Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:46:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Johnston, OK; Murray, OK.

26 Apr 2024 14:36:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:25:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK.

26 Apr 2024 14:13:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Sequoyah, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 14:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK.

26 Apr 2024 13:48:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:40:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 13:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:35:17
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
8 januari 2019, 09:43 uur | Bericht #489509
Algemeen; tussen een Atlantisch hoog – Angela – en depressie – Benjamin – met kern vandaag in de buurt van Denemarken neemt de noordelijke hoogtestroming weer in kracht toe. Op nadering en passage van een koufront gaat de sneeuwval in de Stau van de Alpen weer intensiveren. De zuidkant heeft opnieuw te maken met een in kracht toenemende Nordföhn en hier wordt weinig tot geen sneeuwval verwacht. In de bergen wordt het met een tot stormkracht aantrekkende wind zeer turbulent!

Opnieuw intensiverende sneeuwval en zeer turbulent

Gisteren konden ook de Oostenrijkse Alpen(noordkant) weer even wat op adem komen na de extreme sneeuwval van de afgelopen dagen. In de Nordstau van de Alpen is lokaal 100 tot 200 cm aan sneeuw gevallen en hogerop deels nog meer. Ook in de lagere delen is het inmiddels compleet ondergesneeuwd en zelfs op een hoogte van 500 meter is het sneeuwdek aangegroeid tot een halve meter!

Lees meer over het fenomeen Nordstau zie de bijdrage van Roy Molenaar   – HIER

Enorme sneeuwmassa’s in het Hinterthal Foto Yvonne Kremsmayer
Hondenweer of niet, deze Huskeys zijn in ieder geval helemaal in huin elelment. Genieten!! Via Alex Serdjukov vom Husky Abenteuer Camp Stubalm
Salzkammergut Via FB Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich
Zolang er geen lawine’s aan te pas komen rijden Oostenrijkse treinen net als de Zwitserse meestal gewoon volgens Fahrplan. Foto ÖBB @unsereOEBB
Foto ÖBB @unsereOEBB


Diverse skigebieden hebben hun bedrijfsvoering inmiddels geheel of gedeeltelijk moeten stoppen of zijn helemaal niet meer bereikbaar doordat ook steeds meer doorgaande wegen en passen moesten worden afgesloten door de vele sneeuw en met name ook het dreigende lawinegevaar.
 
We kunnen niet genoeg waarschuwen. Blijf of de pistes, vermijd alle off-piste en vrije terrein activiteiten en volg de aanwijzingen en waarschuwen op!


Het off piste begeven als ook het onderweg zijn in de lagere delen (Schneeschuhlaufen) is deze dagen een absolute “no-go” en vragen om problemen! Dat we niet genoeg daarvoor kunnen waarschuwen blijkt ook weer uit de diverse lawine’s die gisteren naar beneden zijn gekomen met ook weer dodelijke slachtoffers!
 
Loser oberhalb von Altaussee (405 cm) – Via Manuel Oberhuber @manu_bx
De komende dagen moet er rekening worden gehouden met afgesloten wegen of passen. Foto gesloten Felberntauernstrasse


Verkeer informatie Oostenrijk – ÖAMTC Verkehrsservice
Voor diegenen die in de Oostenrijkse Alpen onderweg zijn heb ik hieronder een link geplaatst met uitgebreide (verkeers) informatie m.b.t. vertragingen, stremmingen en Schneekettenobligatorium (sneeuwkettingen verplicht).
 
Klik op kaart of de link hieronder voor de meest acturle verkeers informatie


Verkeersinformatie Oostenrijk Zie HIER

Sowieso geldt voor de komende het advies om wanneer niet perse nodig gewoon lekker thuis of in het vakantie onderkomen te blijven want het wordt nog slechter en wintersporten zal niet of nog maar in beperkte mate mogelijk zijn bij slechte en barre condities.
Koufront

De weersverslechtering met sneeuwval en storm wordt ingeluid door een actief koufront behorende bij een stormdepressie welke via het zuiden van Denemarken richting de Oekraïne trek alwaar het woensdag sterk opvullend wordt verwacht.



Op nadering en passage van het koufront gaat vanuit het noordwesten de sneeuwval weer intensiveren. Omdat er pre frontaal eerst nog wat minder koude lucht wordt aangevoerd stijgt de sneeuwvalgrens aan de Alpennoordkant van circa 400 meter in de ochtend naar circa 700 tot 900 meter tijdelijk in de middag. In het oosten sneeuwvalgrens duidelijk lagere sneeuwvalgrens en in de middag hier tijdelijk stijgend naar 400 tot 500 meter.
 
Radarbeeld 08h40. Via Wetteronline.de


In de avond en nacht op woensdag dan weer dalend tot in de lagere delen en dalen. In de wat meer beschutte regionen en inner-alpine gebieden sneeuwt het meest tot in het dal. De Alpenzuidkant krijgt opnieuw te maken met een in kracht toenemende Nordföhn, hier is het droog en met veel zon (naar het zuiden toe) ook een stuk zachter.

Woensdag  en donderdag sneeuwt het in de Alpen en vooral in de Stau van de Alpenhoofdkam aanhoudend en intensief verder en tot vrijdag gaat er weer 50 tot 130 cm aan sneeuw bijvallen. Ook de Zwitsers en de Franse Alpen gaan nu wat sneeuw meepakken, hier kan 20 tot 30 en lokaal met gunstige Stau 40 tot 50 cm gaan vallen.
 
Arpege met de sneeuwval cumulatief tot en met donderdag


De zuidelijke Franse Alpen, de Piemontse Alpen als ook de Ligurische Alpen houden het droog. In het zuiden van van Frankrijk wordt het door een zeer krachtige Mistral zeer turbulent met ook in de aangrenzende bergen (zware) storm.

Vrijdag volgt tussen de storingen door dan weer even een adempauze voordat in het weekend volgende depressie met hun fronten voor nog veel meer neerslag (sneeuw) gaan zorgen.

Zaterdag valt er vooral ...........

Lees het gehele weerbericht met o.a. de verdere vooruitzichten op - Alpenweerman.nl -
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 240 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 240, lezen 2 mensen het topic "Weerfoto's van Lako".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden