Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

22 Apr 2024 03:33:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

22 Apr 2024 03:33:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, SC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC; Stanly, NC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Moore, NC; Richmond, NC.

21 Apr 2024 20:57:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, SC; Charleston, SC; Colleton, SC.

21 Apr 2024 20:15:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC.

21 Apr 2024 12:34:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, SC.

21 Apr 2024 12:34:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC; Stanly, NC.

21 Apr 2024 12:34:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

21 Apr 2024 12:34:13
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
6 december 2015, 15:25 uur | Bericht #465276


Honderden Britse huizen staan onder water omdat rivieren weer buiten hun oevers zijn getreden na noodweer. In Noord-Engeland en Schotland zijn zo'n duizend mensen geëvacueerd. Treinen rijden niet, bij ongeveer 60.000 huishoudens in de graafschappen Lancashire en Cumbria viel de stroom uit en veel wegen staan blank. Voorlopig blijft het regenen, zo is de verwachting.

Op zo'n tweehonderd plaatsen in Engeland en Schotland gold zondagmorgen nog een waarschuwing voor overstromingsrisico's. De storm die alle ellende veroorzaakt heeft de naam Desmond gekregen.

Vooralsnog heeft het ontstuimige weer één leven geëist. In Londen kwam een 90-jarige man onder een bus terecht. Volgens de hulpdiensten werd hij vermoedelijk door een windstoot omvergeblazen.

Rubberboten

In de stad Carlisle kwam een trein richting Glasgow door het noodweer stil te staan. De passagiers moesten in de trein slapen, meldde de BBC.

In dezelfde plaats werden her en der bewoners door reddingswerkers met rubberboten uit hun huizen gehaald. Voor hen zijn scholen en buurtcentra ingericht als noodopvang. Ook militairen zijn naar het gebied gestuurd om te assisteren.Door: ANP
Bron:http://www.nu.nl/buitenland/4177803/overlast-overstromingen-in-groot-brittannie.html#slide-4
  | Gewijzigd: 31 januari 2017, 12:00 uur, door Joyce.s
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
7 december 2015, 18:29 uur | Bericht #465311

Storm Desmond zet 60.000 gezinnen zonder elektriciteit in Groot-Brittannië


De storm Desmond, die al sinds zaterdag door Groot-Brittannië raast, heeft in het noordwesten van Engeland bijna 60.000 gezinnen zonder stroom gezet.

De stroomonderbreking doet zich voor in de omgeving van de stad Lancaster, in het graafschap Lancashire. Volgens energieleverancier Electricity North West zou de panne er zelfs "meerdere dagen" kunnen duren.

Hele stukken van Schotland, Wales en noordoostelijk Groot-Brittannië worden nog altijd geteisterd door de storm Desmond. In sommige gebieden in Groot-Brittanië viel de voorbije 24 uur ongeveer evenveel regen als er normaal gezien op een hele maand valt. In verschillende gemeenten in het noordwesten van Engeland staat het water manshoog.

Leger ingezet 
De Britse regering had eerder al beslist het leger in te schakelen om de hulpdiensten bij te staan. In het zwaar getroffen Carlisle, in het graafschap Cumbria, worden bijna 350 soldaten ingezet om slachtoffers te helpen bij de evacuaties. Ook heeft het leger per helikopter de nodige uitrusting aangevoerd om water weg te pompen. 

Nog in Cumbria is volgens de politie een brug bezweken onder de kracht van het water. 

Het Britse milieuagentschap waarschuwt zondagavond nog altijd voor overstromingsgevaar in meer dan 130 zones. In 46 gebieden gaat het om een risico op ernstige overstromingen, die levensbedreigend kunnen zijn.

http://www.hln.be
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
9 december 2015, 09:22 uur | Bericht #465364

NASA's IMERG Measures Flooding Rainfall In Northwest England


In addition to destructive winds measured at 81 mph (70 knots) a powerful winter storm called "Desmond" dropped record rainfall in northwest England over the past weekend of Dec. 5 and 6. The rainfall was calculated and mapped at NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland using data from the Global Precipitation Measurement or GPM core satellite and other satellites.Desmond's unusually heavy rainfall resulted in wide spread damaging floods. Data from NASA's Integrated Multi-satellitE Retrievals for GPM (IMERG) were used to estimate rainfall for the period from November 30 to December 7, 2015. This analysis found that some rainfall near the Irish Sea measured over 392 mm (~15.4 inches) during this period. As much as 304 mm (~12 inches) of rain were reported to have fallen in only 24 hours.

The Integrated Multi-satellitE Retrievals for GPM (IMERG) creates a merged precipitation product from the GPM constellation of satellites. These satellites include DMSPs from the U.S. Department of Defense, GCOM-W from the Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA), Megha-Tropiques from the Centre National D’etudies Spatiales (CNES) and Indian Space Research Organization (ISRO), NOAA series from the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), Suomi-NPP from NOAA-NASA, and MetOps from the European Organization for the Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT). All of the instruments (radiometers) onboard the constellation partners are inter-calibrated with information from the GPM Core Observatory’s GPM Microwave Imager (GMI) and Dual-frequency Precipitation Radar (DPR).  

Hal Pierce
SSAI/NASA's Goddard Space Flight Center
Bron:http://www.nasa.gov/feature/goddard/nasas-imerg-measures-flooding-rainfall-in-northwest-england
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
27 december 2015, 03:30 uur | Bericht #466095

Evacuaties vanwege overstromingen in Noord-Engeland


Duizenden mensen zijn zaterdag in het noordwesten van Engeland door hoog water uit hun woningen verdreven. Vooral de streek ten noorden van Manchester is getroffen.Rivieren zoals de Irwell en de Ribble treden ver buiten hun oevers.


Door het hoge water worden kwetsbare mensen uit meer dan tweeduizend huizen in York gehaald, meldt de BBC in de nacht van zaterdag op zondag. Aan bewoners van zo'n 3.500 huizen rondom de rivier Foss is het advies gegeven zich klaar te maken voor vertrek. Ook delen van de binnenstad van Manchester en Leeds staan blank.

De meteorologische dienst heeft voor honderden plaatsen waarschuwingen voor overstromingen afgegeven. In tientallen gevallen is "code rood" voor levensgevaarlijke situaties ingesteld. Inmiddels zitten naar schatting tienduizend huishoudens zonder stroom als gevolg van de wateroverlast.

Sommige media meldden dat het waterpeil in de rivieren in het graafschap Lancashire records breekt. De verwachting is dat het tijdelijk wat droger wordt in Noord-Engeland, maar dat er daarna weer meer regen komt.

Cameron

Premier David Cameron heeft op Twitter zijn medeleven geuit met de gedupeerden. "Ik ben in gedachten bij de mensen van wie hun huizen zijn overstroomd. Ik zal maandag het crisisteam Cobra spreken om er zeker van te zijn dat alles wordt gedaan om hulp te bieden."

Militairen zijn ingezet om dammen op te werpen langs de rivieren. Het graafschap Lancashire is samen met het graafschap Cumbria, ook in het noordwesten, eerder deze maand al getroffen door overstromingen na een storm.

De gevolgen daarvan zijn nog zichtbaar. Sommige plaatsen in Cumbria zijn de afgelopen weken al drie keer ondergelopen.

Bron: nu.nl | Gewijzigd: 31 januari 2017, 12:01 uur, door Joyce.s
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
27 december 2015, 15:01 uur | Bericht #466120

Groot-Brittannië zet militairen in tegen overstromingen


De Britse premier David Cameron stuurt meer hulptroepen naar de door overstromingen geteisterde gebieden in het noorden van Engeland.Hij zei dat zondag nadat hij een bijeenkomst had voorgezeten van een crisisteam.Cameron noemde de overstromingen "verschrikkelijk serieus. Het niveau in de rivieren en de sterkte van de regen hebben een ongekend effect en dus serieuze overstromingen tot gevolg." Verwacht wordt dat de Britse premier maandag een bezoek brengt aan de getroffen gebieden rond Manchester en Leeds.

Duizenden mensen zijn zaterdag in het noordwesten van Engeland door hoog water uit hun woningen verdreven. Vooral de streek ten noorden van Manchester is getroffen. Rivieren zoals de Irwell en de Ribble treden ver buiten hun oevers.

Kwetsbare mensen

Door het hoge water worden kwetsbare mensen uit meer dan tweeduizend huizen in York gehaald, meldt de BBC in de nacht van zaterdag op zondag. Aan bewoners van zo'n 3.500 huizen rondom de rivier Foss is het advies gegeven zich klaar te maken voor vertrek. Ook delen van de binnenstad van Manchester en Leeds staan blank.De meteorologische dienst heeft voor honderden plaatsen waarschuwingen voor overstromingen afgegeven. In tientallen gevallen is "code rood" voor levensgevaarlijke situaties ingesteld. Inmiddels zitten naar schatting tienduizend huishoudens zonder stroom als gevolg van de wateroverlast.

Bron: nu.nl | Gewijzigd: 31 januari 2017, 12:01 uur, door Joyce.s
Roare
Lid
Woonplaats:
Berichten: 186
Lid sinds: 6 feb. 2012
31 december 2015, 15:52 uur | Bericht #466436
Ik vrees voor de maand januari in Groot-Brittannie. Het ziet er echt slecht uit met veel regen in aantocht en een verzadigde grond. De enige hoop is dat het een paar tussentijdse dagen droog is, zodat het water kan zakken.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 47 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 47, lezen 2 mensen het topic "Winter discussietopic 2022-2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden