Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
svenne
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 4415
Lid sinds: 5 jul. 2011
2 januari, 00:13 uur | Bericht #476582

Absoluut record van 32.828 aardbevingen in Nieuw-Zeeland in 2016
Vorig jaar vonden in Nieuw-Zeeland 32.828 aardbevingen plaats, een absoluut record. Seismologen hebben het jaar 2016 daarom omgedoopt tot "the Groundbreaker". 

 Groundbreaker
"Laat me een opsomming maken: we hadden geisers, uitbarstingen, aardverschuivingen, tsunami's en een groot aantal aardbevingen. De grond brak onder onze voeten, en dat is de reden waarom we dit jaar de 'groundbreaker' noemen", aldus Sara McBride van GeoNet in een blogbericht. "We zouden het ook de 'record breaker' kunnen noemen." 

 Meer dan 12.000 meer dan gemiddelde aantallen afgelopen jaren
Het monitoringnetwerk van GeoNet registreerde 32.828 aardbevingen in 2016. Dat zijn er meer dan 12.000 meer dan de gemiddelde aantallen van de afgelopen jaren, en het hoogste aantal dat GeoNet ooit heeft geregistreerd. Van die 32.000 aardbevingen, waren er 122 met een magnitude van 5 tot 6, 10 met een sterkte van 6 tot 6,9 en twee met een magnitude van meer dan 7, aldus de New Zealand Herald. 

 7,8 op schaal van Richter
Op 2 september werd de noordoostkust van het land getroffen door een aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter. Er ontstond een kleine tsunami, maar de schade op het land was minimaal. Veel meer schade was er op 14 november, toen er een beving was met een sterkte van 7,8 in de buurt van Kaikoura, op het zuidelijk eiland van Nieuw-Zeeland. Twee mensen kwamen om het leven, en de aardbeving veroorzaakte ook voor miljoenen dollars aan schade aan gebouwen en wegen. Na de zware beving volgden nog duizenden naschokken. 

Ring van Vuur
Nieuw-Zeeland ligt op de Pacifische "Ring van Vuur", waar het samenkomen van tektonische platen regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen veroorzaakt. In 2010 kwamen in Christchurch nog 185 mensen om het leven bij een aardbeving
Bron: hln.be | Gewijzigd: 27 februari, 14:01 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.050 topics, welke bij elkaar 434.082 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.477 leden.
Het nieuwste lid is jelle1112.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 106 mensen aan het browsen op het forum. 8 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 106, lezen 6 mensen het topic "Herfstdiscussietopic 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Bosbranden Spanje/Portugal

Dodental loopt op

Tyfoon Lan

Onderweg naar Japan

Fotowedstrijd

Oktober 2017

Rode zon door bosbranden en saharazand

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden