Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1275
Lid sinds: 2 feb. 2012
30 april, 22:48 uur | Bericht #486737

Tornado in Frankrijk, grote hagel, schade en veel wateroverlast bij buien op zondag 29 april


Gisteren ontstond aan het einde van de middag een intense supercell in Frankrijk. OnweerOnline waarschuwde voor deze bui, waarop op dat moment al forse hagelstenen werden waargenomen. Nabij de Franse plaats Bussy-le-Repos produceerde deze cel een kortstondige tornado die helaas voor veel schade in het dorp zorgde.

Oostelijker, boven Luxemburg en Duitsland vormde zich in de loop van de avond en begin van de nacht een krachtige buienlijn met ingebedde supercellen. De buienlijn trok noordwaarts en bracht forse hagelstenen met zich mee, soms tot zo'n 4 cm in doorsnede, zeer intensieve neerslag en een hoge bliksemactiviteit. Stroboscopisch onweer leidde in veel Duitse en Nederlandse plaatsen tot overlast, schade en ondergelopen straten.

In de Duitse plaats Aachen was de schade goed zichtbaar. Daar strandden meerdere automobilisten in hoog water en werden putdeksels volledig uit de straat geperst. OnweerOnline.nl was ter plaatse. Ook in Nederland zorgde het noodweer voor overlast. Zo ontstond in Enschede brand in een woning en is er in Venlo schade aan kassencomplexen door hagelstenen. In België, in Dinant, werden complete daken van gebouwen geblazen.

Bewegende beelden van de tornado en een volledig overzicht van de gebeurtenissen kun je vinden op ons forum, via https://www.onweer-online.nl/…/verzameltopic-fotos-en-beri…/De livestream op onze Facebookpagina:


Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.727 topics, welke bij elkaar 437.483 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.578 leden.
Het nieuwste lid is brabo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 292 mensen aan het browsen op het forum. 16 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 292, lezen 26 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente Discussietopic

2018

Berichtgeving onweer 22 mei 2018

Zware buien veroorzaken wateroverlast

Onweerskansen algemeen

Vandaag kans op onweer

Berichtgeving vulkaanuitbarsting Hawaii

Lava heeft de oceaan bereikt

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden