Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Philadelphia, PA; Montgomery, PA; Chester, PA; Berks, PA; Bucks, PA; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:31:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 19:29:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ; Monmouth, NJ; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ.

9 Apr 2020 19:29:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Philadelphia, PA; Somerset, NJ; Montgomery, PA; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:25:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, MD; Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 19:22:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McCulloch, TX; San Saba, TX; Brown, TX.

9 Apr 2020 19:20:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, NJ; Philadelphia, PA; Salem, NJ; Chester, PA; Gloucester, NJ; Cecil, MD; Delaware, PA; New Castle, DE.

9 Apr 2020 19:16:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Philadelphia, PA; Somerset, NJ; Warren, NJ; Montgomery, PA; Chester, PA; Morris, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ; Delaware, PA.

9 Apr 2020 19:06:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lancaster, PA.

9 Apr 2020 19:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Chester, PA; Bucks, PA.

9 Apr 2020 18:57:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anne Arundel, MD.

9 Apr 2020 18:46:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baltimore City, MD; Harford, MD; Baltimore, MD.

9 Apr 2020 18:28:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, MD; Frederick, MD; Loudoun, VA.

9 Apr 2020 18:27:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Chester, PA; Berks, PA; Lehigh, PA; Bucks, PA.

9 Apr 2020 18:27:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prince Georges, MD; Anne Arundel, MD.

9 Apr 2020 18:27:50
Actueel
1 / 4

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Fotowedstrijd februari 2020

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3001
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 januari 2018, 13:08 uur | Bericht #484495
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3001
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 januari 2018, 13:11 uur | Bericht #484496

Achtbanen Efteling blijven dicht wegens stormAchtbanen Efteling dicht vanwege storm. (Foto: Raymond Merkx)

KAATSHEUVEL - In attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel blijven woensdag alle buitenachtbanen dicht vanwege de harde wind.

Onder andere de Python, de houten achtbaan Joris en de Draak en divecoaster Baron 1898 staan vermoedelijk de hele dag stil. Waterachtbaan De Vliegende Hollander was al dicht voor regulier onderhoud.

Harde wind
De Efteling in Kaatsheuvel rekent vanwege de vakantie op normale drukte, deze woensdag. Bezoekers worden via internet gewaarschuwd over de consequenties van de harde wind voor de buitenattracties. 

In Brabant geldt code geel vanwege zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. Pas aan het eind van de middag neemt de windkracht af.
Bron: http://www.omroepbrabant.nl/
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3001
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 januari 2018, 13:14 uur | Bericht #484497

Storm zorgt voor ontsnapping van vogeltje Prins: 'Mijn dochter is over de rooie'


Foto: Ard Broeders
TILBURG - De westerstorm van woensdag zorgt niet alleen voor omgewaaide bomen. In Tilburg is Ard Broeders druk bezig met een zoekactie naar vogel Prins, het zes maanden oude huisdier van zijn dochtertje Kayla. De vogel ontsnapte nadat zijn kooi omwaaide.

"De kooi stond buiten in de tuin, maar wel achter een glazen plaat om hem te beschermen tegen de wind. Dat bleek dus niet genoeg", vertelt Ard.  

Zijn dochtertje Kayla is in alle staten. "We hebben Prins pas net, hij is zes maanden oud. Ze is over de rooie."

Eeuwige dank
Ard hoopt de vogel snel terug te vinden met hulp van mensen uit de buurt. Prins moet ergens in de buurt van de Trouwlaan in Tilburg zijn. De vinder kan rekenen op de eeuwige dank van Ard en zijn dochtertje. Mensen die Prins hebben gezien, kunnen zich melden bij het emailadres ahmbroeders@home.nl. 
Bron: http://www.omroepbrabant.nl/
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3001
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 januari 2018, 13:16 uur | Bericht #484498

Muur schoolgebouw in Etten-Leur stort in door westerstorm


[Foto: Alexander Vingerhoeds] 

ETTEN-LEUR - Bij een schoolgebouw aan de Edward Poppelaan in Etten-Leur is woensdagochtend rond halfacht een muur ingestort.

Aan de buitenkant van het gebouw is een muur van het trappenhuis vermoedelijk door de storm bezweken. Niemand raakte gewond. Het schoolplein is bezaaid met afgebrokkelde stenen.

De schooldirectie bekijkt samen met de gemeente hoe ze de school en het schoolplein zo snel mogelijk weer veilig krijgen.
Bron: http://www.omroepbrabant.nl/
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3001
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 januari 2018, 13:20 uur | Bericht #484499

Wandelaar gewond door omgevallen boom in Heesch


Foto: SQ Vision Mediaprodukties
HEESCH - Op de kruising van de Dwarsstraat/Vinkelsestraat in Heesch is woensdagmorgen tijdens de storm een boom op een wandelaar gevallen.

De brandweer was snel ter plaatste om de man de helpen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer zou in stabiele toestand zijn.

 Bron:http://www.omroepbrabant.nl/
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3001
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 januari 2018, 13:31 uur | Bericht #484500

Tot nu toe 217 meldingen van stormschade in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Een gekantelde vrachtwagen op de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen zorgt voor veel vertraging. Vermoedelijk is de truck met aanhanger gekanteld door de westerstorm die vandaag over onze provincie raast. 

Het verkeer op de A2 wordt via de linker vluchtstrook langs het ongeluk geleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om te rijden vanaf knooppunt Holendrecht via de A9, A1 en A27. De weg is naar verwachting rond 15.00 uur vrij.

Rijkswaterstaat raadt af om met lege vrachtwagens, aanhangers en caravans de weg op te gaan. De instantie doet dit nu de storm het hoogtepunt nadert.


STORMSCHADE
Het weer zorgt voor veel problemen in de provincie. Bij de brandweer zijn tot nu toe 217 meldingen van stormschade binnengekomen, meldde de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) vanochtend.

Bij de brandweer is momenteel de procedure 'grote drukte' van kracht. "We kunnen op dezelfde voet door als tijdens Oud en Nieuw", zei woordvoerder Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht vanochtend op Radio M Utrecht. "Het gaat wel om relatief kleine meldingen. Zo kwam op sommige plekken het rioolwater omhoog, maar gaat het vooral om loshangende en afgewaaide takken."


VERKEER
Vanochtend waren er ook al problemen op de weg door afgebroken takken. Zo was de verbindingsweg bij knooppunt Lunetten naar de A12 richting Arnhem afgesloten omdat er een boom op de weg lag, meldde de ANWB eerder vanochtend.

Tussen Breukelen en Utrecht Centraal reden er vanochtend tot 08.00 uur geen sprinters omdat er in Loenersloot een omgewaaide boom op de bovenleiding van het spoor terecht was gekomen.


DIERENPARK
Vanwege de westerstorm is DierenPark Amersfoort vandaag gesloten. "Wegens de storm bestaat de kans dat er takken van de bomen loskomen in ons park. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van onze bezoekers niet garanderen", zo laat het park op Twitter weten.

Volgens de dierentuin is de veiligheid van de dieren niet in gevaar.


GARAGEBOXEN
Op de Dokter Rupertlaan in Soest waaide het complete dak van meerdere garageboxen van z'n plek. De directe omgeving werd afgezet. In de garages stonden antieke rijtuigen uit de 19e eeuw. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Op het Luyternaarpad in Soest viel een boom op een woning. In Hoogland reed een automobilist de sloot in die een boom wilde ontwijken. Een auto in Hoogland werd bedolven onder het dak van een schuurtje bij een woning aan de Bunschoterstraat. De auto raakte zwaar beschadigd. In Nieuwegein belandde een boom op een geparkeerde auto op de Beatrixstraat/Mauritsstraat.


WESTERSTORM
De westerstorm raast sinds vannacht over ons land. Op sommige plaatsen in het land werden windstoten gemeten tot 100 kilometer per uur, in Cabauw (gemeente Lopik) werd een piek waargenomen van windkracht 9, meldde Weeronline eerder vandaag. Door de wind kwamen er vannacht al tientallen meldingen van stormschade binnen. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht waren dit vooral meldingen van omgewaaide bomen en hoge waterstanden.

Weggebruikers moeten rekening blijven houden met hinder onderweg. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden. Vooral automobilisten die met een aanhanger de weg op gaan, moeten extra alert zijn.

Het waterschap houdt vandaag ook een oogje in het zeil, maar vooralsnog zijn er nog geen noemenswaardige incidenten gemeld. Aan het einde van de middag en in de avond neemt de wind af.


©RWS

©AS Media

©Caspar Huurdeman

©RTV Utrecht/ Jiri Glaap

voor meer foto's zie bron:

Bron: https://www.rtvutrecht.nl
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3001
Lid sinds: 13 jan. 2015
3 januari 2018, 13:36 uur | Bericht #484501

Torenspits Moordrecht breekt af door storm, berging gestaakt


©Regio15

MOORDRECHT - De Dorpskerk in Moordrecht is woensdagochtend slachtoffer geworden van een harde windvlaag: de spits van de kerktoren is geknakt en bungelt nu aan de toren. De berging van de torenspits is inmiddels gestaakt vanwege de harde wind.

Een speciale hoogwerker van de brandweer Haaglanden wordt ter assistentie van de brandweer Hollands Midden ingezet om de torenspits veilig te verwijderen. De omgeving van de kerk is afgezet voor het geval de spits naar beneden valt.

Een woordvoerder van brandweer Hollands Midden laat weten dat de poging om de torenspits van de historische Dorpskerk te verwijderen is gestaakt. Door de harde wind worden de werkzaamheden te gevaarlijk. De brandweer zal de situatie verder beoordelen en kijken hoe het probleem opgelost kan worden.

 Bron:https://www.omroepwest.nl
Tycoon2
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1032
Lid sinds: 9 dec. 2009
3 januari 2018, 13:53 uur | Bericht #484503

Ark bij Urk op drift.


  | Gewijzigd: 10 januari 2018, 15:14 uur, door Lako
roelie.rf
Lid
Woonplaats: arnhem
Berichten: 13
Lid sinds: 19 jul. 2017
3 januari 2018, 16:13 uur | Bericht #484506
Hier in arnhem-noord is het vanmiddag relatief rustig gebleven. Zie de windsnelhedentabel van meetstation arnhem. (buienradar).
roelie.rf
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5248
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 januari 2018, 18:06 uur | Bericht #484510
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2974
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 januari 2018, 15:11 uur | Bericht #484668

Schade op drift geraakte Ark van Noach zo'n half miljoen


Bron: @klaasYBA | Twitter

De schade die het drijvend bijbelmuseum - ook wel bekend als de Ark van Noach - in de haven van Urk heeft aangericht, wordt geschat op een half miljoen euro. Dat meldt de gemeente Urk. Woensdag 3 januari, toen Nederland werd geteisterd door een westerstorm, raakte de boot die is gebouwd naar de bijbelse beschrijving van de Ark van Noach, op drift.

Het 70 meter lange gevaarte heeft toen diverse boten in de jachthaven geramd. Jachten liepen schade op, maar ook de steiger is vernield en dat alleen al kost ongeveer een ton. Volgens de gemeente is het nog niet duidelijk wie er aansprakelijk is, omdat het onderzoek van de verkeersongevallendienst nog niet is afgerond, schrijft Omroep Flevoland. Eef de Vries van Havendienst Urk zegt dat in eerste instantie de eigenaar van de Ark aansprakelijk is, tenzij anders wordt bewezen met het onderzoek.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.971 topics, welke bij elkaar 442.444 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3549 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3549, lezen 8 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd februari 2020

Winter discussietopic

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden