Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, IA; Lee, IA.

16 Apr 2024 23:33:54

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clark, MO.

16 Apr 2024 23:33:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, IA; Clinton, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jackson, IA; Johnson, IA; Jones, IA; Linn, IA; Muscatine, IA; Scott, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:29:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henry, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:29:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, IA; Linn, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:22:27

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clay, IA; Dickinson, IA.

16 Apr 2024 23:19:13

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clark, MO; Scotland, MO.

16 Apr 2024 23:19:13

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cedar, IA; Johnson, IA; Linn, IA.

16 Apr 2024 23:19:13

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, IA; Lee, IA; Van Buren, IA.

16 Apr 2024 23:19:12

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Van Buren, IA; Clark, MO.

16 Apr 2024 23:19:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Iowa, IA; Johnson, IA; Linn, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:03:24

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Kossuth, IA; Palo Alto, IA.

16 Apr 2024 23:03:23

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Nobles, MN.

16 Apr 2024 23:03:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henry, IA; Jefferson, IA; Van Buren, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 22:58:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, IA; Van Buren, IA.

16 Apr 2024 22:58:43
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
29 juli 2018, 10:08 uur | Bericht #488045
Algemeen; achter een (onweers)storing die gisteren over de Alpen trok  is de luchtdrukweer aan het stijgen en onder invloed van een apart hoog met boven Duitsland wordt weer drogere en warmere lucht aangevoerd. De gehele week, en waarschijnlijk ook nog langer, staan in het teken van warm tot zeer warm zomerweer met maxima die weer tot boven de 30 graden gaan uitkomen. De kans op lokale warmte-onweders blijft bestaan!

Tropisch, op termijn tempering “hitte”

Geheel volgens de planning hadden we gisteren te maken met een storing die van west naar oost over de Alpen trokken. Dit ging gepaard met regen en onweersbuien en in sommige gebieden viel ook wat langer aanhoudend neerslag. De neerslaghoeveelheden varieerden behoorlijk, zo viel er bijvoorbeeld in Magadino (Ticino) 80 mm aan neerslag terwijl het in delen van Oberwallis, Graubünden gewoon droog bleef. Duidelijk minder neerslag viel er in de oostelijke Alpen.
 
Neerslag 12 uur cumlulatief Zwitserland
GA je op vakantie naar de Alpen en dan regent het! Heerlijk toch die verfrissing na al die hitte. Vanaf vandaag gaat het echter weer volop zomers en heet verder! Foto via Hans ter Braak Twitter @hansterbraak vanuit het Kleinwalsertal – Mittelberg

 Nog stevigere plensbuien incl. hagel vielen er wat zuidelijker zoals
in Piacenza in het Noord-Italiaanse Emilia-Romagna 

Ook hier in Termen viel het met de neerslag tegen en behoudens wat gespetter en 0.0 mm in de pluviometer bleef het droog. Tegenvallend was hier ook de maansverduistering (bloedmaan) of beter gezegd; er was helemaal niets van te zien. Niet door wolken, het was die avond kraakhelder, maar door de bergen en de maan die daar tot middernacht nog achter verscholen ging. Volgende gelegenheid dus maar weer afwachten, naar verluid over een jaar of 100 wanneer een soortgelijke maansverduistering zal voordoen. ????
Betere zicht condities in de Berner Alpen – Wengen – waar deze prachtige opname werd gemaakt.. Het blauwe licht is afkomstig van het Jungfraujoch (3500m) Foto via Twitter Wengen Switzerland @WengenSwiss
Opnieuw tropisch
Waar we in ieder geval niet lang op hoeven te wachten is de terugkeer van het zonnige en (zeer) warme zomerweer. Na het dipje en de afkoeling van gisteren wordt met een zuidwestelijke hoogtestroming aan de zuidwest flank van een hoog met kern boven Duitsland weer drogere en warmere lucht aangevoerd.



De thermische opleving wordt tevens nog extra gestimuleerd door een volgende inschuivende “warme hoogterug” (subtropen-hoog).
 
GFS voor vanmiddag met van het zW uit de warmere en droger lucht en hoogterug


De dag start op veel plaatsen nog met rest-bewolking en -of “Dunst”, meer bewolking en laatste buien vandaag nog in delen van de centrale oostelijke Alpen tot over Karinthie. Hier kunnen vandaag ook nog een paar (onweers)buien ontstaan.   Elders zal met de hogedruk en drogere lucht (subsidentie hoog) vooral de zon het weerbeeld gaan bepalen en de temperaturen weer tot hoog zomerse waardes oplopen.
 
Vanaf vandaag gaat het weer op en top zomers verder en ook in de bergen wordt het zeer zacht. vorstgrens stijgend naar 4500m. Foto Zermatt – Matterhorn omgeving Rotenboden. Foto Daniel Fässler 


In de middag wordt op uitgebreide schaal weer 30 tot 32 graden gehaald en lokaal stijgt het kwik naar 33 tot 35 graden (hoogste waardes voor de oostelijk regionen Oostenrijk).

Ook in de bergen gaat het kwik weer flink in de lift. Op 2000 meter wordt het een graad op 16 tot 20, op 3000 meter een graad of  9 en de vorstgrens stijgt weer van 4000 naar. 4500 meter.



De wind is meest zwak tot matig uit overheersend zuidwest tot westelijke richtingen, in het oosten deels ook nog krachtig uit west tot noordelijke richtingen. De kans op een lokale regen of onweersbui is klein, grootste kans daarop in de oostelijke regionen alwaar nog wat vochtigere lucht zit.
 
Restwolken vanmorgen boven Zell am See – Kaprun


In het verdere verloop  zien we depressie – Juli – ,vandaag nog op de Atlantische Oceaan in het zeegebied tussen Schotland en IJsland, richting Groenland verplaatsen. Boven west en centraal Europa sluiten zich dan weer de hogedruk gelederen en gaat de tropen-zomer weer op volle toeren draaien.



Een overgang naar een koeler en onbestendiger weertype of zelfs een compleet ander stromingspatroon lijkt daarmee niet aan de orde. Kijken we naar bijvoorbeeld het ECMWF model dan blijft het zeker nog tot midden volgende week door zomeren met temperaturen die tussen de 28 en 33 zullen uitkomen, lokaal zelfs ook nog hoger.



Goed nieuws dus voor de “warmte aanbidders”, geduld is gevraagd voor diegenen die smachten naar koelere en vooral ook nattere tijden, en slecht nieuws voor de Alpengletsjers en permafrost.
 
Ook de gletsjers gaan de komen dagen weer zweten. Webcam Brittaniahütte Saas-Fee 


Pas in de tweede helft van de volgende week zou minder warme lucht aan de oostflank van een hoog met zwaartepunt boven de Noord en Noorse Zee van het noorden uit voor wat afkoeling gaan zorgen. Het GFS voorziet in de tweede helft van deze week ietwat tempering van de hitte maar ook in dit geval blijft het gewoon op en top warm tot zeer warm zomerweer

Hieronder nog de T850 anomalie (temperaturen op circa 1500 meter hoogte) voor donderdag. Zuidwest Europa gaat verder opwarmen ( 8 tot 10 graden boven normaal) en ook de Alpen ligt het kwik 4 tot 6 graden boven normaal!



Mogelijk dat lokale warmte onweders, met name rond het midden van de week wat verfrissing zullen geven. Zo niet dan is het het zaak om de bergen in te trekken of het water op te zoeken.

Vanuit een praktisch onbewolkt Termen in Oberwallis een fijne (zon)dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. Ciao
Vandaag en de komende dagen weer op en top Badiwetter en het Brigerbad zal zich vanmorgen weer snel “vullen” !
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 74 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 74, lezen 4 mensen het topic "Discussiepagina winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden