Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 december 2017, 11:59 uur | Bericht #484341

Torenkraan valt tegen appartementsgebouw in Nieuwpoort: vrouw (73) komt om, drie gewonden


Bron afbeelding: Florian Van Eenoo photonews/hln.be

Door hevige rukwinden is in Nieuwpoort een torenkraan omvergewaaid. Het gevaarte bracht zware schade toe aan Residentie Mosselbank. Onder het puin werd het lichaam van een 73-jarige vrouw aangetroffen. Drie andere bewoners raakten gewond. De torenkraan zal vandaag verwijderd worden. Het gemeentelijk rampenplan is inmiddels niet meer van kracht.Het slachtoffer is een 73-jarige vrouw die in Nieuwpoort een tweede verblijf had met haar echtgenoot. Haar man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere bewoners raakten lichtgewond. Ze zouden inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen zijn. Een vijfde persoon verkeerde in shock, maar had geen concrete letsels. 

De ravage is enorm aan de drie bovenste verdiepingen van het appartementsgebouw. De bovenste helft van de zijgevel is volledig verwoest. De gemeentelijke crisiscel heeft in overleg met een bouwkundig ingenieur beslist om de zevende, achtste en negende verdieping onbewoonbaar te verklaren. “Momenteel is er geen kans op instortingsgevaar, maar toch mag niemand het gebouw nog betreden”, zegt de stad. In het andere gebouw, Residentie Morgenzon, is er geen instabiliteitschade, maar wel waterschade.

De brokstukken van de kraan liggen over de volledige lengte van de straat verspreid. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om het volledige gebouw te evacueren. Een 70-tal bewoners bracht de nacht door op hotel, meldt de VRT. Door de zware klap raakten ook negen wagens vernield. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, maar is inmiddels weer opgeheven, klinkt het op Twitter.


Bron afbeelding: Mathias Marien/hln.be

De bewuste torenkraan in de Meeuwenlaan dreigde op 12 november al om te vallen. Toen werden 50 mensen uit voorzorg geëvacueerd. Het werktuig werd gecontroleerd en kreeg een nieuwe vergunning. Maar even voor 18 uur gisteravond is de torenkraan door een rukwind van 100 km/u dan toch omgevallen.

Vandaag zal de kraan verwijderd worden. Daarvoor worden de andere twee compartimenten van Residentie Mosselbank ontruimd. Afgelopen nacht werd zo’n twintig ton aan beton uit het gebouw gehaald. De blokken boorden zich in het gebouw en veroorzaakten een enorme ravage. Zowel in Residentie Mosselbank als Morgenzon moeten er stuttingswerken uitgevoerd worden. Het parket van Veurne zal een deskundige aanstellen om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het noodnummer 058/22.44.21 en het e-mailadres nood@nieuwpoort waren gedurende de nacht niet meer actief. Vanaf 8 uur vanochtend zullen ze weer bereikbaar zijn. 

“Mama, mama: een bom”
Een familie uit Genk verblijft op de bovenste verdieping. Ze weten nog niet of ze vandaag nog terug naar hun appartement kunnen. “Onze twee kleine kinderen hoorden een immens geluid. ‘Mama, mama: een bom. Help’’ riepen ze. Natuurlijk waren ook wij even in paniek”, vertelt mama Elke Severijns. 

“Ik ging meteen kijken op het balkon en zag de kraan liggen. Meteen wist ik: we moeten hier weg. We graaiden nog wat spullen bij elkaar en vluchtten weg. Op dat moment was de brandweer net gearriveerd. Zij vertelden ons afstand te houden.”


Bron afbeelding: Mathias Marien/hln.be

Ondertussen probeerde Elke samen met haar echtgenoot Teis hun dochters Noor (6,5) en Louïse (2,5) te kalmeren. Zij moesten samen met de hele buurt buiten lijdzaam toezien hoe de hulpdiensten de immense schade opmat. “Gelukkig hebben we ons hondje mee. Dat is al wat leuker”, klonk het na enkele uren al positiever. Mathias Mariën Noor en Louise dachten aan een bomaanslag. Zij moesten buiten wachten. De schade aan het gebouw is immens.

Match afgelast.
Ook in Oostende veroorzaakte de storm al heel wat schade. Nog voor de aftrap van de voetbalwedstrijd tussen KV Oostende en Racing Genk kwamen enkele dakpanelen van de tribune los. De wedstrijd werd dan ook afgelast.Timmy Van Assche.

Storm doet bomen sneuvelen


Bron afbeelding: Lieven Samyn/hln.be

De stormdepressie met hevige rukwinden en buien zorgde gisterenvanavond ook in de regio Roeselare voor wat schade. Bij de brandweerzone Midwest liep een tiental meldingen van stormschade binnen. In de Oude Ieperstraat in Izegem waaide een boom om en belandde dwars over de weg. Lieven SamynIn de Bontenhondstraat in Lichtervelde kwam een knoert van een boom op de weg terecht. In de val nam het enkele elektriciteits- en distributiekabels mee. De brandweer had de handen vol om de boom in stukken te zagen. Elders begaven reclamepanelen en omheiningen het onder het gebeuk van de wind. 

Bron: HLN.be
#KeepOnSmiling
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
28 december 2017, 12:32 uur | Bericht #484343
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
28 december 2017, 18:08 uur | Bericht #484351

27 appartementen onbewoonbaar na ongeval met torenkraan, 30 bewoners kunnen niet naar huis



Credits: Jelle Houwen

In Nieuwpoort kunnen een dertigtal mensen niet terug naar huis nadat er woensdag een torenkraan omviel. 27 appartementen zijn vandaag onbewoonbaar verklaard. Dat blijkt uit onderzoek door experten en de brandweer. Bij het ongeval, waarbij de kraan een appartementsgebouw vernielde, was er één dodelijk slachtoffer. 

Van de 27 appartementen waren er woensdag slechts zeven bewoond.  Een dertigtal bewoners van die zeven appartementen, moet dus voorlopig een andere oplossing zien te vinden. Een persoon van het gezin mag wel, mits begeleiding, enkele spullen gaan ophalen. 

Door hevige rukwinden viel de kraan woensdag om en vernielde daarbij een groot deel van het appartementsgebouw. Een persoon, een 75-jarige vrouw, overleefde het niet. Ze was op het moment van de ramp met haar man televisie aan het kijken. Hij werd bedolven onder het puin en ligt nog in het ziekenhuis maar is niet meer in levensgevaar. Er raakten ook nog vier andere mensen gewond. 

De ravage na het ongeval was enorm, vooral de drie bovenste verdiepingen van het appartementsgebouw hadden heel wat schade. De bovenste helft van de zijgevel was volledig verwoest. 

Een deel van de kraan wordt ondertussen gedemonteerd. Een ander deel zal waarschijnlijk pas zaterdag worden geruimd.

Bron: hln.be
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 230 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 230, lezen 2 mensen het topic "Atlantisch Orkaanseizoen 2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden