Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
18 mei 2018, 10:43 uur | Bericht #486863
Algemeen; (hoogte)laag – Vadjma – vandaag nog met kern boven Polen, trekt verder nar het oosten en geleidelijk komen we wat meer onder invloed van (zwakke) hogedruk. Tijden de Pinksteren en ook de volgende week liggen we net buiten het “gunstige” bereik van de hogedruk en zal de invloed van lagedruk en een vlakke drukverdeling voor deels onbestendig lenteweer gaan zorgen waarbij matig warme lucht wordt aangevoerd.

In de middag regen en onweersbuien

Ook  gisteren drukt hoogtelaag Vadjma weer een negatieve stempel op het lenteweer in de Alpen. Vooral in de oostelijke Alpen viel weer neerslag en verder was het de bewolking die het weerbeeld bepaalde.
 
De vele neerslag zorgt lokaal voor problemen doordat de aarde verzadigd is . Foto Stelvio via Hans ter Braak @hansterbraak


Met opklaringen en zon waren weggelegd voor de westelijke Alpen die wat meer buiten de invloed sfeer van het hoogtelaag lagen. De temperatuur kon wel weer wat winst pakken, in het westen werd het lokaal 23 graden met als topper weer het Tessin. In het oosten werd het nergens warmer dan 22 graden en in de regen en onder de bewolking was het een heel stuk koeler.
 
In de Alpen zijn ze nog druk bezig met het sneeuwvriij maken van de grotere passen op de noord-zuid as waarbij het dit jaar bijzonder moeizaam verloopt door de enorme sneeuwmassa’s . Foto Saint-Bernard via Thomas Blanchard @ThomasBlanchar2


Het hoogtelaag trekt vandaag en morgen verder naar het oosten en met wat stijgende luchtdruk kan krijgen we te maken met meer zon en verder oplopende temperaturen.


Na een frisse start met lokaal Hochnebel of mist en ook restbewolking en in het oosten nog wat neerslag kan het kwik met de zon opnieuw wat winst gaan pakken. Algemeen komen we uit op 20 tot 24 graden en lokaal mogelijk ook nog wat hoger. Ook de vorstgrens gaat verder in de lift en zal vandaag ergens rond de 2800 meter gaan uitkomen.
 
Radarbeeld Alpen 09h00
Een zonnige start van de vrijdag in grote delen van de Alpen, blik vanuit de weerkamer in Termen richting de Riederfurka en Aletsch

Bewolking en nog veel vocht boven het Berchtesgadenerland – Vorderloiplsau 1054m
En al mooi opgeklaard boven de Karwendel – Karwendelbahn 2244m
In het hooggebergte nog weinig lentestemming momenteel, toch gaat het ook hier geleidelijk opwarmen. Meilerhütte Haus Wetterstein 2366m vanmorgen


Het weerbeeld voor het pinksterweekend en ook de eerst helft van de volgende week staat in het teken van lagedruk en een vlakke drukverdeling. Met weinig drukgradiënt en dus weinig stroming en dat betekent dat met name de dagelijkse het weerbeeld gaat bepalen.

Oftewel; in de ochtend over het algemeen zonnig, in de middag de vorming van stapelwolken gevolgd door lokale regen en onweersbuien. Dit proces zal als eerste boven de bergen plaatsvinden door de orografische triggering (stijgende lucht tegen de bergen).



De neerslaghoeveelheden worden dus vooral bepaald door de buien en lokaal kunnen de verschillen (zeer) groot zijn. Waar precies de meest neerslag gaat vallen is moeijlik te zeggen. Goede kanshebbers zijn echter de zuidelijke delen.
 
Neerslag adhv Arpege cumulatief tot en met maandag


Eindelijk evolueren we wel weer na wat warmer lente weer en komt er een einde aan de koude anomalie en krijgen we te maken met een warmte anomalie. (zie kaarten hieronder van het GFS voor vandaag en medio volgende week)




De temperaturen komen op een vrij hoog niveau (23-28 graden) uit zonder echter die thermische hoogstandjes die we al eerder in met hebben meegemaakt. Ook in de bergen is het zacht met een vorstgrens die verder stijgt naar 3200 tot 3500 meter, op 1500 meter stijgt het kwik gedurende de komende dagen naar 14 tot 18 graden.
 
GFS T850hPa trend oostelijke Alpen
en de vorstgrens


In hoeverre in de tweede helft van de volgende week storingen (hoogtelaagjes) de buienactiviteit verder zullen gaan triggeren of dat misschien toch de hogedruk wat meer een stempel op het geheel gaat drukken is nog onzeker.

Zeker tot vrij zeker is echter dat de Alpen de komende dagen net aan de ongunstige zuidkant van de noordelijke hogedruk verblijven en de lagedruk het meest zijn stempel op het weerbeeld zal drukken. Met name de dagelijkse gang (opwarming) van de zon zal de onstabiliteit vooral in de tweede helft van de dag doen opleven.

Vanuit een praktisch onbewolkt Termen in Oberwallis een fijne dag gewenst. Ciao


Webcams
Meer beelden uit de Alpen  – Alpenwebcams 

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.


UV Index
In de bergen zal met de zon de UV index vandaag uitkomen tussen 3 en 5, In het hooggebergte met zon 7 tot 9! 



Meer over de UV-Index zie – HIER –
 
Join Alpenweerman community:
 Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we na 3.5 jaar al op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!
 
” ‘Alpenweerman – The fastest rising star at the sky’, “
Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1036 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1036, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden