Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 15:00:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, MS; Chickasaw, MS; Calhoun, MS; Pontotoc, MS.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greenville, SC; Spartanburg, SC; Laurens, SC; Union, SC.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cobb, GA; Douglas, GA; Carroll, GA; Paulding, GA.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor City of Martinsville, VA; Henry, VA.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Emanuel, GA.

9 Apr 2020 13:31:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, AL; Hale, AL.

9 Apr 2020 13:12:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lowndes, MS; Oktibbeha, MS; Clay, MS.

9 Apr 2020 13:07:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, GA; Monroe, GA; Bibb, GA.

9 Apr 2020 13:07:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Emanuel, GA; Johnson, GA.

9 Apr 2020 13:01:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbus, NC; Horry, SC; Brunswick, NC.

9 Apr 2020 12:50:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Richmond, NC; Anson, NC.

9 Apr 2020 12:44:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tuscaloosa, AL; Greene, AL; Hale, AL; Sumter, AL.

9 Apr 2020 12:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, NC.

9 Apr 2020 12:32:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pickens, AL.

9 Apr 2020 12:06:54
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd februari 2020

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
31 maart 2015, 18:25 uur | Bericht #453441In Ede is dinsdagmiddag door de storm een deel van een bedrijfspand in gestort. Onder het puin liggen mogelijk twee personen.

Met één persoon hebben de hulpdiensten contact. Van de ander is onduidelijk of deze persoon in het pand is of niet, zei een woordvoerder van de brandweer.

Het gebouw is van Raab Karcher, een bedrijf in bouwspullen aan de Max Planckstraat. Eerder op de middag was het dak van het pand al ingestort.

In eerste instantie bleek uit overleg tussen de brandweer en de bedrijfshulpverlening dat niemand meer in het pand was.

Later in de middag bleken in de buurt nog twee auto's te staan van collega's van een andere vestiging van het bedrijf, die mogelijk toch nog aanwezig waren, aldus de brandweerwoordvoerder.

Er zijn twee traumahelikopters opgeroepen.

Door: ANP/NU.nl
 
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
31 maart 2015, 18:29 uur | Bericht #453443


Ondanks de stevige wind verloopt de avondspits dinsdag vooralsnog niet veel drukker dan normaal. De grote problemen op de Nederlandse wegen eerder op de dag vanwege het stormachtige weer zijn grotendeels voorbij.

Dat melden de ANWB en Rijkswaterstaat aan NU.nl. Rond 17.30 uur stond er 190 kilometer aan file.

Wel kan de avondspits later nog hinder ondervinden van de weersomstandigheden. Er wordt voor de rest van de avond gewaarschuwd voor zeer zware windstoten op de weg. Er worden windstoten tot 110 kilometer per uur verwacht.

Ook trekken er vanuit de kust buien het land binnen die gepaard kunnen gaan met hagel en onweer. De buien zijn vooral plaatselijk, maar kunnen verraderlijk zijn.

Vrachtwagens

Vanwege de lentestorm waaiden er overdag vooral veel vrachtwagens om. De meeste voertuigen zijn inmiddels weggetakeld. Vrachtwagens met een lege lading wordt geadviseerd de rest van de dag niet meer de weg op te gaan. 

Rijkswaterstaat zegt dat het verkeer tot zeker woensdagochtend rekening moet houden met zware windstoten. In het hele land wordt gewaarschuwd voorgevaarlijk weer en is code geel afgegeven. 

 Schiphol

Zo'n negentig vluchten zijn dinsdag geannuleerd op Schiphol als gevolg van de harde wind. De vertragingen liepen in de loop van de dag steeds meer op, tot ongeveer anderhalf uur.

"Voor na 18.00 uur voorspellen ze buien met hagel, onweer en windstoten. Dat maakt het er niet eenvoudiger op", zegt een woordvoerder. "We kunnen wel zeggen dat dit een zware dag is voor Schiphol."

Het baangebruik is door de sterke westen- en noordwestenwind veel lager dan normaal. Ook het inkomend vliegverkeer heeft last van de wind. Reizigers moeten voor hun vertrek goed de vluchtinformatie checken via de app of website. Ook mensen die iemand van Schiphol komen ophalen, doen er volgens de woordvoerder slim aan dit te doen.

Bron:http://www.nu.nl
Waarom deze advertentie?
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
31 maart 2015, 20:39 uur | Bericht #453464

Dak van flat gewaaid in Rotterdam


Aan de Benthuizerstraat in Rotterdam is van een flat een dak afgewaaid. Dat meldt de politie van Rotterdam. 

Meerdere gebouwen worden ontruimd en diverse straten zijn afgezet. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Bron nu.nl 
 

| Gewijzigd: 31 maart 2015, 20:41 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5248
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 april 2015, 00:57 uur | Bericht #453475
Deurne -In de Van den Hautelei in Deurne is dinsdagnamiddag een muur omgewaaid en op een woning terechtgekomen.

De muur van tien meter lang stond op een werf van een nieuw appartementsgebouw. Door de hevige rukwinden belandde de muur op het dak van de woning ernaast.Niemand raakte gewond. Mogelijk wordt de woning onbewoonbaar verklaard

Bron: gva.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5248
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 april 2015, 00:58 uur | Bericht #453476
Antwerpen -Het kruispunt van de Carnotstraat en het Astridplein is omstreeks 19.30u weer vrijgegeven nadat het de ganse middag was afgesloten door politie en brandweer. De reden? Een stuk dakbedekking van het Radisson Blu Astrid Hotel was rond 13 uur losgekomen door de wind.

De brandweer moest op het gebouw klimmen om de loshangende stukken ijzeren dakbedekking te verwijderen. Omdat het klimteam van de brandweer de werken op een veilige manier moest kunnen uitvoeren, werden de elektrische bovenleidingen van de trams uitgeschakeld tussen de Turnhoutsebaan en de Nationele Bank aan de Leien. De herstellingswerken aan het dak duurden tot dinsdagavond 19.30 uur.

Ondertussen lag het tram- en busverkeer op de drukke verkeersas volledig stil. Ook de avondspits was ernstig verstoord. Autoverkeer moest langs parallelwegen rijden.

Bron: gva.be
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
1 april 2015, 14:49 uur | Bericht #453486In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn zeker tien mensen omgekomen door storm Niklas. De wind is in de loop van de nacht van dinsdag op woensdag wat gaan liggen, net zoals in Nederland. Dat het weer wat beter wordt is niet alleen positief. De kans op lawines in de bergen wordt daardoor een stuk groter.

De storm velde bomen en beschadigde auto's, huizen en stroomkabels. Door al het natuurgeweld kwamen niet alleen zeker tien mensen om in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar raakten ook velen gewond.

In Duitsland zal het treinverkeer ook woensdag nog kampen met problemen. Door de storm zijn treinen en medewerkers nog niet op de plaatsen waar ze moeten zijn. Desondanks konden gestrande reizigers, die de nacht moesten doorbrengen in noodlocaties, hun weg vervolgen.

Lawines

In de Alpen is er door de harde wind, verse sneeuw en de hoger wordende temperaturen extra kans op lawines. De waarschuwingsdienst zette de lawineschaal in het zuiden van Duitsland woensdag op drie.

In Oostenrijk werd die zelfs op vier gezet. De schaal loopt van één tot en met vijf, waarbij er bij vijf sprake is van zeer groot gevaar op lawines en de impact die een lawine kan hebben.

Door: ANP
Bron:http://www.nu.nl
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
1 april 2015, 17:50 uur | Bericht #453497

De lentestorm die dinsdag over Nederland raasde, heeft naar schatting rond 10 miljoen euro schade aangericht. De harde wind bleef ook woensdag voor overlast en vertragingen van het vliegverkeer op Schiphol zorgen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat het bij de 10 miljoen om schade aan opstal en inboedel van particulieren en bedrijven. Verzekeraars merken dat het onstuimige weer al drie dagen schade aanricht.

''De hevige windstoten en rukwinden - vooral zondag in combinatie met veel neerslag - waren zondag en maandag al goed voor een geschatte schade van circa 4 miljoen euro’’, aldus het verbond.

De hevige wind zorgde voor omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen, losliggende dakplaten en rondvliegende takken en puin. Daarbij was er in veel gevallen ook waterschade.

Veel schade
Volgens de verzekeraars werd vooral veel schade gemeld in het Noorden, in de kustregio’s en Midden-Nederland. Op de afdelingen schadeafhandeling hebben verzekeraars extra personeel ingezet om de duizenden claims zo snel mogelijk af te handelen.

''De lentestorm is de tweede miljoenenstorm van 2015. In het tweede weekend van januari stormde het ook. Toen bedroeg de geschatte schade ook enkele miljoenen euro’s'', stelt het Verbond van Verzekeraars.

Dergelijke miljoenenstormen komen gemiddeld zo’n vijf keer per jaar voor in Nederland. Voertuigschade en schade aan overheidseigendommen en landbouw zijn in deze schattingen meegenomen.

Video: Ruim 1300 stormmeldingen


Schiphol
Schiphol had woensdag nog steeds te kampen met tientallen annuleringen en vertragingen oplopend tot een uur. Vermoedelijk hoeven in de nacht van woensdag op donderdag geen mensen meer op het vliegveld te overnachten.

De luchthaven moest dinsdag ongeveer negentig vluchten annuleren vanwege de stormachtige wind. Schiphol had dinsdagavond 250 veldbedden neergezet voor passagiers die waren gestrand.

Europa

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn zeker tien mensen omgekomen door de storm Niklas. De wind is in de loop van de nacht van dinsdag op woensdag wat gaan liggen, net zoals in Nederland. De storm velde bomen en beschadigde auto's, huizen en stroomkabels.

Ook raakten veel mensen gewond. Gestrande reizigers moesten de nacht van dinsdag op woensdag doorbrengen in noodlocaties. In de Alpen is er door de harde wind, verse sneeuw en de hoger wordende temperaturen extra kans op lawines.

Door: ANP
Bron:http://www.nu.nl | Gewijzigd: 1 april 2015, 17:54 uur, door Stefanv
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
1 april 2015, 22:46 uur | Bericht #453506

Duizenden huishoudens in Duitsland hebben in de nacht van dinsdag op woensdag zonder stroom gezeten, ook woensdag nog was de stroomstoring nog niet overal verholpen. De storing trof vooral Beieren, Weilheim en Murnau.
 

Tausende Haushalte in Oberbayern weiter ohne Strom


Nach dem Sturmtief "Niklas" sind im südlichen Oberbayern weiterhin tausende Haushalte ohne Strom. Besonders hart getroffen hat es die Regionen Weilheim und Murnau.

Regensburg/Weilheim (dpa/lby) - Nach dem Orkan «Niklas» waren am Mittwoch im südlichen Oberbayern weiter einige tausend Haushalte ohne Strom. Von den Ausfällen seien die Regionen Weilheim und Murnau betroffen, sagte Bayernwerk-Sprecher Maximilian Zängl in Regensburg. In der vorangegangenen Nacht waren etwa 5000 Haushalte vom Stromnetz abgeschnitten. Wie viele davon am Mittwoch weiterhin keine Elektrizität hatten, stand zunächst nicht fest.

Laut Zängl waren bei dem Sturm nicht nur Freileitungen über Land durch umstürzende Bäume beschädigt worden. Auch kleinere Dachständer, die in den Orten den Strom verteilen, müssten repariert werden. Eine Prognose für die Dauer der Arbeiten sei nicht möglich, zumal die Wetterbedingungen weiterhin schwierig seien.

Am Dienstag waren bei dem Orkan «Niklas» im Versorgungsgebiet der Eon-Tochter die Leitungen von Zehntausenden Haushalten gekappt worden. In den meisten Regionen konnten die Techniker bis Mittwoch die Leitungen aber wieder reparieren.

Bron: antenne.de 
Bron en meer foto's: antenne.de | Gewijzigd: 14 februari 2017, 09:55 uur, door Joyce.s
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
2 april 2015, 03:13 uur | Bericht #453509

Recordaantal vrachtwagens gekanteld tijdens lentestorm 


Door de lentestorm zijn dinsdag 25 vrachtwagens en aanhangers op de hoofdwegen gekanteld. Er zijn sinds 2007 niet zoveel vrachtwagens op een dag omvergeblazen, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag. De vrachtwagens en aanhangers belandden op hun kant door de westenwind met stevige windvlagen.

Op 18 januari 2007 kantelden er zeker dertig vrachtwagens en aanhangers op de hoofdwegen. Toen waren de windstoten beduidend hoger, aldus de VID.

Zo erg als op 25 januari 1999 is het echter nog niet geweest. Op die dag kantelden er 130 vrachtwagencombinaties, caravans en aanhangers door een orkaan.

Door omgevallen vrachtwagens moesten dinsdag de A6, de A1 en de A50 deels tijdelijk worden afgesloten. Bestuurders met lege en licht beladen vrachtwagens werd afgeraden de weg op te gaan. De lentestorm heeft naar schatting rond 10 miljoen euro schade aangericht. De harde wind bleef ook woensdag voor overlast zorgen.

Bron: nu.nl | Gewijzigd: 2 april 2015, 03:15 uur, door Justin
Woonplaats: Workum
Berichten: 470
Lid sinds: 26 aug. 2014
2 april 2015, 21:50 uur | Bericht #453522
Veel overlast door lentestorm

2 april 2015 - De storm die dinsdag over Nederland trok heeft geleid tot veel overlast en schade. De storm ging vergezeld van zeer zware windstoten vooral in het noorden van het land.

Het KNMI gaf voor het noorden van het land en het Waddengebied code oranje af voor zeer zware windstoten. Elders in het land was code geel van kracht.

Aan de kust stond enige tijd een storm, windkracht 9 met op veel plaatsen zware tot zeer zware windstoten tussen 100 en 110 km/uur. In de avond trokken flinke buien over het land met hagel en onweer waarbij plaatselijk ook in het binnenland opnieuw zware tot zeer windstoten voorkwamen. De zwaarste windstoot noteerde Hoek van Holland waar de windmeter 133 km/uur registreerde.

Op basis van herhalingstijden van windstoten in Nederland eindigde de storm op de 27e plaats in de reeks van de zwaarste stormen sinds de statistieken daarvan beschikbaar zijn in 1971. De storm van 5 december 2013 staat in deze reeks op de 28e plaats.

Stormen zijn in deze tijd van het jaar niet uitzonderlijk. Het seizoen waarin de meeste stormen voorkomen loopt van oktober tot en met april, maar ook buiten dit seizoen kan er soms nog een flinke storm langskomen. Op 28 mei 2000 woedde langs de Nederlandse kust zelfs enige tijd een zware storm, windkracht 10.


Een sterke straalstroom, een krachtig windveld op 10 kilometer hoogte stuurde de stormdepressie op 31 maart 2015 richting Noordzeegebied

De storm vormde een onstuimige afsluiting van een verder juist opmerkelijk rustige maartmaand. Hogedrukgebieden zorgden op de meeste dagen van de afgelopen maand voor zonnig en droog weer. Gemiddeld over het land viel in de afgelopen maand omstreeks 58 mm tegen 68 mm normaal (gemiddeld over 1981-2010). In het zuidwestelijk kustgebied viel op enkele plaatsen nog geen 30 mm. De zon scheen landelijk ongeveer 158 uur tegen 125 uur normaal. In het Waddengebied scheen de zon lokaal zelfs 178 uur. Opmerkelijk was de temperatuurverdeling afgelopen maand: met 6,2 graden in De Bilt was het gemiddeld een normale maand maar het noorden was iets zachter dan normaal terwijl de gemiddelde temperatuur in het zuiden op veel plaatsen iets onder normaal lag.


Opmerkelijk in maart: in noorden zacht, in zuiden te koud

Factsheet storm van 31 maart 2015
http://www.knmi.nl/klimatologie/storm_310315.html

Maandoverzicht maart 2015
http://www.knmi.nl/klimatologie/maand_en_seizoensoverzichten/maand/mrt15.html


Knmi | Gewijzigd: 2 april 2015, 21:53 uur, door Onweerfreak12
vera63
Lid
Woonplaats: wenduine
Berichten: 92
Lid sinds: 5 nov. 2014
6 april 2015, 15:37 uur | Bericht #453606
Nog even een paar plaatjes van de storm van vorige week,geplaatst met hulp van stormchaser5000 . groetjes Vera


Hallo,toch nog even een plaatje van de storm van vorige week, mvg Vera | Gewijzigd: 6 april 2015, 15:44 uur, door vera63
wie niet aan zee woont weet niet wat waaien is
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.971 topics, welke bij elkaar 442.444 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3833 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3833, lezen 15 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 10".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd februari 2020

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden