Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Cheyenne, KS.

14 Aug 2020 19:35:14

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel.

14 Aug 2020 19:30:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morton, ND; Grant, ND; Sioux, ND.

14 Aug 2020 19:16:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA.

14 Aug 2020 19:16:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, AR; Garland, AR; Perry, AR; Yell, AR; Dallas, AR; Polk, AR; Pike, AR; Hot Spring, AR; Saline, AR; Montgomery, AR.

14 Aug 2020 19:16:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 2000 ontladingen geregistreerd.

14 Aug 2020 19:04:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Hubbard, MN; Mahnomen, MN; Beltrami, MN; Clearwater, MN.

14 Aug 2020 19:03:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, ND; Traill, ND.

14 Aug 2020 19:00:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, ND; Traill, ND.

14 Aug 2020 19:00:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Richland, ND; Barnes, ND; Cass, ND; Sargent, ND; Ransom, ND.

14 Aug 2020 18:59:52

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Ransom, ND.

14 Aug 2020 18:59:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Clay, MN; Mahnomen, MN; Clearwater, MN.

14 Aug 2020 18:54:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Norman, MN; Otter Tail, MN.

14 Aug 2020 18:54:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, ND; Kidder, ND.

14 Aug 2020 18:47:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, AR; Dallas, AR; Hot Spring, AR; Grant, AR.

14 Aug 2020 18:47:49
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Onweerskansen 9 t/m 16 augustus

Lokaal noodweer na tropische hitte

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
2 november 2018, 08:27 uur | Bericht #489017
Algemeen; een afzwakkende storing (koufront) schampt vandaag de westelijke Alpen. Tijdens het weekend krijgen we te maken met de stabiliserende werking van een tussenhoog. De zuidelijke Alpen hebben nog te maken met vochtigere luchtmassa’s. Het blijft ook de komende dagen zacht en een overgang naar kouder lijkt zeer  onwaarschijnlijk.

Vastgeroest stromingspatroon, aanhoudend te zacht

Veel sneeuw zuidkant
De zuidkant van de westelijke Alpen hadden gisteren nogmaals te naken met Südstau waarbij er nogmaals 20 tot 90 mm aan neerslag viel. De meeste neerslag werd in de zuidelijke Walliser Alpen, de Simplon en Tessin gemeten. De sneeuwvalgrens bevond zich tussen de 1500 en 2000 meter, daalde door neerslagafkoeling in de nanacht en ochtend in de zuidelijke Alpendalen lokaal tot 1400 a 1000 meter. Rond 1600 meter viel 5 tot 20 cm, in Tessin en de Simplon boven de 2000 meter 40 tot 80 cm, elders 10 tot 40 cm. Hieronder nog de Neuschnee cumulatie van de afgelopen 3 dagen in de Zwitserse Alpen.Inmiddels is het sneeuwdek boven de 1800 a 2000 aan de zuidkant van de westelijke en Zwitserse Alpen de laatste dagen flink aangegroeid en lokaal viel er meer dan 100 cm Neuschnee. In totaal zien we hier sneeuwhoogtes tussen de 120 en 200 cm. Nooit eerder lag er einde oktober / begin november al zoveel sneeuw.


Hieronder een impressie van de sneeuw op de Simplonpas (2005 meter) en wat mooie winterse plaatjes van elders. Opvallend overigens ook de vele sneeuw en diep winterse condities die vanuit de bergen in Spanje wordt gemeld!
 
 
 
  Met de ski’s en snowboard via de Simplonpas de sneeuw opzoeken
 

La Molina Catalaanse Pyreneeën
La Molina @SnowLaMolina
Vall de Núria @ValldeNuria


Met de Südstau sneeuw is de afgelopen dagen ook het lawinegevaar in deze regionen gestegen en geldt er een code ORANJE (3) oftewel “erheblich” (aanzienlijk).Aanhoudend te zacht
In vergelijking met gisteren zien we in grote lijnen voor de komende dagen maar weinig verandering in het stromingspatroon. Om niet weer in herhaling te vallen verwijs ik graag naar naar het weerbericht van gisteren of anders de Vlog die ik gisteren vanuit de sneeuw op de Simplonpas heb gemaakt.Winter voorlopig nog op zijspoor
Ook voor de nog langere termijn en misschien we voor de gehele maand november ziet het er winter technisch niet bepaald rooskleurig uit. Uitgaande van bijvoorbeeld de wat langere termijnverwachting(en) houdt het (te) zachte weertype aan. Met een overwegend zuidelijke hoogte stroming blijft de zuidkant gevoelig voor vochtigere luchtmassa’s vanuit het Middellandse Zee gebied en nieuwe Südstau fasen gaan weer het nodige aan neerslag opleveren
 
Neerslag zuidkant , droogte noordkant. Dat is opnieuw de trend voor de komende week. Bron https://kachelmannwetter.com/de/modellkarten/german/europa/akkumulierter-niederschlag/20181109-1200z.html


De Alpennoordkant houden het met periodiek föhnige fasen (te) droog en vooral ook (zeer) zacht. Mocht de continentale hogedruk wat meer overwicht krijgen dan kan het wel wat kouder worden, dat geldt met name voor de nachten.
 
Zeker nog tot in het volgende weekend houden we de zuidelijke hoogtestroming en blijven we aan de (zeer) zachte kant van de polaire jet en hoogtetrog. Kaart ECMWF voor zaterdag 10 november


Ook zien we bij de weermodellen (exp. maand verwachtingen) steeds weer die signalen die wijzen op een zachte winter, vooral februari zou in west Europa en de Alpen wel eens heel zacht kunnen gaan verlopen (ECMWF).  Zacht gaat echter meestal ook gepaard met veel neerslag (sneeuw) (net als de vorige winter) en het zou met niet verbazen wanneer de trend met steeds weer Südstau en de Südföhn aan de noordkant nog een veel langere tijd gaat aanhouden.

Koud of warm, sneeuw of regen, we gaan het natuurlijk allemaal keurig proberen in kaart te brengen en wie weet heeft de winter toch nog een verrassing voor ons in petto. Tot zover voor vandaag. Fijne dag en graag weer tot een volgende keer. Ciao vanuit een bewolkt Termen in Oberwallis


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.056 topics, welke bij elkaar 443.113 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.181 leden.
Het nieuwste lid is mrbluesky.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4552 mensen aan het browsen op het forum. 14 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4552, lezen 32 mensen het topic "Onweerskansen 9 t/m 16 augustus 2020".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Lokaal noodweer na tropische hitte

Onweerskansen 9 t/m 16 augustus

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden