Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crowley, CO; Bent, CO; Kiowa, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 03:25:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 03:14:57

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:46

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:46

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:45

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:44

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:44

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:43

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:43

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baca, CO; Las Animas, CO; Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:54:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Las Animas, CO; Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:26:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, IA; Dallas, IA.

15 Jul 2020 02:26:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crowley, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:26:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, WI; Clark, WI.

15 Jul 2020 02:17:11
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 09:33 uur | Bericht #482142

Doden en 'zeer grote materiële schade' door orkaan IrmaDe ravage op Sint Maarten. 
© RTL

NieuwsOrkaan Irma heeft een spoor van vernielingen achtergelaten op de Caribische eilanden. Op twee Franse eilanden en Barbados zijn minstens vier doden gevallen. Op het eiland Sint-Maarten is sprake van zéér grote materiele schade. Op Saba en Sint Eustatius is de situatie minder ernstig dan verwacht.

Dat zegt commandant Andre van der Kamp na een helikoptervlucht over de eilanden. "Veel omgewaaide bomen, huizen zonder daken en plezierboten op het land is het beeld. In de haven van Sint-Maarten liggen de containers over het terrein verspreid", schrijft het ministerie van Defensie in een persbericht.
Doden en gewonden

De gouverneur van Saba laat weten dat er op dat eiland geen slachtoffers zijn gevallen als gevolg van orkaan Irma. Er zijn tot nu toe ook geen meldingen van doden of gewonden op Sint-Maarten en Eustatius.  Dat laatste kan nog veranderen, omdat de verbinding met het eiland moeizaam verloopt. 
Op andere eilanden zijn tenminste vier mensen om het leven gekomen. Op Barbuda viel één dode. Door Irma zijn ook twee mensen omgekomen op de Franse Caribische eilanden Saint-Barthélemy en Saint-Martin (het Franse deel van Sint-Maarten). Op Barbados heeft Irma het leven van een surfer geëist. 

Ravage

Orkaan Irma raasde gisteren over het Caribisch gebied, en zorgde voor een enorme ravage op onder andere Sint Maarten. Daken zijn van huizen gewaaid en delen van de eilanden staan onder water. 
Volgens het Rode Kruis is een grote communicatiemast in de haven van Sint-Maarten omgevallen, waardoor er nauwelijks communicatie mogelijk is en het moeilijk is een goed beeld te krijgen van de omvang van de schade. Ook zijn de haven en de luchthaven zwaar getroffen en liggen de schepen in de straten.

Geen contact met familie

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) vertelde gisteravond in Pauw dat Sint-Maarten nauwelijks bereikbaar is en daardoor vrijwel afgesloten van de buitenwereld. Hij herhaalde verder dat er veel schade is, ook aan belangrijke toegangspunten.

Opvangcentra overvol

Omdat het zo lastig was contact te krijgen, zaten veel familieleden lang in spanning over het lot van hun dierbaren, die op Sint Maarten waren toen Irma over het eiland raasde. Zo ook Chelsea. Zij kon lange tijd geen contact krijgenmet haar vader, moeder en broer. Pas vannacht lukte dat alsnog en hoorde ze dat al haar familieleden veilig zijn.

De opvangcentra van het Rode Kruis op de Bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius zitten overvol met mensen die moesten vluchten voor de orkaan. Exacte aantallen kan de hulporganisatie nog niet geven, omdat de communicatieverbindingen zo slecht waren.

Defensie schiet te hulp

Nederland heeft twee marineschepen en minstens honderd mariniers en specialisten van de genie naar de Bovenwindse Eilanden gestuurd. In eerste instantie om de schuilplaatsen van de bewoners te beveiligen, maar nu de storm in kracht is afgenomen, helpen ze bij het in kaart brengen van de schade. Ook proberen ze hulpgoederen naar de eilanden te brengen, maar dat lukt nog niet omdat de havens van Saba en Sint Eustatius nog niet toegankelijk zijn.

Vandaag komen de ministers die het meest betrokken zijn bij de hulpverlening op de door de orkaan Irma getroffen eilanden om 10 uur bijeen voor crisisberaad.

Rode Kruis opent giro 5125

Het Nederlandse Rode Kruis opent giro 5125 voor hulpverlening in het Caribisch gebied na de verwoestende orkaan Irma. Snelle hulp is van levensbelang, aldus de hulporganisatie. Volgens een eerste schatting loop de schade in de vele miljoenen.

Het Rode Kruis is op Sint-Maarten begonnen met het uitdelen van dekens en dekzeilen onder de bevolking. Er wordt nog veel regen verwacht. De hulporganisatie vreest dat dit kan leiden tot modderstromen die voor 'extra complicaties' kunnen zorgen.

300 kilometer per uur

Irma is een orkaan van de zwaarste categorie 5 en haalde windsnelheden tot 300 kilometer per uur. De orkaan bereikt naar verwachting zaterdag en zondag de Amerikaanse staat Florida.
Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/doden-en-zeer-grote-materiele-schade-door-orkaan-irma
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 09:37 uur | Bericht #482144
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 09:39 uur | Bericht #482145

'Minstens zes doden in Franse deel van Sint-Maarten'

Deze foto is niet meer beschikbaar

Luchtfoto van Sint-Maarten 
© AFP
Orkaan Irma heeft op Saint-Martin, het Franse deel van Sint-Maarten, minstens zes levens geëist.

Dat meldt de Franse nieuwszender Francetvinfo op basis van de Franse autoriteiten. Die zeggen ook dat 95 procent van het eiland zou zijn verwoest.

Voor zover bekend zijn er op het Nederlandse deel van Sint-Maarten geen doden of gewonden gevallen. Overigens is het erg onduidelijk hoe de toestand op het eiland is omdat communicatie door de verwoestingen erg moeilijk is.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/minstens-zes-doden-in-franse-deel-van-sint-maarten
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 09:41 uur | Bericht #482146

'Zelfs stevigste bouwwerken verwoest op Sint-Maarten'

Deze foto is niet meer beschikbaar

Beeld vanuit de ruimte van orkaan Irma, vandaag boven Sint-Maarten. 
© AFP
Langzaam wordt duidelijk hoeveel schade orkaan Irma heeft aangericht op Sint-Maarten. Op het Franse gedeelte van het eiland zijn zelfs de stevigste bouwwerken verwoest.

Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb gezegd. Hij vreest daarom dat er nog maar weinig overeind staat op Sint-Maarten.

Het hoofdkwartier van de politie en een kazerne zouden de storm niet hebben overleefd. Er is nog niets bekend over doden als gevolg van het noodweer. 

Naar verwachting zou de orkaan 400 millimeter regen uitstorten. Boten zijn verwoest, wijken ondergelopen en daken en muren weggerukt.

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis heeft intussen giro 5125 geopend. Mensen kunnen daarop geld storten voor de hulpverlening in het Caribisch gebied. Snelle hulp is van levensbelang, meldt de hulporganisatie.

"De komende dagen wordt de hulpverlening nog lastig, er wordt veel regen verwacht en er is daardoor een grote kans op landverschuivingen. Ook is er voor komend weekend nóg een tropische storm voorspeld.”, zegt Marion van der Reijden, coördinator hulpverlening in het Caribisch gebied.

Cuba

Het oog van de orkaan gaat in noordwestelijke richting verder naar de noordkust van Puerto Rico. De orkaan raakt ook de Dominicaanse Republiek, Haïti, de Bahama’s en Cuba. Het Rode Kruis staat klaar om hulp te verlenen in al deze gebieden.
RTL Nieuws
Bron: https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/zelfs-stevigste-bouwwerken-verwoest-op-sint-maarten
 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 09:50 uur | Bericht #482147

Bewoners Sint-Maarten over schade: 'Het is catastrofaal'

Orkaan Irma heeft het openbare leven op Sint-Maarten platgelegd. Telefoon- en internetverbindingen werken niet of slecht, communicatie met het eiland is daarom lastig.

Toch komen de eerste ooggetuigenverslagen binnen. Paul de Windt, hoofdredacteur van de krant The Daily Herald op Sint-Maarten, heeft na de orkaan even contact gehad met het radiostation Paradise FM op Curaçao. Daar vertelt hij over de verwoestingen op zijn eiland.

"Allemaal huizen, winkels, complete benzinestations zijn weggeblazen. Het is met geen pen te beschrijven. Veel mensen dwalen doelloos rond op de wegen. Die hebben geen huis meer, ze weten niet wat ze moeten doen. Het is catastrofaal."

Geen water en mobiele telefoon

Volgens De Windt is er geen stromend water meer op het eiland. "Daar zijn ze mee gestopt, want alle tanks raakten leeg."

Ook andere voorzieningen zijn getroffen, zegt hij. "Wij hadden gelukkig lang stroom, maar uiteindelijk was het allemaal weg, net als de mobiele verbinding. Wat nu wel werkt is de landlijn. Het is tenminste iets, maar veel mensen hebben geen telefoon die zonder stroom werkt. Het hele eiland zit zonder stroom dus dan kun je ze niet bereiken."

De Windt ziet dat er wordt geplunderd, spullen uit winkels liggen op straat en mensen nemen het mee. Hij heeft zelf de orkaan doorstaan op de redactie van zijn krant. "Daar hebben we luiken voor de ramen. Het heeft hier ook behoorlijk gespookt, maar we hebben het allemaal overleefd. Mijn familie heeft wel veel schade, deuren zijn weggeblazen, de voorkant van mijn moeders huis is weggeblazen."

"Ook hotels hebben grote schade geleden. Boten zijn op de kant geworpen. Het schijnt dat het dak van het ziekenhuis op de Franse kant er gedeeltelijk af is geslagen. Een vrij dramatisch verhaal."

"Het is een deprimerende situatie, maar we zullen toch verder moeten. Het gaat wel een tijd duren voordat het eiland hierboven opkomt. Eerst moet er veel worden schoongemaakt, zodat het eiland weer kan functioneren", zegt De Windt.

Radiostations werken niet

Sinds vannacht is er geen contact meer met mensen op Sint-Maarten. Voordat de verbinding wegviel stuurde bewoner Serge Bakker nog een audio-bericht naar de NOS. "Orkaan Irma heeft wel wat schade aangericht", ziet hij op straat.

"Ik ben nu semi-illegaal aan het rondrijden over Sint-Maarten, want officieel geldt er nog steeds een avondklok. Ik ben even onderweg naar een vriend waar ik al een tijd niets van heb gehoord. Ik zie veel beschadigde gebouwen, bijvoorbeeld die van het elektriciteitsbedrijf en van supermarkten. Helaas zie je dat mensen die supermarkten aan het leegroven zijn."

"Van de hulpdiensten horen we niets, ook de radiostations werken niet, dus ik weet even niet wat er aan de hand is en wanneer de avondklok ophoudt. Vooralsnog probeer ik even mijn vriend te bereiken."

Bakker vertelde eerder in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgenover de voorbereidingen die hij trof om orkaan Irma door te komen.
Bron: https://nos.nl/artikel/2191769-bewoners-sint-maarten-over-schade-het-is-catastrofaal.html 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 10:28 uur | Bericht #482149
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 10:37 uur | Bericht #482150

Intussen zijn in Florida zijn de voorbereidingen en evacuaties in volle gang

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 10:44 uur | Bericht #482151

Dodental orkaan Irma op Bovenwindse Eilanden stijgt naar tien


Het aantal doden door orkaan Irma op de Bovenwindse Eilanden is gestegen naar tien. Voor zover bekend zijn er nog geen dodelijke slachtoffers gevallen op Nederlandse eilanden. 

De meeste doden vielen tot nu toe op het Franse eilanden. Daar kwamen tot nu toe acht mensen om het leven, melden de Franse autoriteiten. De andere doden vielen op de eilanden Barbuda en Barbados. Op Barbados kwam een persoon om het leven tijdens het surfen. Daarnaast zijn er 23 gewonden gevallen. 

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zegt dat er maar zeer beperkt contact is met Sint Maarten, Saba en Sint-Eustatius. Volgens Plasterk is donderdag nog steeds niets te zeggen over eventuele slachtoffers op het Nederlandse deel van Sint Maarten. Het Rode Kruis meldt dat er tot op heden in ieder geval geen Nederlandse slachtoffers zijn gemeld op Saba. 

Nederlandse militairen zijn op Saba en Sint-Eustatius begonnen met patrouilles. Reisorganisatie TUI meldt dat er zeker 2.400 Nederlandse toeristen in het orkaangebied zijn. Op het eiland Sint Maarten bevinden zich volgens de reisorganisatie vier Nederlandse toeristen. Met hen is contact gemaakt, ze maken het goed.

Sint Maarten

Ondanks het feit dat er weinig contact mogelijk is met Sint Maarten, is wel al bekend dat de schade daar "enorm" is, liet Plasterk weten. Volgens voorzitter Daniel Gibbs van de regionale volksvertegenwoordiging van Sint Maarten, is 95 procent van het eiland verwoest. 

Het vliegveld op het eiland is nu ook niet bereikbaar. Wel wordt volgens Plasterk alles in het werk gesteld om het vliegveld weer bereikbaar te maken, eerst voor helikopters en kleinere vliegtuigen.

Vrijdag moet het eerste grote vliegtuig met extra hulpmiddelen naar Sint Maarten vertrekken, mits de omstandigheden en het weer dat toelaten. 
Bron: http://www.nu.nl/binnenland/4911248/dodental-orkaan-irma-bovenwindse-eilanden-stijgt-tien.html 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 10:54 uur | Bericht #482152
Om 11:00 uur komt er een persconferentie over de situatie op St Maarten:
https://nos.nl/livestream/2191775-premier-rutte-over-situatie-sint-maarten.html
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 11:52 uur | Bericht #482153

Voor degenen die de persconferentie gemist hebben, hierbij een samenvatting:

Eerst begint minister president Rutte: 
 • Er is een spoor van verwoesting
 • Communicatie is maar beperkt mogelijk
 • Beelden zeer verontrustend
 • Er lijken geen slachtoffers te zijn op Saba en St Eustachius
 • Er is geen beeld oer slachtoffers op St Maarten
 • Materiele schade is groot
 • grootschalige verwoesting infrastructuur; huizen
 • Geen stroom en water
In gedachten bij de bewoners.

Er is grote behoefte aan voedsel en water, echter het vliegveld en de haven zijn verwoest. Nu probeert men dit te bereiken door met kleinere schepen en helicopters te gaan.

Tevens zijn er zorgen om orkaan Jose, die dit weekend arriveert.

Er is een intense samenwerking met Frankrijk. 

Rutte spreekt zijn lof uit voor de millitairen en de hulpverlening.
Het rode kruis heeft een gironummer geopend en doet een oproep om steun.

Dan is Plasterk aan het woord:
 • Het is lastig om contact te krijgen met de minister op st Maarten
 • Prioriteit ligt nu in actuele hulpverlening
 • Er is 1 noodlanding gemaakt om patiënten die directe hulp nodig hadden te evacueren uit het ziekenhuis
 • Millitairen zijn ter plekke (zr.ms Zeeland en een helicopter  - die ook de beelden heeft gemaakt)
 • Vanmiddag om 17:00 uur nederlandse tijd arriveert ook de Pelikaan, die acute hulp gaat bieden en rantsoenen bij zich heeft.
 • Om 14:00 komt er een KDC10 en zal er een C130 gestuurd worden met rantsoenen.
Vragen journalisten:

Vraag: was de voorbereiding goed?
Antwoord: Ja, maar het heeft een epische omvang.

Vraag: 2500 mensen zijn niet geëvacueerd, waarom?
Antwoord: Zijn mensen uit de regio, van Cuba tot de eilanden. Men heeft gehoord hoe ze zich moesten voorbereiden. Er zijn 40.000 mensen op het nederlandse deel van St Maarten.

Vraag: Hoe zit het met de wederopbouw?
Antwoord: Nog geen concreet plan, eerst de noodhulp.

Vraag: Zijn er plunderingen gaande?
Antwoord: daar heb ik nog geen bevestiging van, de millitairen ter plekke, handhaven de openbare orde.

Vraag: Wat doet de staat financieel?
Antwoord: Het is van groot belang eerst te inventariseren wat er nodig is en wat er moet gebeuren en dan kijken we verder. Eerst moet de infrastructuur op gang komen, zodat de hulpverlening goed kan gaan verlopen.

Tot slot: Plasterk is van plan om naar St Maarten toe te gaan, maar eerst moet de hulpverlening geregeld worden. 

Tot zover de persconferentie


 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 12:01 uur | Bericht #482154
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 12:09 uur | Bericht #482155
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
7 september 2017, 12:29 uur | Bericht #482157
Puerto Rico livestream:

Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5257
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 september 2017, 15:19 uur | Bericht #482161
Nog een livestream van de Dominicaanse Republiek:

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 15:21 uur | Bericht #482162
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
7 september 2017, 15:28 uur | Bericht #482163
Woonplaats:
Berichten: 84
Lid sinds: 31 dec. 2015
7 september 2017, 17:20 uur | Bericht #482164
Het begin van de landingsbaan van het Princess Juliana International Airport (SXM) aan Maho Beach in de Simpson Baai.Gerben van Es/Ministerie van Defensie/ANP
de Hel van 16 laat nog op zich wachten...
tot die tijd ander weer nieuws.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
8 september 2017, 09:47 uur | Bericht #482180

Noodhulp voor Sint Maarten na orkaan Irma komt op gang


De noodhulp naar Sint Maarten na de verwoestende orkaan Irma komt op gang. Er is voor het eerst sinds de orkaan een toestel geland op het gehavende vliegveld en het eerste Nederlandse marineschip heeft noodgoederen gelost.Marinecommandant Peter Jan de Vin van het marineschip Zr. Ms. Pelikaan laat op Twitter weten dat het schip naar Curaçao vaart om een nieuwe voorraad hulpgoederen op te halen.

De Vin liet weten dat haast zou worden gezet om de orkaan José te ontlopen. Volgens berekeningen van het Amerikaanse National Hurricane Center in Miami trekt de orkaan zaterdagmiddag lokale tijd langs Antigua en Barbuda en niet veel later langs Anguilla en Sint Maarten, alvorens naar het noorden af te buigen.

Het is de hulpdiensten donderdagavond (lokale tijd) gelukt een testvliegtuig van de kustwacht van Curaçao te laten landen op de zwaar gehavende luchthaven van Sint Maarten. 

Alleen vliegtuigen die zonder hulp van de verkeerstoren zelfstandig kunnen landen, kunnen er terecht. In het testvliegtuigje zat een klein detachement extra politieagenten. Die worden ingezet voor de handhaving openbare orde en veiligheid op Sint Maarten.

Plunderingen

De orkaan Irma heeft inmiddels zestien mensen het leven gekost op de verschillende Caraïbische eilanden. Zeker vijf doden vielen op SInt Maarten, waaronder iemand op de Nederlandse kant van het eiland.

Volgens minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties helpen de aanwezige militairen de plaatselijke politie bij het herstellen van de openbare orde. Er zijn er vijftig extra politieagenten vanaf Curaçao onderweg naar Sint Maarten. "Gelukkig hebben we al op voorhand militairen naar het eiland gestuurd."

Het openbaar bestuur op het eiland is door de gebrekkige communicatie niet functioneel, aldus de minister, die eerder op donderdag sprak met William Marlin, de premier van het eiland. Die maakt zich zorgen over onder meer huisvesting en de beschikbaarheid van medische hulp.

Zaterdagochtend vertrekt er een vrachtvliegtuig van KLM naar Curaçao om hulpgoederen te brengen. Het toestel vertrekt met 60 ton aan spullen aan boord, meldt woordvoerder Merlijn Stoffels van het Rode Kruis.

Het gaat om dekzeilen, generatoren, jerrycans en zonnepanelen. Is er plaats over in het vliegtuig, dan wordt ook nog drinkwater meegenomen.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4912907/noodhulp-sint-maarten-orkaan-irma-komt-gang-.html
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
8 september 2017, 09:49 uur | Bericht #482181

'Orkaan Irma gaat Florida vol treffen'

Terwijl het formaat van de schade die Irma heeft aangericht op Sint Maarten duidelijk wordt, vervolgt de categorie 5 orkaan haar weg door het Caribisch gebied. Volgens de laatste voorspellingen gaat Irma recht op Florida af.Irma geldt als één van de zwaarste stormen die deze eeuw boven de Atlantische Oceaan ontstonden en lijkt vooralsnog weinig aan kracht in te boeten. Windsnelheden van tegen de 280 kilometer per uur worden nog steeds waargenomen.

De wind zakte donderdag enigszins, toen Irma langs de noordkust van de Dominicaanse Republiek schampte, maar het blijft volgens het Amerikaanse National Hurricane Center een orkaan in de zwaarste categorie 5.

Volgens voorspellingen komt Irma zondag aan bij de Amerikaanse staat Florida, zij het dat de orkaan dan waarschijnlijk afgezwakt is naar de, nog steeds zware, categorie 4.

"Er komt een hoeveelheid wind aan, die we denk ik nog niet eerder hebben gezien", liet president Donald Trump donderdag weten. "We willen dat de mensen in Florida zich goed beschermen en zeer voorzichtig zijn. Trump bezit zelf het golfresort Mar-a-Lago, dat aan de kust ligt bij Palm Beach.

Evacuaties

Functionarissen in Florida zijn gestart met evacuaties en hebben toeristen opgedragen om de Florida Keys-eilanden te verlaten. Ondertussen ontstaan er brandstoftekorten in de staat. De gouverneur van kuststaat Georgia heeft verplichte evacuaties opgedragen in de kustgebieden. Scholen zijn voor onbepaalde tijd gesloten.

Voor Irma bij Florida aankomt, wordt ook Cuba geschampt. Alle toeristen zijn daar geëvacueerd uit resorts aan de noordkant van het eiland. Canada heeft zelfs besloten om alle Canadezen die op vakantie zijn op Cuba te evacueren.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4912847/orkaan-irma-gaat-florida-treffen.html
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
8 september 2017, 09:58 uur | Bericht #482184
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.041 topics, welke bij elkaar 442.901 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3664 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3664, lezen 11 mensen het topic "Onweerskansen van 25 en 26 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden