Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

22 Apr 2024 03:33:18
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
20 december 2018, 13:49 uur | Bericht #489370
Algemeen;  achter een occlusie front is tijdelijk weer wat koudere lucht over de Alpen uitgestroomd. Morgen krijgen we te maken met een opkomend warmtefront en wordt een zeer zachte en onbestendige weer fase ingeleid. Tijdens de kerst wordt het op nadering van een koufront weer kouder met stijgende sneeuwkansen!

Kerst sneeuw en Kaiserwetter

Gisteravond en afgelopen trok er een occlusie front over de Alpen en kwam er eer einde aan de Südföhnfase. Op dit moment zorgt het front vooral in de oostelijke Alpen nog voor sneeuwval waarbij het tot in de lagere delen sneeuwt. Elders is het deels mooi opgeklaard en droog.
 
Gistermiddag begon het in de Franse Alpen weer te sneeuwen. Foto via Snow Forecast.com @SnowForecast
Ook in het Kleinwalsertal bij Hans en Odetter ter Braak @hauswalserberge viel weer wat verse sneeuw! Prachtig sfeerplaatje overigens!
Ook hier in Termen viel gisteravond weer een dun laagje sneeuw


Helaas komt er vanaf morgen vrijdag een einde aan het winterweer. Een warmtefront samenhangend met depressie Stina, morgen met kern boven de Britse Eilanden gaat een natte, zachte en stormachtige weer episode inleiden waarbij de sneeuwvalgrens tot 1800 a 2100 meter gaat oplopen!

Omdat er grosso modo niet veel veranderingen zijn t.a.v deze voor ons wintervrienden vervelende ontwikkelingen en om niet in herhaling te vallen wil ik gemakshalve verwijzen naar het weerbericht van gisteren. Onder andere daarin ook de onzekere langere termijn prognoses!  – HIER –
 
Wat rest bewolking maar verder prima wintersport weer vandaag nog in de Alpen. Foto Aletsch Arena


Koufront kerst
Interessant en spannend wordt het voor de winter en wintersport vrienden dan weer vanaf de kerst. Juist tijdens de 1 kerstdag gaat een aan de oostflank van een Brits hoog in wording en tussen lagedruk boven oost Europa en west Rusland op passage van een koufront vanuit het noordoosten weer koudere lucht over de Alpen uitstromen.
 
GFS T850 hPa dinsdag 12h00


Vooral het ECMWF model laat dit gepaard gaan met neerslag en met de koudere lucht daalt de sneeuwvalgrens weer tot onder de 1000 meter en in het noorden en vooral noordoosten weer tot in de lagere delen en dalen,  algemeen geldt hoe verder naar het zuidwesten en zuiden hoe minder koud en hoe minder neerslag door tegenwerking van het hoog.
 
ECMWF 500 hPa


De meeste neerslag (sneeuw) gaat met deze ontwikkelingen sowieso in de Nordstaugebieden vallen, voor wat betreft de hoeveelheden en precieze verdeling moeten we nog even een slag om de arm houden! Later meer daarover!

Hogedruk en Kaiserwetter
In het verder vervolg gaat het hier bovengenoemde hoog zijn vleugels over grote delen van west Europa uitspreiden en dat belooft voor de wintersporters prima wintersportcondities vooral als er ook nog eens een verse laag sneeuw is gevallen.
 
ECMWF met de hogedruk, kaart donderdag 29 -12 Vooral het oosten blijft nog wel gevoelig voor storingsinvloed met kans op wat sneeuwval


Kaiserwetter dus en de droge lucht (lage dauwpunten) in combinatie met weinig wind en een zon die weinig kracht heeft zullen de sneeuw niet of nauwelijks doen smelten ook niet wanneer de temperaturen op hoogte positief gaan uitvallen! Genieten dus die laatste dagen van 2018!

Exacte koers jet doorslaggevend
We moeten bij deze ontwikkelingen echter nog wel opmerken dat het allemaal nogal nauw luister en de precieze koers van de polaire jet en kleinere verstoringen juist rond de kerst doorslaggevend gaan worden!



Datzelfde geldt overigens ook voor de langere termijn (ensembles ECMWF hieronder) nog maar even niet op vastpinnen dus!



Hier wil ik het voor nu even bij laten, afhankelijk van de diverse model uitdraai zal dit bericht vandaag nog aangepast worden. Nu even bakkie leut en happie eten, tot laters…………


Meer Webcams vanuit Oberwallis vind je via Meteo-Oberwallis
Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio 


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Op zoek naar een cadeautje voor de feestdagen? Of wilt u simpelweg een leuke kalender voor 2019?! Steun AWM en onze weerberichten en diensten en Bestel nu de Alpenweerman Weerkalender! 

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 100 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 100, lezen 2 mensen het topic "Sneeuw in Dubai".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden