Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1114
Lid sinds: 11 okt. 2010
17 augustus, 10:31 uur | Bericht #481764
Algemeen - Met een stevig hogedrukgebied boven het zuidoosten van Europa ligt de luchtdruk in de Alpen momenteel nog op een hoog niveau. Storing worden voorlopig nog afgeblokt waardoor de zon veel ruimte heeft om te schijnen. Morgen en overmorgen zorgt een depressie boven de Britse eilanden voor een intens koufront dat over de hele Alpenboog zal trekken. Dit gaat gepaard met lokaal overvloedige neerslag.


Gisteren was het vaak zonnig in de Alpen. Omwille van de relatief hoge temperaturen hebben de gletsjers het wel zwaar. Bron: webcams Saas Fee

Vandaag - De dag begint meteen zonnig in het overgrote deel van de Alpen. Lokaal komen er in het oosten wat meer wolkenvelden voor maar deze zullen in de loop van de voormiddag oplossen. In het zonnige weer ontstaan er vandaag ook stapelwolken waarvan er namiddag lokaal enkele kunnen uitgroeien tot een bui, vooral in de oostelijke Alpen. De nulgradengrens schommelt rond 4200-4500 meter, in de grote valleien is 30°C aan de west en zuidkant van de Alpen zeker mogelijk.


Brede opklaringen deze ochtend. Het blijft zonnig vandaag. Bron: sat24


De invloed van de depressies komt vandaag niet verder dan de Benelux en het noordwesten van Frankrijk. De Alpen liggen buiten schot. Bron: wetterzentrale.de

Morgen - De dag begint nog zonnig met wel al hoge wolkenvelden die vooral in het oosten wat dikker zijn. Overdag beweegt een intens koufront over Frankrijk en Duitsland naar het zuidoosten maar dit zal pas tegen late namiddag/avond echt in de Alpen arriveren. Net voor het koufront wordt er morgen overdag nog eventjes zeer zachte lucht over de Alpen geblazen waardoor de nulgradengrens overal stijgt tot ruim boven 4000 meter. Overdag blijft het dus op de meeste plaatsen nog droog met zon en stapelwolken.  (een lokale bui is wel mogelijk). De warmste lucht wordt wel naar het oosten gevoerd met 30°C in Oostenrijk en het zuidoosten van Duitsland.Morgen wordt er voor het koufront nog tijdelijk zeer warme lucht aangevoerd. Bron: wetterzentrale.de

Nacht van vrijdag op zaterdag - 's Avonds en tijdens de nacht op zaterdag trekt het koufront dan over de Alpen waarbij de neerslag tegen de hoofdkam opbotst en zich dan naar het oosten verplaatst. De meeste neerslag valt dan ook in de centrale en oostelijke Alpen, ten noorden van de Alpenhoofdkam. Aangezien we te maken hebben met een koufront zullen de temperaturen in de loop van de nacht onderuit gaan en daalt de sneeuwgrens tot 2800 meter in het oosten en 3000 meter in het westen. Lokaal kan er in de centrale Alpen meer dan 100 mm neerslag vallen. In het westen en aan de zuidkant van de Alpen blijft het veel droger.


Vanaf morgen avond kan er veel neerslag vallen op 12 uur. De sneeuwgrens daalt tot 3000 meter. Bron: snowforecast.com[

Zaterdag - Tijdens de ochtend en voormiddag verdwijnt de laatste neerslag zich naar het oosten. Zoals te verwachten blijft het dan nog langer bewolkt in de oostelijke Alpen met kans op lichte neerslag terwijl het in Frankrijk al snel opklaart. Overdag zorgen drukstijgingen vanaf het zuidwesten voor een geleidelijke weersverbetering met alsmaar meer opklaringen. Die breiden traag uit naar het oosten. De temperaturen zijn wat lager met een nulgradengrens rond 3000 meter in het oosten en 3500 meter in het westen. Door drukverschillen tussen noordelijke en zuidelijke Alpen wakkert de bise in de loop van de dag aan.


Drukstijgingen vanaf het zuidwesten zorgen zaterdag voor opklarend weer van west naar oost. Bron: wetterzentrale.de

Zondag - Zondag heeft de hogedruk zich dan verspreid over de hele Alpen met zonnig en aangenaam zomerweer. De nulgradengrens stijgt terug richting 3500 meter in het oosten en 4000 meter in het westen. In de grote valleien is 25°C mogelijk.

Volgende week - Een stevig hogedrukgebied boven zuidwest Europa lijkt voor een zonnige en droge periode te zorgen. Toch moeten we nog eventjes een slag om de arm houden aangezien orkaan Gert (die zich momenteel voor de VS bevindt) zich naar Europese wateren zal begeven. Mogelijk zorgt deze orkaan (tegen dan een depressie) nog voor meer bewolking.


Na een dip in de temperaturen op zaterdag en zondag wordt het vanaf maandag snel warmer. De neerslagindicatie toont aan dat het ook droog blijft. Pluimverwachting voor de centrale Alpen. Bron: meteociel.fr

 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.979 topics, welke bij elkaar 433.791 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.469 leden.
Het nieuwste lid is detectrob.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 190 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 190, lezen 16 mensen het topic "Berichtgeving orkaan Maria".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Alpen: winterse nazomer

Zware aardbeving Mexico

Wolkbreuk

zorgt voor wateroverlast in Friesland

Cat.5 orkaan Maria

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden