Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 93
Lid sinds: 26 aug. 2015
13 mei, 15:07 uur | Bericht #479765

Onweer t.h.v. Bodegraven en NieuwegeinOp vrijdagochtend, 12 mei, trok een intensief regengebied over het land. Gevolgd door opklaringen en veel zon in een warme sector zorgt dit voor de perfecte ingrediënten voor pittige buien: vocht, onstabiliteit en opwarming.


17.00 uur / T.h.v. Noord Amsterdam
 
De eerste échte chasedag van het seizoen was een feit. Rond 18.15 uur zetten we koers richting zuid, waar een behoorlijke bui hing aan de oostkant van Rotterdam.


We positioneerde ons oost van Bodegraven, op de Verlengde Tuurluur met schitterend zicht op het 'monster'. De camera's draaien en middels livestreams brachten we jullie live op de hoogte via onze Facebook en Twitter kanalen. (De alerte OnweerOnline bezoeker heeft mogelijk onze route gevolgd in de nieuwe StormTracker, waarmee we nieuwe toekomstige functies voor de tool hebben getest.)De camera's draaien, de videobeelden volgen spoedig in dit topic.

De bui had inmiddels een mooie Arcus ontwikkeld die ons in open uitzicht naderde. Tussen het vele hoogteonweer in de toren van de bui, ook zo her en der een fikse Cloud Ground ontlading - deze zorgde bij Cappelle aan den IJssel voor een fikse blikseminslag op het spoor.

 
Na het passeren van de 'leading edge' van de bui zagen we teruglopende activiteit. We besloten om een nieuwe positie te zoeken ten zuiden van Nieuwegein, waar we goed zicht hadden op een wegtrekkende bui.

Deze produceerde naast fraaie IC ontladingen ook enkele positieve CG ontladen met enorme knallen tot gevolg. Één van deze sloeg vlakbij onze positie in, mogelijk in een lantaarnpaal zo bleek toen we daar schade zagen.


 
Nadat de bui was weggetrokken waren we uit positie voor nieuwe cellen in Flevoland, Friesland en Overijssel. Door de afstand waren deze niet meer in te halen en waren we 'Done for the day'. 
Het videoverslag volgt spoedig en zal geplaatst worden in dit topic. We danken al onze volgers! | Gewijzigd: 15 mei, 20:36 uur, door Onweer-Online.nl
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
peepee
Lid
Woonplaats: capelle aan den ijssel
Berichten: 242
Lid sinds: 19 aug. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 mei, 18:24 uur | Bericht #479778
dit chase verslag en de live beelden vond ik super leuk ik hoop dat er nog meer volgen.
​Kunnen wij ook een magneet bord voor op de auto kopen met onweer online erop???
Waarom deze advertentie?
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 93
Lid sinds: 26 aug. 2015
15 mei, 20:35 uur | Bericht #479779

Video onweer/arcus 12 mei 2017

Hierbij de video samenvatting behorende bij het bovenstaande verslag. Vanaf heden voegen we aan het eind van iedere video video enkele 'uncut' beelden toe; de mooiste beelden onbewerkt. In deze vindeo vanaf ongeveer 5.15 min.
Citaat van peepee, maandag 15 mei 2017, 18:24 uur dit chase verslag en de live beelden vond ik super leuk ik hoop dat er nog meer volgen.
​Kunnen wij ook een magneet bord voor op de auto kopen met onweer online erop???

We hebben deze vraag vaker gekregen en zullen dit in overweging gaan nemen!
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.986 topics, welke bij elkaar 433.813 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.469 leden.
Het nieuwste lid is detectrob.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 65 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 65, lezen 3 mensen het topic "Waarnemingentopic Winter 2014-2015 Deel 1".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Alpen: winterse nazomer

Wolkbreuk

zorgt voor wateroverlast in Friesland

Zware aardbeving Mexico

Cat.5 orkaan Maria

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden