Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO; Warren, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Miller, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Carroll, LA; Issaquena, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR.

19 Apr 2024 08:00:19
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
7 maart 2018, 10:35 uur | Bericht #486009

Alpenweerman “ranking 6 en snelste stijger”

Voordat we met het Alpenweer praatje verder gaan wil ik al onze trouwe volgers en lezers en speciaal ook onze volgers via de sociale media bedanken voor een hele mooie 6e plaats voor de meest effectieve en toon aangevende Nederlandse wintersport websites 2018. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

The fastest rising star at the sky is at sixth place : Alpenweerman (AWM) by Gemi Meteo. This -primarily- weather website for the Alpine region scores relatively high on both heartbeat and link authority”


Des te opmerkelijker ook dit mooie resultaat omdat we primair een “WEER platform” zijn en bovendien sinds een 3.5 jaar met Alpenweerman actief en on-line zijn! In tegenstelling dan met de “grote” wintersport sites zoals Wintersporters.nl (1) en Sneeuwhoogte.nl(2) konden wij dit mooie resultaat in een relatief kort tijdsbestek realiseren! Vooral ook de “stormachtige” ontwikkelingen van de dagelijkse  Benelux weer praatjes (Rico en Daan) hebben hieraan bijgedragen!

Voor Alpenweerman (team) een bevestiging dat we goed bezig zijn en tevens een extra stimulans om samen met jullie er weer een heel mooi en interessant weer jaar van te maken en om volgend jaar de top vijf binnen te komen! Thx guys!!

Het gehele artikel is te lezen via de website van  skiweather.eu op onderstaande link
– THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Join us
Mocht je overigens interesse hebben om binnen het Alpenweer platform te participeren en ons team te versterken (Alpenweer, Beneluxweer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Info Alpenweerman / team zie – HIER –

Algemeen: lagedruk – Verena / Wiebke– met kernen boven de Britse Eilanden en Polen bepaalt het weerbeeld in grote delen van west Europa en de Alpen. Daarbij wordt vandaag vanuit het westen eerst nog wat koudere, vanaf donderdag na tussenhoog invloed vanuit het zuidwesten weer zachtere lucht aangevoerd. Aan de noordkant wordt het toenemend föhnig en zeer mild. Volgende week tijdelijk weer kouder voordat we vanaf woensdag opnieuw met een zeer zachte föhn fase te maken gaan krijgen.



Na tussenhoog zachter / noordkant föhn
Lagedruk bepaalde ook gisteren het weerbeeld onbestendig. De bewolking overheerste en doordat wat koudere lucht werd aangevoerd bleef het kwik een stuk achter bij de voorgaande dagen. Toch was het met 12 graden in de westelijke en 10 graden in de oostelijke Alpen relatief zacht.
 
Sneeuwval gisteren (ochtend) in de Dolomieten – Alta Badia. Via Twitter Neilson Italy Team @neilsonitaly
Sneeuw en einheitlich wit dan wel grijs in de Zillertal Arena via FB


Vannacht is er wat koudere en onstabiele lucht binnen gestroomd en en de temperaturen komen dan ook wat lager uit dan gisteren.  Verder hebben we te maken met een mix van wolken, sneeuw en sneeuwbuien en in het Alpenvoorland ook winterse buien (natte sneeuw, hagel) waarbij ook een klap onweer mogelijk is. (koude bovenlucht, tot-30 graden op 500 hPa / 5 km hoogte)

 

De sneeuwvalgrens varieert tussen de 800 en 1400 meter en op 2000 meter wordt het -6 tot -2 graden. De hoogste waardes voor de zuidelijke en centrale oostelijke Alpen.



Donderdag belooft met een van het westen uit inschuivend tussenhoog een heel aardige dag te gaan worden en dan krijgen we ook de zon eindelijke weer eens wat langer te zien. Op nadering van een warmtefront neemt in de avond en nacht de bewolking weer toe en navolgend gaat het regenen en boven de 700 tot 1300 meter sneeuwen.

De vrijdag trekt het warmtefront met wat neerslag over de Alpen, veel neerslag wordt daarbij niet verwacht en veelal blijft het droog en deels ook zonnig. Met het instromen zachtere lucht stijgt de sneeuwvalgrens naar 1500  meter. Het weekend verblijven we grotendeels in de warme sector en wordt het zeer zacht met temperaturen die oplopen naar 15 tot 18 graden.
 
GFS T850 hPa zondag 03h00


Daarbij krijgen de noordelijke Alpen te maken met föhnige en algemeen betere condities. Met föhn kan het kwik zelfs tot 20+ graden oplopen. Het zuiden heeft te maken met meer Stau bewolking en Stau neerslag.  De wind trekt door de toenemende drukverschillen tussen zuid en noord (oplopende tot 8 hPa) aan tot hard of krachtig met in de bergen ook kans windstoten met stormkracht (föhn)
 
en meer in detail voor de Alpen. Op 1500 meter dan maar liefst een graad of 10!


In de veel zachtere lucht stijgt de sneeuwvalgrens zaterdag verder naar 1800 tot 2000 meter en lokaal kan het zelfs tot 2300 meter gaan regenen. De vorstgrens stijgt naar 2500 tot 3000 meter (hoogst voor het noorden).Algemeen wat kouder blijft het in de Stau van de zuidelijke Alpen, hier sneeuwt het vanaf pak hem beet 1500 meter.

De meeste neerslag gaat er in de Südstau van de centrale Alpenhoofkam vallen en tot zondagmiddag worden hier hier neerslaghoeveelheden van 30 tot 40 mm berekend en lokaal met gunstige Stau ook nog meer.
 
GFS neerslag cumulatief tot zondagmiddag


In de hogere Alpen vanaf 1800 tot 2300 meter hoogte gaat er tussen de 30 en 50 cm aan Neuschnee bijvallen en lokaal is 70 cm mogelijk.
 
En Arpege met de sneeuwval tot zondag ochtend


In de loop van de zondag middag en nacht op maandag en maandag overdag stroomt dan van het westen uit weer wat minder zachte lucht binnen. In alle hoogtes gaan de temperaturen weer naar beneden. Zie hieronder T850 en vorstgrens




Ook dinsdag verblijven we nog in de wat koudere lucht maar geleidelijk begint vanuit het zuidwesten alweer zachtere lucht binnen te stromen onder aanvoering van een volgende Atlantische depressie op gelijke koers richting de Britse Eilanden.

Dit heeft tot gevolg dat we als het ware op herhaling gaan met opnieuw een zeer zachte föhnfase. Over de gehele linie gaat het echter ook dan onbestendig verder!
 
GFS T850 hPa voor woensdag


Ook de rest van de week lijkt aan de voorzijde van Atlantische depressies en een overwegend zuidwestelijke hoogtestroming zacht tot zeer te gaan verlopen.

Mogelijk dat we in het weekend dan weer aan de koudere kant van de jet terecht gaan komen en we evolueren naar een ander stromings patroon en een kouder weertype. Deze ontwikkelingen met het doorschuiven van de lagedruk richting Scandinavie (EC model) is echter nog onzeker.


 
ECMWF ensembles (EC12) prikpunt centrale noordelijke Alpen, de nieuwe ensembles (EC00) volgen later in de ochtend


Wellicht dat de komende dagen die koudere trend duidelijke gaat worden en in  ieder geval gaan we het allemaal vervolgen en in kaart brengen. Vanuit een bewolkt Termen (na wat sneeuwval bij 2 graden) een fijne dag gewenst. Ciao

Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 165 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 165, lezen 2 mensen het topic "Handige websites".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden