Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ.

17 Aug 2022 03:29:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ; Pima, AZ.

17 Aug 2022 03:13:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, AZ.

17 Aug 2022 02:48:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beckham, OK; Roger Mills, OK.

17 Aug 2022 02:31:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nowata, OK; Washington, OK.

17 Aug 2022 02:26:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, OK; Logan, OK; Payne, OK.

17 Aug 2022 02:26:42

Het zicht bij Eelde is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

17 Aug 2022 02:16:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nowata, OK; Osage, OK; Washington, OK.

17 Aug 2022 01:59:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chautauqua, KS; Montgomery, KS.

17 Aug 2022 01:59:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rankin, MS.

17 Aug 2022 01:42:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Griggs, ND.

17 Aug 2022 00:58:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Apache, AZ.

17 Aug 2022 00:58:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Imperial, CA.

17 Aug 2022 00:54:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maricopa, AZ.

17 Aug 2022 00:54:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bent, CO.

17 Aug 2022 00:39:35
Actueel
1 / 4

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Woonplaats: winschoten
Berichten: 923
Lid sinds: 20 dec. 2009
5 februari 2014, 00:07 uur | Bericht #418866
knmi meld  geen aardbeving..of  een hele  grote  of  een meteoriet..........   wij hebben hem hier niet  gevoeld  zat  op het  randje...
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2014, 15:37 uur | Bericht #418894
Door bevingsschade verhuisd gezin worstelt met gevolgen

Het gezin uit Bedum dat twee weken geleden moest verhuizen vanwege te grote veiligheidsrisico's door bevingsschade aan hun woning, heeft het knap moeilijk met die gedwongen verhuizing. Dat verklaren bronnen uit hun omgeving tegenover het AD.

De ontruiming van hun woning hakte er flink in bij het gezin, zeggen de ingewijden. 'Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. De impact ervan is dusdanig dat ze nog altijd bezig zijn met de verwerking ervan.'


Minister van Economische Zaken Henk Kamp bij een boerderij met bevingsschade tijdens zijn bezoek aan het gebied rond de gaswinning door de NAM, eind januari. © anp.

'Onzekerheid knaagt'
De bewoners van het pand in Bedum, het adres vermelden wij op verzoek van onze bronnen niet, verblijven tijdelijk in een nabijgelegen boerderij. 'Ze zitten er prima en worden naar eigen zeggen goed behandeld maar de onzekerheid over de duur van hun verblijf knaagt aan hen,' weten de bronnen.

De bewoners zelf willen niet met de media praten. 'Dat is nu eenmaal zo afgesproken. Voor commentaar verwijzen wij u naar de woordvoerder van de gemeente Bedum,' verklaart de vrouw des huizes hoorbaar gespannen over de telefoon.

Zij en haar gezin verlieten de woning uit voorzorg en op advies van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Die constateerde zulke forse schade door aardbevingen dat het in haar ogen niet langer verantwoord is er te wonen. 'Het huis lijkt van buiten niet beschadigd maar de constructie is aangetast waardoor de woning bij een nieuwe beving zou kunnen instorten,' zo luidde het.

De NAM verklaarde 'uit voorzorg ' te hebben ingegrepen en alle opties op een rijtje te zetten. 'In het uiterste geval kan sloop van de woning de uitkomst zijn', luidde het op 23 januari.

Nieuwe ontruiming
Een gezin met drie kinderen in Kantens, op een boogscheut van Bedum, wacht hetzelfde lot. Zij moeten hun door bevingsschade aangetaste woning, die al volledig in de steigers staat, over enkele weken en voor lange tijd verlaten omdat de veiligheidsrisico's te groot zijn geworden, zo meldt RTV Noord.

Volgens het gaswinningsbedrijf is het niet zo dat het gezin per direct de woning moet verlaten, maar wel dat er veel aan moet gebeuren en de renovatie lang kan duren.

De ontruiming van de woning met bevingsschade in Kantens zal de vierde zijn die plaatsvindt op verzoek van de NAM. Eind vorig jaar bracht ze uit voorzorg twee families in Middelstum en 't Zand elders onder. 

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 februari 2014, 09:07 uur | Bericht #418922
Lichte aardschok gevoeld in Drenthe

Inwoners van Drenthe hebben woensdagavond rond 22.30 uur een lichte aardschok gevoeld. Het KNMI bevestigt dat er een aardbeving met een kracht van 2.0 op de schaal van Richter is gemeten.

Het epicentrum lag volgens het KNMI bij Geelbroek, ten zuiden van Assen en in de buurt van het gasveld Eleveld. Sinds 1986 zijn in dit gebied zo'n twintig aardschokken geregistreerd als gevolg van de gaswinning. Volgens een woordvoerder zijn er zeker tien meldingen binnengekomen.

Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2014, 15:49 uur | Bericht #418933
NAM compenseert gedupeerde woningverkopers

Inwoners van acht gemeenten in Noordoost-Groningen die hun huis als gevolg van de aardbevingen voor minder geld hebben verkocht, kunnen vanaf donderdag bij de NAM een verzoek tot compensatie indienen. Dat meldt de NAM donderdag.

De regeling geldt alleen voor particulieren in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum die hun huis na 25 januari vorig jaar voor aantoonbaar minder hebben verkocht.

Op die datum maakte minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat de bevingen in Groningen mogelijk zwaarder kunnen worden dan eerder werd aangenomen.

Volgens de NAM wordt per huis bekeken of er sprake is van aantoonbare waardedaling door de aardbevingen.

Speciale situaties
De NAM heeft tevens een commissie 'speciale situaties' aangesteld. Deze commissie bekijkt of schrijnende gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding.

Onder anderen ombudsman gaswinning Leendert Klaassen en Jos Aartsen, voorzitter van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), maken deel uit van de commissie, zo meldde de NAM donderdag.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2014, 18:16 uur | Bericht #418938
Eén schademelding na beving in Geelbroek

Welgeteld één schademeldingen uit Assen Noord is binnengekomen bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij na de aardbeving in Assen. De beving die gisteravond om 21.25.46 uur het zuiden van Assen opschrikte, zorgde echter wel voor enige onrust. Door de knal die met de beving gepaard ging gingen een aantal mensen met name in de wijk Baggelhuizen de straat op om te kijken wat er aan de hand was.

Dat de aarde bij Geelbroek, waar het epicentrum lag, beefde is eigenlijk niet vreemd en ook niet zo heel bijzonder. In dit gebied komen vaker schokken voor, de laatste keer nog op 25 mei vorig jaar. Toen ging het om een beving met een kracht van 1.1 op de schaal van Richter, deze keer betrof het een schok met een kracht van 2.0.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2014, 07:41 uur | Bericht #418956
Nieuwe beving gevoeld bij Slochteren

In de omgeving van het Groningse Slochteren en Hoogezand-Sappemeer hebben bewoners donderdagavond een lichte aardschok gevoeld.

De beving deed zich kort na 22:30 uur voor in de buurt van Froombosch. Een woordvoerder van het KNMI heeft de aardschok bevestigd. Met een kracht van 1,3 op de schaal van Richter gaat het om een zeer lichte beving. Bewoners van het gebied meldden op Twitter een korte, maar hevige schok, waardoor ramen en kozijnen trilden.

Ongeveer op dat moment schoof minister Henk Kamp van Economische Zaken aan in het televisieprogramma Pauw & Witteman om uitleg te geven over de compensatie van de gaswinning in Groningen.

De laatste tijd zijn er veel aardbevingen gevoeld in Groningen en omgeving. Deze worden in verband gebracht met de winning van aardgas in het gebied door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Die gaswinning gebeurt onder meer in Slochteren.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 februari 2014, 08:04 uur | Bericht #419294
Zware aardbeving in Noordoost-Groningen

In Noordoost-Groningen is woensdagnacht rond 03.13 uur een beving geweest. Het KNMI bevestigt dat de beving een kracht had van 3.0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de buurt van Leermens.

Eén à twee keer per jaar
Volgens het KNMI komt een aardbeving van deze kracht één à twee keer per jaar voor en kan er gesproken worden van een zware aardbeving. De zwaarste beving tot nu toe is er één van 3.6 op de schaal van Richter op 16 augustus 2012.

Veel meldingen via app en sociale media
Op de aardbevingsmelder van RTV Noord is te zien dat de zwaarste trillingen in de buurt van Loppersum zijn geconstateerd. Er zijn meldingen binnengekomen uit een groot gebied: van Uithuizen tot Slochteren en van de Stad tot Delfzijl. Ook op sociale media zijn zijn veel melding binnengekomen.

[t]Hanneke Huizenga @HannekeHuizenga
Zonet weer opgeschrikt door een flinke klapper van een aardbeving #loppersum

[t]Luuc @Funnyguy_1969
3:14. #Aardschok in #Groningen, we waren net beide even wakker en hele huis bewoog #aardbeving

[t]Erwin @kinky_winky_
Zeker zo zwaar als die van september vorig jaar. Om 3.13 #zeerijp #aardbeving

Bron: RTV Noord

Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 februari 2014, 10:47 uur | Bericht #419307
30 keer schade na aardbeving in Groningen

Er zijn bij de NAM inmiddels 30 meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun woning door de aardbeving van afgelopen nacht. Het gaat vooral om scheuren in wanden en schade aan tegels.

Vanwege de zwaarte van de beving heeft de NAM besloten dat het kantoor in Loppersum vanmiddag extra lang open is. De meeste schademeldingen komen uit de omgeving rond de plaatsen Appingedam en Spijk. Het epicentrum van de beving lag in het nabijgelegen gehucht Leermens.

Het crisisteam van de NAM is vandaag al vroeg al bij elkaar geweest. Dat is gebruikelijk in dit soort situaties. De NAM-woordvoerster spreekt van een 'heftige beving'. "Maar dit is wel in de lijn van de verwachtingen. We wisten dat het terugbrengen van de gaswinning rondom Loppersum niet direct effect zou hebben."

Bron:RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 februari 2014, 12:02 uur | Bericht #419311
Extra inspecties dijken na aardbeving Groningen

Na de nieuwe aardbeving in Groningen gaan de twee waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's uit voorzorg dijken extra inspecteren. Vanwege de kracht van de beving en om de veiligheid van de inwoners te garanderen, vindt het waterschap de inspecties noodzakelijk.

Noorderzijlvest heeft tien mensen ingezet. Zij zijn vanochtend vroeg begonnen met het controleren van de dijken in Delfzijl, Loppersum en het Eemskanaal tussen Groningen en Delfzijl.

De kades van dit kanaal worden door de inspecteurs systematisch gecontroleerd op schade. Die inspecties nemen een groot deel van de dag in beslag. Ook een brug in Leermens, het epicentrum van de beving, wordt onderzocht op schade.

Volgens een woordvoerster hebben eerdere bevingen niet tot schade geleid.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 februari 2014, 12:07 uur | Bericht #419313
Tientallen huizen beschadigd na aardbeving Groningen

De NAM heeft nu 70 meldingen binnengekregen van mensen die schade hebben aan hun woning door de aardbeving van afgelopen nacht. Het gaat volgens de NAM vooral om scheuren in muren en schade aan tegels.

Vanwege de kracht van de beving en om de veiligheid van de inwoners te garanderen, voeren de twee waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's vandaag uit voorzorg extra inspecties aan dijken en coupures (onderbrekingen in de waterkering).

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 februari 2014, 15:11 uur | Bericht #419326
Dijken na beving intact

Dijken en coupures (onderbrekingen in de waterkering) in de provincie Groningen hebben geen schade opgelopen door de aardbeving bij Leermens. Dat blijkt uit extra inspecties die de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's uit voorzorg hebben uitgevoerd.

Zekerheid voor alles
Al in alle vroegte werden tien inspecteurs op pad gestuurd om de coupures in Delfzijl, de gemalen in Loppersum en de dijken van het Eemskanaal tussen Groningen en Delfzijl te controleren. De inspectie leverde geen bijzonderheden op.

De waterschappen achtten de inspecties noodzakelijk vanwege de kracht van de beving en om de veiligheid van de inwoners te garanderen. Ook eerdere bevingen leidden niet tot schade aan dijken en gemalen.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 februari 2014, 19:53 uur | Bericht #419359
Veel schademeldingen na beving

De NAM heeft vandaag ruim 300 schademeldingen binnen gekregen, na de aardbeving van vannacht bij Loppersum. Mensen melden scheuren in de muren, schade aan het pleisterwerk en losgeschoten aanbouwen, zegt een woordvoerder. De NAM verwacht dat er veel meer schade is dan tot nu toe is gemeld. De beving bij Loppersum was met een kracht van 3,0 op de schaal van Richter, de zwaarste in een half jaar. "Waarschijnlijk hebben veel mensen pas in het weekend tijd om hun huis te inspecteren", zegt een NAM-woordvoerder. Hij benadrukt dat het niet uitmaakt wanneer de schade gemeld wordt.

Bouwkundig onderzoek
Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de schade van de beving is. "Mensen geven hun eerste inschatting door, maar de werkelijke schade wordt pas duidelijk als er een bouwkundige langs is geweest", weet de woordvoerder. De NAM heeft inmiddels ruime ervaring; tot nu toe zijn er al 13.000 schademeldingen.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 februari 2014, 17:43 uur | Bericht #419411
NAM krijgt 650 schademeldingen na beving Groningen

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), heeft sinds de aardbeving gisterochtend bij Leermens 650 meldingen binnengekregen van mensen die schade zeggen te hebben aan hun woning. De meeste mensen maken melding van scheuren in muren en kapotte tegels, aldus de NAM vanmiddag.


Een scheur in de wand van een zwembad in het Groningse Leermens. © anp.

De meeste schademeldingen komen uit de omgeving van Appingedam en Spijk in de provincie Groningen. Het epicentrum van de beving lag in het nabijgelegen gehucht Leermens. De beving, met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter, was de zwaarste van het afgelopen halfjaar.

Een woordvoerster van de NAM verwacht dat het aantal meldingen de komende dagen nog oploopt.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 februari 2014, 10:18 uur | Bericht #419580
'NAM moet risico's aangepaste gaswinning berekenen'

De NAM moet de risico's van de aangepaste gaswinning als gevolg van het kabinetsbesluit gaan berekenen.Dat zei inspecteur-generaal Jan de Jong van het Staatstoezicht op de Mijnen maandagavond bij een voorlichtingsbijeenkomst in Groningen.

Hij vertelde er ook dat volgens hem de veiligheidsrisico's voor het héle Groninger veld moeten worden meegenomen. 

De toezichthouder adviseerde vorig jaar al de gaswinning te verminderen, maar hierop haalde de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) juist meer uit het veld. De toezichthouder adviseerde onlangs opnieuw de gaswinning te verlagen.

Berekening
Het kabinet besloot de gaswinning terug te schroeven, van 54 miljard kubieke meter per jaar naar 42,5 miljard kubieke meter. Dat is nog altijd meer dan de 30 miljard die in de berekeningen waren meegenomen.

Ook wordt de productie vooral bij het door aardbevingen geteisterde Loppersum teruggeschroefd en in andere gebieden juist opgeschroefd. Hierdoor ontstaan drukverschillen in de bodem, dat kan juist tot meer aardbevingen leiden. Ook dat moet volgens de toezichthouder ook worden meegenomen in de berekening.

Kleine beving
Het KNMI meldt dat in Groningen enkele uren na de bijeenkomst een aardbeving plaatsvond. De beving had een kracht van 1,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag bij het dorp Westerwijtwerd, in de gemeente Loppersum ten noorden van de stad Groningen. Het is onbekend of de schok schade heeft veroorzaakt.

Inwoners van de stad Groningen meldden op Twitter dat zij de beving ook hebben gevoeld. Volgens het KNMI is dat erg onwaarschijnlijk en is de beving maar door een paar mensen uit de directe omgeving gevoeld.

Volgens een woordvoerder van de NAM zijn er nog geen schademeldingen binnengekomen.

Vorige week donderdag vond er bij het Groningse dorp Leermens een aardbeving plaats met een kracht van 3,0. Na die schok hebben inmiddels 950 mensen bij de NAM gemeld dat ze schade aan hun huis hadden. Het gaat vooral om scheuren en kapotte tegels, aldus de NAM.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 februari 2014, 15:45 uur | Bericht #419653
Stél, er komt een zware beving: het leger staat klaar

In Groningen ligt een door de Veiligheidsregio Groningen goedgekeurd rampenplan klaar waarin staat wat er moet gebeuren als Groningen wordt getroffen door een zware aardbeving.

Dat maakte de Veiligheidsregio Groningen bekend. In het plan valt onder meer te lezen dat de hulpdiensten bij een zware beving hulp kunnen krijgen van het leger. Binnen 8 uur na de beving zijn ongeveer 200 militairen beschikbaar. Als er ook gebouwen instorten, worden reddingshonden en een speciaal reddingsteam ingezet om bewoners te zoeken die onder het puin kunnen liggen.

Meerdere doden
Het plan beschrijft onder andere een scenario dat uitgaat van beving met een kracht van meer van 5.0 op de schaal van Richter en meerdere doden. Op dit moment wordt aangenomen dat er een kans van 10 procent is dat een eventuele aardbeving in Groningen zwaarder kan zijn dan 4.1 op de schaal van Richter.

Goedgekeurd
De Veiligheidsregio is in januari vorig jaar met het plan aan de slag gegaan. Toen werd bekend dat de gaswinning in Groningen kan zorgen voor zwaardere aardbevingen dan eerder werd gedacht.

Minister Henk Kamp besloot in januari van dit jaar om de gaswinning in het meest kwetsbare gebied terug te schroeven. De Veiligheidsregio zag na dat besluit geen reden om het rampenplan aan te passen en dus is het nu goedgekeurd door de hulpdiensten en de Groningse burgemeesters.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 maart 2014, 14:01 uur | Bericht #419926
Aarde beeft in Annerveenschekanaal

In Annerveenschekanaal heeft maandagavond een drietal lichte aardebevingen plaatsgevonden. Dat maakte wethouder Bert Wassink (GroenLinks) woensdagavond bekend tijdens een commissievergadering in Gieten.De drie bevingen strekten zich uit over een tijdspanne van acht minuten. De seismografen van het KNMI hebben bij de lichtste aardebeving een magnitude (sterkte) van 0,8 vastgesteld. De sterkste van de drie had een magnitude van 1,2. Het is bepaald niet zo dat Annerveenschekanaal is opgeschrokken van de bodemtrilling. Tot gisteren had een enkele inwoner van het dorp de aardschokken gemeld bij het KNMI en schade is tot dusver niet gemeld.

De trillingen hebben hoogstwaarschijnlijk te maken met eerdere gaswinningen in het Annerveenscheveld. De sterkste schok van magnitude 1,2 geldt als een lichte in het aardgaswinningsgebied in Groningen en het noorden van Drenthe.

Wassink maakte melding van de aardschokken tijdens de commissievergadering waarin het voorgenomen beleid van Aa en Hunze over de gevolgen van de aardgaswinning werd besproken. De kwestie kwam op de politieke agenda door een motie van D66.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 maart 2014, 11:41 uur | Bericht #420017
Weer aardbeving in Groningen

In de omgeving van Schildwolde, in de Groningse gemeente Slochteren, is vanochtend een aardbeving geweest. De schok had een kracht van 2.3 op de schaal van Richter en vond plaats op een diepte van 3 kilometer, zo meldde het KNMI.

Uit reacties op sociale media blijkt dat de beving goed voelbaar is geweest. 'Ramen trillen en kasten bewegen', meldt iemand vanuit Schildwolde op Twitter.

Het is de een na zwaarste beving van dit jaar tot nu toe in Groningen. De zwaarste van dit jaar had een kracht van 3.0 en vond 13 februari plaats in de omgeving van Leermens.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Oude Pekela
Berichten: 286
Lid sinds: 11 jul. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2014, 13:44 uur | Bericht #420020
Ik woon zelf in Pekela, 20 km van de beving van 6 maart jl. in Annerveenschekanaal.
Ik ben benieuwd of we ons in ons dorp zorgen moeten gaan maken..
In de buurt (op 5 km afstand) wordt gas opgeslagen in de grond in zoutcavernes (+-160 miljoen m3)...

Angst heerst er zeker.


Prachtige ontlading (06-08-13') op film vastgelegd: http://youtu.be/1KIWtsZxQ7g?t=2m45s
jurrie
Lid
Woonplaats: delfzijl
Berichten: 643
Lid sinds: 17 dec. 2010
15 maart 2014, 21:25 uur | Bericht #420098
weer een lichte schudding regio appingedam/delfzijl
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 maart 2014, 22:27 uur | Bericht #420099
Lichte aardbeving bij Appingedam

Bij Appingedam is er een lichte aardbeving geweest. De beving was om 20.09 uur en had volgens het KNMI een kracht van 1,9 op de schaal van Richter.

Volgens seismoloog Bernard Dost van het KNMI was de aardbeving goed te voelen, maar heeft die vermoedelijk niet veel schade veroorzaakt. Het instituut heeft zo'n vijftien meldingen binnengekregen van verontruste Groningers.

Tientallen mensen uit Appingedam en omgeving maakten op Twitter melding van een beving. Sommigen hoorden ook een knal.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.591 topics, welke bij elkaar 447.149 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.468 leden.
Het nieuwste lid is GW1971.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2303 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2303, lezen 14 mensen het topic "Onweerskansen 17 juli".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Nieuw hitterecord voor de UK

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden