te storten. In de Groendreef knapte een dikke boom die deels op straat terecht kwam. Daar kwam de groendienst de boom verzagen. In Middelkerke kwamen een tiental oproepen binnen. Een deel van een glazen balkon sneuvelde in de Kleine Kerkweg en op camping Marva waaide het dak weg van een caravan. Ook de andere korpsen aan de kust hadden heel wat werk, vooral voor geknapte bomen en weggewaaid materiaal.


in Stene stortte een schuurtje in. © JVK.


© JVK.

Ieper: Een felle windstoot velde zondagmiddag een populier op de oprit van Louise Keusters aan de Krommenelst 46 in Ieper. De boom kwam versperde de in- en uitrit van de woning en vernielde enkele kabels die langs bomenrij hingen. "De elektriciteitskabel werd door de gesneuvelde boom gesneden en daarom zaten we een tijdje zonder elektriciteit gezet. Maar alles was snel hersteld", zegt Lousie Keusters die onder de indruk was van de felle stormwind die door de velden joeg rond het Ieperse. Een ploeg van de brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen, ondertussen werd de elektriciteitsvoorziening naar de woning hersteld door een ploeg van netwerkbeheerder Eandis. 

De brandweer van Ieper kreeg vijf meldingen van stormschade, waaronder enkele hekken aan de oude Picanol-site waarmee de felle wind aan de haal ging. Aan de Westkaai sneuvelde een pas gemetste muur van een appartementsgebouw in opbouw die door het dak viel van het magazijn van de buren. Niemand raakte gewond. "Veel konden we er niet meer doen", zegt een woordvoerder van de brandweer van Ieper die ter plaatse kwam. "De opruimwerken zijn morgen voor de aannemer van de bouwwerf."

Ninove: Enkele hevige windstoten hebben een boom geveld vlakbij 't Oeverstekske in Ninove. De boom werd ontworteld en kwam op het trottoir en een graspleintje terecht. De Ninoofse brandweer moest ook uitrukken voor stormschade in de Hazeleerstraat in deelgemeente Okegem. Bij de Aalstersebrandweer kwamen ook nog twee soortgelijke oproepen binnen.


Aan de Kazernevest in Brugge waaiden twee gevels om. © Johny Gilbert.

Brugge: De brandweerkorpsen in de regio hadden deze middag de handen vol met de felle en stormachtige rukwinden. Her en der viel er ook flinke schade te noteren. Zo waaiden in Brugge twee gevels om. Zo waaide een gevel van een buitenmuur om van de buren van Johny Gilbert aan de Kazernevest. "Het gebeurde rond 16 uur op het hoogtepunt van de storm", zegt Johny. "Op een gegeven moment hoorden we een hels kabaal en zagen we brokstukken opvliegen in de richting van onze gevel. Dat gaf een dreun van jewelste. Zelfs twee kadertjes die aan de muur hingen zijn van de klap van de muur getrild. We zijn meteen naar buiten gelopen maar onze buren waren niet thuis. Wijzelf hebben geen schade. Om alles op te ruimen belden we de brandweer." 

Van een woning in aanbouw in de Astridlaan in Assebroek waaiden twee topgevels om. Een topgevel bleef op het dak liggen maar een ander waaide aan de zijkant om en viel in een doorgang tussen de twee huizen. Een balk veroorzaakte zelfs een klein gat bovenaan het huis van de buren. De brandweer kwam ook hier ter plaatse en zag dat er brokstukken op het fietspad tot zelfs op straat lagen. Gelukkig passeerde er op dat moment niemand zodat er geen gewonden vielen. De brokstukken werd opgeruimd en het pand werd nagezien. Ook de andere brandweerkorpsen hadden de handen vol. Blankenbergekreeg zowat 20 oproepen en ook daar dreigden gevels in de Weststraat en aan het ziekenhuis om te vallen. De brandweer kon gelukkig erger voorkomen.Knokke moest een tiental keer uitrukken, onder meer voor een weggewaaide carport en een strandcabine dat de benen nam. Elders waren er vooral meldingen van omgewaaide bomen en weggewaaide panelen.


Van een woning in aanbouw in de Astridlaan in Assebroek waaiden twee topgevels om. © JVK.

Lede: Een felle windstoot heeft in de vooravond een tipgevel van een nieuwbouwwoning in de Ledevijverbroekstraat in Lede omgeblazen. De bouwstenen vielen op de pas geleverde dakpannen, die naast de woning stonden. Brandweerpost Lede kwam ter plaatse om het dak van de woning vast te leggen. Brandweerpost Letterhoutem kreeg gisteren ook twee oproepen binnen voor stormschade. In Vlierzele ging het om afgewaaide takken en inBavegem dreigde eem boom op de rijbaan te vallen. 

Brandweerpost Geraardsbergen tenslotte werd opgeroepen voor omgewaaide nadarhekkens ter hoogte van café Hoeksken in Idegem en voor omgewaaide nadarhekkens in Sint-Maria-Lierde. Die dreigden op de spoorlijn Geraardsbergen-Zottegem te belanden.

Meerdonk/Kieldrecht: De carnavalsoptocht van "De Orde der Beursvrienden" in Kieldrecht kreeg heel wat regen en wind te verwerken, maar tijdens de rondgang bleef de schade beperkt tot het wegwaaien van hoofddeksels en andere kleine attributen. Na de stoet waren de windstoten echter niet verminderd en dat ondervond ook de groep "Leut on den teut". In de Sint-Cornelisstraat in Meerdonk had de carnavalsvereniging af te rekenen met een sterke zijwind, zodat een van de wagens naast de baan terecht kwam. Er vielen gelukkig geen gewonden.


© Kristof Pieters.

Meise/Tervuren: Het onstuimige weer heeft voor lichte hinder gezorgd. Op verschillende plaatsen was er even wateroverlast en de brandweer moest ook meermaals uitrukken om takken en bomen van het wegdek te verwijderen. De stevige rukwinden zorgden ervoor dat het dak van een chalet van de militaire golfclub inTervuren wegwaaide. Gelukkig vielen hierbij geen gewonden. Bij het gezin Schrijvers uit Oppem gingen de zonnepanelen dan weer vliegen. "We waren rustig TV aan het kijken toen we een harde slag hoorden", getuigt Kris Schrijvers, "Ik dacht dat ons tuinmeubilair was gaan vliegen en toen ik even ging kijken buiten bleek dit te kloppen. Daarnaast zag ik nergens schade. Even later kwamen een paar vriendjes van mijn kinderen ons echter zeggen dat onze zonnepanelen waren gaan vliegen." De panelen bleken losgekomen te zijn door een felle rukwind, maar waren op enkele andere panelen gevallen. Vader Schrijvers weet dat hij geluk heeft gehad. "Gelukkig zijn ze niet op straat terechtgekomen waar kinderen spelen en auto's geparkeerd stonden. Het had heel wat erger kunnen aflopen. De man legde het probleem voor aan zijn huisbazin die op haar beurt de verzekeringen contacteerde. "Vandaag konden er logischerwijze nog geen dakwerkers komen door de weersomstandigheden. Als de wind gaat liggen zal de schade bekeken worden."


© Lukas.


De brandweer van Wommelgem moest dan weer naar de Selsaetenstraat. Daar was een stelling omver gewaaid en de brandweer moest er voor zorgen dat het gevaarte niet helemaal zou instorten. © Marc De Roeck.

Wommelgem/Kalmthout: De brandweerkorpsen in het hele arrondissement kregen verschillende oproepen voor stormschade. Zo waren er in een steegje aan de Kapellensteenweg in Kalmthout bomen omgevallen op elektriciteitsdraden. Enkele huizen zaten daardoor even zonder elektriciteit. De brandweer van Wommelgem moest dan weer naar de Selsaetenstraat. Daar was een stelling omver gewaaid en de brandweer moest er voor zorgen dat het gevaarte niet helemaal zou instorten. Op verschillende andere plaatsen belandden ook nog takken en dergelijke op de rijbaan, maar zonder grote erg.

Haasrode: Door het stormweer zijn er twee tenten met enkele honderden bezoekers in de Brabanthal op de Brabantlaan in Haasrode deze namiddag uit voorzorg ontruimd. Op dat ogenblik was de woonbeurs 'Ideaal wonen in huis en tuin' bezig. Dat gebeurde zo'n anderhalf uur voor het sluiten van de beurs. De hele parking was gevuld met klanten die hun bezoekje aan de beurs abrupt aan een einde zagen komen. Zij toonden begrip voor de situatie. In de paniekerige heisa om zo snel mogelijk naar buiten te geraken, werd een blonde dame onwel in alle drukte. Zij werd met de ambulance afgevoerd.


© Vertommen.

Etikhove: De hevige wind heeft een viptent op de hoek van de Steenbeekdries en de Stationsberg in Etikhove zo goed als volledig weggeblazen. De brandweer snelde ter plaatse, maar kon zelf weinig beginnen. "De situatie is te gevaarlijk om er zelf iets aan te doen", klonk het. "We lopen het risico om zelf onder de tent terecht te komen." Daarop werd beslist om de tentenbouwer te contacteren. "Die weet beter dan ons wat er moet gebeuren om de zaak te beveiligen. Gelukkig staan er amper woningen in de omliggende omgeving. Op dat vlak is er dus geen gevaar. De tent was nog in opbouw en was daardoor waarschijnlijk nog niet voldoende gestabiliseerd. " Tenera Event uit Opdorp, een vereniging van oud-leden van de Zuid-Oost-Vlaamse studentenvereniging van de Katholieke Universiteit in Leuven, ontvangt er tijdens de Ronde van Vlaanderen volgende zondag naar jaarlijkse traditie zo'n 600 personen. "Het wordt nu alle hens aan dek om de tent terug op te bouwen", luidt het bij de organisatoren. "Maar op een week tijd moet dat zeker lukken. Hopelijk krijgen we volgende week wat beter weer."

Bron: http://www.hln.nl | Gewijzigd: 30 maart 2015, 00:10 uur, door Stefanv
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
30 maart 2015, 00:14 uur | Bericht #453319

Diverse meldingen stormschade Zeeland

Toegevoegd: 29-03-2015, 17.36 uur - Update: 29-03-2015, 20.04 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is zondag tot 20.00 uur zeker acht keer uitgerukt voor meldingen van stormschade. Voor zover bekend is in geen van de gevallen iemand gewond geraakt.

De eerste melding kwam rond 15.55 uur binnen vanaf de Scheldestraat in Vlissingen. Daar hing een zonnescherm los. De brandweer zette een hoogwerker in om het scherm veilig te verwijderen. Kort daarop, rond 16.10 uur, kwam een melding van een ingestorte gevel bij een woning aan de De Visserstraat in Vlissingen. De gevel belandde op een garagebox en er ontstond een flinke ravage.

Ook bij de Bogaardstraat in Zierikzee en de Schoolstraat in Sint Philipsland werd de brandweer ingezet. In Sint Philipsland was sprake van een omgewaaide boom. De brandweer werd rond 17.20 uur ook opgeroepen voor een melding in de Vroonstraat in Serooskerke (W). Hier ontstond schade aan een dak.

Rond 17.45 uur kwam nog een melding binnen vanaf de Oostkapelseweg (N287) bij Serooskerke op Walcheren. Ook hier had een boom dusdanige schade opgelopen dat de brandweer deze in stukken moest zagen. De eerste melding vanuit Zeeuws-Vlaanderen kwam rond 18.20 uur binnen vanuit Hoek. Daar was stormschade in de Irisstraat.

Bron:http://www.hvzeeland.nl
Waarom deze advertentie?
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
30 maart 2015, 00:17 uur | Bericht #453320

Schade door lentestorm lijkt mee te vallen

Door: redactie 
29-3-15 - 20:48

Twee wandelaars trotseren de storm © anp.

De storm die vandaag over Nederland trok, heeft voor zover nu bekend niet tot heel veel schade geleid. Op sommige plaatsen waaiden bomen om en in het verkeer gebeurden meerdere ongelukken door de harde wind. Door de vele regen was er op een aantal plekken ook sprake van wateroverlast. Zo werd op de N261 de afslag naar de Efteling afgesloten, omdat de weg onder water stond.

Volgens weerbureau weeronline.nl stond een groot deel van de dag aan zee windkracht 8. Ook in het binnenland kwam het tot zware windstoten. Aan het einde van de middag was de storm het zwaarst. Op Schiphol kwam de wind tot 117 kilometer per uur.

De brandweer kreeg zondag 327 meldingen over stormschade of wateroverlast. De regio Rotterdam-Rijnmond had het het zwaarst met vijftig meldingen, gevolgd door Midden- en West-Brabant (36) en Amsterdam (35). Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl.

Dat er relatief gezien weinig schade ontstond, komt onder meer doordat de bomen nog niet in blad staan.

Bron:http://www.ad.nl
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
30 maart 2015, 00:23 uur | Bericht #453321

Storm raast over West-Brabant: overlast en schade op diverse plekken
29 maart 2015 - Laatste update: 29 maart, 22:37Torenstraat Oosterhout. Marcel van Dorst/MaricMedia


WEST-BRABANT - De brandweer was zondagavond druk met het behandelen van schade die ontstond door de storm die aan het eind van de middag en in de avond over West-Brabant raasde.

Onder meer in Bergen op Zoom, Zegge, Oosterhout, Oosteind, Sprang-Capelle, Drimmelen, Roosendaal, Etten-Leur en Steenbergen moest de brandweer in actie komen.
 
Lees meer op http://www.bndestem.nl  | Gewijzigd: 30 maart 2015, 00:30 uur, door Stefanv
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
30 maart 2015, 09:26 uur | Bericht #453323
Hier alles goed gegaan. Alleen onze groenbak lag in de tuin van de buren, dat is alles. Gelukkig was hij leeg :p
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 maart 2015, 17:08 uur | Bericht #453335
Zo zag het dus bij mij eruit.... precies onder de kern....Enjoy the thunder !!

"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
30 maart 2015, 20:26 uur | Bericht #453345

Storm beschadigt auto's op Schiphol

ma 30 mrt 2015, 12:01

SCHIPHOL - Als gevolg van windhozen zijn bijna honderd geparkeerde auto's op Schiphol in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt. De harde wind blies grind over de parkeerplaats waardoor veel autoruiten sneuvelden. Servicemonteurs van Carglass zijn de hele nacht bezig geweest om noodruiten te plaatsen, maakte het bedrijf bekend.

De meeste voertuigen op Schiphol Park & Travel 3 zijn van mensen die nog op reis zijn. Volgens Carglass ging het om 94 auto's, waarvan met name de zij- en achterruiten door de opvliegende steentjes kapot zijn gegaan.

Bron:http://www.telegraaf.nl | Gewijzigd: 31 maart 2015, 16:07 uur, door Justin
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.893 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3519 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3519, lezen 18 mensen het topic "Onweerskansen 21 tem 24 mei 2012".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden