Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:46

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:46

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:45

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:44

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:44

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:43

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:43

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baca, CO; Las Animas, CO; Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:54:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Las Animas, CO; Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:26:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, IA; Dallas, IA.

15 Jul 2020 02:26:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crowley, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:26:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, WI; Clark, WI.

15 Jul 2020 02:17:11

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Boone, IA; Story, IA.

15 Jul 2020 02:15:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, IA.

15 Jul 2020 01:56:08
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO-Brabant
Berichten: 1499
Lid sinds: 29 mrt. 2016
4 september 2017, 19:05 uur | Bericht #482050
Overstromingen zichtbaar op satellietbeelden
De overstromingen rondom Houston zijn op zo'n grote schaal dat ze zichtbaar zijn geworden op de satellietbeelden toen het weer opklaarde.
Let vooral op de bruine gebieden op het land, en de verkleuring van het rivierwater naar bruin (omdat de het overstromingswater veel sediment (zand bijvoorbeeld) bevat, verandert dat de kleur).
Vragen over hoe het weer werkt? Ik beantwoord ze graag!
Woonplaats: Heeze
Berichten: 82
Lid sinds: 25 sep. 2015
5 september 2017, 12:06 uur | Bericht #482065
Citaat van Lako, maandag 4 september 2017, 11:59 uur Schade van Harvey in Texas nu geschat op 150 miljard

De schade die de tropische storm Harvey in Texas heeft veroorzaakt, wordt op een steeds hoger bedrag ingeschat. Gouverneur Abbott zegt nu dat het om 150 tot 180 miljard dollar gaat, oftewel 126 tot 152 miljard euro.

Eerder noemde Abbott een bedrag van 125 miljard dollar. De bedragen zijn hoe dan ook het veelvuldige van wat president Trump tot nu toe heeft aangeboden. Trump heeft het Congres om bijna 8 miljard dollar gevraagd om te beginnen met de wederopbouw. Uit eigen zak heeft Trump 1 miljoen dollar aangeboden. "Het gebied en de populatie die zijn getroffen door deze storm en watersnood zijn vele malen groter dan bij Katrina, toen er meer dan 120 miljard dollar nodig was", zei gouverneur Abbott vandaag tegen Fox News.

Bron: NOS.nl
Frank Kalshoven, Volkskrant:

Orkaan Harvey veroorzaakte afgelopen week grote schade aan de Amerikaanse stad Houston (Texas) en verre omgeving. Alsof de harde wind nog niet erg genoeg was, kwam er ook een grote hoeveelheid neerslag naar beneden. Huizen, straten, bedrijven, openbare instellingen, overal is de materiële schade immens. Het aantal doden (enkele tientallen) is niet zo hoog.

Natuurrampen hebben nauwelijks mijn belangstelling, eerlijk gezegd, maar van orkaan Harvey heb ik iets geleerd. Namelijk: mensen kunnen er, door ideologische scherpslijperij, doelbewust voor kiezen orkaanschade te accepteren.

Ik leerde de les door een artikel in NRC Handelsblad van afgelopen week. Kop: Texas wíl waterramp niet voorkomen. De bron van deze informatie is de specialist overstromingsbescherming Nikki Brand, als postdoc verbonden aan de universiteiten van Delft en Texas A&M. Ze heeft een duidelijk verhaal.

Er zijn drie manieren waarop een samenleving kan omgaan met risico's op overstromingen. Eén: preventie. Dan bouw je bijvoorbeeld dijken, zorg je voor goede afwatering, bouw je opslagplekken voor overtollig water, en sta je bebouwing op sommige plekken niet toe. Twee: aanpassing van gebouwen. Kortweg: dan zet je gebouwen op een terp. Of je zorgt dat de benedenverdieping zonder al te veel problemen onder kan lopen. Drie: herbouw achteraf. Bij deze tactiek laat je Gods water over Gods akker lopen en herstel je daarna de schade.

Blijkbaar ben ik zo Nederlands, en u allicht ook, dat ik het vanzelfsprekend vind dat een overheid de eerste twee tactieken toepast. Waterbeheer is een typisch geval van een 'collectieve-actievraagstuk'. Om lijf en goed van allen te beschermen, moet de overheid regels maken, belasting heffen en de inkomsten gebruiken om een collectief goed te produceren, namelijk bescherming tegen overstromingen.

Maar daar kun je blijkbaar heel anders over denken. Volgens planoloog Brand kiest de Texaanse overheid doelbewust voor tactiek drie. Ze zegt: 'De vrijheid van het individu krijgt voorrang boven het collectief belang. Inmenging vooraf door de overheid wordt als kwalijk gezien. Voor prominente politici is het electorale zelfmoord over een stormvloedkering of een dijk te beginnen.'

De afruil tussen de 'vrijheid van het individu' en 'het collectieve belang' bestaat inderdaad. Bij tactieken één en twee perkt de overheid de vrijheid van individuen merkbaar in: burgers mogen op sommige stukken grond niet meer bouwen, mensen worden verplicht bij de bouw bepaalde standaarden te hanteren, mensen moeten verplicht (waterschaps)belasting betalen om dijken aan te leggen. Wij zeggen dan: dat is voor de goede zaak. Texanen vinden: onaanvaardbaar. Ze zijn er, volgens Brand, in Houston 'trots op een no-zoning city te zijn', een stad dus zonder ruimtelijke ordening.
Vooropgesteld: het staat iedere gemeenschap vrij om deze keuze te maken. Maar het stelt de gebeurtenissen van afgelopen week wel in een ander daglicht. Er heeft zich in Houston geen natuurramp voltrokken; wat zich voltrok was het onvermijdelijke gevolg van een doelbewuste ideologische of politieke keuze. Mijn mededogen was op slag verdwenen.

Er zit nog een krankzinnig staartje aan het verhaal. Terwijl Houston dus principieel weigert zich tegen orkanen te beschermen, gaat de schaderekening wel voor een deel naar Washington. Bij 'rampen' gaat de federale schatkist open. Zo wentelt Texas dus een deel van de kosten van het doelbewuste beleid af op de hele Amerikaanse samenleving.

Dit uitvretersgedrag botst niet met de vrijheid van de Texanen. Maar wel met de vrijheid van de rest van belastingbetalend Amerika. Dat is blijkbaar prima. Leerzaam, zo'n orkaan.

https://www.volkskrant.nl/economie/mensen-kunnen-er-doelbewust-voor-kiezen-orkaanschade-te-accepteren~a4514569/
Rare jongens, die Amerikanen...
I know one when I see one, deniers I see first and if possible I put them on a list: [/url]http://www.desmogblog.com/global-warming-denier-database[/url]
But I love you anyway
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.041 topics, welke bij elkaar 442.901 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3603 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3603, lezen 16 mensen het topic "Zomerverwachting 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden