Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Buchanan, IA; Linn, IA.

24 May 2024 13:13:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mahaska, IA; Monroe, IA; Poweshiek, IA; Wapello, IA.

24 May 2024 13:12:45

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Poweshiek, IA.

24 May 2024 13:09:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cerro Gordo, IA; Worth, IA.

24 May 2024 13:07:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iowa, IA; Jefferson, IA; Johnson, IA; Keokuk, IA; Washington, IA.

24 May 2024 13:06:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chickasaw, IA; Floyd, IA; Howard, IA; Mitchell, IA.

24 May 2024 13:03:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Mahaska, IA; Poweshiek, IA.

24 May 2024 13:00:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cerro Gordo, IA; Franklin, IA; Hancock, IA; Winnebago, IA; Worth, IA.

24 May 2024 13:00:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Black Hawk, IA; Bremer, IA; Butler, IA; Franklin, IA; Grundy, IA; Hardin, IA; Jasper, IA; Marshall, IA; Poweshiek, IA; Tama, IA.

24 May 2024 13:00:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Decatur, IA; Lucas, IA; Wayne, IA.

24 May 2024 12:55:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, IA; Adams, IA; Audubon, IA; Calhoun, IA; Carroll, IA; Cass, IA; Crawford, IA; Greene, IA; Guthrie, IA; Sac, IA; Taylor, IA; Union, IA.

24 May 2024 12:55:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, MO; Holt, MO; Nodaway, MO.

24 May 2024 12:55:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wapello, IA.

24 May 2024 12:55:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nemaha, NE; Richardson, NE.

24 May 2024 12:55:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

24 May 2024 12:55:44
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 maart 2017, 13:34 uur | Bericht #479122

Geen slachtoffers na lawine in Frans skigebied Tignes


©nu.nl/Bas van de Flier

In het skigebied Tignes, gelegen in de Franse Alpen bij de grens met Italië, zijn dinsdag meerdere personen bedolven door een lawine. Volgens autoriteiten zijn er geen slachtoffers gevallen. De eerste meldingen over de lawine kwamen even na 10.00 uur binnen, waarna de hulpdiensten massaal uitgerukt zijn. De personen die onder de lawine terechtkwamen waren aan het skieën op de blauwe piste. Even na 12.00 uur werd bevestigd dat hen niks was overkomen. 

Franse media meldden dat de hulpverlening in eerste instantie werd bemoeilijkt door slecht zicht; inzet van helikopters was daardoor lastig. Hulpverleners trokken daarom te voet naar het gebied. 

In de afgelopen 24 uur was er meer dan een meter sneeuw gevallen in het gebied. De kans op lawines is daarnaast erg groot in grote delen van de Alpen, omdat de temperatuur in het gebied in de afgelopen dagen ineens plotseling was gestegen. 

Eerdere lawine

Tignes is populair als skigebied en trekt jaarlijks vele wintersporters. In februari van dit jaar werd het gebied ook al getroffen door een lawine. Ook toen kwamen meerdere personen onder een grote hoeveelheid sneeuw terecht. Vier personen kwamen om het leven. 

De vier slachtoffers waren destijds Franse snowboarders die onder begeleiding van een leraar buiten de piste waren toen de grote sneeuwmassa op hen neerkwam.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4520346/geen-slachtoffers-lawine-in-frans-skigebied-tignes.html
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 maart 2017, 14:25 uur | Bericht #479123
Waarom deze advertentie?
Ricardo de Vries
AWM Moderator
Woonplaats: Heerjansdam
Berichten: 14
Lid sinds: 20 sep. 2016
7 maart 2017, 14:34 uur | Bericht #479124
www.alpenweerman.nl
https://www.facebook.com/alpenweerman/
@riccohjd > Ricardo / AWM


Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 maart 2017, 14:36 uur | Bericht #479125

Sonderen na lawine in Tignes


GiGi7 maart 2017 · 13:24

Vandaag was er een grote lawine in Tignes. Ik ben momenteel in Tignes met @Mark8217 en @Btbt (Bas). Vandaag is al de vierde sneeuwdag. Veel sneeuw, en wind, de meeste hoge liften dicht. We zitten ‘vast’ in het dal van Tignes. Maar met 30 cm poeder op de piste (en nog veel meer ernaast) vermaken we ons prima.
Al twee dagen is het lawinegevaar 4. Heel begrijpelijk, want in de laatste twee dagen is er een kleine meter sneeuw gevallen en de wind is fors. Het is de wind die maakt dat alle hoge liften dicht zijn en zowat het hele gebied van Val d’Isère al twee dagen onbereikbaar is. Bovendien is met de constante sneeuwval het zicht belabberd, dus een lijn spotten off-piste is er niet echt bij. Je mag al blij zijn dat je kan zien hoe de piste loopt.
Mark was op zijn eigen tempo lekker gaan boarden; Bas en ik hadden iets meer moeite om erin te komen, dus wilden we hem niet ophouden. We hadden besloten om lekker op de piste te blijven. Voor poeder hoef je er ook niet buiten op dit moment. Waarom risico’s nemen? Veel andere mensen deden dat wel. En dat is wat vandaag ook voor grote chaos heeft gezorgd.

Tegen 10 uur namen wij na een opwarmertje op de blauwe Carline-piste nog een keer de Tichot lift. Inmiddels was de piste al flink verspoord, wat het skiën op zich minder zwaar maakte. Ongeveer halverwege de piste werden wij – en iedereen met ons – staande gehouden. Er was een lawine over de piste gekomen. Die zag je niet overigens, alles was wit. Aan de rechterkant van de piste was wel een sneeuwlans omgedouwd, door die lawine, naar later bleek.

uitsnede van de kaart van het lawine gebied. Waarschijnlijk is de lawine door een skiër losgetrapt onder het oranje vlak op de noordhelling van de Grande Balme (rond 2600 meter)

We hebben onze ski’s uitgedaan en onze hulp aangeboden. Bas en ik kregen beiden een sonde in onze hand gedrukt. En dan moet je ‘even’ omhoog lopen, een meter of 50 over de piste, om je bij een sondeerlijn te melden. Compleet kapot ben je dan. Op sneeuw lopen waar je om de haverklap tot aan je knieën wegzakt is slopend. 

©GiGi
Hijgend sta je in de lijn, samen met nog 30 anderen. Skileraren, pisteurs, skiërs, boarders – iedereen doet mee. Van ongeveer 20 meter buiten de piste is in verschillende lijnen de schijnbaar aanwezige kegel én de piste afgesondeerd. 
‘Sonde op je schouder!’
‘Stap naar voren!’
‘Klaar om te sonderen!’
‘Sonderen!’
Elke 5 seconden weer. Je concentreert je op je eigen stok en dat je niet te veel achterblijft. En dat je blijft staan. Niets is zo instabiel als over dan weer harde brokken, dan weer zachte kuilen met poedersneeuw te stappen. 


©GiGi
‘Hier!’ wordt er geroepen in de lijn schuin voor ons. Vijf mensen rennen er heen en beginnen als een malle te graven. 
‘Meer scheppen’ wordt gezegd. Er worden van alle kanten scheppen in de globale richting gegooid. Ligt er iemand? Twee honden blaffen en graven met hun poten mee. En ondertussen concentreer je je op je eigen sondeerstok en dat je niet valt. ‘Sonde op je schouder. Eén stap naar voren. Klaar om te sonderen. Sonderen!’
En sonderen is echt lastig, kan ik je zeggen. Tot 3 meter diep gaan ze, en door verschillende sneeuwlagen. Harde sneeuw waar je echt doorheen moet stoten, sondes van freeriders die gebogen naar boven komen. En alles door elkaar onder Frans geschreeuw. Behoorlijke stress en loeizwaar.

©GiGi
Na anderhalf uur sonderen, zoeken met honden, met vlaggen gesondeerde stukken afzetten is het klaar. Iedereen is buiten adem, valt stil. Geen slachtoffers gevonden. Compleet duizelig van de inspanning lopen we omhoog naar onze ski’s – we hebben zo’n 100 meter gesondeerd, zeker. Een van de pisteurs vraagt of het gaat. We zijn compleet buiten adem en hij bedankt ons voor de inzet. Men staat verdwaasd om zich heen te kijken. Ik probeer te reconstrueren hoe men uit deze chaos enige conclusie kan trekken over mogelijk slachtoffers.

©GiGi
Zo veel lijnen, zo veel mensen, sommige stukken zijn wel vijf keer gesondeerd. Maar nu is er overzicht. De zwart en geel geblokte vlaggen geven een gezekerd gebied aan.
‘Er waren geen vermisten gemeld, alles wat we hebben gedaan is om er zeker van te zijn dat er niemand onder lag.’ We worden nog een keer vriendelijk bedankt voor onze inzet. We mogen naar beneden skiën. 
Over een lege piste skiën we naar beneden. We zijn de eersten die van de berg af komen. Beneden worden we opgewacht door Gendarmes. ‘Hoe is het boven? Zijn er slachtoffers?’ Wij moeten ze vertellen dat er geen slachtoffers zijn gevonden en dat de reddingsdienst geen verdere meldingen van vermisten heeft gehad.

Alle liften zijn dicht inmiddels. Op het pleintje waar de skibus stopt staat alles en iedereen te wachten. Het is behoorlijk onwerkelijk. Ski’s in de locker en het thuisfront melden dat wij veilig zijn. En dan zit je op de bank en komen de vaagheden van de Nederlandse media door… 30 slachtoffers en andere onzin. Geen fact gecheckt… Inmiddels wordt gemeld dat er inderdaad geen slachtoffers waren. En ik ben opgelucht dat dat zo is.

Maar zo’n ochtend zet je wel even met beide benen op de grond. Heftig is het, was het. Maar – voor zover ik weet – met goede afloop.
There's no business like snow business - gigiski.com

Bron: https://www.wintersporters.nl/forum/topic/350589
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 maart 2017, 14:38 uur | Bericht #479126
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.859 topics, welke bij elkaar 448.385 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 77 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 77, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden