Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
7 december 2018, 15:03 uur | Bericht #489241
Algemeen: In de komende dagen hebben de Alpen te maken met meerder storingssystemen waarbij er in het weekend en daarna met name veel neerslag gaat vallen in de Noordwestelijke staugebieden met ook veel sneeuw daarbij.

Gisteren lagen de Alpen in de zachte lucht en viel er met name in de westelijke en deels ook de noordelijke Alpen wat sneeuw en regen waarbij de sneeuwvalgrens behoorlijk hoog lag richting de 1700-2000 m. Later op de dag was het in de noordelijke Alpen een mix van wolkenvelden met met af en toe wat zon. In de zuidelijke Alpen waren de condities nog ietsje beter en liet de zon zich meer zien.
 
Zonnige condities met hochnebel in de dalen in het zuiden van Oostenrijk gisteren.
Later op de dag brak de hemel hier in het Tuxertal (achterste gedeelte van het Zillertal) open en kwam de zon nog even tevoorschijn.
Mooie zonsondergang gisteren in de Ötztaler Alpen op de grens van Oostenrijk en Italië op 3300 m. Leuk weetje: Op deze plek is het gletsjer mannetje Ötzi gevonden.


Vandaag hebben de noordelijke Alpen te maken met dichte wolkenvelden die zorgen voor diffuus licht en wat grijzer weer. Neerslag wordt er echter niet uit deze bewolking verwacht.

In de loop van de middag kunnen er wel een aantal opklaringen zijn waarbij de zon zich wellicht nog wat laat zien. In de zuidelijke Alpen zal vandaag de zon het weerbeeld domineren, al kan er in de dalen wel hochnebel voorkomen. De bovengrens van deze hochnebel kan in de loop van de dag wellicht nog wat stijgen. Hierboven zal de zon echter volop schijnen. De dag begint met weinig wind, al zal deze in de loop van de dag op nadering van een koufront vanuit het westen steeds meer toenemen. Het is zacht voor de tijd van het jaar met een nul-graden grens die ligt rond de 3000-3200 m!
 
Radarbeeld Alpen -9.00h- Bron: Wetteronline


Komende nacht en morgenochtend trekt er dan vanuit het westen een koufront over de Alpen waarbij het begint met sneeuwen. Met name in de westelijke Alpen in Frankrijk en Zwitserland kan het flink doorsneeuwen. Maar ook in Oostenrijk zullen sneeuwbuien vallen, al zal het hier deels worden afgewisseld worden met drogere momenten. De sneeuwvalgrens ligt morgen zo rond de 1000-1300 m hoogte.Ten zuiden van de Alpenhoofdkam blijft het meest droog en zal de zon domineren. Later op de zaterdag zal de sneeuwvalgrens wellicht iets stijgen richting de 1500 m met het binnentrekken van een nieuw warmtefront naar zo’n 1500 m. De meeste neerslag zal vallen in de westelijke staugebieden.
 
Komende nacht trekt vanuit het westen een koufront de Alpen binnen welke met name in de westelijke staugebieden voor sneeuw gaat zorgen.
Al snel zal in de nacht naar zondag  weer een nieuw koufront de Alpen binnen trekken vanuit deze keer het noordwesten. Dat betekent dat het met name in de noordelijke Franse, Zwitserse en Oostenrijkse Alpen zal gaan sneeuwen. De sneeuwvalgrens ligt daarbij meest rond de 1000-1200 m hoogte. In de zuidelijke Alpen hebben ze dan te maken met een Nordföhn waarbij het weerbeeld hier meest zonnig zal zijn, al kunnen er wel enkele sneeuwbuien overgrijpen naar de gebieden net ten zuiden van de Alpenhoofdkam.
 
Vanuit het noordpool gebied wordt koude en vochtige lucht van over de oceaan aangevoerd richting de Alpen. De straalstroom klapt vol op de noordelijke Alpen waardoor we ons mogen verheugen op zeer grote hoeveelheden sneeuw!


Richting maandag intensiveert de neerslag dan nog verder in de noordwestelijke staugebieden en zal de sneeuwvalgrens steeds verder dalen tot in de lagere delen. Deze zal dan uitkomen tussen de 400 en 600 m hoogte.

Ook op dinsdag sneeuwt het met name in de noordoostelijke Alpen nog wat verder. Vanuit het westen neemt de luchtdruk dan langzaam toe en gaat de neerslag erook vanuit het westen uit. Alles bij elkaar mogen we dit dan toch de eerste echt grote sneeuwdump van dit seizoen noemen voor de noordelijke Alpen. T/m dinsdag kan er in de noordwest staugebieden dan ook zeer veel sneeuw gaan vallen. In de bergen zal op grote schaal 50 tot 150 cm aan neuschnee gaan vallen, maar meer is op veel locaties mogelijk. Met name de sneeuwvangers als de Berner Alpen en de Vorarlberg mogen rekenen op nog meer sneeuw. Deze sneeuw komt dan ook mooi optijd voor de kerstvakantie, waardoor de meeste skigebieden zich in een klap geen zorgen meer hoeven te maken over de sneeuwsituatie met kerst.
 
De verwachte totale hoeveelheid verse sneeuw t/m komende dinsdag. Paars: 40 – 50 cm, Geel: 50-70 cm, Rood: 90 – 120 cm en Donkerpaars: >120 cm. Bron: Bergfex


Na dinsdag blijven de Alpen dan in de koudere lucht liggen met op woensdag een tussenhoog waarbij ik zeer mooie plaatjes verwacht uit het Alpengebied met veel verse sneeuw en zon. Ook op donderdag verblijven de Alpen nog in de koudere lucht vanwege een noordoostelijke stroming. Op vrijdag naderd er dan weer een nieuwe storing vanuit het westen.
 
Goede kans dat we tijdens of na het weekend dit soort plaatjes te zien krijgen uit het Alpengebied.
ECMWF ensembles. Temperatuur op 1500 m hoogte. Komende week bevinden de Alpen zich in de relatief koude lucht.


Ook richting het weekend lijken storingen vanaf de oceaan het weer te gaan beïnvloeden in het Alpengebied. Het lijkt er op dat er dan weer het nodige aan neerslag kan gaan vallen met ook sneeuw tot in de lagere delen. De details hiervoor zijn echter nog wel wat vroeg. Eerst maar eens genieten van de winterse omstandigheden in de Alpen komende week. Wij houden jullie op de hoogte van het vervolg. Voor nu een fijn weekend alvast!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Op zoek naar een cadeautje voor de feestdagen? Of wilt u simpelweg een leuke kalender voor 2019?!
Steun AWM en onze weerberichten en diensten en Bestel nu de Alpenweerman Weerkalender! 



Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Eens wat anders!  Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia).
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.
Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 216 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 216, lezen 3 mensen het topic "Speciale satellietbeelden".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden