Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2472
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari, 20:38 uur | Bericht #485386

KNMI: morgen code geel vanwege sneeuw, KLM schrapt vluchten

Het KNMI waarschuwt dat het morgen glad kan worden door sneeuw. Voor het hele land is code geel afgekondigd 's Ochtends bereikt een gebied met sneeuw het westen, later breidt de sneeuw zich uit over de rest van het land.

Volgens het KNMI gaat de sneeuw in de loop van de middag over in regen en neemt de sneeuw in hevigheid af. Weerplaza meldt dat er zo'n 1 tot 3 centimeter sneeuw kan vallen.

Vanwege de verwachte sneeuwval heeft de KLM voor morgen 26 Europese retourvluchten geannuleerd. Het gaat om vluchten die niet kunnen vertrekken vanaf Schiphol en daardoor is er ook geen toestel dat vanuit het buitenland kan terugkeren naar Amsterdam. "Dat komt omdat er op Schiphol door de sneeuw beperkte start- en landingscapaciteit is", zegt een woordvoerder.

De ANWB verwacht voor morgen een lichte ochtendspits, maar waarschuwt wel dat er na de spits vooral in het westen kans is op gladheid. Voor de avond wordt een normale spits verwacht.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2273
Lid sinds: 13 jan. 2015
9 februari, 09:43 uur | Bericht #485393

Gladde wegen in de middag: 'Het kan best flink doorsneeuwen'

Een beetje extra opletten kan geen kwaad als je vanmiddag in de auto stapt. Volgens Nicolien Kroon van Buienradar 'kan het best flink doorsneeuwen'.

Die sneeuw komt rond 9 uur ons land binnen in Zeeland. "De storing trekt vervolgens het land binnen en doet daar erg lang over. Rond 15.00 begint het in Eindhoven pas te sneeuwen."

Wit pak in Limburg

De sneeuw gaat tegen het einde van de middag in het westen over in regen. "Met de sneeuw wordt het natuurlijk al glad. Let dus goed op!"

Voor de carnavallers onder ons heeft Kroon nog wel een tip. "Je kan in Limburg vanavond zomaar een wit pak halen. Dus kleed je goed aan als je buiten carnaval gaat vieren. In de regio van Breda wordt het droog."

Zon en droog in het weekend

De rest van het carnavalweekend wordt Volgens Kroon best aardig. "Er komt een zonnetje langs, het wordt op zaterdag zo goed als droog en het wordt het een graad of vijf. Misschien komt er op zondag een heel enkel wintersbuitje langs."

Bron: https://www.rtlnieuws.nl
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2273
Lid sinds: 13 jan. 2015
9 februari, 10:44 uur | Bericht #485395
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2472
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari, 16:30 uur | Bericht #485400

Problemen door sneeuwval lijken mee te vallenSneeuw in Antwerpen. Bron afbeelding: Moderator Sven

Het sneeuwt vooral in het westen van het land, maar de gevolgen daarvan vallen reuze mee. Op de meeste plaatsen is slechts sprake van lichte sneeuwval, meldt Weeronline.De sneeuw blijft met temperaturen boven nul ook niet liggen. Hooguit zou Zeeland in de avond bedekt kunnen worden door een dekentje sneeuw van een centimeter.

"De hoeveelheid sneeuw is veel kleiner dan verwacht en daardoor zal de hinder tijdens de avondspits erg meevallen", aldus het weerbureau vrijdagmiddag.

Het KNMI waarschuwt nog wel met code geel, de laagste waarschuwingscategorie, voor lokale gladheid in een deel van het land. Deze waarschuwing duurt tot het einde van de avond.

Verradelijk glad
Als de temperatuur 's nachts daalt, kan het vooral tijdens opklaringen "verraderlijk glad" worden volgens Weeronline. Op Schiphol waren bij voorbaat maatregelen genomen vanwege de verwachte sneeuw. KLM zag zich genoodzaakt 26 retourvluchten te annuleren.

Bron: NU.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.516 topics, welke bij elkaar 436.432 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.525 leden.
Het nieuwste lid is Heimdall.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 267 mensen aan het browsen op het forum. 21 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 267, lezen 100 mensen het topic "Winter discussietopic 2017/2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

O-O Video:
Ski Arlberg

O-O Video: Sneeuwschuiven met Rijkswaterstaat

Discussietopic

Koude uitbraak aanstaande?

Vulkaan Indonesie uitgebarsten

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden