Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Christian, IL.

29 May 2020 01:24:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grimes, TX; Brazos, TX; Walker, TX; Montgomery, TX.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kimble, TX; Menard, TX.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, AR.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mason, TX; Kimble, TX.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Gillespie, TX; Kendall, TX; Kerr, TX.

29 May 2020 01:16:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Milam, TX; Bell, TX.

29 May 2020 01:16:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blanco, TX; Llano, TX; Williamson, TX; Burnet, TX; Travis, TX; Hays, TX.

29 May 2020 01:16:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gillespie, TX; Kendall, TX; Kerr, TX.

29 May 2020 01:16:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, MS; Noxubee, MS; Kemper, MS.

29 May 2020 01:16:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazos, TX; Burleson, TX; Washington, TX.

29 May 2020 01:16:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Harris, GA.

29 May 2020 01:16:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lee, AL.

29 May 2020 01:16:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, IL.

29 May 2020 01:12:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Evangeline, LA; St. Landry, LA.

29 May 2020 01:12:38
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

Lente discussietopic

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
17 maart 2017, 13:58 uur | Bericht #479236

Lawine ongeluk Jochgrubenkopf 15 maart

Eeristeren hebben kort na het lawine ongeval in de specialisten van "Lawinenwarndienst Tirol" de situatie ter plekke nader geanalyseerd om zo een duidelijke(re)  inschatting te kunnen maken dan wel een beeld te krijgen wat er zich bij het Jochgrubenjoch heeft afgespeeld en wat de oorzaak was van de enorme lawine neergang. die 4 Zwitseres varianten skiërs in de dood sleurde. Mede omdat juist deze winter een zeer verraderlijke opbouw van het sneeuwdek laat zien en het lawine gevaar niet onderschat dient te worden onderstaand een verslag van wat zich gisteren heeft afgespeeld.

Een groep van 8 Zwitserse personen onder leiding van een Zwitserse Bergführer beklom op 15 maart de 2450 meter hoge Jochgrubenkopf. Tijdens de afdaling ervan werd door de groep een lawine getriggerd (Schneebrettlawine). Vier personen werden door de lawine gegrepen en meegesleurd en compleet bedolven onder de enorme sneeuwmassa's. De sneeuwmassa's waaronder zij bedolven werden varieerden van 3 tot 12 meter (!!). Bij het zoeken werd gebruik gemaakt van 5 helikopters, meerdere Lawinehonden -führer en bergpolitie als ook talrijke reddingswerkers. Ondanks de snelle reddingsoperatie konden de 4 enkel nog dood vanonder de sneeuwmassa's geborgen worden!


Vaak nog precaire situaties boven de 2000 meter
Als oorzaak van de lawine wordt de deze winter bekende onstabiele opbouw van het sneeuwdek (oud sneeuw dek) gezien waarbij de sneeuw wordt gedragen door zwakke onderste sneeuwlagen. De lawine kon worden getriggerd door de te grote belasting die de groep uitoefende op dit sneeuwdek. Verdere onderzoeken naar de stabiliteit die meteen werden door gevoerd lieten zien dat het sneeuwdek zeer wisselend van opbouw is met een grote mate van breuk-voortplanting in de onderliggende lagen. Dit is typisch voor deze winter met zijn sterk wisselende condities en verklaart ook de enorme omvang van de lawine als ook de diverse ander lawine ongevallen in deze winter! (tnt meer dan 40 lawines met  1  of meerdere dodelijke slachtoffers)

Er gold voor de 15 maart voor het gebied boven de 2200 meter een lawinegevaar code geel (2) dus matig waarbij werd vermeld:
"mogelijk gevaren plekken voor de wintersporter gelden nog voor de zeer "steile hangen" die nog niet of niet veel zijn begaan en aan de schaduwkant boven de 2200 meter liggen. Vooral daar waar het sneeuwdek minder dik van doorsnee is kunnen door grote(re) belasting Schneebrett lawines getriggerd worden! Lawines kunnen daarop uitgroeien tot middelbare grote en een gevaar voor de wintersporter vormen!"
Deze waarschuwing gold voor alle regionen in en rondom het Jochgrubenjoch

Lawine ongeluk Rettenbachtal 13 maart 

Op 13 maart werd een groep van 5 personen, eveneens in begeleiding van een Bergführer,  in de vroege middaguren tijdens de afdaling van de Gaislachkogel in zgn "Variantengelände" richting Rettenbachtal op een hoogte van 2300 meter door een getriggerde Schneebrettlawine verrast en meegesleurd. Ondanks de diverse voorzorgs maatregelen (lawine Sprengungen) kon ook deze lawine niet vermeden worden. Ook talrijke andere al of niet spontane lawines duiden op een grote "instabiliteit" van het sneeuwdek in dat geldt niet alleen voor de Oostenrijkse Alpen maar ook in de Zwitserse, Franse en Italiaanse Alpen!
Met het ongeluk van gisteren is de trieste bilans van dodelijke en (zwaar) gewonde lawine slachtoffers weer verder opgehoogd. Het moge duidelijk zijn dat ook een code geel (matig) slechts een indicatie is van het lawine gevaar.
  • Code 2 of 3 geld ook vandaag voor Tirol
Geheel afhankelijk van de lokale orografie en sneeuwdek is en blijft de situatie ook de komende tijd precair en heel verraderlijk en loopt men een groot risico. Blijf dus vooral op de gemarkeerde pistes en vermijd "onbekend" terrein in het hooggebergte!

Bron: Lawinenwarndienst Tirol 

Lawinegevaar algemeen
Door de sterk wisselende condities en verse sneeuwval blijft het lawine gevaar in de Alpen deels precair. Algemeen geldt een code geel (2) tot oranje (3). Helaas worden de gevaren die dit in de bergen en sneeuw met zich meebrengt telkens weer onderschat of genegeerd. Het weekend zal door verse sneeuw en harde wind het lawinegevaar (code) weer worden opgeschroefd!
Blijf wanneer je niet bekend met de lokale omstandigheden en gebied dus vooral op de gemarkeerde pistes. Juist tijdens code Oranje (3) gebeuren de meeste dodelijke ongevallen met lawine's!!
  • Lawine informatie Europa / Land. Klik op land -gewenste bestemming
Webcams- meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie - Meteo-Oberwallis - en onze link - Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site - HIER -

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is voorbij, maar niet getreurd. Ook in de meteorologische lente gaan we gewoon verder met elke dag een weerbericht voor zowel de Alpen als natuurlijk voor de Lage Landen en andere updates. Blijf dan ook de ontwikkelingen volgen.  JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.
Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO  (via YouTube)


       Winter or summer  -  be prepared –
                                                                                                                                
Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.990 topics, welke bij elkaar 442.541 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.067 leden.
Het nieuwste lid is Dr. Wim J..

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3399 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3399, lezen 12 mensen het topic "Zomer discussie topic".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fotowedstrijd Lente

Lente discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden