Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Abbeville, SC; Greenwood, SC.

16 Aug 2022 00:39:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greenwood, SC.

16 Aug 2022 00:29:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coosa, AL; Talladega, AL.

16 Aug 2022 00:29:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Escambia, FL.

16 Aug 2022 00:29:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor McLean, ND.

16 Aug 2022 00:29:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Santa Rosa, FL.

16 Aug 2022 00:29:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Elbert, CO.

16 Aug 2022 00:29:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Richmond, NC; Scotland, NC.

16 Aug 2022 00:29:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marlboro, SC.

16 Aug 2022 00:29:30

Het zicht bij Woensdrecht is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

16 Aug 2022 00:21:43

Het zicht bij Voorschoten is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

16 Aug 2022 00:21:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ.

16 Aug 2022 00:20:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bland, VA; Carroll, VA; Floyd, VA; Pulaski, VA; Wythe, VA.

16 Aug 2022 00:20:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greenwood, SC; Laurens, SC.

16 Aug 2022 00:08:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, AR.

15 Aug 2022 23:59:48
Actueel
1 / 4

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Nieuw hitterecord voor de UK

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2018, 10:28 uur | Bericht #485864

Sneeuwstorm Emma brengt veel sneeuw naar Ierland en de UK

De storm komt vandaag in de loop van de dag aan in de het zuiden van Engeland en Wales. Vooral in Wales en het westen van Ierland kan er dankzij de heuvels in dat gebied een halve meter sneeuw vallen de komende 48 uur. Ook is er kans op ijzel wanneer de zachtere lucht binnenkomt. Ook de combinatie van sneeuw en de harde wind gaat voor problemen zorgen in de vorm van stuifsneeuw en sneeuwduinen.Gisteren viel er ook al veel sneeuw in in Schotland, het noorden van Engeland en langs de Engels noordzeekust dankzij koude lucht over het relatief warme zeewater. Zo stonden gisteren mensen uren vast in de file op M80 bij Glasgow.
 
Voor sneeuwstorm Emma is zijn de nodige waarschuwimgen van kracht :


Bron: Met Eireann


Bron: MetOffice | Gewijzigd: 1 maart 2018, 11:14 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2018, 11:11 uur | Bericht #485868

Storm Emma zorgt voor slecht weer in Spanje en Portugal

De storm zorgt voor veel regen- en onweersbuien en veel wind. Aan de kust zijn hoge golven een probleem en op een aantal plekken is ook sneeuw gevallen.
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 maart 2018, 11:54 uur | Bericht #485873
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2018, 12:21 uur | Bericht #485878

Code rood in Verenigd Koninkrijk vanwege sneeuwstormen

Het winterweer teistert ook het Verenigd Koninkrijk. In een groot deel van het land vallen grote hoeveelheden sneeuw en voor Wales en het zuidwesten van Engeland is code rood afgegeven. Volgens de Britse meteorologische dienst kan de storm Emma tot levensgevaarlijke situaties leiden.

In het zuidwesten van Engeland kan tot 50 centimeter sneeuw vallen. Andere delen van het Verenigd Koninkrijk moeten rekening houden met een pak sneeuw van 20 tot 40 centimeter.

Nacht in auto
Door de sneeuw zijn veel wegen onbegaanbaar. Op een Schotse snelweg moesten meer dan 300 gestrande mensen in hun auto de nacht doorbrengen. Ze kregen voedsel en dekens uitgedeeld. Op andere wegen gebruikten boeren hun tractoren om mensen uit hun auto te bevrijden. 

Ook het vliegverkeer is getroffen door de sneeuw. Meerdere Schotse luchthavens hebben voor een groot deel van de dag alle vluchten geschrapt. Het Londense vliegveld Heathrow waarschuwt reizigers om goed in de gaten te houden of vluchten doorgaan. In het hele Verenigd Koninkrijk moeten treinreizigers rekening houden met uitval van treinen. Tientallen stations zijn afgesloten en reizigers krijgen het advies om niet met de trein van en naar Schotland te gaan.


Ook het vliegverkeer is getroffen door de sneeuw. Meerdere Schotse luchthavens hebben voor een groot deel van de dag alle vluchten geschrapt. Het Londense vliegveld Heathrow waarschuwt reizigers om goed in de gaten te houden of vluchten doorgaan.

In het hele Verenigd Koninkrijk moeten treinreizigers rekening houden met uitval van treinen. Tientallen stations zijn afgesloten en reizigers krijgen het advies om niet met de trein van en naar Schotland te gaan.

'The Beast from the East'
Vanwege de vrieskou is er veel vraag naar gas. Netbeheerder National Grid vreest daarom dat het gasnet de vraag niet meer aankan. Om dat te voorkomen is toeleveranciers gevraagd om meer gas te leveren. Fabrieken krijgen mogelijk het verzoek om minder gas te verbruiken.

In het Verenigd Koninkrijk is al dagen veel overlast door het winterweer. Het koufront is omgedoopt tot "The Beast from the East". Door de kou viel zeker een dode; in Londen overleed een man nadat die uit een bevroren meer was gehaald.

Bron: NOS.nl
 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart 2018, 10:00 uur | Bericht #485906

Brits leger bevrijdt honderden automobilisten uit de sneeuw


Het Britse leger heeft vannacht honderden mensen uit hun auto moeten bevrijden die vastzaten in de sneeuw. Groot-Brittannië wordt al dagen geteisterd door het slechte winterweer, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Wanneer de lokale agenten het werk niet meer aankunnen, kunnen zij het Britse leger inschakelen. Ook personeel van hulpdiensten wordt door het leger vervoerd naar hun werkplek.  Minister van Verkeer Chris Grayling zegt tegen de BBC dat de autoriteiten zoveel mogelijk hun best doen om gestrande mensen in hun auto's te helpen en treinen zoveel mogelijk te laten rijden. Hij roept mensen op om ook zelf te helpen.

Storm Emma
Storm Emma leidt tot gevaarlijke situaties in het Verenigd Koninkrijk. Door "The Beast from the East", zoals de storm ook wel wordt genoemd, zijn zeker vier doden gevallen. Honderden huishoudens in Schotland, Noordoost-Engeland, de Midlands, Zuidwest-Engeland en Wales hebben last van stroomuitval.

Door de sneeuw en het ijs rijden veel treinen niet meer en zijn grote wegen onbegaanbaar geworden. Zo beviel gisterochtend in het noorden van Engeland een moeder langs de kant van de snelweg van een dochter, doordat het haar niet lukte om op tijd het ziekenhuis te bereiken. Voor Ierland geldt nu code rood. In Wales en het zuidwesten van Engeland is code rood niet meer van kracht.

Bron: NOS.nl

   | Gewijzigd: 2 maart 2018, 10:07 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 maart 2018, 11:40 uur | Bericht #485981

Tienduizenden Britten zonder water door stukgevroren leidingen

Tienduizenden Britse huishoudens moeten het vandaag zonder water stellen. Waterleidingen bevroren de afgelopen week, toen Groot-Brittannië te lijden had van Siberische temperaturen. Nu de dooi inzet en de sneeuw verdwijnt, blijken veel leidingen gebarsten te zijn. 

De ergste winterkou van de afgelopen dertig jaar, The Beast from the East gedoopt, hield vliegtuigen aan de grond, stopte treinen en blokkeerde wegen. Veel Britten kwamen vast te zitten in hun huizen. Sommigen zagen zich, gestrand onderweg, genoodzaakt de nacht door te brengen in hun voertuigen.

Nu de koude wegtrekt, blijkt dat veel waterleidingen de vorst niet hebben overleefd. Alleen in Londen al zitten12.000 huishouden zonder water door de lekkende leidingen. Waterleidingbedrijf Thames Water deelt op diverse locaties flessen water uit aan haar klanten.

Droog
In het nabijgelegen Kent kampt Southern Water met hetzelfde euvel en moeten 5.000 woningen het zonder stromend water stellen. Waterleverancier Severn Trent, dat ruim 4 miljoen huishoudens in centraal Engeland van water voorziet, zegt dat het aantal gesprongen leidingen met 4.000 procent is toegenomen. Ook in Wales staan tussen de 3.000 en 6.000 woningen 'droog'.

Waterleidingbedrijven werken met man en macht aan het herstel. Toch zullen veel Britten nog de gehele dag last ondervinden. Klanten die nog wel water hebben, wordt gevraagd zuinig te zijn.  

Bron: AD.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 maart 2018, 12:30 uur | Bericht #485986

Chinook to fly supplies to cut-off Cumbrian communities


Bron afbeelding Debbie Barrett

The RAF has been called in to fly food and supplies to areas in Cumbria cut off by huge snow drifts. Cumbria County Council said a Chinook helicopter would be flying aid to snowed-in communities in Fellside, South Stainmore and Alston. Supplies include food, coal, logs and electrical heating appliances. County council leader Stewart Young said some communities had not been able to be reached by road for at least five days.

"We have to do all we can to ensure that they are safe and well," he said. "Despite our very best efforts, and our crews working day and night, we are experiencing ongoing significant challenges in accessing some of our communities. "The depth of snow and the challenging nature of the terrain is making progress on clearing roads exceptionally slow. "As a result it is estimated it will be at least 48 hours before we reach many more of these communities, hence the need to bring in military assistance and we are very grateful for their help."

A yellow weather warning for ice issued by the Met Office is in place for areas, including Cumbria, until 11:00 GMT. Wing Commander Gary Lane, RAF Regional Liaison Officer for the North West, said: "The Chinook helicopter gives the partnership another dimension to be able to deliver vital supplies by air to areas that are cut off by other means."

Bron: BBC.com
  | Gewijzigd: 5 maart 2018, 14:42 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.591 topics, welke bij elkaar 447.145 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.466 leden.
Het nieuwste lid is Niels112.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2361 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2361, lezen 9 mensen het topic "Stormkansen december 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden