Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 1962
Lid sinds: 13 jan. 2015
14 april, 09:28 uur | Bericht #479485

Leven lijkt mogelijk op maan Saturnus


©NASA
Bijna alle benodigdheden voor mogelijk leven zijn aangetoond, en van de andere verwacht NASA dat ze er zijn. Op een maan bij Saturnus zijn ze dichter dan ooit bij de vondst van een leefbare omgeving buiten de aarde gekomen.

Toegegeven, het klinkt allemaal nog wat voorzichtig. Maar wetenschappers van NASA zijn er erg blij mee. "Dit brengt ons dichter bij het antwoord op de vraag of we alleen zijn of niet", zegt Thomas Zurbuchen van NASA trots op de website van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Onderzoekers die deelnamen aan de Cassini-missie concluderen dat er waterstofgas op Enceladus in een ondergrondse oceaan zit.

Bijna alle ingrediënten

"Het leven zoals wij dat kennen, vereist drie primaire voorwaarden: vloeibaar water, een bron voor energie voor stofwisseling en de juiste chemische stoffen. Dat zijn voornamelijk koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof, fosfor en zwavel.​ Cassini heeft laten zien dat Enceladus, een kleine, ijzige maan meer dan een miljard kilometer verder van de zon dan de aarde, bijna al deze ingrediënten heeft. Alleen fosfor en zwavel zijn nog niet aangetoond in de oceaan, maar wetenschappers verwachten dat ook die elementen er zijn, omdat de rotsachtige kern erg lijkt op meteorieten die die twee elementen bevatten."

Cassini was niet ontworpen om echt leven aan te tonen op Enceladus. "Maar ook al kunnen we geen leven detecteren, we hebben wel ontdekt dat er een voedingsbodem voor is. Het lijkt op een snoepwinkel voor microben", zegt een van de hoofdonderzoekers.
RTL Nieuws

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/leven-lijkt-mogelijk-op-maan-saturnus
 
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.050 topics, welke bij elkaar 434.082 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.477 leden.
Het nieuwste lid is jelle1112.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 106 mensen aan het browsen op het forum. 8 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 106, lezen 6 mensen het topic "Herfstdiscussietopic 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Rode zon door bosbranden en saharazand

Bosbranden Spanje/Portugal

Dodental loopt op

Fotowedstrijd

Oktober 2017

Tyfoon Lan

Onderweg naar Japan

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden