Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: noordoost Brabant
Berichten: 654
Lid sinds: 29 mrt. 2016
26 december 2016, 20:44 uur | Bericht #476355
Dijkdoorgangen noorden van land gesloten wegens zware windstoten
In het noorden van het land is er op tweede kerstdag aan het eind van de middag en 's avonds kans op zware windstoten, waarschuwt het KNMI.
Waterschap Noorderzijlvest meldt dat onder invloed van de harde wind zo'n hoge waterstand wordt bereikt dat de coupures (dijkdoorgangen) in Delfzijl worden gesloten. Ook elders langs de kust zal sprake zijn van verhoogde waterstanden.

De coupures in Delfzijl gingen aan het eind van de middag dicht. Er wordt een waterstand verwacht van 3,50 meter boven NAP, aldus een woordvoerder van het waterschap.

In de loop van de nacht kunnen ze weer open. Het normale peil is 1,35 meter boven NAP. Eerder maandag verwachtte Rijkswaterstaat een waterstand van 3.90 meter boven NAP, maar stelde dat later bij.

Decemberstorm
Volgens Rijkswaterstaat komen bij Delfzijl buitendijkse gebieden onder water te staan. De voor maandag verwachte waterstanden bij de Groningse havenstad komen ongeveer één keer in de vijf jaar voor. De laatste keer was tijdens de storm tijdens de zware decemberstorm van 2013.

De afvaarten van de veerdiensten van en naar Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben vanwege het weer wijzigingen ondergaan.

De zeesluis in het Eemskanaal bij Farmsum wordt maandagavond gestremd voor de scheepvaart. Mogelijk volgen wegens verhoogde waterstanden bij Hoek van Holland in de nacht van maandag op dinsdag ook enkele maatregelen.

Code geel
Rijkswaterstaat waarschuwt ook weggebruikers maandagavond in de noordelijke provincies rekening houden met de zware windstoten. Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven voor Noord-Holland, Friesland en Groningen.

In de tweede helft van de avond neemt volgens het weerinstituut de wind af en verdwijnen de zware windstoten. In het Waddengebied kunnen de windstoten bij buien mogelijk oplopen tot 90 tot 110 kilometer per uur.

http://www.nu.nl/binnenland/4370865/dijkdoorgangen-noorden-van-land-gesloten-wegens-zware-windstoten.html
Maximale windkracht tot nu toe:
| Gewijzigd: 26 december 2016, 20:44 uur, door W. in t Erland
Records sinds 2016:
Maximum: 22 juni 2017 34,9ºC
Minimum: 19 jan. 2016 -9,5ºC
Neerslag: 2 juni 2016 125 mm
Sneeuwdek: 11 feb. 2017 3 cm
Hagel: 25 april 2016 0,4 cm
Onweer: 23 juni 2016
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.050 topics, welke bij elkaar 434.082 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.477 leden.
Het nieuwste lid is jelle1112.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 122 mensen aan het browsen op het forum. 7 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 122, lezen 7 mensen het topic "Herfstdiscussietopic 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd

Oktober 2017

Rode zon door bosbranden en saharazand

Bosbranden Spanje/Portugal

Dodental loopt op

Tyfoon Lan

Onderweg naar Japan

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden