Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

21 Feb 2024 07:59:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA.

21 Feb 2024 02:29:17

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Feb 2024 06:59:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Napa, CA.

20 Feb 2024 06:36:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor El Dorado, CA; Nevada, CA; Placer, CA.

20 Feb 2024 03:16:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 01:42:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Glenn, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Mateo, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 00:35:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plumas, CA; Shasta, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 00:04:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tulare, CA.

19 Feb 2024 21:02:00
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
31 juli 2017, 18:26 uur | Bericht #481525

Italië zet zich schrap voor de warmste week van het jaar


Deze foto is niet meer beschikbaar
Credits: AP

In Italië is de warmste week van het jaar begonnen. In grote delen van het land stijgen de temperaturen de komende dagen tot 40 graden Celsius. Op Sardinië klimt het kwik nog hoger. Op 8 augustus moet de hittegolf voorbij zijn.

Wie deze week een reis in Italië op het programma heeft staan, kan maar beter tegen kokendhete temperaturen. Het land beleeft de komende dagen de warmste week van het jaar, zo meldt de meteorologische website 3Bmeteo.

Alles heeft te maken met een hogedrukgebied dat vanuit Afrika komt opzetten en achtereenvolgens Italië, de Balkan en Centraal-Europa een bezoekje brengt. Het warme weer zal vooral Centraal-Italië hard treffen met temperaturen die stijgen tot 40 graden Celsius. Dat zal het geval zijn in regio's als Emilia Romagna, Toscane, Lazio, Umbrië, Marche, de Abruzzen en Campania.

Sardinië krijgt het zo mogelijk nog zwaarder te verduren. Op het eiland klimt het kwik waarschijnlijk tot 43 graden Celsius, zeker in het tweede deel van de week. Zelfs de Alpen brengen nauwelijks verkoeling met temperaturen tot 32 graden Celsius in de noordelijke regio's van het land.

Op 8 augustus zou de hittegolf voorbij moeten zijn. Het gaat al om de 5e hittegolf deze zomer in Italië en mogelijk zal het de warmste in jaren zijn. Nu al kampen grote delen van het land met een ernstig watertekort.

Bron: deredactie.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
2 augustus 2017, 19:22 uur | Bericht #481571

Italië kreunt onder hittegolf: "Blijf binnen"


Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

Zweten, binnen blijven, niet bewegen en het strand mijden. Italië gaat gebukt onder een extreme hittegolf met temperaturen boven de 40 graden.

Voor de komende dagen riep het ministerie van Gezondheid het hoogste waarschuwingsniveau drie uit voor steden over heel het land, onder meer Bolzano, Bari, Milaan, Rome, Turijn, Firenze en Venetië.

Dat betekent dat de hitte niet alleen gevaarlijk kan worden voor zieken, bejaarden en kleine kinderen. Het ministerie riep op om tussen 11 en 18 uur binnen te blijven en de zon te vermijden.

Lucifer
De schuld ligt bij het hogedrukgebied Lucifer uit Afrika, dat voor recordtemperaturen zal zorgen, aldus de weerdienst ilmeteo.it. Onder andere ten zuiden van Napels zijn reeds gevoelstemperaturen van 53 graden geregistreerd, deelde inmiddels een andere weerdienst mee.

Vele regio's vooral in Midden- en Zuid-Italië kampen al weken tegen een ongewone droogte. In Rome stond zelfs kortstondig waterrantsoenering ter discussie. Ook bosbranden steken steeds meer de kop op in het land.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

Bron: hln.be
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
4 augustus 2017, 15:34 uur | Bericht #481589

Italië kreunt onder temperaturen van meer dan 40 gradenCredits: Belga

Italië kreunt onder de hitte. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een hittealarm afgekondigd voor 26 steden. Op verschillende plaatsen worden temperaturen gemeten van meer dan 40 graden, meer dan de recordtemperaturen van augustus 2003.

Vandaag zou de warmste dag zijn sinds het begin van de metingen in Italië. Het is ook al weken extreem droog. Door de hitte en de droogte is de wijnoogst in Noord-Italië tien dagen vroeger begonnen dan normaal.

Ook in bijna de hele Balkan is het extreem warm, in Hongarije, Roemenië en Kroatië bijvoorbeeld is code rood van kracht. Dat betekent dat mensen voorzorgsmaatregelen moeten nemen om zich te wapenen tegen de hitte, veel water drinken bijvoorbeeld. Rond de Zwarte Zee liggen de temperaturen iets lager.

Bron: deredactie.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
4 augustus 2017, 20:19 uur | Bericht #481590

Zuid- en Centraal-Europa smelten weg onder extreme hittegolf: tot 46 graden in Italië en Balkan


Deze foto is niet meer beschikbaar
Credits: AP

Rond de Middellandse Zee en in de Balkan is het nu al puffen en zweten met temperaturen van meer dan 40 graden. Dit weekend wordt het er nog warmer: tot 46 graden Celsius. Volgens wetenschappers zal dit soort hittegolven steeds vaker gebeuren.

Op veel plaatsen in Zuid- en Centraal-Europa klimt het kwik momenteel tot boven de 40 graden Celsius. Gisteren was het 42 graden in Cordoba in Spanje. Het was even warm in Sicilië. In Kroatië was het woensdag iets meer dan 42 graden.

De voorspellingen dit weekend gaan zelfs nog wat verder. Het kwik zou tot 46 graden klimmen in Italië en in delen van de Balkan. De hittegolf is nu al 4 dagen bezig en duurt wellicht nog tot volgende week woensdag.

De temperatuur komt zo erg dicht in de buurt bij de warmste ooit gemeten in Europa. Het record staat op 48 graden Celsius, gemeten in 1977 in de Griekse hoofdstad Athene. Het is van 2003 geleden dat de hitte nog zo extreem was.

Op veel plaatsen is het nu 10 tot 15 graden warmer dan normaal tijdens deze periode van het jaar. In 2003 heeft de hittegolf 20.000 levens geëist, vooral oudere personen. In Frankrijk zijn toen tijdelijke mortuaria opgericht om de lichamen gekoeld te houden.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Credits: Belga

Voorlopig zijn er al twee doden gevallen: een in Roemenië en een in Polen. Vele andere zijn opgenomen in het ziekenhuis voor zonneslagen en andere hittegerelateerde zaken. In Italië zouden 15 procent meer mensen in het ziekenhuis liggen dan normaal tijdens deze periode van het jaar. Italië beleeft de zwaarste droogte in 60 jaar. In 26 Italiaanse steden, waaronder Rome en Venetië, is het hoogste hitte-alarm van kracht.

Deze hittegolf volgt na die van juli. Toen waren er in Zuid-Europa extreme temperaturen opgemeten die geleid hebben tot grote droogte en ongeziene bosbranden in Spanje, Italië en Portugal. De lokale overheden vragen burgers om waakzaam te zijn, zoveel mogelijk binnen te blijven, lange reizen vermijden en voldoende te drinken.

"Zal steeds vaker gebeuren"
Franse wetenschappers hebben in een recente studie aangetoond dat dit soort extreme temperaturen steeds vaker zullen voorkomen tijdens de zomermaanden. De leefomstandigheden in sommige van de meest populaire toeristische delen van Zuid-Europa zullen daardoor drastisch moeilijker worden.

Uit het onderzoek blijkt dat door de klimaatverandering de maxima in de zomer tussen 6 en 13 graden hoger zouden kunnen zijn. Dat wil zeggen dat als een gelijkaardige hittegolf als 2003 zou plaatsvinden op het einde van deze eeuw de temperaturen in Zuid-Europa mogelijk boven de 50 graden Celsius kunnen uitkomen.

Bron: deredactie.be
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.834 topics, welke bij elkaar 448.293 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.568 leden.
Het nieuwste lid is Nivo_van_Brabant.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 882 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 882, lezen 7 mensen het topic "Discussietopic winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden