Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
27 november 2017, 16:14 uur | Bericht #483254

Het Winterberg/Sauerland Sneeuwtopic 2017/2018




OnweerOnline kent onder haar leden vele wintersport fanaten. Daarom starten we dit jaar met het topic:
"Het Winterberg/Sauerland Sneeuwtopic 2017-2018".

Hierin beginnen we met de algemene kennismaking met het gebied (voor hen die hiermee nog niet bekend zijn) en zullen we de stand van zaken, of beter gezegd de sneeuwhoogtes regelmatig updaten.

Het Sauerland:

Het hoogste deel van het Sauerland in Duitsland wordt gevormd door het Rothaargebergte. Dit gebergte wordt ook wel “het dak van Westfalen” of “het land van duizend bergen en dalen” genoemd. Het Rothaargebergte is een middelgebergte met als hoogste toppen de Langenberg van 843 meter en de Kahle Asten van 842 meter. Het gebergte ligt voor het grootste deel in Noordrijn-Westfalen en heeft enkele uitlopers in Hessen. Het is een gebied met een uitbundige natuur en een veelbewogen geschiedenis. Daarom vind je er naast prachtige natuurgebieden – het Rothaargebergte heeft in zijn geheel de status van natuurpark – ook majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. Ook op cultureel gebied heeft het Rothaargebergte veel te bieden met zijn vele musea. Daarbij is het Rothaargebergte een uitstekende plek voor een korte wintersportvakantie.

Het Rothaargebergte bestaat uit twee grote massieven, de eerste rond de Langenberg van 843 meter hoogte. Hier bevindt zich het merendeel van de ruim 800 toppen van het Rothaargebergte. Het andere is het massief rond de Kahle Asten. De grootste hoogteveschillen in het Rothaargebergte zijn te vinden in het noorden waar toppen van rond de 745 meter, zoals de Bastenberg, de Stüppel, de Wiedegge en de Heidkopf zo’n 350 meter boven de rivierdalen van de Ruhr en zijn zijrivieren uittorenen. 

Winterberg

Winterberg, het vakantieoord dat vooral bekend staat voor dat je er fantastisch kunt skiën, wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Dit mooie plaatsje is namelijk de hoogst gelegen in Sauerland, Duitsland. Met 34 skipistes en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een wintersportparadijs op goed bereisbare afstand. Uit een groot deel van Nederland is het namelijk maar 3 uur rijden! Winterberg is dus ideaal voor een korte vakantie, een weekendje of zelfs een dagje weg. Behalve in de winter is het in de zomer ook zeker de moeite waart om het Sauerlandse stadje te bezoeken. Met de gezellige terasjes, restaurantjes, vele activiteiten, bezienswaardigheden en een adembenemende omgeving ben je er even echt tussenuit! 


Het skigebied

Het skigebied staat bekend onder de naam ‘Skiliftkarussell Winterberg’. De Skiliftkarussell bestaat uit 27,5 kilometer pistes, verdeeld over 34 afdalingen van 7 verschillende bergen. Er zijn in totaal 27 skiliften en 260 sneeuwkanonnen. Deze sneeuwkanonnen zorgen elk jaar voor een sneeuwzekerheid van half december tot half maart!

De Skiliftkarussell is het grootste en meest samenhangende skigebied in heel Sauerland. Alle 27 skiliften en 34 afdalingen staan met elkaar in verbinding. Er is de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe liften om Winterberg voor Wintersporters nóg aantrekkelijker te maken.

Het skigebied is zeer geschikt voor beginnende en licht gevorderde skiërs. Er is namelijk een grote hoeveelheid aan blauwe en rode pistes. Daarnaast is het een kindvriendelijk en dus ideaal voor gezinnen die niet al te lang in de auto willen zitten vanuit Nederland.

De lengte van blauwe pistes bedraagt 14 kilometer en de totale lengte van de rode pistes is 12 kilometer. Voor de gevorderde wintersporters is er ook nog 1,5 kilometer aan zwarte pistes.

Verder barst het in dit wintersport gebied van de skischolen en skiverhuur bedrijven. Kortom, alle facetten voor een geslaagde wintersportvakantie zijn aanwezig. Maar gezien de relatief korte afstand tot het plaatsje in Sauerland kiezien ook veel nederlanders er voor om een weekend of dagje te komen skiën in Winterberg.


Sneeuwzekerheid:

Jaarlijks biedt Winterberg 90 dagen sneeuwzekerheid. Van half december tot half maart kan er geskiet worden. Het skioord beschikt namelijk over 260 moderne sneeuwkanonnen die ingezet kunnen worden om de natuur een handje te helpen. Maar vanwege de hoge ligging van Winterberg sneeuwt het er ’s Winters ook geregeld en blijft door de temperatuur de sneeuw behoorlijk liggen. In de wintermaanden is het overdag gemiddeld +2,7 graden Celsius en ’s nachts -1,8 graden.

Webcams

We zullen regelmatig de afbeeldingen van de webcams (er zijn er 15 in totaal) hier plaatsen: 

Het weer; actueel:


Bron: https://www.sneeuwhoogte.nl/wintersport/duitsland/sauerland/skigebieden%20sauerland/winterberg/weer


Sneeuwhoogte actueel:

Berg: 3 cm 
Dal 1 cm

Laatste update: 27-11-2017 | 07:56
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: geen melding
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval :27-11-2017
Laatste 24 uur: 4 cm


Tot zover dit eerste bericht ;).
OnweerOnline/Joyce

Bronnen:
http://www.winterberg-info.nl/ 
https://www.skiliftkarussell.de/campics/poppenberg.jpg?1417956302 
https://www.wintersporters.nl 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
http://www.sauerlandgids.nl/ 






  | Gewijzigd: 27 november 2017, 16:26 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
28 november 2017, 10:13 uur | Bericht #483259

Update van 28 november 2017

Een goede morgen. Laten we eens kijken hoe de omstandigheden er vandaag uitzien voor Winterberg.

Weerkaart voor vandaag en morgen:


 


Sneeuwhoogte

Ten opzichtte van de sneeuwhoogtes van gisteren is er weer een klein beetje bij gekomen:
Wintersport Winterberg
 
Dit is uiteraard niet genoeg om de skilatten onder te binden. Wanneer het seizoen wel kan beginnen blijft afwachten. Er moet eerst meer sneeuw vallen danwel koud genoeg blijven om de sneeuwkanonnen te gaan activeren. En deze kanonnen kunnen pas aangezet worden als het gedurende een langere periode minimaal 2 graden vriest.

Gebeurt er dan verder niks in Winterberg? Jawel hoor, intussen is men druk bezig met het verbeteren en optimaliseren van de bestaande apparatuur, zoals de skiliften. Er zijn 20 nieuwe energie besparende sneeuwmachines aangeschaft en 3 nieuwe pistenwalzen aangeschaft, waarmee ze er nu 11 in totaal van hebben. Er worden nieuwe skihutten gebouwd en er is een nieuw gebouw gekomen voor de skischool. Oftewel, in Winterberg zijn ze er klaar voor, laat de sneeuw maar komen.

Hieronder nog wat webcambeelden van vanmorgen:






Bronnen:
http://www.winterberg-info.nl/ 
https://www.skiliftkarussell.de/ 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
https://www.wintersporters.nl/ 
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
29 november 2017, 10:04 uur | Bericht #483282

Hoe gaat het in Winterberg?

Terug in de tijd:

Aangezien we nog even moeten wachten, gaan we eens terug in de tijd. Hoeveel sneeuw viel er de afgelopen jaren, wat zouden we kunnen verwachten? Zie hiervoor de schema's hieronder:





De actuele sneeuwhoogte:

De vooruitzichten:

 


Gaan dit weekend de eerste skiliften open?

Het is nog even afwachten, aan het einde van de week zal er een definitieve beslissing worden genomen. Maar een bericht zoals in onderstaande tweet, moet de wintersporter het hartje sneller doen kloppen, toch? ;)

 Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
https://www.waarligtdesneeuwwel.nl/sneeuwverwachting-winterberg 
https://www.wintersporters.nl 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
30 november 2017, 10:06 uur | Bericht #483303

En....actie!

De sneeuwmachines zijn geactiveerd! Het kan zijn dat ze gedurende het hele weekend sneeuw moeten maken. Helaas kunnen ze dan de skiliften niet in gebruik nemen. Informatie over wanneer, wat loopt, geven ze zo snel mogelijk.


Sneeuwhoogte actueel:




Laatste update 30-11-2017 | 08:17
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: kunstsneeuw
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval: 30-11-2017
Laatste 24 uur: 3 cm

Weersvooruitzichten:





Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.winterberg-wetter.de/wetter-vorhersage.html 
https://www.sneeuwhoogte.nl 

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
1 december 2017, 09:41 uur | Bericht #483348

Dit zien we graag

Sneeuwhoogte actueel:




Laatste update: 01-12-2017 | 08:00
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: kunstsneeuw
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval: 01-12-2017
Laatste 24 uur: 8 cm



Vast een beetje "warm" draaien:


Aangezien er nog geen bericht is of de pistes daadwerkelijk open gaan dit weekend.....wachten we dit dus maar even rustig af...

Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
  | Gewijzigd: 1 december 2017, 09:42 uur, door Joyce.s
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
1 december 2017, 17:25 uur | Bericht #483364
De sneeuwkanonnen draaien op volle toeren, heerlijke beelden!




Via Twitter ontvingen we de volgende foto:

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
4 december 2017, 09:46 uur | Bericht #483435

Komend weekend gaat het seizoen in Winterberg starten

Aangezien er nu een goede basis (kunstsneeuw) is gelegd, is de verwachting dat het seizoen komend weekeinde gaat beginnen.


De sneeuwhoogtes:




Laatste update: 03-12-2017 | 08:42
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: kunstsneeuw
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval: 04-12-2017
Laatste 24 uur: 8 cm


De eerste activiteiten zijn ook inmiddels ingepland:

05.12. – 10.12. BMW IBSF Weltcup Bob+Skeleton
16.12. – 17.12. Blankenburger Raubgrafen Pokal (Rennrodel)
20.12. – 23.12. Deutsche Meisterschaft Skeleton
09.01. – 14.01. IBSF Europa Cup Bob
15.01. – 21.01. FIL Junioren Weltcup Rennrodel
25.01. – 28.01 Jugend B- Cup Rennrodel
25.02. Burton Riglet Park: Snowboarden für Kids auf der Kappe
17. - 18. März FIS Snowboard Weltcup am Poppenberg
10. - 13. Mai iXS Dirt Masters Freeride Festival


De weersvooruitzichten:



Dus...to be continued......

Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
8 december 2017, 14:20 uur | Bericht #483621
Voor het eerst dit seizoen heeft Winterberg de liften geopend, 6 liften wel te verstaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden binnenkort mogelijk ook de liften naar Schneewittchenhang en Kappe geopend. Inmiddels zou er op de toppen zo'n 35 cm sneeuw liggen en in het 'dal' 10 cm, een deel daarvan zal uiteraard "kunstsneeuw" zijn.








En de vooruitzichten? Meer sneeuw in ieder geval tot het einde van deze week!



Bron: Skiliftkarussell Winterberg | Gewijzigd: 8 december 2017, 14:44 uur, door Justin
Rots53
Lid
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 250
Lid sinds: 26 dec. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 december 2017, 19:05 uur | Bericht #483871
Zaterdagavond in Winterberg. zo'n 30 cm in enkele dagen "and more to come !"

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
11 december 2017, 10:32 uur | Bericht #483918

Hoe ziet het er op het moment in Winterberg uit, wat zijn de vooruitzichten




Laatste update: 11-12-2017 | 09:19
Pistekwaliteit: goed
Pistes open: 18 van 27 km
Liften open: 16 van 25
Sneeuwkwaliteit: goede grip
Dalafdaling: open
Laatste sneeuwval: 11-12-2017
Laatste 24 uur: 8 cm




De vooruitzichten:



 Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
12 december 2017, 16:26 uur | Bericht #484082

Diese Woche wird es leider nichts mehr mit dem Flutlicht. Der Flutlichtbetrieb startet am 22. Dezember – und dann jeden Dienstag und Freitag. Derzeit ist die gesamte Hauptachse der Lifte in Betrieb bei sehr guten Bedingungen

Skiliftkarussel Winterberg

Vanaf 22 december iedere dinsdag en vrijdag avondskiën.

Liften momenteel volop in bedrijf en de condities zijn perfect.

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
14 december 2017, 08:49 uur | Bericht #484130

Winterberg actueel

Sneeuwhoogte:

Updates:

Laatste update: 14-12-2017 | 07:45
Pistekwaliteit: goed
Pistes open: 18 van 27 km
Liften open: 15 van 25
Sneeuwkwaliteit: goede grip
Dalafdaling: open
Laatste sneeuwval: 14-12-2017
Laatste 24 uur: 15 cm

Welke skiliften zijn geopend:

De weersvooruitzichten: 

Social media:

 

Webcambeelden:




Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
15 december 2017, 21:23 uur | Bericht #484173
Mooie beelden van 'de start van het avondskiseizoen' in Wintersport-Arena Sauerland:

Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
20 januari 2018, 15:13 uur | Bericht #485028
Vandaag in Winterberg: perfecte condities, alle liften en pistes zijn geopend en er ligt 30 cm. verse sneeuw bovenop een bodem van kunstsneeuw. Met recht dus uitstekende condities voor een dagje op de ski's of gewoon een mooie sneeuwwandeling in het Sauerland!
 
Actuele webcambeelden:








| Gewijzigd: 20 januari 2018, 15:17 uur, door Justin
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
17 februari 2018, 12:39 uur | Bericht #485507

Gaat de winter komende week goed toeslaan?

73 km aan pistes en ruim 280 km aan loipes zijn geopend in het Sauerland, en dat blijft nog wel even zo. In de nachten lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt. Maar misschien dat er richting volgende week nog een schepje bovenop gedaan wordt. De modellen schetsen al een tijdje mogelijkheden voor serieus winterweer vanaf komende week. Maar er zitten ook een aantal zachtere berekeningen tussen, dus niets is nog zeker. We zetten de mogelijkheden en kansen voor je op een rij.
 
Zonnige condities in Willingen afgelopen dinsdag. Bron: Bergfex
Met de blauwe luchten en witte sneeuw kun je prachtige foto’s maken zoals @Winterarena laat zien.


Zaterdag trekken er wolkenvelden over, maar blijft het wel droog. Deze wolken horen bij een klein lagedrukgebiedje dat zuidelijk langs trok richting de Alpen. Het Sauerland komt in de loop van de zaterdag steeds meer onder invloed te liggen van een hogedrukgebied. Hierdoor zal de zon in de loop van de dag steeds meer ruimte gaan krijgen. De temperaturen komen uit op zo’n 0 tot -1°C met een zwakke tot matige noordoostelijke wind.
 
De weerkaart voor zaterdag en de temperaturen op 850 hPa (ongeveer 1500 meter hoogte). Het kleine lagedrukgebiedje dat voor bewolking zorgt trekt richting de Alpen. Ondertussen weet het hogedrukgebied van de Azoren aan invloed te winnen waar zondag van geprofiteerd kan worden. Het lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan gaat maandag een rol spelen. Bron: Wetterzentrale


In de nacht naar zondag kan het onder een heldere hemel afkoelen naar zo’n -4 tot -7°C. Lokaal ontstaat er mist. Overdag trekt de mist op de meeste plaatsen weg, al kan deze lokaal hardnekkig blijven hangen. Overdag staat er een zwakke zuidoostelijke stroming en loopt het kwik op naar zo’n 1 tot -21°C
 
Zondag neemt de invloed van het hogedrukgebied toe. Het lagedrukgebied trekt over de Atlantische Oceaan en de bijbehorende fronten komen richting het Sauerland. Dit zal vooral maandag een rol spelen. Ondertussen komt de kou in Scandinavië langzaam maar zeker in beweging richting het zuiden. Bron: Wetterzentrale


Maandag trekt een neerslaggebied richting het Sauerland als gevolg van een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan. Tegelijkertijd weten de hogedrukgebieden boven de Azoren en Rusland aan kracht te winnen. Hierdoor wordt het front afgeremd en is het even afwachten hoe actief de neerslag wordt. De neerslag die valt zal tot in de dalen vallen als sneeuw.
 
Maandag neemt de invloed van beide hogedrukgebieden toe en kruipt de kou vanuit het noorden dichterbij. De wind zal na het weekend uit oostelijke richting gaan waaien. Bron: Wetterzentrale
Volgende week komt in het teken te staan van een mogelijke kou-inval. Er gaat een hogedrukgebied ontstaan boven Scandinavië. Hierdoor kan er een aflandige wind ontstaan. Na maandag dalen dan ook de neerslagkansen. Al kan er uit afgezwakte fronten nog wel bewolking overtrekken waar ook wat sneeuw uit kan vallen.

De verwachting voor de rest van de week is onzeker. Tussen, maar ook binnen de modellen, zijn er nog wel verschillen. De meeste berekeningen komen uit op een hogedrukgebied in de buurt van Scandinavië. Hierdoor zou kou vanuit het noorden richting het zuiden kunnen zakken in de loop van de week. Zeker in heldere condities kan het dan in de nachten flink afkoelen tot strenge vorst. Tegelijkertijd kan de zon er voor zorgen dat er een grote dagelijkse gang ontstaat met hogere temperaturen overdag. Enige bewolking in de nachten kan er voor gaan zorgen dat de temperaturen in de nacht minder laag zijn.

Naast de koude berekeningen zijn er ook zeker scenario’s mogelijk dat het lagedrukgebied (zie kaarten ECMWF en GFS hieronder) sterker is dan het hogedrukgebied. Hierdoor kan de wind in plaats van een (noord)oostelijke richting ook uit zuidelijke richting komen. Het zou dan een stuk warmer worden en de echte kou blijft dan uit.
 
De verwachting van de temperatuur voor Winterberg voor de komende periode. Boven: de verwachting opgesteld op 16 februari, onder die van 17 februari. Per berekening zijn er verschillen te zien per model. Op korte termijn, maar vooral vanaf woensdag een grote spreiding. Zo kan het woensdag overdag tussen de -7 tot +2 graden worden volgens de laatste berekeningen. Bron: Kachelmannwetter
ECMWF berekend het hogedrukgebied net ten oosten van Scandinavië voor vrijdag en lijkt de kou wat meer in de buurt te brengen dan GFS (zie volgende weerkaart). De temperaturen zijn voor op ongeveer 1500 meter hoogte. .  Bron: Wetterzentrale.
GFS berekend het hogedrukgebied wat meer boven Scandinavië en komt hierdoor met een iets mindere oostelijke stroming. Let ook op de warme lucht die richting IJsland getransporteerd wordt. De temperaturen zijn voor op ongeveer 1500 meter hoogte. Bron: Wetterzentrale


Als we de kansen op een rij zetten voor komende week lijkt het er nu op dat het in de nachten sowieso licht tot matig gaat vriezen. In 30% van de gevallen komt hier matige tot strenge vorst voor. Overdag een grote kans op temperaturen rond of onder het vriespunt. 

Bron - Alpenweerman.nl
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
4 april 2018, 00:22 uur | Bericht #486257
Wie zo laat in het seizoen nog een keer op de ski's wilt staan in het Sauerland, moet snel zijn. In Winterberg zijn de liften aanstaande zaterdag voor het laatst geopend, in Willingen en Ettelsberg draaien de liften vandaag (woensdag) de laatste rondes. Het Winterseizoen sluit hier dus haar deuren.













| Gewijzigd: 4 april 2018, 00:26 uur, door Justin
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 185 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 185, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving Kizimen vulkaan (Kamtsjatka, Rusland)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden