Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2313
Lid sinds: 13 jan. 2015
30 maart, 15:34 uur | Bericht #486191

Paasweekend regenachtig en aan de frisse kant Het lenteweer laat nog even op zich wachten, met een paasweekend dat vrij kil wordt. De laagste temperatuur is op zondag, Eerste Paasdag, met minimaal vijf graden en de hoogste temperatuur op Tweede Paasdag is mogelijk 13 graden. Op enkele plekken kan zelfs natte sneeuw vallen.Goede Vrijdag begon regenachtig, maar in de middag is het droog en breekt af en toe de zon door. In de avond kunnen volgens Weerplaza wat buien uit België over komen waaien en kan het in de zuidelijke provincies weer gaan regenen.

Zaterdag is een natte dag met wind die verschilt in het noorden en het zuiden. Langs de noordkust is de wind kil en kan het op de Waddeneilanden zorgen voor temperaturen rond de 5 graden. In de rest van het land wordt de wind uit het zuiden verwacht, wat kan zorgen voor temperaturen tussen 9 en 12 graden.

Waar de grens tussen deze twee windstromen komt te liggen is nog onzeker.

Pasen

Eerste Paasdag is naar verwachting vrij kil. Het wordt 4 tot 7 graden en er kan zelfs natte sneeuw vallen op enkele plaatsen. In de avond en nacht klaart het weer meer op en dalen de temperaturen. Het noordoosten van het land maakt kans op temperaturen onder nul.

Tweede Paasdag wordt naar verwachting regenachtig, vooral in het westen van Nederland. Het zuiden van het land zou nog even van wat zon kunnen genieten, mochten de regenbuien snel naar het noorden doorwaaien. Als dat gebeurt worden in het zuiden temperaturen van 10 tot 13 graden verwacht.

De regen zou in het noorden voor temperaturen van 6 tot 8 graden kunnen zorgen, met op de Waddeneilanden misschien wat natte sneeuw.

Paasvuren

Tot in Rotterdam zouden paasvuren, die in het oosten van het land worden ontstoken, geroken kunnen worden. Oorzaak daarvan is de mogelijke oostenwind. Dat denkt DCMR. De milieudienst van Rotterdam waarschuwt voor stankoverlast.

Volgens het RIVM kan bij een oostenwind inderdaad overlast ontstaan door smog, maar is het nog onzeker of er inderdaad een oostenwind zal staan. Daarom waarschuwt het instituut vooralsnog niet voor smog.
Bron: https://www.nu.nl 
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.727 topics, welke bij elkaar 437.483 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.578 leden.
Het nieuwste lid is brabo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 260 mensen aan het browsen op het forum. 15 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 260, lezen 28 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen algemeen

Vandaag kans op onweer

Lente Discussietopic

2018

Berichtgeving onweer 22 mei 2018

Zware buien veroorzaken wateroverlast

Berichtgeving vulkaanuitbarsting Hawaii

Lava heeft de oceaan bereikt

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden