Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2582
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 januari, 12:57 uur | Bericht #484407

Vuurwerkshows afgelast vanwege harde wind


Bron afbeelding: @harmkamphuis | Twitter

De vuurwerkshow in de wijk Laakkwartier in Den Haag is afgelast. Volgens de gemeente is het te gevaarlijk om het evenement met de harde wind te laten doorgaan. Over de andere shows in Den Haag, in Scheveningen en op de Hofvijver, wordt later een beslissing genomen. Het Nationale Aftelmoment is dit jaar bij de Hofvijver. Burgemeester Krikke vindt het voor de organisatoren jammer dat de show in Laakkwartier niet doorgaat. Ze hoopt dat de show volgend jaar wel weer kan doorgaan.

In Amsterdam wordt de vuurwerkshow op de Kop van het Java-eiland aangepast vanwege de harde wind. De kraan, waarmee het vuurwerk om middernacht wordt afgeschoten, wordt verlaagd van 60 naar 30 meter. Ook wordt er meer vuurwerk vanaf de grond afgeschoten.

Erasmusbrug
Ook voor andere grote vuurwerkshows is het nog maar de vraag of ze volgens de planning kunnen verlopen. De wind trekt flink aan. De verschillende gemeenten houden het weer scherp in de gaten en beslissen later vanmiddag of er maatregelen genomen moeten worden. Langs de kust wordt harde wind verwacht. Het nationale vuurwerk is traditiegetrouw bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

Afgelast
In België hebben de gemeenten Oostende en Brugge besloten de vuurwerkshow af te gelasten. In Oostende is het hoogwater en worden rukwinden van 75 km/u verwacht. De politie vindt het niet veilig om de show te laten doorgaan. In Brugge is het spektakel afgelast na een negatief advies van de brandweer. Andere steden beslissen later vandaag of het vuurwerk doorgaat.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.672 topics, welke bij elkaar 437.200 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.557 leden.
Het nieuwste lid is Bailey83.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 543 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 543, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving Tropische stormen Karl en Lisa".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen

Alpenweer

Onweer Drenthe

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden