Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Refugio, TX; Aransas, TX; Victoria, TX; Bee, TX; Calhoun, TX; Goliad, TX.

29 May 2020 03:00:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marshall, IN; Fulton, IN; Kosciusko, IN.

29 May 2020 03:00:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fulton, IN.

29 May 2020 03:00:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, TX.

29 May 2020 03:00:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, TX.

29 May 2020 02:02:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rowan, NC; Cabarrus, NC.

29 May 2020 02:02:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greenville, SC; Laurens, SC.

29 May 2020 02:02:42

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 May 2020 02:01:18

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 May 2020 02:01:16

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 May 2020 02:01:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Christian, IL.

29 May 2020 01:24:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grimes, TX; Brazos, TX; Walker, TX; Montgomery, TX.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kimble, TX; Menard, TX.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, AR.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mason, TX; Kimble, TX.

29 May 2020 01:16:09
Actueel
1 / 4

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

Lente discussietopic

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Ricardo de Vries
AWM Moderator
Woonplaats: Heerjansdam
Berichten: 14
Lid sinds: 20 sep. 2016
3 januari 2017, 12:26 uur | Bericht #476632
 Recorddroogte Zwitserse Alpen

Als trouw bezoeker en lezer van onze weerberichten weet u dat er boven de Alpen al (te) lange tijd hoge druk regeert. Dit heeft zo zijn voor en nadelen. Het is “kaiserwetter”,  schitterende strak blauwe luchten voor zover je kijken kan. Zonaanbidders komen aan hun trekken, heerlijk op het terras halverwege de afdaling met je hoofd in de zon en dan het kunstsneeuw weer op.

Gemiddeld zo’n 850 uren zon in Nassfeld in een doorsnee winterseizoen, december 2016 gaat voor wat betreft zon en neg neerslag balans hoog scoren! (archieffoto)

Het is voor de wintersport nog even afwachten wanneer lagedrukgebieden met hun storingen de Alpen bereiken en er dan eindelijk  neerslag in het gunstigste geval, sneeuw kan gaan vallen. We moeten echter nog tot het nieuwe jaar geduld hebben. Naast de neerslagtekorten en sneeuwarmoede heeft de droogte echter nog meer nadelen, zo is de brandweer volop bezig met het bestrijden van brand in de bossen.


Sinds 150 jaar is er niet zo weinig neerslag gevallen in de maand december. Bron: http://www.srf.ch/meteo

                                                                                      Bosbranden Graubünden

Dinsdagavond is er in de Zwitserse provincie Graubünden een bosbrand uitgebroken in de Misox vallei, tussen de dorpen Mesocco en Soazza. Doordat er sinds 25 November geen druppel neerslag meer gevallen is, is de grond daar kurkdroog. Die 25 November was het einde van de Südstau, er viel toen 105mm regen. De föhnwind van max 60 km per uur wakkert de vlammen flink aan, al gauw werd er door de brandweer opgeschaald naar een categorie 3 brand. Het gebied wat nu in brand staat ligt op een helling is zo groot als 90 voetbalvelden, ongeveer 600 meter bij een kilometer groot. Op 500 meter afstand van de brand ligt Mesocco, er worden een paar afgelegen huizen bedreigd. De vier eigenaren  zijn geëvacueerd. De vlammen bedreigen niet alleen de huizen maar ook de omgeving.


Snelweg A13 onder de vlammenzee bron: www.radiopilatus.ch


Waldbrand Misox Foto Mario-Theus-7

De brandweer heeft de beschikking over 3 blus helikopters van het Zwitserse leger en 2 particuliere blus helikopters van Heli Rezia SA, dat bied velen voordelen maar toen de nacht viel konden deze voor de veiligheid van de piloten niet meer ingezet worden omdat er ook hoogspanningsmasten op de helling staan. S’nachts is er enkel geblust zonder helikopters, zodra het licht begon te worden werd er met het blussen van de heli’s een bigbag vol per vlucht (één bigbag is goed voor 2,5 ton water!) al gauw door de brandweer het signaal gegeven dat de brand onder controle was. De helling ligt vlak langs de A13 en paralelweg tussen Chur en Como (zie foto’s), deze zijn door de dreiging afgesloten geweest tot woensdagavond. Donderdagochtend moest de paralelweg H13 wederom even gesloten worden omdat het vuur puin van de helling naar beneden had geworpen. Inmiddels is de föhn wat gaan liggen dat maakt het blussen iets minder zwaar. Woensdagavond is er in het dorpje Braggio met zijn 57 tellende inwoners ook een brand uitgebroken het ligt 40 km van Mesocco vandaan. Deze brand werd snel onder controle gebracht en is niet groter dan 200m bij 300m.


Misox vallei bron: www.bazonline.ch

                                                                                       Bosbrand Ticino

In Ticino is de bosbrand voor zover we nu weten aangestoken. Een paar tieners wilden een vuurtje maken voor de gezelligheid op de Monte di Doro. Omdat het hier zelfs voor op 19 November voor het laatst geregend heeft sloeg het vuur met de Fӧhn vrijwel direct om zich heen. Volgens ooggetuige was er binnen 5 minuten 100m van het bos verbrand.  De jongens hebben nadat zij eerst met een paar ketels water het beginnende vuur hebben willen blussen, zelf de brandweer gebeld. De brand woed in de bossen op boven het dorpje Chironico. 29 mensen zijn geëvacueerd per helikopter. Ook hier wordt er geblust met heli’s, 2 van het leger helikopter type: super puma’s en 2 normale particuliere. Er zijn tot nu toe zowel in Ticino als in Graubünden geen mensen met letsel.


Blus heli’s blussen de brand bron: www.bazonline.chBlus heli’s blussen de brand bron: www.bazonline.ch

Eerder in dit blog gaf ik al aan dat er vanaf het nieuwe jaar eindelijk weer neerslag kansen komen in de Alpen. Goed nieuws natuurlijk! Er is alleen een maar.. Met de jaarwisseling willen veel mensen, ook in de Alpen vuurwerk afsteken. Mede door de bosbranden hebben diversen regio’s besloten om tijdens de jaarwisseling mensen te waarschuwen voor deze gevaren. In Sankt Moritz is er elk jaar een vuurwerk show die wordt afgestoken vanaf het meer van de stad. In verband met de droogte was besloten de show af te gelasten. In de regio St Gallen was een verbod om in de buurt van het bos vuurwerk af te steken. In Andermatt mog er geen vuurwerk, tabak of vuur worden ontstoken en ook voor andere plaatsen -gebieden- was een vuurwerk verbod van kracht! Niet alleen in Zwitserland waren de autoriteiten alert. In Tirol hadden de districts-hoofdkwartieren in Innsbruck, Imst, Landeck, Lienz, Reutte en Schwaz een verordening naar buiten gebracht die de mensen verbood om open vuur te maken en vuurwerk af te steken in de buurt van bosgebieden. Slechts het kleinste vonkje kan op dit moment al een brand veroorzaken, buiten dat het de natuur grote schade oplevert krijgt u er een boete voor.Ondertussen hebben de Noordelijke delen van de Alpen hun eerste sneeuw gekregen. En zoals jullie uiteraard elke ochtend hier kunnen lezen komt er meer aan :D  http://www.https://www.alpenweerman.nl/alpen-nordstau-sneeuw-gevolgd-arctische-kou/ 


Mittelberg 10 cm verse sneeuw! 

Mittelberg 10 cm verse sneeuw! bron: Hans ter Braak

#winteriscoming! | Gewijzigd: 3 januari 2017, 12:26 uur, door Ricardo de Vries
www.alpenweerman.nl
https://www.facebook.com/alpenweerman/
@riccohjd > Ricardo / AWM


Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.990 topics, welke bij elkaar 442.541 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.067 leden.
Het nieuwste lid is Dr. Wim J..

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3364 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3364, lezen 14 mensen het topic "Zomer discussietopic Deel 1".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Lente discussietopic

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fotowedstrijd Lente

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden