Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2138
Lid sinds: 13 jan. 2015
27 november, 16:14 uur | Bericht #483254

Het Winterberg/Sauerland Sneeuwtopic 2017/2018
OnweerOnline kent onder haar leden vele wintersport fanaten. Daarom starten we dit jaar met het topic:
"Het Winterberg/Sauerland Sneeuwtopic 2017-2018".

Hierin beginnen we met de algemene kennismaking met het gebied (voor hen die hiermee nog niet bekend zijn) en zullen we de stand van zaken, of beter gezegd de sneeuwhoogtes regelmatig updaten.

Het Sauerland:

Het hoogste deel van het Sauerland in Duitsland wordt gevormd door het Rothaargebergte. Dit gebergte wordt ook wel “het dak van Westfalen” of “het land van duizend bergen en dalen” genoemd. Het Rothaargebergte is een middelgebergte met als hoogste toppen de Langenberg van 843 meter en de Kahle Asten van 842 meter. Het gebergte ligt voor het grootste deel in Noordrijn-Westfalen en heeft enkele uitlopers in Hessen. Het is een gebied met een uitbundige natuur en een veelbewogen geschiedenis. Daarom vind je er naast prachtige natuurgebieden – het Rothaargebergte heeft in zijn geheel de status van natuurpark – ook majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. Ook op cultureel gebied heeft het Rothaargebergte veel te bieden met zijn vele musea. Daarbij is het Rothaargebergte een uitstekende plek voor een korte wintersportvakantie.

Het Rothaargebergte bestaat uit twee grote massieven, de eerste rond de Langenberg van 843 meter hoogte. Hier bevindt zich het merendeel van de ruim 800 toppen van het Rothaargebergte. Het andere is het massief rond de Kahle Asten. De grootste hoogteveschillen in het Rothaargebergte zijn te vinden in het noorden waar toppen van rond de 745 meter, zoals de Bastenberg, de Stüppel, de Wiedegge en de Heidkopf zo’n 350 meter boven de rivierdalen van de Ruhr en zijn zijrivieren uittorenen. 

Winterberg

Winterberg, het vakantieoord dat vooral bekend staat voor dat je er fantastisch kunt skiën, wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Dit mooie plaatsje is namelijk de hoogst gelegen in Sauerland, Duitsland. Met 34 skipistes en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een wintersportparadijs op goed bereisbare afstand. Uit een groot deel van Nederland is het namelijk maar 3 uur rijden! Winterberg is dus ideaal voor een korte vakantie, een weekendje of zelfs een dagje weg. Behalve in de winter is het in de zomer ook zeker de moeite waart om het Sauerlandse stadje te bezoeken. Met de gezellige terasjes, restaurantjes, vele activiteiten, bezienswaardigheden en een adembenemende omgeving ben je er even echt tussenuit! 


Het skigebied

Het skigebied staat bekend onder de naam ‘Skiliftkarussell Winterberg’. De Skiliftkarussell bestaat uit 27,5 kilometer pistes, verdeeld over 34 afdalingen van 7 verschillende bergen. Er zijn in totaal 27 skiliften en 260 sneeuwkanonnen. Deze sneeuwkanonnen zorgen elk jaar voor een sneeuwzekerheid van half december tot half maart!

De Skiliftkarussell is het grootste en meest samenhangende skigebied in heel Sauerland. Alle 27 skiliften en 34 afdalingen staan met elkaar in verbinding. Er is de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe liften om Winterberg voor Wintersporters nóg aantrekkelijker te maken.

Het skigebied is zeer geschikt voor beginnende en licht gevorderde skiërs. Er is namelijk een grote hoeveelheid aan blauwe en rode pistes. Daarnaast is het een kindvriendelijk en dus ideaal voor gezinnen die niet al te lang in de auto willen zitten vanuit Nederland.

De lengte van blauwe pistes bedraagt 14 kilometer en de totale lengte van de rode pistes is 12 kilometer. Voor de gevorderde wintersporters is er ook nog 1,5 kilometer aan zwarte pistes.

Verder barst het in dit wintersport gebied van de skischolen en skiverhuur bedrijven. Kortom, alle facetten voor een geslaagde wintersportvakantie zijn aanwezig. Maar gezien de relatief korte afstand tot het plaatsje in Sauerland kiezien ook veel nederlanders er voor om een weekend of dagje te komen skiën in Winterberg.


Sneeuwzekerheid:

Jaarlijks biedt Winterberg 90 dagen sneeuwzekerheid. Van half december tot half maart kan er geskiet worden. Het skioord beschikt namelijk over 260 moderne sneeuwkanonnen die ingezet kunnen worden om de natuur een handje te helpen. Maar vanwege de hoge ligging van Winterberg sneeuwt het er ’s Winters ook geregeld en blijft door de temperatuur de sneeuw behoorlijk liggen. In de wintermaanden is het overdag gemiddeld +2,7 graden Celsius en ’s nachts -1,8 graden.

Webcams

We zullen regelmatig de afbeeldingen van de webcams (er zijn er 15 in totaal) hier plaatsen: 

Het weer; actueel:


Bron: https://www.sneeuwhoogte.nl/wintersport/duitsland/sauerland/skigebieden%20sauerland/winterberg/weer


Sneeuwhoogte actueel:

Berg: 3 cm 
Dal 1 cm

Laatste update: 27-11-2017 | 07:56
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: geen melding
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval :27-11-2017
Laatste 24 uur: 4 cm


Tot zover dit eerste bericht ;).
OnweerOnline/Joyce

Bronnen:
http://www.winterberg-info.nl/ 
https://www.skiliftkarussell.de/campics/poppenberg.jpg?1417956302 
https://www.wintersporters.nl 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
http://www.sauerlandgids.nl/ 


  | Gewijzigd: 27 november, 16:26 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2138
Lid sinds: 13 jan. 2015
28 november, 10:13 uur | Bericht #483259

Update van 28 november 2017

Een goede morgen. Laten we eens kijken hoe de omstandigheden er vandaag uitzien voor Winterberg.

Weerkaart voor vandaag en morgen:


 


Sneeuwhoogte

Ten opzichtte van de sneeuwhoogtes van gisteren is er weer een klein beetje bij gekomen:
Wintersport Winterberg
 
Dit is uiteraard niet genoeg om de skilatten onder te binden. Wanneer het seizoen wel kan beginnen blijft afwachten. Er moet eerst meer sneeuw vallen danwel koud genoeg blijven om de sneeuwkanonnen te gaan activeren. En deze kanonnen kunnen pas aangezet worden als het gedurende een langere periode minimaal 2 graden vriest.

Gebeurt er dan verder niks in Winterberg? Jawel hoor, intussen is men druk bezig met het verbeteren en optimaliseren van de bestaande apparatuur, zoals de skiliften. Er zijn 20 nieuwe energie besparende sneeuwmachines aangeschaft en 3 nieuwe pistenwalzen aangeschaft, waarmee ze er nu 11 in totaal van hebben. Er worden nieuwe skihutten gebouwd en er is een nieuw gebouw gekomen voor de skischool. Oftewel, in Winterberg zijn ze er klaar voor, laat de sneeuw maar komen.

Hieronder nog wat webcambeelden van vanmorgen:


Bronnen:
http://www.winterberg-info.nl/ 
https://www.skiliftkarussell.de/ 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
https://www.wintersporters.nl/ 
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2138
Lid sinds: 13 jan. 2015
29 november, 10:04 uur | Bericht #483282

Hoe gaat het in Winterberg?

Terug in de tijd:

Aangezien we nog even moeten wachten, gaan we eens terug in de tijd. Hoeveel sneeuw viel er de afgelopen jaren, wat zouden we kunnen verwachten? Zie hiervoor de schema's hieronder:

De actuele sneeuwhoogte:

De vooruitzichten:

 


Gaan dit weekend de eerste skiliften open?

Het is nog even afwachten, aan het einde van de week zal er een definitieve beslissing worden genomen. Maar een bericht zoals in onderstaande tweet, moet de wintersporter het hartje sneller doen kloppen, toch? ;)

 Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
https://www.waarligtdesneeuwwel.nl/sneeuwverwachting-winterberg 
https://www.wintersporters.nl 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2138
Lid sinds: 13 jan. 2015
30 november, 10:06 uur | Bericht #483303

En....actie!

De sneeuwmachines zijn geactiveerd! Het kan zijn dat ze gedurende het hele weekend sneeuw moeten maken. Helaas kunnen ze dan de skiliften niet in gebruik nemen. Informatie over wanneer, wat loopt, geven ze zo snel mogelijk.


Sneeuwhoogte actueel:
Laatste update 30-11-2017 | 08:17
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: kunstsneeuw
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval: 30-11-2017
Laatste 24 uur: 3 cm

Weersvooruitzichten:

Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.winterberg-wetter.de/wetter-vorhersage.html 
https://www.sneeuwhoogte.nl 

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2138
Lid sinds: 13 jan. 2015
1 december, 09:41 uur | Bericht #483348

Dit zien we graag

Sneeuwhoogte actueel:
Laatste update: 01-12-2017 | 08:00
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: kunstsneeuw
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval: 01-12-2017
Laatste 24 uur: 8 cmVast een beetje "warm" draaien:


Aangezien er nog geen bericht is of de pistes daadwerkelijk open gaan dit weekend.....wachten we dit dus maar even rustig af...

Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
  | Gewijzigd: 1 december, 09:42 uur, door Joyce.s
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1255
Lid sinds: 2 feb. 2012
1 december, 17:25 uur | Bericht #483364
De sneeuwkanonnen draaien op volle toeren, heerlijke beelden!
Via Twitter ontvingen we de volgende foto:

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2138
Lid sinds: 13 jan. 2015
4 december, 09:46 uur | Bericht #483435

Komend weekend gaat het seizoen in Winterberg starten

Aangezien er nu een goede basis (kunstsneeuw) is gelegd, is de verwachting dat het seizoen komend weekeinde gaat beginnen.


De sneeuwhoogtes:
Laatste update: 03-12-2017 | 08:42
Pistekwaliteit: gesloten
Pistes open: 0 van 27 km
Liften open: 0 van 25
Sneeuwkwaliteit: kunstsneeuw
Dalafdaling: gesloten
Laatste sneeuwval: 04-12-2017
Laatste 24 uur: 8 cm


De eerste activiteiten zijn ook inmiddels ingepland:

05.12. – 10.12. BMW IBSF Weltcup Bob+Skeleton
16.12. – 17.12. Blankenburger Raubgrafen Pokal (Rennrodel)
20.12. – 23.12. Deutsche Meisterschaft Skeleton
09.01. – 14.01. IBSF Europa Cup Bob
15.01. – 21.01. FIL Junioren Weltcup Rennrodel
25.01. – 28.01 Jugend B- Cup Rennrodel
25.02. Burton Riglet Park: Snowboarden für Kids auf der Kappe
17. - 18. März FIS Snowboard Weltcup am Poppenberg
10. - 13. Mai iXS Dirt Masters Freeride Festival


De weersvooruitzichten:Dus...to be continued......

Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl 
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1255
Lid sinds: 2 feb. 2012
8 december, 14:20 uur | Bericht #483621
Voor het eerst dit seizoen heeft Winterberg de liften geopend, 6 liften wel te verstaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden binnenkort mogelijk ook de liften naar Schneewittchenhang en Kappe geopend. Inmiddels zou er op de toppen zo'n 35 cm sneeuw liggen en in het 'dal' 10 cm, een deel daarvan zal uiteraard "kunstsneeuw" zijn.
En de vooruitzichten? Meer sneeuw in ieder geval tot het einde van deze week!Bron: Skiliftkarussell Winterberg | Gewijzigd: 8 december, 14:44 uur, door Justin
Rots53
Lid
Woonplaats: Amersfoort
Berichten: 187
Lid sinds: 26 dec. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 december, 19:05 uur | Bericht #483871
Zaterdagavond in Winterberg. zo'n 30 cm in enkele dagen "and more to come !"

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2138
Lid sinds: 13 jan. 2015
11 december, 10:32 uur | Bericht #483918

Hoe ziet het er op het moment in Winterberg uit, wat zijn de vooruitzichten
Laatste update: 11-12-2017 | 09:19
Pistekwaliteit: goed
Pistes open: 18 van 27 km
Liften open: 16 van 25
Sneeuwkwaliteit: goede grip
Dalafdaling: open
Laatste sneeuwval: 11-12-2017
Laatste 24 uur: 8 cm
De vooruitzichten: Bronnen:
https://www.skiliftkarussell.de 
https://www.sneeuwhoogte.nl
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1255
Lid sinds: 2 feb. 2012
eergisteren, 16:26 uur | Bericht #484082

Diese Woche wird es leider nichts mehr mit dem Flutlicht. Der Flutlichtbetrieb startet am 22. Dezember – und dann jeden Dienstag und Freitag. Derzeit ist die gesamte Hauptachse der Lifte in Betrieb bei sehr guten Bedingungen

Skiliftkarussel Winterberg

Vanaf 22 december iedere dinsdag en vrijdag avondskiën.

Liften momenteel volop in bedrijf en de condities zijn perfect.

Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.292 topics, welke bij elkaar 435.133 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.506 leden.
Het nieuwste lid is Daan5355.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 308 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 308, lezen 18 mensen het topic "Winter discussietopic 2017/2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Verzameltopic/foto's
8 t/m 12 december

Foto's/video's van de winterse buien/sneeuw in de Benelux

Winterdiscussie

De vooruitzichten

Hoogtepunt Geminiden vannacht

Winter kletstopic

Voor chitchat over de winterkansen

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden