Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel.

20 Nov 2019 08:30:30

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Nov 2019 07:59:29

De temperatuur bij Hoek van Holland is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:22

De temperatuur bij Schiphol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:22

Het zicht bij Twente is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:22

De temperatuur bij Stavoren is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Arcen is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

Het zicht bij Ell is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Volkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

Het zicht bij Rotterdam is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Wijk aan Zee is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Cabauw is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd November

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

Herfst Waarnemingentopic

2019

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1289
Lid sinds: 11 okt. 2010
6 november 2018, 09:43 uur | Bericht #489032
Algemeen; aan de voorzijde van lagedruk boven de Atlantische Oceaan en de westelijke Middellandse Zee liggen de Alpen in een zuidelijke stroming waarmee vochtige en (zeer) zachte lucht wordt aangevoerd. Aan de zuidkant stuwen de luchtmassa’s terwijl aan de noordkant de föhn het weerbeeld bepaalt

Aanhoudend (veel) te zacht voor de tijd van het jaar

Al eerder schreef ik over het compleet vastgeroeste stromingspatroon waarmee we al geruime tijd te maken hebben. Kijken we naar de weerkaarten dan zien we nog steeds het machtige bolwerk van hogedruk boven oost Europa en lagedruk boven de Atlantische Oceaan.Aan de oostflank van een ander hoog met zwaartepunt op de westelijke Atlantische Oceaan ten oosten van New Foundland  word de polaire jetstream daardoor gedwongen naar het zuidoosten uit te wijken met koers richting zuidwest Europa en de westelijke Middellandse Zee. In het verdere verloop buigt de jet door de hogedruk blokkade boven oost Europa naar het noorden af  om vervolgens via de Noordkaap en Nova Zembla weer naar het zuiden toe af te buigen. Later in de verwachtingsperiode zien we hem wat weliswaar wat minder noordelijk koersen maar voor het weer in zuid, west en centraal Europa heeft dit geen consequenties


Opvallend daarbij ook de enorme warmte anomalien die we wat hoger in de atmosfeer boven boven oost Europa en Scandinavie aantrekken. Deels wordt deze veroorzaakt door de föhn, deels door de subsidentie onder de oostelijke hogedruk maar vooral ook door de aanvoer van de zeer zachte lucht vanaf zuidelijke breedtegraden!Voor het weer in de Alpen moeten we echter vooral ook kijken naar hetgeen op de westelijke Middellandse Zee gebeurt. Boven het nog warme water van de westelijke Middellandse Zee ontstaan door de confrontatie met de koude lucht vanaf de Atlantische Oceaan (hoogtetrog) gemakkelijk aparte depressies (hoogtelaagjes). Het meest onstabiele weer met zware regen en onweersbuien en lokaal extreme neerslag zien we dan ook steeds weer in de westelijke Middellandse Zee plaatsvinden.
 
GFS 500 hPa voor dinsdag met de lagedruk richting de westelijke MZ


Met de naar het noorden toe afbuigende jetstream en de zuidelijke hoogtestroming stuwen zich aan de zuidkant van de Alpen de vochtige luchtmassa’s vanuit de Middellandse Zee en hier valt steeds weer neerslag. De noordkant daarentegen heeft te maken met föhnige condities en met de toch al hoge temperaturen kan het kwik hier tot zomerse waardes gaan oplopen.
 
GFS T850 hPa voor dinsdag 12h00


Gisteren steeg het kwik in de föhngebieden tot 20 a 23 graden en ook elders was het buitengewoon zacht. Ook in de bergen was het opnieuw zeer zacht met zelfs op 2000 meter temperaturen die tot 8 a 9 graden opliepen. De vorstgrens pendelde ergens tussen de 2700 en 3000 meter.
Vooral aan de zuidkant van de westelijke Alpen viel weer het nodige aan neerslag, sneeuw viel er enkel in het hooggebergte vanaf 2300 tot 2500 meter, lokaal in enkele afgesloten dalen aan de zuidkant ook nog lager.De komende dagen verandert er in grote lijnen weinig aan het hierboven benoemde stromingspatroon. Vooral vandaag en morgen houden de boven beschreven situatie, na woensdag nemen de drukverschillen tussen noord en zuid weer af en daarmee ook de föhn en stau(neerslag)
 
Vandaag nog alles bij het oude, neerslag in het zuiden en föhnig opgeklaard tot zelfs zonnig in het noorden., Radarbeeld 09h00 via WetterOnline.de
Regen in het zuiden, voorjaarsachtig met zelfs een beetje zomer feeling in het noorden. Groene pistes in het ski gebied Hausberg Garmisch-Classic (1350m) en al bijna weer 14 graden. De komende dagen zal hier helemaal niets aan veranderen, het blijft er zacht en meest droog!


Met de zuidelijke tot zuidwestelijke stroming hoeven we natuurlijk ook geen kou te verwachten. Wel gaan door het binnensijpelen van wat minder zachte luchtmassa’s vanuit het westen de temperaturen ietwat omlaag.
 
Tot het einde van de week gaat er in de Südstau en vanaf donderdag ook in de westelijke Alpen 100 tot 200 mm aan neerslag bijvallen. Sneeuw is enkel weggelegd voor het hooggebergte vanaf 2000 a 2400 meter


Koud wordt het ook dan echter niet, wel zal de sneeuwvalgrens (tijdelijk) wat gaan dalen, donderdag tot circa 1800 meter aan de zuidkant. De noordkant houdt steeds weer de föhnige condities en hier kan men nog lekker genieten van de zon en en zeer milde  temperaturen!
 
Vandaag regen en zeer zacht in Oberwallis met sneeuw pas vanaf  2300 a 2400 meter! Wat een verschil met precies 1 jaar geleden toen er een dik pak sneeuw viel


Kijken we nog wat verder vooruit naar het weekend en de volgende week dan zien we ook dan nog geen doorbraak in het vastgeroeste stromingspatroon. Weliswaar zien we de sturende drukgebieden  H – L -H een wat zuidelijkere posities innemen maar ook dit is slechts van tijdelijke aard.
 
Half november en nog steeds hetzelfde geblokkeerde stromingspatroon
T

Tegen het einde van de 10 daagse verwachtingsperiode is alles gewoon weer bij het oude.  Het blijft dus zacht tot zeer zacht met op 850 hPA (1500m) temperaturen die 3 tot 8 graden boven het langjarig klimatologisch gemiddelde uitkomen. Van enige kou of winterweer is de komende 10 dagen en wellicht ook nog langer dan ook geen sprake!
 
GFS ensembels centrale Alpennorodkant


Met deze anti-winterse vooruitzichten genoeg voor vandaag. Vandaag een kletsnat Termen in Oberwallis een fijne dag gewenst. Ciao


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.796 topics, welke bij elkaar 441.757 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.006 leden.
Het nieuwste lid is Aislin.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3682 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3682, lezen 13 mensen het topic "Herfstdiscussietopic 2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst Discussietopic

2019

Herfst Waarnemingentopic

2019

Fotowedstrijd November

Herfst Kletstopic

2019

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden