Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IA; Hardin, IA.

15 Jul 2024 23:08:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Culpeper, VA; Fauquier, VA; Spotsylvania, VA.

15 Jul 2024 23:08:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, MD.

15 Jul 2024 23:07:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audubon, IA; Carroll, IA; Crawford, IA; Greene, IA.

15 Jul 2024 23:03:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cayuga, NY; Seneca, NY; Yates, NY.

15 Jul 2024 23:03:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, MD; Fairfax, VA; Loudoun, VA.

15 Jul 2024 23:03:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Black Hawk, IA; Tama, IA.

15 Jul 2024 22:58:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Franklin, OH; Licking, OH; Pickaway, OH.

15 Jul 2024 22:57:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor DeKalb, GA; Gwinnett, GA.

15 Jul 2024 22:54:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Riverside, CA.

15 Jul 2024 22:54:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cayuga, NY; Ontario, NY; Oswego, NY; Wayne, NY.

15 Jul 2024 22:51:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, IA; Crawford, IA.

15 Jul 2024 22:49:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lancaster, PA; York, PA.

15 Jul 2024 22:49:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, NY; Ontario, NY; Wayne, NY.

15 Jul 2024 22:49:18

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Ontario, NY; Wayne, NY.

15 Jul 2024 22:43:11
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
28 februari 2018, 09:45 uur | Bericht #485832

Brandweer kan grote veenbrand in Peel niet blussen

In Noord-Limburg woedt een natuurbrand die niet kan worden geblust omdat de brandweer er niet bij kan.

Het gaat om een voor de brandweer onbereikbare plek in het veen tussen Liessel en Griendtsveen in de Deurnese Peel.

Stank en overlast

De brand veroorzaakt stank en overlast in de plaatsen Liessel en Helenaveen, maar is niet gevaarlijk, meldt de gemeente Deurne. Mensen krijgen het advies zo veel mogelijk uit de rook te blijven
 De brandweer kan niets anders doen dan de brand te 'bewaken' en te meten op vrijkomende koolmonoxide. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In juni van vorig jaar woedde er ook een grote brand in het natuurgebied. Volgens de brandweer raakte toen 21 hectare beschadigd.
Bron: https://www.rtlnieuws.nl

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
2 maart 2018, 10:25 uur | Bericht #485909


Opnieuw grote brand in de Peel, nu bij Helenaveen

HELENAVEEN - Sinds donderdagavond woedt er een grote heidebrand bij Helenaveen. Het gaat om een gebied van ongeveer drie hectare dat in brand staat. Diverse brandweereenheden zijn aanwezig in natuurgebied de Peel. Het gebied is afgesloten.

De brand is ontstaan aan de Lage Brugweg. Het is onbekend hoe dit heeft kunnen gebeuren. De brandweer is ter plaatse met vier bluswagens en drie watertanks. Het is de tweede grote brand deze week in de Deurnese Peel. 

"We moeten nu zorgen dat het vuur niet verder uitbreidt. Daarna laten we het gecontroleerd uitbranden. Meer kunnen we niet doen", vertelt een woordvoerder van de brandweer aan Omroep Brabant. Code geel
Vanwege droogte en wind is donderdag code geel afgegeven in alle natuurgebieden in Zuidoost-Brabant. Volgens de brandweer kan een beginnende brand zich momenteel snel uitbreiden in de regio.

Het is de tweede grote brand in de Peel deze week. Dinsdagavond brak brand uit in de Deurnese Peel. Het vuur werd donderdagavond pas geblust. 
Bron: http://www.omroepbrabant.nl/ 


Heidebrand Helenaveen: 'Gebied is opgebrand', gemeente waarschuwt nog voor rook en stank in Neerkant

HELENAVEEN - De grote heidebrand in de Peel bij Helenaveen woedt vrijdagochtend nog wel, maar het vuur heeft zich teruggetrokken. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het gebied vrijdagochtend 'opgebrand'. Het gevaar dat het vuur opnieuw oplaait, is volgens hem geweken, zo vertelt hij in het programma WAKKER van Omroep Brabant. Inwoners van Neerkant moeten volgens de gemeente nog heel de vrijdag rekening houden met rook- en stankoverlast.

De brand ontstond donderdagavond. Het gaat om een gebied van zo’n zes voetbalvelden dat is getroffen.  Het is de tweede grote brand in het natuurgebied deze week. De huidige brand is ontstaan aan de Lage Brugweg. Langs de kant van een doorgaande weg. 'Menselijk handelen', moet volgens de brandweer de oorzaak zijn. 
Maar of er opzet in het spel is, kan een woordvoerder niet met zekerheid zeggen. "Met een peuk is het echter moeilijk een brand als deze te veroorzaken", geeft hij aan. De brandweer houdt de situatie in de gaten en waakt ervoor dat de brand niet overslaat naar een naastgelegen bosgebied. Op het moment dat de brand die kant op gaat, wordt een blusvoertuig ingezet.

Dinsdagavond brak er ook al brand uit in de Deurnese Peel. Het vuur woedde toen tussen Liessel en Griendtsveen in Limburg en had een oppervlakte van zo'n veertig voetbalvelden. Omdat het om een onbegaanbaar gebied ging, kon het vuur niet worden geblust. Die brand is sinds donderdag uit. 

Code geel
Voor het gebied geldt code geel. Volgens de brandweer kan een beginnende brand zich op dit moment snel uitbreiden in die regio. De brandweer is overigens niet verbaasd over de branden in deze tijd van het jaar. "In februari is de natuur heel droog", legt een woordvoerder uit. Wanneer er vrijdag inderdaad sneeuw komt dan zou de code geel kunnen worden ingetrokken. 

Ook verwacht de brandweer dat het gebied, dat nu nog is afgesloten, vervolgens snel weer kan worden opengesteld.  De vorst zorgt er overigens voor dat de branden nu aan de oppervlakte blijven. En dat er dus niet net als afgelopen zomer een veenbrand ontstaat die weken woedt.

Bron:http://www.omroepbrabant.nl/
Waarom deze advertentie?
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
2 maart 2018, 10:27 uur | Bericht #485911

Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
2 maart 2018, 10:32 uur | Bericht #485912
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart 2018, 11:09 uur | Bericht #485915

Droogte en wind vergroten risico op natuurbrand

De brandweer in een groot deel van het land is ondanks de winterse omstandigheden extra alert op natuurbranden. Vooral in Zeeland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, het westelijk deel van Noord-Brabant en de Kop van Noord-Holland is het bijzonder droog in de natuur. Boven de Veluwe controleert de brandweer vanaf vrijdag vanuit vliegtuigjes op eventuele brandhaarden, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

Door de vrieskou en de harde wind wordt het steeds droger op de hei en in de bossen, aldus de brandweer. En het was al droog, omdat het al weken niet hard heeft geregend. Bovendien zijn de sapstromen van bomen en struiken in deze tijd van het jaar nog niet op gang gekomen, zodat het hout makkelijk vlam vat. Als er eenmaal ergens brand ontstaat, kan die zich door de wind snel uitbreiden. In de gebieden met een hoog risico is het onder andere verboden om vuurkorven aan te steken. Ook buiten roken wordt afgeraden.

De Peel
Vandaag  staat opnieuw een stuk bos in de Peel in brand. Dit keer gaat het om het bosgedeelte ten zuiden van de snelweg bij Helenaveen, circa acht kilometer verderop dan de eerdere brand. De brand woedt nabij Neerkant. Eerder deze week was er ook al brand in de Deurnese Peel. Deze brand was lastig te bestrijden. Het vuur begon afgelopen dinsdag en donderdag waren de vlammen gedoofd. 

Bron: AD.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 maart 2018, 10:24 uur | Bericht #485956

Groot stuk riet in de as gelegd


Bron afbeelding: Jan Droogsma/112fryslan.nl

WORKUM – Een stuk riet tussen Workum en Hindeloopen is zaterdagmiddag verloren gegaan door brand. De melding van de brand kwam rond één uur bij de meldkamer binnen. Vermoedelijk stond het stuk riet tussen de Lieuwe Klazes Leane en het IJsselmeer al enkele uren in brand. Bij aankomst van de brandweer was namelijk al een gebied van rond de 2500 vierkante meter in de as gelegd. De brandweer heeft de laatste brandhaarden gedoofd. Het is onduidelijk hoe de brand kon ontstaan.

Bron: 112Fryslan.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 maart 2018, 17:03 uur | Bericht #485967

Natuurbrand op het Fochteloërveen, sein brandmeester gegeven


FOCHTELOO - Op het Fochteloërveen op de grens van Drenthe en Friesland is vanmiddag brand uitgebroken. Volgens de brandweer staat er zo'n driehonderd vierkante meter natuur in brand.Brandweerkorpsen uit Norg en Veenhuizen zijn ter plaatse om het vuur te blussen. Door de combinatie van droogte, lage luchtvochtigheid en wind is er een verhoogde kans op natuurbranden. Eerder vandaag woedde er langs de A28 bij Assen een bermbrand. 

Bron: RTVDrenthe.nl


  | Gewijzigd: 4 maart 2018, 17:11 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2592
Lid sinds: 29 mrt. 2016
18 april 2018, 17:41 uur | Bericht #486516

Grote brand in natuurgebied bij Tubbergen

In een ven- en heidegebied bij het Twentse Tubbergen heeft een grote brand gewoed. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand.De brandweer kreeg de eerste melding van de brand rond 15.45 uur. Doordat het gebied drassig is, was het voor de brandweer lastig om het vuur te bestrijden. Brandweerlieden moesten zelfs te voet het gebied verder intrekken om te blussen.

Rond 18.30 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was. Wel was de verwachting dat het nablussen nog drie tot vier uur in beslag zou nemen.
25 hectare van natuurgebied het Hondeven is volledig afgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Bron: nu.nl | Gewijzigd: 18 april 2018, 19:36 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1493
Lid sinds: 7 jun. 2011
28 juni 2018, 12:02 uur | Bericht #487589


In Zeeland inmiddels natuurbrandrisico Fase 2. 

Uitleg Fase 2:
Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

Tijdens deze fase kunt u natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112.

Ook kan het zijn dat u, ondanks een – gemeentelijke of provinciale - vergunning, geen vuur meer mag maken, bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden.
 
Het natuurbrandrisico in je eigen regio in de gaten houden? Dat kan op natuurbrandrisico.nl | Gewijzigd: 28 juni 2018, 12:02 uur, door reedtimmer
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juni 2018, 16:11 uur | Bericht #487593

Brandweer extra alert: grote kans op natuurbranden door droogte


Door het droge en warme weer is de kans op natuurbranden in Nederland sterk toegenomen. De brandweer in Zeeland is in de hoogste staat van paraatheid, andere regio's zullen volgen. De warmte en droogte houden aan. Dit weekend kan het zelfs 30 graden worden. 

Natuurbrand in bos bij Driebergen
De brandweer in de regio Zeeland waarschuwt vandaag voor het gevaar van de aanhoudende droogte. De Veiligheidsregio verhoogde het risico naar fase 2. Dat betekent dat hulpdiensten extra alert zijn op het ontstaan van natuurbranden. ,,Dit betekent dat de brandweer bij een brand niet met één maar meteen met meerdere voertuigen uitrukt'', verklaart Brandweer Nederland bij monde van woordvoerder Frank Huizinga. 

Vliegtuigjes
De hulpdiensten zetten ook verkenningsvliegtuigjes in, waarvan de bemanning speurt naar brandontwikkeling. Ook aan burgers wordt gevraagd om 'extra alert' te zijn. En er is een verbod op open vuur van kracht. Brandweer Nederland verwacht dat ook andere regio's de hoogste staat van paraatheid zullen krijgen, vanwege de aanhoudende warmte. 

Weerplaza bevestigt deze voorspelling. ,,We gaan een zeer warme periode tegemoet met droog en zeer zonnig weer'', aldus meteoroloog Raymond Klaassen. ,,Het woord 'neerslag' komt de komende tijd niet voor in de weerberichten. Héél misschien dat er volgende week donderdag of vrijdag een enkele onweersbui kan komen, maar tot die tijd is het kurkdroog.'' 

Het jaar 2018 blijkt een extreem droog jaar. Het is nu al droger dan de vijf procent droogste jaren tot nu toe. En Nederland gaat mogelijk ook het record uit 1976 breken. Mogelijk worden de komende tijd de records uit 1976 gebroken, het droogste jaar sinds de metingen worden bijgehouden. 

Meer over de droogte en de gevolgen daarvan: >> Berichtgeving droogte Benelux (2018) <<

De meteoroloog verwacht dat ook in het zuiden en het oosten van het land de kans op brand de komende dagen groter wordt. ,,Overal gaat de temperatuur omhoog. In de zuidelijke provincies kan het 29 tot 30 graden worden'', vervolgt de meteoroloog. ,,Ook in de rest van het land loopt de temperatuur op tot 27 à 29 graden.'' 

Bij zulke temperaturen wordt de kans ook groot dat bijvoorbeeld 'vonkjes langs het spoor van treinen bermbranden kunnen veroorzaken'. Of we zelf nog iets kunnen doen: ,,Ik vind dat automobilisten nooit een peuk naar buiten mogen gooien, maar nu al helemaal niet.''

Geen open vuur
Fase 2 houdt in dat open vuur in natuurgebieden verboden is. Ook vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn niet toegestaan. In de natuur koken met open vuur zoals op houtskool of met briketten mag evenmin. De brandweer raadt ook aan om altijd blusmiddelen bij de hand te hebben, bijvoorbeeld een blusdeken, tuinslang, brandblusser of desnoods een emmer water.

Bron: AD.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juni 2018, 17:36 uur | Bericht #487597

Brand in natuurgebied tussen Dalfsen en Vilsteren

Het is officieel droog in Overijssel en dan is de kans op brand groter. Twee wandelaars kwamen daar vanmiddag achter, toen ze een bosbrand ontdekten in het bos van het Landgoed Rechteren tussen Dalfsen en Vilsteren. Het ging in totaal om een brand van ongeveer tweehonderd vierkante meter. 

Er bleek brand te zijn ontstaan in de grond onder een stel kleine dennenbomen die allemaal dicht op elkaar staan. De brandweer moest goed zoeken om de locatie te vinden. Ook kwam er een motorzaag aan te pas om bomen om te zagen om de brandgangen vrij te maken. 

Hulp 
De eigenaar van een loonbedrijf kwam met de tractor met tankwagen met 7000 liter water langs om de brandweer te assisteren. De brand is binnen de perken gebleven en inmiddels onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Op dit moment gelden er ondanks de droogte nog geen extra maatregelen in Overijssel. 

Bron: RTVoost.nl
#KeepOnSmiling
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
28 juni 2018, 19:00 uur | Bericht #487599
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1493
Lid sinds: 7 jun. 2011
29 juni 2018, 11:12 uur | Bericht #487606


Naast Zeeland (gisteren) is het natuurbrandrisico voor meer gebieden opgeschaald naar Fase 2. Met de aanhoudende droogte en zonnige dagen in het vooruitzicht is het zeker niet uitgesloten dat meer gebieden opgeschaald worden.
 
Het natuurbrandrisico in je eigen regio in de gaten houden? Dat kan op natuurbrandrisico.nl
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
29 juni 2018, 12:56 uur | Bericht #487607

Opletten met barbecue en composthoop: verschillende grasbranden in Vlaams-Brabant


De brandweerzone Oost Vlaams-Brabant waarschuwt voor de gevaren van barbecueën met dit warme zomerweer. Afgelopen nacht waren er namelijk verschillende grasbranden.

In Pellenberg bij Lubbeek is een grasveld van 150 vierkante meter afgebrand door een niet zo stabiele barbecue in combinatie met het droge weer. De brandweer moest uitrukken om de brand te blussen. Ook in Rotselaar en Holsbeek waren er gisteren verschillende grasbranden. 

Tips

Tim Renders van de brandweer geeft enkele tips als je met dit droge weer toch je barbecue op een veilige manier wil aansteken. "Zorg er altijd voor dat je barbecue stabiel staat, uit de wind en dat hij op een niet-brandbare ondergrond staat. Op het gras barbecueën is niet zo'n goed idee met deze temperaturen. Zorg er ook altijd voor dat je een tuinslang bij de hand hebt en liefst ook een emmer met zand en gebruik zeker nooit aanmaakvloeistof."

Je houdt je composthoop ook best in de gaten. Want compost kan erg warm worden en als er dan droog materiaal in de buurt komt, kan er vuur ontstaan. Ook als er glas op de grond ligt, kan dit als een soort vergrootglas gaan werken en kan er vuur ontstaan.

En tot slot waarschuwt de brandweer ook voor onkruidbranders. Die haal je met dit weer beter niet uit je garage of tuinhuis. 

Bron: vrtnws
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2018, 19:54 uur | Bericht #487623

Verschillende natuurbranden in Limburg

Door de aanhoudende droogte is de kans op natuurbranden in rap tempo gestegen. Vandaag was raak in Nederweert en Montfort. 

Montfort
Een grote natuurbrand heeft een veld aan de Broekweg in Montfort compleet verkoold. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat er een gebied ter grootte van een voetbalveld verloren ging.

Nederweert
Een grote brand heeft een aardbeienveld aan de Booldersdijk in Nederweert vernietigd. De brand dreigde over te slaan naar een nabijgelegen bosgebied, maar dat wist de brandweer te voorkomen. Inmiddels heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven.

De eigenaar van het veld heeft rook ingeademd tijdens de bluswerkzaamheden, zo meldt de brandweer via Twitter. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De brand heeft gewoed over een totale oppervlakte van 90 bij 45 meter. De brand lijkt te zijn ontstaan door de droogte. "Op het aardbeienveld, tussen de stellages, lagen hooibalen", vertelt een woordvoerder van de brandweer. "Dat hooi was natuurlijk kurkdroog en dat is hoogstwaarschijnlijk gaan branden."

Bron: 1Limburg.nl
 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2018, 20:06 uur | Bericht #487624

Brand bij camping Wedderbergen in Groningen

De brand in een graanveld in Wedde, die dreigde over te slaan naar Camping Wedderbergen, is uit. Dat meldt Brandweer Groningen.
De hard wind bemoeilijkte de bluswerkzaamheden van de brandweer, maar dankzij de grootschalige inzet kon het vuur snel worden gedoofd.

Hulppost
Uit voorzorg blijven wel twee blusauto's bij de camping. Op de camping wordt zaterdagmiddag ook een verzorgingspost ingericht, waar gasten die last van de rook hebben gehad, zich kunnen laten controleren:

Weg afgesloten
Ook de N368, de provinciale weg tussen Blijham en Vlagtwedde moest worden afgesloten, maar is inmiddels weer open voor verkeer.

Bron: rtvnoord.nl
 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2018, 20:16 uur | Bericht #487625

Problemen voor treinverkeer richting Leiden door bermbranden bij Hoofddorp

Het treinverkeer in de richting van Leiden is ontregeld door bermbranden bij Hoofddorp. Vanaf station Lelylaan wordt niet verder gereden dan Hoofddorp.

Het gaat om twee bermbranden. Vanwege de rookontwikkeling kunnen de treinen niet passeren, meldt de veiligheidsregio Kennemerland. Ook een naastgelegen weg is afgesloten. De veiligheidsregio verwacht dat het nog een uur kan duren voordat de brand onder controle is. Wanneer het treinverkeer weer volgens dienstregeling gaat rijden, is nog niet duidelijk.

Bron: AT5.nl

 
#KeepOnSmiling
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 juli 2018, 10:42 uur | Bericht #487627

Fase rood voor brandgevaar in Antwerpse natuurgebieden

| Gewijzigd: 1 juli 2018, 10:49 uur, door Lako
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 juli 2018, 15:57 uur | Bericht #487635

Grote natuurbrand in Budel, flinke rookontwikkelingBUDEL - In Budel woedt een grote natuurbrand. Een stuk grasland aan de Fabrieksstraat heeft vlam gevat. De brandweer is massaal uitgerukt. De rook is in de wijde omtrek te zien.

De brand strekt zich uit over duizend vierkante meter. Er is flinke rookontwikkeling. Vier blusvoertuigen en vijf watercontainers zijn opgeroepen. De brandweer vraagt mensen om brandweerlieden de ruimte te geven om veilig te kunnen werken. Ook wordt geadviseerd om uit de rook te blijven.

Bron: OmroepBrabant.nl | Gewijzigd: 1 juli 2018, 16:02 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 juli 2018, 20:38 uur | Bericht #487637

Grote brand in natuurgebied Weert/Budel onder controleOp een militair oefenterrein tussen Weert en Budel woedde zondagmiddag een grote natuurbrand. Een stuk grasland in de omgeving van de Fabrieksstraat stond in brand, die oversloeg op een bosgebied.De brand ontstond rond half drie.

Wind
Door de brand is tien hectare natuur verloren gegaan, vooral gras en bos. De wind zorgde ervoor dat mogelijke verspreiding van het vuur onvoorspelbaar is. Het duurde daardoor uren voor de brand onder controle was.

Onder Controle
De brandweer was met ten minste acht blusvoertuigen en vijf watercontainers ter plekke. "Geef onze voertuigen de ruimte om veilig te kunnen werken en blijf uit de rook", liet Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost weten.

Brandweerkorpsen vanuit Brabant en Limburg hebben samen de brand bedwongen. Een droneteam is ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen. Tegen 18.00 uur lukte het om de brand onder controle te krijgen. Om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait, wordt het hele gebied afgeblust. 

Rookwolken
De brand ging gepaard met flinke rookwolken. Deze waren tot in de verre omgeving te zien. 

Bron: Limburger.nl

  | Gewijzigd: 1 juli 2018, 20:43 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.869 topics, welke bij elkaar 448.433 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.599 leden.
Het nieuwste lid is miel.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 89 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 89, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden