Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pierce, ND.

3 Jul 2020 15:19:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

3 Jul 2020 15:19:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benson, ND.

3 Jul 2020 15:19:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Giles, TN.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Durham, NC; Granville, NC; Person, NC.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, TX.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, TX.

3 Jul 2020 15:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Orange, NY.

3 Jul 2020 14:57:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butler, KY; Logan, KY.

3 Jul 2020 14:57:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Hot Spring, AR; Saline, AR.

3 Jul 2020 14:57:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tensas, LA; Warren, MS; Claiborne, MS; Madison, LA.

3 Jul 2020 14:51:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hutchinson, SD; Charles Mix, SD; Gregory, SD; Douglas, SD; Bon Homme, SD.

3 Jul 2020 14:32:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, OH; Guernsey, OH; Belmont, OH.

3 Jul 2020 14:10:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chickasaw, IA; Winneshiek, IA; Fayette, IA.

3 Jul 2020 13:55:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ward, ND; Mountrail, ND; Renville, ND.

3 Jul 2020 13:43:50
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
8 februari 2016, 18:26 uur | Bericht #468920

Officieel sprake van zuidwesterstorm langs kustFoto: NU.nl/Els Bax


Er is officieel sprake van een zuidwesterstorm, meldt Weeronline maandag. 

Tussen 16.00 uur en 17.00 uur is bij IJmuiden een gemiddelde windkracht 9 gemeten. Volgens Weeronline bereikt de storm begin van de avond zijn hoogtepunt. Daarna neemt de wind in kracht af.

De zwaarste windstoot werd al in de nacht van zondag op maandag bij IJmuiden gemeten: 108 kilometer per uur. Op Vlieland mat een een weerstation maandagmiddag een windstoot van 104 kilometer per uur. Het is al de vierde storm in het nog jonge jaar, weet Weeronline. Het was in januari drie keer keer raak met zeer zware windstoten.

De harde wind jaagt het rivierwater op. In Vlaardingen dreigen kades onder te lopen. De gemeente sluit ze de komende uren af. Het gaat om de Westhavenkade, de Oosthavenkade en de Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde. Ook in de binnenstad van Dordrecht is een kade afgesloten in verband met het wassende water.

Carnaval

Meerdere carnavaloptochten waren maandag al afgelast wegens het weer. Optochten die wel doorgingen ondervonden vaak laast van de wind. In het Limburgse dorp Schinveld (gemeente Onderbanken) is een grote carnavalswagen omvergeblazen door de harde wind. Dat heeft de politie bevestigd na berichtgeving van nieuwssite 1Limburg. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen.

Het ongeval gebeurde niet tijdens een optocht, maar tijdens vervoer over een provinciale weg. Die moest na het ongeval tijdelijk worden afgesloten voor opruimwerkzaamheden.

Weer: Vanavond zuidwesterstorm​
 

http://www.nu.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:28 uur, door Joyce.s
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
8 februari 2016, 19:00 uur | Bericht #468926

Windstoten tot 155 km/u razen over West-Europa

Windstoten tot 155 km/u razen vandaag over West-Frankrijk, Duitsland en het zuiden van Engeland, waar de stroomvoorziening en het ferryverkeer werd verstoord, en een waarschuwing werd gegeven voor overstromingen aan de kust, die door indrukwekkende golven geteisterd wordt. Ook in eigen land zijn we nog niet van de rukwinden verlost.


In onze noordelijke provincies worden vanavond windstoten tot 100 km/u verwacht. Aan de kust tot 90 km/u en elders tussen 60 en 80 km/u. Het blijft dus opletten geblazen.

Ook het buitenland krijgt een stevige portie. De autoriteiten in het westen en noordwesten van Frankrijk zijn in staat van paraatheid en riepen op "tot grote voorzichtigheid" na een stormwaarschuwing die voorlopig nog niet al te veel schade heeft veroorzaakt. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve riep "de kustbewoners aan de Atlantische Oceaan, het Kanaal en de Noordzee op tot de grootste waakzaamheid". Volgens Météo France zou de harde wind bijzonder krachtige golven veroorzaken aan de Atlantische kust en het Kanaal die in de loop van de dag nog zullen aanzwellen, met de mogelijkheid van een erg hoge zee omwille van de getijde-coëfficiënt (90 maandagavond en 96 maandagavond).

Stroompanne
In het westen van Frankrijk viel bij 14.000 klanten de stroom uit. De brandweerkorpsen moesten tientallen keren uitrukken, voornamelijk voor omgewaaide bomen en elektriciteitspalen. 

In het zuiden van Engeland gingen hevige regenbuien gepaard met krachtige windstoten van 155 km/u. Dat leidde tot het afsluiten van wegen en de onderbreking van het spoor- en maritiem verkeer. Meer dan 5.000 gezinnen zaten zonder stroom. De autoriteiten waarschuwden voor mogelijke overstromingen. De weerdiensten kondigden hevige wind aan in het zuidwesten van Engeland, in Cornwall en Devon, vooraleer die later op de dag naar Londen trekt. Het Brits verkeerwezen riep de automobilisten op naar de weerberichten te luisteren alvorens de weg op te rijden, en gaf een bijzondere waarschuwing voor caravans en motoren. 

Carnaval
In Duitsland kreeg het carnaval te kampen met de harde wind. In Düsseldorf, Essen, Mainz, Koblenz, Trier en Bocholt werden optochten geschrapt. In Keulen gaat de grootste viering van Duitsland wel door, maar worden de wagens aangepast. Ook paarden en door paarden voortgetrokken wagens rijden er niet mee.

http://www.hln.be | Gewijzigd: 8 februari 2016, 19:01 uur, door Stefanv
Waarom deze advertentie?
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
8 februari 2016, 19:04 uur | Bericht #468927

Storm in Vlaanderen: carnavalstoet Aalst afgelast, vrachtwagen waait in grachtHet stormweer dat deze nacht en ochtend over Vlaanderen trok, blijft nog even aanhouden. Ook vandaag zijn er rukwinden tot 80-90 km/u mogelijk. Het stormweer zorgt hier en daar voor hinder en schade. Op verschillende plaatsen in het land zijn carnavalstoeten afgelast. In Aalst gaat deze namiddag de maandagstoet niet door omwille van het stormweer, bevestigt burgemeester Christoph D'Haese.

De veiligheidscel had vanochtend nog beslist dat de stoet kon plaatsvinden met extra stormmaatregelen, maar na nieuw overleg bleek de situatie te gevaarlijk. "De beslissing komt er nadat het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken alle risicodragende activiteiten ontraden heeft", zegt burgemeester Christoph D'Haese. De maandagstoet kan niet doorgaan, maar de bezemdans en de ajuinworp vinden wel plaats.

De veiligheidsdiensten hadden vanochtend aan de carnavalsgroepen gevraagd om onder meer beweegbare en uitstekende delen te verstevigen en de carnavalisten te beschermen tegen windstoten, maar uiteindelijk wordt de stoet toch afgelast.

"Om 11.15 uur werd de veiligheidscel door de burgemeester opnieuw samengeroepen, gelet op nieuw binnengekomen meteorologische aanbevelingen", meldt het Aalsterse stadsbestuur. "Nadat eerst de opschaling van het KMI van code geel naar de zwaardere code oranje was binnengekomen, ontving de veiligheidscel om 10.47 uur een bijkomend en nieuw advies van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken dewelke elke risicodragende activiteit maximaal ontraadt."

Burgemeester D'Haese beklemtoont dat de veiligheid van de carnavalsvierders op de eerste plaats komt. "Carnavalisten op wagens met uitschuivende constructies en bewegende onderdelen, dat risico kunnen we niet lopen. De maandagstoet ging net in het hoogtepunt van de storm plaatsvinden. De bezemdans van de Gilles en de ajuinworp kunnen vanaf 14 uur wel doorgaan."

Extra waakzaam op de weg
Ook op de weg vormt het stormweer een spelbreker. Een vrachtwagen vol groenten en fruit is vanochtend rond 8.30 uur van de weg gewaaid op de E40 richting kust, een kilometer voor de afrit Beernem. Volgens de chauffeur, die er met de schrik vanaf kwam, voelde hij plots een hevige windstoot opzetten. Hij probeerde nog tegen te sturen, maar kon niet vermijden dat hij in de gracht terecht kwam. 

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt om extra op te letten en voldoende afstand te houden. Op sommige plekken kan de zware regenval aquaplaning veroorzaken.

http://www.hln.be
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.861 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3908 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3908, lezen 10 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 17".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden