Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:56

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:56

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:56

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:56

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:56

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:56

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:56

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:55

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:55

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:55

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:55

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:55

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:55

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:55

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Mar 2019 17:59:54
Actueel
1 / 4

Zware storm zorgt voor extreem weer in de VS

Dit is waarom je blij moet zijn met deze kletsnatte maart

Berichtgeving onstuimig weer

Lentediscussietopic 2019

Onstuimig, maar verbetering in de maak

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1286
Lid sinds: 11 okt. 2010
16 april 2018, 08:33 uur | Bericht #486499
Algemeen;  onder een vlakke drukverdeling en nog enigszins onstabiele atmosfeer start de nieuwe week vooral aan de noordkant van de Alpen nog onbestendig en wisselvallig. Vanaf dinsdag zorgt een hoog dat zich vanuit het noorden tot over het zuidwesten van Europa uitbreidt met een naar noordoost draaiende hoogtestroming voor zonnig en zeer zacht lenteweer.

Onder warmbloedige hogedruk ook in de bergen “zomers”

Adieu Föhn
In het Zwitserse Altdorf konden we tot het midden van deze maand in totaal 160 uren met föhn registreren en dat is het bijna het dubbele van wat normaal is voor de maand april. Inmiddels is er echter een einde gekomen aan de langdurige zuidelijke hoogtestroming en de föhn.
Met laatste zwakke föhn kon het kwik gisteren weer stijgen tot 22 graden in Zwitserland en 24 graden in Oostenrijk. Ook in de bergen was het zacht met een nulgraden niveau dat algemeen boven de 2500 a 2800 graden lag.
 
In de Alpen ligt boven de 1800 meter en deels ook nog lager zeer veel sneeuw. Door de hoge temperaturen is het sneeuwdek deels onstabiel van opbouw en geldt een code ORANJE mbt het lawine gevaar! Foto Gotthardgebied Janine B. @cumulispotter
Het zal nog een hele tijd duren voordat de sneeuw ook hogerop zal zijn verdwenen. Foto 14 april Berny Bisselink @BernyBisselink Bernina Express van Tirano naar St. Moritz
Berny Bisselink @BernyBisselink – Bernina Express van Tirano naar St. Moritz


De zon had het deels moeilijk in de strijd tegen vochtigere lucht inclusief het nodige aan Sahara zand welke eveneens vanuit het zuiden werd aangevoerd. Lokaal viel er wat neerslag of een bui, veelal bleef het echter droog.

Laatste neerslag /bewolking
Vandaag worden de bakens verder verzet en evolueren we naar een geheel ander continentaal stromingspatroon waarmee drogere en “schonere” lucht wordt aangevoerd. Voordat de weersverbetering goed kan gaan doorzetten moeten we vandaag echter eerst nog met de invloed van twee depressies met daar tussenin een slepende storing afrekenenVandaag zal het met de zon nog flink tegenvallen en veelal overheerst de bewolking, lokaal kan er wat neerslag of een bui vallen. Vooral aan de noordkant en zuidoostelijke Alpen kunnen de buien nog pittig uitvallen waarbij ook onweer mogelijk is.
 
Radarbeeld 07h40 Bron Wetteronline.de


Sneeuw valt er boven de 2000 a 2300 meter. In de loop van de dag begin het weer in het westen te verbeteren en trekt de neerslag (buien) zich verder naar het oosten weg.
 
Eerste opklaringen en stratus bewolking boven de Belalp in Oberwallis vanmorgen


Toenemende hogedruk
Vanaf dinsdag neemt de invloed van hogedruk verder toe waarbij een apart hoog met kern boven Duitsland verbinding maakt met opbouwende hogedruk boven het zuidwesten van Europa en waarbij een “warme” hoogterug naar het noorden toe uitbreidt.Dinsdag nog laatste (rest) wolken en neerslag aan de (oostelijke) Alpennoordkant, elders gaat de zon al flink doorkomen en de temperaturen gaan op alle hoogtes in de lift.

Meer zon, oplopende temperaturen
Vanaf woensdag mogen we dan overal rekenen op veel zon en zeer zacht lenteweer. De middag temperatuur stijgt naar 18 tot 23 graden en lokaal naar 25 graden. Ook in de bergen wordt het door de inkomende hoogte-rug zeer zacht. Het 500 hPa drukvlak (geopotentiaal) wordt daarbij “opgetild” naar een hoogte van circa 5800 tot 5900 meter en de vorstgrens naar circa 4000 meter, waardes die ook in de zomer niet zouden misstaan!
 
In de tweede helft van de week wordt het 500 hPa niveau verder opgetild tot bijna 6000 meter! In de Alpen stijgt de vorstgrens tot circa 4000 meter!


Het zeer zachte en zonnige lenteweer met zomerse “inslag” houden we de gehele week vast en ook in het weekend zal daar in grote lijnen niet veel aan veranderen.
 
De komende week en het weekend gaan buitengewoon zacht verlopen. GFS anomalie T850 hPa voor donderdag met de warmte hotspot boven de Benelux met maar liefst 12 tot 14 graden boven “normaal”. De Alpen 8 tot 12 graden boven “normaal”
Met de start van de nieuwe week verplaatst het zwaartepunt van de hogedruk zich verder naar de Middellandse Zee en de Azoren.
Ensembles multimodel komende 7 dagen prikpunt Oberstdorf


Met een geleidelijke weer wat zuidelijker verlopende jetstream neemt de invloed van Atlantische depressie op koerst richting Scandinavie geleidelijk weer wat toe. Een eerste zwakke (trog) storing zou maandag – dinsdag (ECMWF / EC12) al voor wat onbestendiger weer kunnen gaan zorgen waarbij de temperaturen niet meer zo hoog zullen uitkomen. Of dit de aanzet is voor een meer westelijker en duidelijk koeler en wisselvalliger weertype is mede gezien de nog langer verwachtingstermijn nog onzeker.
 
GFS ensembles noordelijke Alpen


Daarover dan de komende dagen meer. Tot zover maar weer voor deze maandag ochtend. Fijne dag en ciao vanuit een (nog) bewolkt Termen in Oberwallis.
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.333 topics, welke bij elkaar 440.213 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.811 leden.
Het nieuwste lid is Sanderjoel.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 462 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 462, lezen 3 mensen het topic "Lente verwachting 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lentediscussietopic 2019

Onstuimig, maar verbetering in de maak

Berichtgeving onstuimig weer

Dit is waarom je blij moet zijn met deze kletsnatte maart

Zware storm zorgt voor extreem weer in de VS

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden