Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
4 november 2018, 13:27 uur | Bericht #489024
Algemeen; Tussen hoog – Zouhir – met zwaartepunt boven oost Europa en depressie – Xena – met kern boven Sardinië liggen de Alpen wordt vanuit het zuiden zeer zachte lucht vochtige lucht aangevoerd die aan de zuidkant stuwt. De noordkant heeft te maken met een zwakke “Bise” die geleidelijke moet plaatsmaken voor een in kracht toenemende föhn. Volgende week weinig verandering aan het zuidelijke stromingspatroon met het zeer zachte herfstweer.

Zacht tot zeer zacht herfstweer, noordkant föhn, zuidkant nat.

Het stromingspatroon in de hogere atmosfeer is compleet vastgeroest en ook de komende dagen verandert er maar bar weinig aan. Hogedruk boven oost Europa, west Rusland tot over Scandinavie blokt de polaire jetstream en alle depressie activiteit af. Daarbij verblijven grote delen van west Europa als ook de Alpen aan de warme kant van de jetstream en de Atlantische hoogtetrog.
 
GFS 300 hPa (9 km) Hogedruk boven oost Europa is ook in de hogere atmosfeer prominent aanwezig waardoor de jetstream voor de poorten van west Europa wordt “afgeblokt” en gedwongen wordt om naar het hoge noorden af te buien


Diegenen die wat winterse aspiraties willen opdoen zullen naar de westelijke Alpen moeten afreizen alwaar vooral hogerop (zeer) veel sneeuw is gevallen. Echt koud is het hier echter ook niet en sneeuw valt enkel in het hooggebergte.
 
Ook in de VS staten is het nog aanmodderen met de winter. Hevige maar ook korte kouinvallen zorgen ook daar periodiek voor wat winterfeelings. Zo viel er in de bergen van Colorad tot 30 cm verse sneeuw.
De vele (record) Neuschnee van ein Oktober in de Wallise Alpen heeft al voor een mooie “Grundlage” gezorgd. Tot Morenia kan weer geskied worden. Foto vanuit Saas-Fee 03-11-18 Via Dominik Kalbermatten Saas-Fee Bergbahnen
Saas-Fee 03-11-18

Ook Verbier in het westelijk gelegen Wallis profiteerde van de vroege sneeuwval en er kan geskied worden.
Gisteren weer het bekende Hochnebel gebeuren aan de noordkant door het instromen van wat koeler en vochtigere lucht vanuit het noordoosten. De föhn zal de Hochnebel de komende dagen weer gaan frustreren! Foto Hans ter Braak @hansterbraak Mittelberg KleinwalsertalPeriodiek
Periodiek zien we de hoogtetrog wat pogingen ondernemen om via de westelijke Middellandse Zee het hogedruk regime aan de zwakkere zuidwest flank te ondermijnen. Hierdoor zien we de depressie activiteit boven de westelijke en centrale Middellandse Zee steeds weer opleven.
 
Hoogtetrog maandag


De komende dagen zal (zwak) hoogtelaag  wat vandaag met zijn kern boven Sardinië ligt het weer in de Alpen gaan beïnvloeden waarbij de Südstau en Südföhn weer wat gaat opleven.
 
Isobaren en frontenkaart voor zondag 12h00 DWD
Radarbeeld 09h00 met het laag ingetekend


Met een wat meer zuidoost tot zelfs oost component gaat vooral de zuidelijke westkant weer het nodige aan neerslag krijgen en vooral de westelijke Italiaanse Alpenboog mag zich met de retour d’est “verheugen” op veel neerslag.
 
Neerslag cumulatief tot en met woensdag


Helaas is de aangevoerde lucht ook zeer zacht waardoor enkele in het hooggebergte, pak hem beet vanaf 2200 tot 2400 meter, sneeuw van betekenis gaat vallen. In de westelijke Stau gebieden kan in de hoogste delen tot woensdag 100 tot 200 mm neerslag gaan vallen, lokaal ook nog meer. In de hogere Alpen tussen de 50 en 100 cm en op de hoogste toppen tot 170 cm.
 
Sneeuw cumlatief tot en met woensdag voor de high Alps


In de loop van de volgende week zien we de Atlantische hoogtetrog wat uitdiepen richting het Iberische Schiereiland waarbij een portie wat koudere lucht boven de westelijke Middellandse Zee afsnoert. Dit gaat er voor zorgen dat er rond het midden van de week vooral in de westelijke Alpen wat minder zachte lucht gaat binnenstromen.
Rond het midden van de week tijdelijk wat minder zacht en tussenhoog invloed


Een (zwak) koufront zou dan overal voor wat neerslag kunnen gaan zorgen. Tijdelijk daalt de sneeuwval tot 1800 a 1500 meter. Onder invloed van een zwak tussenhoog dan mogelijk wat stralingsvorst wanneer het opklaart.

Daarna met een weer wat meer naar zuid tot zuidwest draaiend stroming aan de noordkant weer de oplevende föhn en ook de zuidkant is nog niet van de bewolking en neerslag verlost.

Kou ver weg
Ook in het verdere verloop zien we we steeds weer die herhaling van zetten en het aanhouden van de zuidelijke hoogtestroming. Het ECMWF voorziet later op de termijn een zonaal (west) stromingspatroon met een vrij noordelijke jet.



Beide oplossingen staan echter garant voor zacht tot zeer zacht herfstweer waarbij de winter geen schijn van kans heeft. Mogelijk dat het ECMWF scenario uiteindelijk een doorbraak van het vastgeroest stromingspatroon kan forceren met een steeds zuidelijker verlopende jet.
Voorlopig zullen we het echter moeten doen met zacht tot zeer zacht herfstweer met föhn aan de noordkant en bewolking en neerslag aan de zuidkant. Fijne zondag en tot een volgende keer maar weer. Actueel in Termen 12 graden en wat gespetter, ciao


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 220 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 220, lezen 3 mensen het topic "Lente discussietopic Deel 2 - 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden