Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Limburg, Noord-Brabant.

21 Oct 2018 03:10:15

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht.

21 Oct 2018 02:00:16

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

21 Oct 2018 01:59:17

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

21 Oct 2018 01:59:17

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:47

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:47

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:47

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:46

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:46

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:45

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:45

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:45

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:45

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:45

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Oct 2018 23:59:44
Actueel
1 / 4

Hurricane Michael

Landfall in de VS?

Kletstopic

Herfst discussietopic

Waarnemingen

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1262
Lid sinds: 11 okt. 2010
15 mei, 09:48 uur | Bericht #486836
Algemeen;  (hoogte)laag – Vadjma – trekt via de Golf van Genua verder naar het oosten van Europa en zorgt tot en met donderdag voor wisselvallig en vrij koel weer in de Alpen. Na donderdag neemt vanuit het westen de invloed van hogedruk geleidelijk weer toe.

Koel(er) en vooral in oosten nat

Onder invloed van hoogtelaag Vadjma – gisteren met kern boven de Golf van Lion stroomde in de noordoostelijke Alpen nog relatief warme maar ook vochtige lucht van het zuidoosten uit binnen.
 
Het hoogtelaag en de bewolking gisteren gezien vanuit de ruime


In de loop van de middag ontstonden hier weer diverse onweersbuien die vooral over noordelijke kant naar zuid Duitsland trokken. In het westen en vooral het zuiden stroomde aan de zuidflank van het systeem markant koelere lucht binnen en ook hier viel steeds weer regen of een bui. Vooral in de ochtend en voormiddag klaarde het in de Franse Alpen ook op en later ook in de Zwitserse Alpen.

In de koelere lucht sneeuwde het het vanaf 1800 tot 2000 meter en in het hooggebergte is het weer even winters, lokaal viel er hier zelfs meer dan 50 cm aan sneeuw. Hieronder een winterse impressie van de maandag

Compleet winters gisterochtend in de Franse Alpen – Station Valmeinier Via Twitter @Valmeinier
Wel weer even wennen die sneeuw en kou. Station Valmeinier Via Twitter @ValmeinierTerwijl de sneeuw in de westelijke Alpen weer aangevuld werd waren ze in de oostelijke Alpen nog druk bezig met de sneeuw van de afgelopen winter te ruimen. Hieronder een impressie van het sneeuwruimen op de Timmelsjoch Hochalpenstrasse in Tirol. Volgens de laatste meldingen zal het door de vele sneeuw niet lukken om de pas voor de Pinksteren sneeuwvrij te krijgen
 
Sneeuwruimen Timmelsjoch Hochalpenstrasse in Tirol. Het zal wrs. tot na de Pinksteren duren voordat de klus geklaard is!


Keurige prestatie weer modellen
Overigens een heel knappe prestatie van de weermodellen die deze kou inval in de westelijke Alpen al begin mij heel goed in de smiezen hadden . Zelfs het afsnoerende hoogtelaag via de Golf van Lion en vandaag Genualaag hadden ze toen al berekend. (zie kaart hieronder welke ik op 4 mei al via Facebook plaatste, zie bericht met de aankondiging op die dag – HIER –
 
De GFS weerkaart van 4 mei


Stuivertje wisselen
Met het verder trekken van het hoogtelaag gaat het weerbeeld in de westelijke en zuidelijke Alpen geleidelijk weer wat verbeteren en is het oosten nu aan de beurt. Stuivertje wisselen dus voor wat betreft het slechtere weer en vooral de nattigheid en koelere weer.Vandaag gaat er in de oostelijke Alpen neerslag van betekenis vallen en lokaal kan daarbij ook een klap onweer voorkomen. Lokaal het aanhoudend en intensief regenen met kans op kleinschalig water overlast en ook modderstromen.Ook de westelijke Alpen en speciaal de noordkant houden het echter niet droog met lokaal een regenbui. Algemeen betere condities treffen we geleidelijk aan de westelijke zuidkant aan waar ook de zon eindelijk weer eens meer ruimte krijgt. De temperaturen zijn 10 tot 18 graden zeer gematigd. De sneeuwvalgrens varieert van 2200 honderd in het westen tot 1900 meter in het oosten.
 
Sneeuwvalgrens vanmiddag GFS model.


De komende dagen gaat de luchtdruk weliswaar wat stijgen maar de drukverdeling boven midden Europa blijft vrij vlak en dat betekent dat het mede ondersteund door de dagelijkse gang onbestendig blijft.
 
GFS voor donderdag met het hoogtelaag boven oost Polen
Vooral vandaag en morgen is het nog vrij koel, van het westen uit gaan de temperaturen wel geleidelijk weer een stijgende lijn inzetten. Op 1500 meter stijgen de temperaturen van 4 naar 10 tot 12 graden en de vorstgrens naar 3000 tot 3200 meter.Ook op de langere termijn liggen we net te ver buiten het bereik van de hogedruk centra (noordoost Europa) en houden we last van de lagedruk perikelen. Verder is het ook nog even afwachten in hoeverre zwakke hoogtelaagjes een stempel op het weerbeeld weten te drukken.

GFS ensembles westelijke Alpen


Hoe dat allemaal verder gaat gaan we de komende dagen allemaal in kaart brengen. Vanuit een bewolkt en koel Termen een fijne dag gewenst en graag weer tot morgen. CiaoWebcams
Meer beelden uit de Alpen  – Alpenwebcams 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.026 topics, welke bij elkaar 439.165 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.752 leden.
Het nieuwste lid is DenO66.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 307 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 307, lezen 3 mensen het topic "Lente discussietopic 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Hurricane Michael

Landfall in de VS?

Kletstopic

Waarnemingen

Herfst discussietopic

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden