Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2313
Lid sinds: 13 jan. 2015
28 februari, 09:45 uur | Bericht #485832

Brandweer kan grote veenbrand in Peel niet blussen

In Noord-Limburg woedt een natuurbrand die niet kan worden geblust omdat de brandweer er niet bij kan.

Het gaat om een voor de brandweer onbereikbare plek in het veen tussen Liessel en Griendtsveen in de Deurnese Peel.

Stank en overlast

De brand veroorzaakt stank en overlast in de plaatsen Liessel en Helenaveen, maar is niet gevaarlijk, meldt de gemeente Deurne. Mensen krijgen het advies zo veel mogelijk uit de rook te blijven
 De brandweer kan niets anders doen dan de brand te 'bewaken' en te meten op vrijkomende koolmonoxide. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In juni van vorig jaar woedde er ook een grote brand in het natuurgebied. Volgens de brandweer raakte toen 21 hectare beschadigd.
Bron: https://www.rtlnieuws.nl

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2313
Lid sinds: 13 jan. 2015
2 maart, 10:25 uur | Bericht #485909


Opnieuw grote brand in de Peel, nu bij Helenaveen

HELENAVEEN - Sinds donderdagavond woedt er een grote heidebrand bij Helenaveen. Het gaat om een gebied van ongeveer drie hectare dat in brand staat. Diverse brandweereenheden zijn aanwezig in natuurgebied de Peel. Het gebied is afgesloten.

De brand is ontstaan aan de Lage Brugweg. Het is onbekend hoe dit heeft kunnen gebeuren. De brandweer is ter plaatse met vier bluswagens en drie watertanks. Het is de tweede grote brand deze week in de Deurnese Peel. 

"We moeten nu zorgen dat het vuur niet verder uitbreidt. Daarna laten we het gecontroleerd uitbranden. Meer kunnen we niet doen", vertelt een woordvoerder van de brandweer aan Omroep Brabant. Code geel
Vanwege droogte en wind is donderdag code geel afgegeven in alle natuurgebieden in Zuidoost-Brabant. Volgens de brandweer kan een beginnende brand zich momenteel snel uitbreiden in de regio.

Het is de tweede grote brand in de Peel deze week. Dinsdagavond brak brand uit in de Deurnese Peel. Het vuur werd donderdagavond pas geblust. 
Bron: http://www.omroepbrabant.nl/ 


Heidebrand Helenaveen: 'Gebied is opgebrand', gemeente waarschuwt nog voor rook en stank in Neerkant

HELENAVEEN - De grote heidebrand in de Peel bij Helenaveen woedt vrijdagochtend nog wel, maar het vuur heeft zich teruggetrokken. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het gebied vrijdagochtend 'opgebrand'. Het gevaar dat het vuur opnieuw oplaait, is volgens hem geweken, zo vertelt hij in het programma WAKKER van Omroep Brabant. Inwoners van Neerkant moeten volgens de gemeente nog heel de vrijdag rekening houden met rook- en stankoverlast.

De brand ontstond donderdagavond. Het gaat om een gebied van zo’n zes voetbalvelden dat is getroffen.  Het is de tweede grote brand in het natuurgebied deze week. De huidige brand is ontstaan aan de Lage Brugweg. Langs de kant van een doorgaande weg. 'Menselijk handelen', moet volgens de brandweer de oorzaak zijn. 
Maar of er opzet in het spel is, kan een woordvoerder niet met zekerheid zeggen. "Met een peuk is het echter moeilijk een brand als deze te veroorzaken", geeft hij aan. De brandweer houdt de situatie in de gaten en waakt ervoor dat de brand niet overslaat naar een naastgelegen bosgebied. Op het moment dat de brand die kant op gaat, wordt een blusvoertuig ingezet.

Dinsdagavond brak er ook al brand uit in de Deurnese Peel. Het vuur woedde toen tussen Liessel en Griendtsveen in Limburg en had een oppervlakte van zo'n veertig voetbalvelden. Omdat het om een onbegaanbaar gebied ging, kon het vuur niet worden geblust. Die brand is sinds donderdag uit. 

Code geel
Voor het gebied geldt code geel. Volgens de brandweer kan een beginnende brand zich op dit moment snel uitbreiden in die regio. De brandweer is overigens niet verbaasd over de branden in deze tijd van het jaar. "In februari is de natuur heel droog", legt een woordvoerder uit. Wanneer er vrijdag inderdaad sneeuw komt dan zou de code geel kunnen worden ingetrokken. 

Ook verwacht de brandweer dat het gebied, dat nu nog is afgesloten, vervolgens snel weer kan worden opengesteld.  De vorst zorgt er overigens voor dat de branden nu aan de oppervlakte blijven. En dat er dus niet net als afgelopen zomer een veenbrand ontstaat die weken woedt.

Bron:http://www.omroepbrabant.nl/
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2313
Lid sinds: 13 jan. 2015
2 maart, 10:27 uur | Bericht #485911

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2313
Lid sinds: 13 jan. 2015
2 maart, 10:32 uur | Bericht #485912
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2593
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart, 11:09 uur | Bericht #485915

Droogte en wind vergroten risico op natuurbrand

De brandweer in een groot deel van het land is ondanks de winterse omstandigheden extra alert op natuurbranden. Vooral in Zeeland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, het westelijk deel van Noord-Brabant en de Kop van Noord-Holland is het bijzonder droog in de natuur. Boven de Veluwe controleert de brandweer vanaf vrijdag vanuit vliegtuigjes op eventuele brandhaarden, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

Door de vrieskou en de harde wind wordt het steeds droger op de hei en in de bossen, aldus de brandweer. En het was al droog, omdat het al weken niet hard heeft geregend. Bovendien zijn de sapstromen van bomen en struiken in deze tijd van het jaar nog niet op gang gekomen, zodat het hout makkelijk vlam vat. Als er eenmaal ergens brand ontstaat, kan die zich door de wind snel uitbreiden. In de gebieden met een hoog risico is het onder andere verboden om vuurkorven aan te steken. Ook buiten roken wordt afgeraden.

De Peel
Vandaag  staat opnieuw een stuk bos in de Peel in brand. Dit keer gaat het om het bosgedeelte ten zuiden van de snelweg bij Helenaveen, circa acht kilometer verderop dan de eerdere brand. De brand woedt nabij Neerkant. Eerder deze week was er ook al brand in de Deurnese Peel. Deze brand was lastig te bestrijden. Het vuur begon afgelopen dinsdag en donderdag waren de vlammen gedoofd. 

Bron: AD.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2593
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 maart, 10:24 uur | Bericht #485956

Groot stuk riet in de as gelegd


Bron afbeelding: Jan Droogsma/112fryslan.nl

WORKUM – Een stuk riet tussen Workum en Hindeloopen is zaterdagmiddag verloren gegaan door brand. De melding van de brand kwam rond één uur bij de meldkamer binnen. Vermoedelijk stond het stuk riet tussen de Lieuwe Klazes Leane en het IJsselmeer al enkele uren in brand. Bij aankomst van de brandweer was namelijk al een gebied van rond de 2500 vierkante meter in de as gelegd. De brandweer heeft de laatste brandhaarden gedoofd. Het is onduidelijk hoe de brand kon ontstaan.

Bron: 112Fryslan.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2593
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 maart, 17:03 uur | Bericht #485967

Natuurbrand op het Fochteloërveen, sein brandmeester gegeven


FOCHTELOO - Op het Fochteloërveen op de grens van Drenthe en Friesland is vanmiddag brand uitgebroken. Volgens de brandweer staat er zo'n driehonderd vierkante meter natuur in brand.Brandweerkorpsen uit Norg en Veenhuizen zijn ter plaatse om het vuur te blussen. Door de combinatie van droogte, lage luchtvochtigheid en wind is er een verhoogde kans op natuurbranden. Eerder vandaag woedde er langs de A28 bij Assen een bermbrand. 

Bron: RTVDrenthe.nl


  | Gewijzigd: 4 maart, 17:11 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO Brabant
Berichten: 788
Lid sinds: 29 mrt. 2016
18 april, 17:41 uur | Bericht #486516

Grote brand in natuurgebied bij Tubbergen

In een ven- en heidegebied bij het Twentse Tubbergen heeft een grote brand gewoed. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand.De brandweer kreeg de eerste melding van de brand rond 15.45 uur. Doordat het gebied drassig is, was het voor de brandweer lastig om het vuur te bestrijden. Brandweerlieden moesten zelfs te voet het gebied verder intrekken om te blussen.

Rond 18.30 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was. Wel was de verwachting dat het nablussen nog drie tot vier uur in beslag zou nemen.
25 hectare van natuurgebied het Hondeven is volledig afgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Bron: nu.nl | Gewijzigd: 18 april, 19:36 uur, door W. in t Erland
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.727 topics, welke bij elkaar 437.483 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.578 leden.
Het nieuwste lid is brabo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 226 mensen aan het browsen op het forum. 9 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 226, lezen 19 mensen het topic "Winter discussietopic 2016/2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen algemeen

Vandaag kans op onweer

Lente Discussietopic

2018

Berichtgeving vulkaanuitbarsting Hawaii

Lava heeft de oceaan bereikt

Berichtgeving onweer 22 mei 2018

Zware buien veroorzaken wateroverlast

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden