Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 april 2017, 09:35 uur | Bericht #479414

93 doden en ruim 200 gewonden door aardverschuiving Colombia

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© AFP
Bij een aardverschuiving in het zuiden van Colombia zijn zeker 93 mensen om het leven gekomen. Meer dan 200 mensen raakten gewond, zegt de lokale politie tegen persbureau Reuters.

Door zware regenval waren meerdere rivieren buiten hun oevers getreden. Daarop stroomde modder en puin over huizen en wegen in de stad Mocoa, zei burgemeester Jose Antonio Castro tegen een lokale radiozender. Mocoa is een stad met zo'n 350.000 inwoners en ligt vlakbij de grens met Ecuador.

Het dodental loopt mogelijk nog verder op. Volgens César Ureña van het Rode Kruis worden nog zeker tweehonderd inwoners vermist.

Enorme schade

De schade is enorm. Volgens de burgemeester zijn huizen in zeventien wijken 'feitelijk uitgewist'. Ook zijn twee bruggen verwoest. De regering heeft al laten weten dat president Juan Manuel Santos naar het gebied zal reizen.
RTL Nieuws / Reuters
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/93-doden-en-ruim-200-gewonden-door-aardverschuiving-colombia 
 

Dodental Colombia stijgt naar 154, nog steeds veel vermisten

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© AFP
Een modderstroom die veroorzaakt is door het overstromen van drie rivieren in Colombia, heeft aan zeker 154 mensen het leven gekost. De slachtoffers werden in hun slaap overvallen.

De aardverschuiving werd veroorzaakt door zware regenval. Daardoor traden drie rivieren buiten hun oevers. Modder en puin stroomden over huizen en wegen in de stad Mocoa. De schade is enorm.
'Dodental loopt verder op'

Volgens de burgemeester zijn huizen in zeventien wijken 'uitgewist'. Ook zijn twee bruggen verwoest. Het dodental loopt mogelijk nog verder op. Volgens het Rode Kruis worden nog zeker tweehonderd inwoners vermist.

President Juan Manuel Santos bezocht het rampgebied en riep de noodtoestand uit. "We gaan door met zoeken naar overlevenden'', beloofde hij namens de reddingswerkers.
RTL Nieuws / Reuters

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/dodental-colombia-stijgt-naar-154-nog-steeds-veel-vermisten 


Veel vermisten na modderstroom Colombia: 'Hele familie is weg'

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© AFP
Een lawine van water en modder heeft een stad overspoeld in Colombia. Zeker 154 mensen zijn om het leven gekomen, maar er worden ook nog meer dan 200 mensen vermist.

Door heftige regenval zijn drie rivieren buiten hun oevers getreden. Het gebeurde 's nachts en slapende bewoners werden verrast.

'Op zoek naar kinderen'

"Ik werd wakker van de hevige regen en het lawaai van mensen die in paniek waren", vertelt een ooggetuige aan persbureau Reuters. "Ik moet nu op zoek naar mijn kinderen en mijn familie. Ik weet niet waar ze zijn."
De kracht van het water was enorm. Stenen, bomen en auto's zijn door de straten gesleurd. Veel huizen zijn gewoon weggevaagd en sommige buurten zijn onbereikbaar.

Noodtoestand

De overstromingen vonden plaats in de stad Mocoa, in het zuiden van Colombia. De president van Colombia is naar de Mocoa gevlogen. Hij heeft de noodtoestand uitgeroepen.

De elektriciteit is uitgevallen, er geen schoon drinkwater en het lokale ziekenhuis is overvol. 1100 soldaten en agenten worden ingevlogen om te helpen.
Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
RTL Nieuws / Reuters
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/veel-vermisten-na-modderstroom-colombia-hele-familie-is-weg 
 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 april 2017, 09:38 uur | Bericht #479415

Dodental modderstroom Colombia loopt op tot 250, 400 vermisten

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
 
© AFP
Het dodental als gevolg van de aardverschuiving in Colombia is gestegen tot boven de 250. Zeker 200 mensen raakten gewond, 400 mensen worden nog vermist.

Door de modderstroom zijn in de stad Mocoa complete stadsdelen door de modderstromen verwoest. Bruggen stortten in. Ook vielen de stroom- en watervoorziening uit.

Huizen compleet verdwenen

Door hevige regenbuien traden rivieren buiten hun oevers. De schade is enorm. Volgens burgemeester Jose Antonio Castro zijn huizen in zeventien wijken 'feitelijk uitgewist'. Voor de bewoners was er amper tijd een goed heenkomen te zoeken.

Castro zei dat Mocoa helemaal geïsoleerd is. Tienduizenden mensen zitten zonder elektriciteit. Ook is er gebrek aan voedsel en schoon drinkwater. "Het kleine aantal supermarkten dat niet is getroffen door de aardverschuiving, gaat niet open'', zegt een ooggetuige tegen de Colombiaanse krant El Tiempo.

Overvolle ziekenhuizen

Volgens de politie is de belangrijkste toegangsweg naar Mocoa door het natuurgeweld niet meer toegankelijk. De ziekenhuizen zijn overvol, omdat voortdurend gewonden worden binnengebracht.

 

President Juan Manuel Santos bezocht gisteren het rampgebied en riep de noodtoestand uit. Het leger is ingezet bij de reddingswerkzaamheden.

'Op zoek naar kinderen'

"Ik werd wakker van de hevige regen en het lawaai van mensen die in paniek waren", vertelt een ooggetuige aan persbureau Reuters. "Ik moet nu op zoek naar mijn kinderen en mijn familie. Ik weet niet waar ze zijn."
RTL Nieuws / ANP
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/dodental-modderstroom-colombia-loopt-op-tot-250-400-vermisten 
 

Agent Desiderio (23) kwam om bij redden meisje uit modderstroom Colombia

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© AFP / Twitter
Een dag na de dodelijke modderstroom krijgen de slachtoffers in Colombia een gezicht. Onder de doden is ook een 23-jarige agent. Hij kwam om het leven toen hij probeerde een meisje van 12 te redden.

Agent Desiderio Ospina Otav werkte voor de Nationale Politie in Colombia. Zijn dood werd bevestigd door de directeur-generaal van de politie.
Desiderio kwam om het leven toen hij een meisje van 12 en haar familie probeerde te redden uit het water, vertelt de politie. Dat lukte niet, waardoor hij zelf werd meegesleept.

200 doden

De overstromingen hebben aan meer dan 250 mensen het leven gekost en nog eens 200 mensen raakten gewond. Het dodental kan nog oplopen, omdat er nog veel vermisten zijn.

Vlak voor zijn dood sprak zijn vader nog met Desiderio. De agent vertelde dat het keihard regende en dat hij aan het werk was. "Hij zei dat het extreem druk was door het slechte weer", vertelt vader Enrique aan de Colombiaanse krant El Comercio. 
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/agent-desiderio-23-kwam-om-bij-redden-meisje-uit-modderstroom-colombia 

 
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 april 2017, 09:43 uur | Bericht #479416





 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 april 2017, 09:46 uur | Bericht #479417
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 april 2017, 09:49 uur | Bericht #479418

43 kinderen komen om door modderstromen Colombia



Door de modderstromen in het zuidwesten van Colombia zijn minstens 43 kinderen omgekomen. In totaal hebben 254 mensen de ramp niet overleefd. De dodentallen werden bekendgemaakt door de Colombiaanse president Juan Manuel Santos tijdens een bezoek aan het rampgebied.

In Mocoa, hoofdstad van de zuidwestelijke provincie Putamayo, zijn complete wijken door de modderstromen verwoest. Zeven bruggen werden beschadigd bij de overstromingen, twee zijn volledig weggespoeld.

Veel bewoners van Mocoa hebben heel de nacht gezocht naar overlevenden en familieleden. Het zoeken wordt bemoeilijkt doordat er geen elektriciteit meer is in de regio. 

Brandweer en reddingswerkers in het gebied meldden eerder dat er nog veel lijken vast zitten onder het puin. Jhon Ever Calderon, de burgemeester van Villagarzon, vertelt aan Reuters dat er een gebrek is aan goede opslag voor de lijken. "We moesten de slachtoffers zelf bergen en ik verwacht dat we er nog meer gaan vinden", aldus Calderon.

Isolement

Door hevige regenbuien traden in de nacht van vrijdag op zaterdag rivieren buiten hun oevers. De burgemeester van Mocoa zei eerder dat zijn stad door de natuurramp geïsoleerd is geraakt.

Tienduizenden mensen zitten zonder elektriciteit of water. Ook is er gebrek aan voedsel. "Het kleine aantal supermarkten dat niet is getroffen door de aardverschuiving, gaat niet open", zei een ooggetuige tegen de Colombiaanse krant El Tiempo.

President Santos zei een snelle wederopbouw toe. ''Mocoa zal er straks beter voorstaan dan ooit tevoren." Ook zegde de president de getroffen families een schadevergoeding van 18 miljoen pesos (ruim 5.600 euro) toe.
Door: ANP/NU.nl/Reuters

Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4589529/43-kinderen-komen-modderstromen-colombia.html  | Gewijzigd: 24 april 2017, 09:10 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
6 april 2017, 09:32 uur | Bericht #479438

Nog meer dan 300 vermisten na overstromingen Colombia

In Colombia worden nog altijd honderden mensen vermist sinds de aardverschuiving en overstromingen in de stad Mocoa. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 293.

In de stad Mocoa zijn dit weekend complete wijken door de modderstromen verwoest. Dat gebeurde nadat de rivieren 's nachts door hevige regenval buiten hun oever traden.

Er zijn inmiddels 293 doden geteld, maar dat dodental kan door het enorme aantal vermisten nog oplopen.

Noodtoestand

De Colombiaanse regering riep maandag de noodtoestand uit in het rampgebied. Er worden duizenden kooktoestellen, dekens en matrassen naar de stad gestuurd om te helpen.

Veel mensen zijn nog op zoek naar familieleden. Ze zoeken tussen de modder en het puin op straat naar vermisten en naar verdwenen spullen.
Bron: https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/nog-meer-dan-300-vermisten-na-overstromingen-colombia
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 252 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 252, lezen 2 mensen het topic "Winter 2011 discussietopic deel 5".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden