Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2294
Lid sinds: 13 jan. 2015
5 april, 15:40 uur | Bericht #486286

New York City sees heaviest April snow since 1982

14 cm (5.5 inches) of snow had accumulated in Central Park, New York by 10:00 EDT on April 2, 2018 (14:00 UTC). It was the most amount of snow in April since 1982, when 24.38 cm (9.6 inches) fell on the 6th of the month. The amount was also 7th most on record in April.

The snow started falling between 07:00 - 08:00 UTC (03:00 - 04:00 EDT). Temperatures stayed above freezing the entire duration of the snowfall, around 0.5 °C (33 °F) to 4.4 °C (40 °F). It snowed faster than the snow could melt, and colder surfaces such as grass and car tops allowed the snow to stay.

Sa far, New York City has received 103.89 cm (40.9 inches) of snow during the 2017-2018 cold season, almost 38.1 cm (15 inches) more than normal.
Central Park reported heavy snow and visibility of 400 m (0.25 miles) or less between 10:00 - 12:00 UTC (06:00 - 08:00 EDT) and a temperature of 0.5 °C (33 °F).

At LaGuardia Airport, the snow was falling at the rate of 50.8 mm (2 inches) per hour just before 11:00 UTC (07:00 EDT).

Snow amounts through 14:00 UTC (10:00 EDT):

Newark: 12.7 cm (5.0 inches)
LaGuardia Airport: 14 cm (5.5 inches)
JFK Airport: 9.4 cm (3.7 inches)
Islip Airport: 11.2 cm (4.4 inches)
White Plains, N.Y.: 19.8 cm (7.8 inches)
Bridgeport Airport, Conn.: 14.5 cm (5.7 inches)

The snow was the result of an area of low pressure that scooted along an Arctic front positioned south of the region. It also brought heavy snowfall to western Maryland and parts of Pennsylvania.

Up to 17.8 cm (7 inches) fell near Frostburg, Md., and the 11.4 (4.5 inches) in State College, Pa., tied for the heaviest snowfall of the winter, Washington Post reported.
Bron: https://watchers.news  



 
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.665 topics, welke bij elkaar 437.147 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.554 leden.
Het nieuwste lid is JWRuitenberg.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 196 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 196, lezen 9 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweer kletstopic

Onweerskansen

Waarnemingentopic

Fotowedstrijd april 2018

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden