Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Japio1981
Lid
Woonplaats: Boxtel
Berichten: 3
Lid sinds: 27 mrt. 2017
27 maart, 21:41 uur | Bericht #479322
Hallo,
Ik ben nieuw hier, maar ik heb denk ik een zeldzaam verschijnsel meegemaakt. In januari 2004 maakte ik het mee dat het tijdens een flinke sneeuwbui bliksemde en donderde. In het binnenland van Nederland komt dit bijna niet voor. Ik was voordat ik op de plaats waar ik toen 'werkte' koffie in de kantine drinken. Plots was er een felle flits en een knal tijdens de sneeuwbui. De mensen die er toen waren waren verrast toen ze de flits via de ramen zagen, ook de knal deed ons schrikken. Ik heb regelmatig onweersbuien mee gemaakt, maar ik was verrast wat ik tijdens die sneeuwbui zag.

Later hoorde ik de Engelstalige term voor onweer tijdens sneeuw, Thundersnow, ik weet nu dat dit zeer zeldzaam is. Ik heb gehoord dat dit in Amerika vaker voorkomt dan in Nederland. Jim Cantore, de Amerikaanse Erwin Kroll, laat zien op Youtube hoe enthousiast hij op Thundersnow kan reageren.
Zelf blijf ik nu als het sneeuwt en er word daarbij onweer voorspelt, het liefst binnen, ik heb gehoord dat thundersnow een stuk gevaarlijker is dan een zomeronweer.

Japio 
gilles
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 168
Lid sinds: 10 feb. 2009
27 maart, 23:30 uur | Bericht #479325
Het onweer ansich is niet gevaarlijker dan onweer in de zomer. Wat wel extra gevaar met zich mee brengt is dat veel mensen geen onweer verwachten in de winter en er makkelijker door verrast worden. Zeker als er sprake is van thundersnow; de sneeuw dempt de donder waardoor deze niet op afstand te horen is en ook de bliksem kan door de sneeuw aan het zicht worden onttrokken. Daardoor hoor en zie je de bui bijna niet naderen. | Gewijzigd: 27 maart, 23:35 uur, door svenne
Waarom deze advertentie?
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1238
Lid sinds: 2 feb. 2012
28 maart, 22:27 uur | Bericht #479350
De hilarische videobeelden (en tevens meest bekeken 'thundersnow' video op YouTube) waar TS op doelt:En nu we toch bezig zijn, ook deze beelden zijn fantastisch:

Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.050 topics, welke bij elkaar 434.081 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.477 leden.
Het nieuwste lid is jelle1112.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 168 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 168, lezen 10 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Bosbranden Spanje/Portugal

Dodental loopt op

Tropische storm Ophelia

Berichtgeving en terugblik

Fotowedstrijd

Oktober 2017

Rode zon door bosbranden en saharazand

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden