Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 May 2019 05:59:43

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 May 2019 05:59:43

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

27 May 2019 02:00:41

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 23:59:41

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:24

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:24

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:23

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:23

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:23

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:23

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:22

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:22

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:22

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:21

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 21:00:21
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd mei 2019

Het Lente Waarnemingentopic

Lentediscussietopic 2019

Koel en wisselvallig

Zware regenval verwacht in de Alpen, Balkan en Italie

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1286
Lid sinds: 11 okt. 2010
29 november 2018, 10:13 uur | Bericht #489179
Algemeen; tussen hoog Dominik met kern boven oost Europa en laag Irene met kern bij Schotland liggen de Alpen in een zuidwestelijk hoogtestroming waarmee zacht lucht wordt aangevoerd. Vandaag domineert nog de hogedruk, vanaf vrijdag toenemend wisselvallig en vooral vanaf zondag zeer mild.

Overgang naar zacht en onbestendig zonaal stromingspatroon

Gisteren is ons Alpenweerman team” in Ischgl (Tirol) aangekomen alwaar ze het 9e Wettergipfel treffen zullen bijwonen. De komende dagen volgt ongetwijfeld meer info en nieuws vanuit Ischgl.
 
Alpenweerman team in “Ischgl v.l.n.r. Lars van Galen, Maarten Minkman, Sander Engelen en Roy Molenaar
Ischgl


Vanuit de Zwitserse Alpen wil ik via deze weg onze jongens (Lars, Maarten, Sander en Roy) een heel fijne als ook heel interessante tijd toewensen.

Meer info zie – Wettergipfel treffen Ischgl –
Gisteren kwam er een einde aan de koude noordelijke hoogtestroming en met een naar zuidelijke richtingen draaiend stroming werd en wordt geleidelijk van west naar oost weer zachtere lucht aangevoerd. Ook aan de Nordstau kwam een einde en onder invloed van een tussenhoog konden we gisteren profiteren van een heel aardige dag
 
Winter wonderland Val d’Isère @valdisere
Kleinwalsertal Oostenrijk 28-11-18. Via Haus Walser Berge @HausWalserBerge


In de nacht kon het met de opklaringen flink afkoelen en lokaal kwam het tot matige en in de hogere dalen ook tot strenge vorst met lokaal ook weer de vorming van mist en Hochnebel.
 
De besneeuwde Alpen(toppen) gisteren gezien vanuit de lucht tijdens vlucht van Barcelona naar Praag. Foto Shoshanna Supheert.
En nog wat hoger gezien vanuit de ruimte. bron NASA Worldview


In de loop van de dag trokken vanuit het noordwesten wolkenvelden binnen welke samenhingen met een schampend warmtefront. De temperaturen varieerden tussen 2 graden in het oosten en tot 9 graden in het westen.Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Stijgende temperaturen, föhn
Vandaag start de dag in het oosten alwaar nog koudere lucht aanwezig is weer “frostig” met lokaal lichte of matige vorst en in de hogere dalen ook strenge vorst. Hoe verder naar het westen hoe zachter en aan de noordkant begin door dalende luchtdruk de Südföhn weer op te steken.Overdag hebben we te maken met overtrekkende wolken velden afgewisseld met opklaringen. Vooral in de oostelijke regionen in de ochtend met de hogedruk nog zonnig. De maxima variëren vandaag tussen de 3 graden in het oosten en 9 graden in het westen. Aan de noordkant met föhn lokaal oplopend tot 10 a 13 graden.De opstekende Südföhn duidt op een inzettende weersverslechtering welke samenhangt met een actieve depressie welke via het noorden van Schotland naar het noordoosten koerst.Vrijdag krijgen we van west naar oost te maken met het daarmee samengaande koufront en neerslag. Zaterdag ochtend trekt het front via de oostelijke Alpen verder. De vrijdag start in de westelijke Alpen met veel bewolking en opkomende neerslag. Prefrontaal eerst ook nog föhnig opgeklaard.
 
GFS 850 hPA voor donderdag 18h00. Ook de vrijdag zal deels nog in het teken staan van de Südföhn


Met het instromen van weer wat minder zachte lucht daalt de sneeuwvalgrens van west naar oost naar circa 1300 meter, In de oostelijke Alpen start de dag veelal weer met Hochnebel en mist en vooral in de bergen schijnt aanvankelijk ook nog de zon. In de loop van de middag ook hier bewolkingstoename en eerste neerslag. Sneeuwvalgrens meest tussen de 1000 en 1300 meter, lokaal in de oostelijke delen ook nog een stuk lager.
Zaterdag komen we onder invloed van zwakke tussenhoog  van west naar oost weer in wat rustiger en droger vaarwater. Vooral de westelijke Alpen mogen zich dan weer verheugen op opklaringen of zonnige perioden.
 
Zaterdag tussenhoog, volgende storing met neerslag nadert alweer vanaf Frankrijk


Zondag volgen vanuit het westen nieuwe fronten met neerslag en vooral ook weer zachtere luchtmassa’s. Vooral in de westelijke Alpen wordt het dan een stuk zachter met maxima die oplopen naar 8 tot 12 graden, in het oosten nog een stuk kouder. De sneeuwvalgrens stijgt met het instromen van de zachtere lucht (warmtefront) naar circa 2000 meter.

De verzachting en onbestendigheid hangen samen met een in kracht toenemende westelijke tot zuidwestelijke hoogtestroming en een vrij noordelijk verlopende polaire jet. De Alpen liggen aan de warme zuidkant van de jet waarbij de temperaturen op 1500 meter (850 hPa) tot 8 a 10 graden gaan oplopen.
 
GFS met de T850 anomalie voor woensdag 5 december, zeer zacht dus in de Alpen en grote delen van Europa


Met het komen en gaan van Atlantische depressies en hun storingen gaat er periodiek neerslag vallen waarbij enkel de hogere Alpen, pak hem beet vanaf 2000 tot 2500 meter, op verse sneeuw mogen rekenen.

Mogelijk dat tegen het einde van de week (10 daagse) met wat meer hogedruk impulsen vanaf Groenland (!) en wat zuidelijker koersende  depressie(s) en straalstroom de inleiding gaan vormen voor een kouder maar ook dan nog steeds onbestendig weerbeeld.
 
Tegen het einde van de volgende week mogelijk kouder!


GFS ensembles AlpennoordkantZacht of koud, we gaan het hoe dan ook allemaal in kaart brengen de komende tijd. Fijne dag en ciao vanuit Termen in Oberwallis.


Meer Webcams vanuit Oberwallis vind je via Meteo-Oberwallis

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.428 topics, welke bij elkaar 440.448 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.836 leden.
Het nieuwste lid is Pvaes.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 467 mensen aan het browsen op het forum. 7 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 467, lezen 4 mensen het topic "Onweerskansen 17 t/m 20 juni 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd mei 2019

Lentediscussietopic 2019

Koel en wisselvallig

Zware regenval verwacht in de Alpen, Balkan en Italie

Het Lente Waarnemingentopic

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden