Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:57

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:57

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:56

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:56

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:56

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:56

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:55

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:55

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:55

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:55

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:55

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:55

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:53

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:53

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Oct 2018 01:59:53
Actueel
1 / 4

Kletstopic

Herfst discussietopic

Waarnemingen

Hurricane Michael

Landfall in de VS?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1263
Lid sinds: 11 okt. 2010
11 februari, 10:37 uur | Bericht #485418

Algemeen; samengaand met laag – Phyline – vandaag met kern boven de Noordzee bereikt een fronten systeem vandaag de Alpen welke tot en met maandag weer wat verse sneeuw in de Alpen gaat brengen. Dinsdag volgt een tussenhoog en weersverbetering voordat richting de donderdag een warmtefront voor een volgende weersverslechtering als ook verzachting gaat zorgen.

Maandag sneeuw, dinsdag tussenhoog, donderdag sneeuw / regen

Ook gisteren bevonden de Alpen zich onder een vlakke drukverdeling en was er weinig stroming in de atmosfeer. In de vrij koude en aan de noordkant in de onderste atmosfeer ook vrij vochtige lucht kenmerkte het weer zich weer door het bekende “von oben blau en unten grau” beeld. Uit de (lagere) bewolking en Hochnebel sneeuwde het lokaal bij tijd en wijlen. Zon vonden we gisteren vooral langs de zuidkant en in het zuidwesten en boven de Hochnebel grens in de bergen die soms tot een hoogte van zo’n 2500 meter reikte.
 
Serfaus Fiss Ladis / Foto Tamara Casile-van Den Berg


Krokus vakantie en “sport Ferien” ski plezier voor jong en oud en met die zon er bij en niet al te koude condities vooral voor de kids perfect natuurlijk. En hoe trots zijn we dan wanneer we ons ski diploma in de zak hebben! Gratuliere!!
 
Serfaus Fiss Ladis / Foto Tamara Casile-van Den Berg
 
Genietenvoro jong en oud ook in San Domenico (Piemont) Foto Berny Bisselink‏ @BernyBisselink

Föhnmuur / Föhnwalze San Domenico foto Berny Bisselink @BernyBisselink
San Domenico foto Berny Bisselink @BernyBisselink


Vandaag krijgen vooral de westelijke Alpen te maken met de inlvoed van een opkomend frontensysteem (occlusie) welke momenteel al de westelijke Alpen beinvloedt. Samenhangend met het front stroomt vochtigere en tijdelijk wat minder koude lucht binnen.Van west naar oost neemt de bewolking toe en er gaat wat sneeuw vallen. In de middag zal de frontale bewolking met neerslag de westelijke oostelijke Alpen bereiken (Vorarlberg, Tirol) en tot de avond volgen de centrale delen tot over Salzburg und Oberösterreich en in de nacht op maandag zijn ook de oostelijk en zuidelijke Alpen aan de beurt.Met het instromen van de wat zachtere lucht stijgt de sneeuwvalgrens vandaag geleidelijk naar 700 tot 1000 meter. Ook op hoogte moet de vorst tijdelijk wat terrein prijs geven en stijgt het kwik van -9 naar circa – 8 graden.

Morgen maandag verloop in het overgrote deel van de Alpen bewolkt en steeds weer valt er neerslag Met het instromen van koudere polaire lucht daalt de sneeuwvalgrens weer tot in de lagere delen en dalen. Het zwaartepunt van de neerslag zal dan in het zuiden en zuidoosten komen te liggen. Op nadering van een tussenhoog treedt in het westen alweer een weersverbetering op.
Tot dinsdag kan er op het eerste front (occlusie) 10 tot 20 cm sneeuw gaan vallen, lokaal bij gunstige stau ook meer (30 tot 40cm)


Dinsdag gaat onder de vleugels van het tussenhoog koud verlopen en krijgen we weer te maken met de mix van zon, wolken(velden) Hochnebel en mist. De meeste zon zal zijn weggelegd voor de bergen en het zuidwesten en westen. Lokaal kan er uit de Hochnebel of wolken een vlok sneeuw vallen. Sneeuwvalgrens aan de grond, op 2000 meter in de koude polaire lucht weer vorst tot een graad of 14.

De avond en nacht op woensdag en de woensdag ochtend gaan onder een heldere hemel en met weinig wind nogmaals zeer koud verlopen en in de polaire lucht kan het kwik dalen tot strenge en in de hogere delen (dalen) tot zeer strenge vorst.
De nacht van dinsdag op woensdag gaat zeer koud verlopen onder de vleugels van een tussenhoog


Vanuit het westen wordt de vorst echter al weer getemperd door enerzijds zachtere lucht die begint binnen te sijpelen en anderzijds door bewolking die verder stralingsvorst tegen zal gaan. Woensdag verandert er nog niet veel aan dit winterse weerbeeld, wel gaan de temperaturen geleidelijk verder omhoog en geleidelijk wordt het aan de noordkant föhnig.

In de nacht op donderdag gaat vanuit het westen op nadering van een warmte front de bewolking toenemen en van west naar oost gaat er sneeuw
vallen.
GFS neerslag donderdag ochtend


Aanvankelijk sneeuwt het nog tot in de lager delen en dalen maar met het aantrekken van de zuidwestelijke wind en de aanvoer van steeds zachtere lucht gaat de sneeuwvalgrens stijgen naar 1300 tot 1500 meter en aan de noordkant tot 1800 a 1900 meter. Inneralpin en aan de zuidkant sneeuwt het langere tijd tot in de dalen en algemeen hier ook lagere sneeuwvalgrens.
GFS T850 hPA donderdag ochtend


In de loop van de vrijdag neemt de neerslag activiteit van het westen uit geleidelijk weer af en trekt zich wat meer terug langs de noordelijke Alpen. We blijven echter ook dan nog aan de zachtere kant van de polaire jet in de zachtere lucht liggen, enkel het noordoosten en mogelijk noorden krijgt weer met wat koudere lucht te maken. Het is nog een beetje onzeker hoever de koudere lucht vrijdag dan wel zaterdag weer terrein kan gaan winnen richting het zuiden.Uitgaande van de laatste model uitdraai zal pas in de loop van de zondag de zachtere lucht weer verdreven gaan worden. Al met al blijft het onbestendig en steeds weer kan er op het grensgebied van de zachtere lucht naar het zuiden toe en de opdringerige koudere lucht vanuit het noorden steeds weer regen en boven de 800 a 1300 meter sneeuw vallen. Voor wat betreft de sneeuwvalgrens moeten we nog even een flinke slag om de arm houden!

Voor wat betreft de neerslag mogen we tot het einde van de week tussen de 30 en 60 mm aan neerslag verwachten, boven de 1800 meter valt deze in vast vorm en daar kan 30 tot 60 cm aan Neuschnee gaan vallen, bij gunstige Stau (Berner Alpen, Vorarlberg) ook nog meer. Voor wat betreft de neerslag (sneeuw / regen) op zaterdag en zondag moeten we nog even pas op de plaats maken!
Neerslag cumulatief ECMWF tot vrijdag 12h00
Neerslag cumulatief GFSF tot vrijdag 12h00


Vanaf zondag lijkt de koudere lucht het dan weer te gaan winnen, in hoeverre we dan te maken gaan krijgen met een Atlantische blokkade met hogedruk opbouw richting het noorden dan wel hogedruk welke zich tot over west en midden Europa gaat uitbreiden is nog zeer onzeker!
In het weekend wordt de strijd tussen de zachte en koude lucht ergens boven de Alpen uitgevochten. GFS voor zondag 00h00


Met deze onzekerheid op de langere termijn sluiten we de Alpenweer praat voor deze zondag ochtend. De komende dagen dan meer over hetgeen ons de weer modellen voorschotelen en over de verwachte sneeuw / regen.Vanuit een betrokken Oberwallis met wat lichte sneeuwval en -3 graden een fijne zondag gewenst en graag weer tot morgen. CiaoWebcams- meer beelden uit
de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams


Altijd goed geïnformeerd zijn over het weer bij survival, outdoor, vakantie?
Alpenweerman levert ook  – Wereldwijde Weathercard Service –
 
Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:
  • Weerbericht op maat
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.
Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

Lawinegevaar


Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –
 
Join Alpenweerman community:
JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.036 topics, welke bij elkaar 439.183 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.752 leden.
Het nieuwste lid is DenO66.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 232 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 232, lezen 4 mensen het topic "Zomerverwachting 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Hurricane Michael

Landfall in de VS?

Kletstopic

Waarnemingen

Herfst discussietopic

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden