Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grayson, KY; Hardin, KY; Hart, KY.

25 Sep 2022 09:06:19

Het zicht bij Eelde is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

25 Sep 2022 07:54:22

Het zicht bij Deelen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

25 Sep 2022 07:54:22

Het zicht bij De Bilt is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

25 Sep 2022 07:54:21

Het zicht bij Twente is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

25 Sep 2022 07:54:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maricopa, AZ.

25 Sep 2022 05:30:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mississippi, AR; Dunklin, MO; Pemiscot, MO.

25 Sep 2022 03:42:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crittenden, AR; Mississippi, AR; Shelby, TN; Tipton, TN.

25 Sep 2022 03:42:59

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Craighead, AR; Greene, AR; Mississippi, AR; Dunklin, MO.

25 Sep 2022 03:12:32

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 Sep 2022 01:59:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor New Madrid, MO.

25 Sep 2022 01:48:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butler, MO; Wayne, MO.

25 Sep 2022 01:46:38

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

25 Sep 2022 00:59:38

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 Sep 2022 00:59:37

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 Sep 2022 00:59:34
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Droger en natter in Nederland, hoe kan dat?

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2352
Lid sinds: 29 mrt. 2016
26 juli 2018, 23:32 uur | Bericht #487973

Dodental Griekse branden opgelopen tot 83

Door de desastreuze natuurbranden in Griekenland zijn ten minste 83 mensen om het leven gekomen, onder wie een Ier en een Belg. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Het zoeken naar de tientallen personen die als vermist zijn opgegeven gaat onverminderd door.

''We hebben van alle verwanten van de slachtoffers en vermisten DNA afgenomen voor de identificatie. In de komende dagen verwachten we de resultaten'', zei een patholoog-anatoom op tv. De meeste gevonden lijken zijn volgens hem ''verkoold''.

Brandstichting
De autoriteiten hebben inmiddels ''serieuze aanwijzingen'' dat het dodelijk inferno van maandag is veroorzaakt door brandstichting. Dat heeft minister Nikos Toskas, die de bescherming van de bevolking in zijn portefeuille heeft, donderdagavond gezegd. In korte tijd laaiden op verschillende plekken in de buurt van het rampstadje Mati de vlammen op. Uit verklaringen van getuigen valt eveneens op te maken dat de vuren zijn aangestoken. De autoriteiten hadden al eerder gezegd dat brandstichting de vermoedelijke oorzaak was.

Toskas heeft volgens de krant Kathimerini als verantwoordelijk bewindsman zijn ontslag aangeboden, maar dat is niet geaccepteerd door de premier. Hij beloofde er alles aan te doen de vermoedelijke dader(s) te vinden en te arresteren.

Alle branden in de regio Athene zijn geblust. Regenval heeft daarbij geholpen. In een voorstad waren de buien zo hevig dat er overstromingen ontstonden en de brandweer moest komen om het water weg te pompen. Verscheidene auto's raakten beschadigd maar er zijn geen berichten over gewonden.

Bron: nu.nl


Geblust
De branden zijn dus mede geblust door extreme buien, deze zorgden in buitenwijken van Athene ook gelijk voor wateroverlast:
  
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3382
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juli 2018, 10:54 uur | Bericht #487986

Aanwijzingen voor brandstichting in bossen Griekenland

De Griekse minister van Openbare Orde, Toskas, zegt dat er aanwijzingen voor zijn dat de bosbranden in het land zijn aangestoken. Die aanwijzingen komen van satellietbeelden en onderzoek op de grond, zei hij op een persconferentie.

Zonder in te gaan op details zei de minister dat er mogelijk sprake is geweest van brandstichting toen er maandag binnen korte tijd op verschillende plaatsen brand ontstond. Een burgemeester in het rampgebied sluit tegelijkertijd niet uit dat ze zijn ontstaan door vonken van een gebroken elektriciteitskabel.

Een speciale afdeling van de brandweer is nog bezig met het onderzoek naar de branden, die inmiddels aan 83 mensen het leven hebben gekost. "Dus voorlopig lijkt het me te vroeg om definitieve conclusies te trekken", zegt correspondent Conny Keessen.

Scepsis over verklaring
Keessen zegt dat in Griekenland in het verleden vaker bosbranden zijn aangestoken. Door mazen in de wet konden verbrande stukken grond als bouwlocatie worden gebruikt. "Dus schakelden projectontwikkelaars mensen in om even een fikkie te stoken", zegt Keessen. Tegenwoordig gebeurt dat niet veel meer omdat de wet is gewijzigd.

Griekse media zijn dan ook sceptisch over de verklaring van de minister. De pers vermoedt dat hij de verantwoordelijkheid wil afschuiven door op brandstichting te wijzen. De autoriteiten in Griekenland krijgen veel kritiek omdat er geen noodplan klaarlag en de hulp na de branden traag op gang kwam.

Dna-posten
Nog steeds zoeken honderden brandweermensen naar slachtoffers. Ook vrijwilligers helpen zoeken. Vanaf morgen kunnen familieleden van slachtoffers en mensen die worden vermist zich in Athene melden bij dna-posten. Ze kunnen daar dna afstaan dat wordt gebruikt bij het identificeren van slachtoffers. Dat proces gaat vermoedelijk lang duren.

Intussen gaat in Griekenland de discussie door over de vraag waardoor er zoveel doden te betreuren zijn. Naast de kritiek op de autoriteiten, wordt ook gewezen op de massale illegale woningbouw in Griekenland. Ook in het rampgebied stonden veel huizen die zonder vergunning en onveilig zijn gebouwd, soms dicht op elkaar, met smalle straatjes, of in bosrijk gebied zonder goede vluchtwegen.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.618 topics, welke bij elkaar 447.238 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2875 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2875, lezen 8 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Droger en natter in Nederland, hoe kan dat?

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden