Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 18:59:41

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 17:02:36

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 17:02:36

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 17:02:34

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 17:02:33

De kaart De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 17:02:32

De kaart De Bilt - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 17:02:32

De kaart De Bilt - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 17:02:32

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 15:59:39

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 14:02:25

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 14:02:24

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 13:59:41

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 12:59:30

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 12:59:30

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2019 12:59:30
Actueel
1 / 4

Jaaroverzicht 2018

Veel wind zorgt voor hoogwater langs de kust

Het stoplicht is terug!

Winterdiscussie

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1276
Lid sinds: 11 okt. 2010
14 mei 2018, 10:01 uur | Bericht #486834
Algemeen; achter een koufront samenhangend met een hoogtelaag boven de westelijke Middellandse Zee stroomt in het bijzonder in de westelijke Alpen koudere lucht binnen. In het verdere verloop trekt het hoogtelaag onder opvulling via midden Italië naar het oosten en gaan we een koelere en onbestendige weerfase tegemoet.

Afkoeling en onbestendig

Samenhangend met een koufront is gisteren in de westelijke Alpen koelere lucht binnen gestroomd. De meest koude lucht stroomde echter richting zuid(west) Frankrijk en het Iberische Schiereiland uit. Op 1500 meter (850 hPa niveau) daalde de temperatuur tot om het vriespunt en deels ook nog lageren ging de neerslag tot onder de 1000 meter in sneeuw over. Lokaal sneeuwde het zelfs tot 800 a 700 meter en was het in de ochtend compleet winters met een dik pak sneeuw.
 
In de Franse Alpen en Pyreneen was het gisteren compleet winters. Lokaal viel er meer dan een halve meter sneeuw zoals bijvoorbeeld in het Franse Département Lozère. Foto via Météo Villes @Meteovilles
Sneeuw tot 700 meter in de Haute Loire via Twitter @Ega7678
ZelfsB de Puy De Dôme (1465m) bood een winterse aanblik

Hoe verder naar het oosten hoe minder koud en hoger de sneeuwvalgrens. De hoogste temperaturen werden in de oostelijke Alpen gehaald alwaar het kwik met veel zon lokaal weer tot 28 graden opliep. Mede door de dagelijkse gang ontstonden hier in de loop van de dag weer diverse regen en onweersbuien waarbij lokaal veel neerslag viel en ook hagel werd waargenomen.
 
Het hoogte laag trekt de komende dagen vanaf de Golf van Lion via de Golf van Genua en midden Italië al opvullend verder naar oost Europa.
 
Het afgesnoerde hoogtelaag vandaag opweg vanaf de Golf van Lion naar de Golf van Genua, in het verder verloop trekt het verder opvullend naar oost Europa en smelt daar samen met een ander hoogtelaag

Via de achterdeur van het systeem wordt daarbij markant koelere lucht aangevoerd die vooral richting de Middellandse Zee en de zuidelijke Alpen uitstroomt. Aan de noordkant van het systeem wordt aanvankelijk ook nog warmere lucht naar het westen getransporteerd.
 
 
 

Met het verplaatsen van het hoogtelaag gaat uiteindelijk de koelere lucht het overal winnen, de koude kantjes gaan er echter na vandaag wel geleidelijk af. Onder de lage luchtdruk en invloed van het hoogtelaag gaat het niet alleen koeler maar ook onbestendiger verder en dagelijks gaat er neerslag (buien) vallen.
 
 
Radarbeeld, ingetekend het (hoogte)laag op weg naar de Golf van Genua

De sneeuwvalgrens stijg tot de avond in de westelijke avond weer van 1000 naar 1900 tot 2000 meter, in het oosten daalt deze van 2400 naar 2200 tot 1800 meter, aan de zuidkant naar circa 1500 meter. De vorstgrens vinden we terug tussen de 2500 en 2100 meter, in het oosten vandaag nog rond de 3200 meter.
 
Via de achterdeur van het hoogtelaag stroomt weer wat drogere lucht binnen. Mooie opklaringen in de maritiem polaire lucht boven de Alpe d’Huez in Franse Alpen . Via Alpe d’Huez ????‍♂️ ☀ @alpedhuez
 

Ook op dinsdag en woensdag gaat met de lagedruk vrij koel verder met vooral naar het oosten en noorden toe steeds weer (buiige) neerslag, boven de 1500 tot 2000 meter valt sneeuw, dinsdag lokaal in de ochtend in de Oostenrijkse Alpen bij intensieve neerslag sneeuw tot 1300 meter.

 
 Vanaf de tweede helft van de week gaat het weerbeeld vooral in de westelijke Alpen met wat stijgende luchtdruk en de instroom van wat zachtere lucht weer wat opknappen. In de oostelijke en noordelijke Alpen is het met hoogtelaag in de buurt onbestendiger met zeer gematigde temperaturen.
 
 
Het hoogtelaag vinden we donderdag terug boven Polen, een volgende hoogtelaagje gaat zich boven de Noordzee richting Duitsland afsnoeren (pijl)

Ook in het weekend en begin volgende week zijn we nog niet van het hoogtelaag af. In het weekend zien we zelfs een nieuw hoogtelaagje vanaf een hoogtetrog boven de Noordzee afsnoeren en vervolgens  richting  Duitsland trekken en alsof het nog niet genoeg is krijgt het systeem begin volgende week van een volgend Atlantische hoogtetrog.
 
Het nieuwe hoogtelaagje zaterdag op weg naar Duitsland


Hogedruk vinden we ook dan weer terug boven het noordoosten van Europa en de Azoren, te ver weg om ook hier voor stabiel en mooi lente weer te zorgen.
 
En het hoogtelaag na nieuwe “voeding” op woensdag 23 mei


Het is nog verder nog even afwachten welke koers de “koude putjes” gaan volgen en in welke mate ze het lente weer in west en midden Europa al of niet gaan frustreren. De komende dagen meer daarover.
GFS ensembles oostelijke Alpen met ook daar de afkoeling (hoogtelaag)
 
In het westen geleidelijk weer wat oplopende temperaturen en afnemende neerslag
Vanuit een kleddernat en zeer koel Termen in Oberwalls, graadje of 5, een fijne start van de week gewenst. Ciao
 

Webcams
Meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams 


Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.
 
 
Join Alpenweerman community:
 Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we na 3.5 jaar al op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!
 
” ‘Alpenweerman – The fastest rising star at the sky’, “
Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.196 topics, welke bij elkaar 439.686 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.781 leden.
Het nieuwste lid is bepbrandsma@gmx.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 399 mensen aan het browsen op het forum. 14 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 399, lezen 42 mensen het topic " Winter discussietopic 2018/2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winterdiscussie

Het stoplicht is terug!

Jaaroverzicht 2018

Veel wind zorgt voor hoogwater langs de kust

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden