Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IL; Hamilton, IL; Jefferson, IL; Wayne, IL.

19 Apr 2024 03:29:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gallatin, IL; Hamilton, IL; Saline, IL; White, IL; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IN; Daviess, IN; Greene, IN; Knox, IN; Sullivan, IN; Vigo, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, MO.

19 Apr 2024 03:29:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bollinger, MO.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IL; Coles, IL; Crawford, IL; Cumberland, IL; Jasper, IL.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Llano, TX.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Edwards, IL; Wabash, IL; White, IL; Gibson, IN; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lawrence, IL; Richland, IL.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McCulloch, TX; Mason, TX; San Saba, TX.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wayne, MO.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Effingham, IL; Jasper, IL.

19 Apr 2024 02:47:41

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Macon, IL.

19 Apr 2024 02:47:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IL; Effingham, IL; Shelby, IL.

19 Apr 2024 02:47:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor De Witt, IL; Macon, IL; Piatt, IL.

19 Apr 2024 02:47:40
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
3 februari 2019, 10:07 uur | Bericht #489951
De Alpen liggen onder invloed van een lagedruk trog. Afgelopen nacht werd veel vochtige lucht richting de Alpen aangevoerd en zorgde dit voor veel winterse neerslag. De weersituatie sloeg om van Südstau naar Nordstau en zorgde voor een noordelijke stroming met opnieuw veel winterse neerslag aan de noordkant van de Alpen. Vanaf morgen is het rustiger weer en overheerst de invloed van hoge druk.

Intensieve sneeuwval noordelijke Alpen. Na het weekend weersverbetering met Kaiserwetter

Afgelopen nacht is er opnieuw veel neerslag gevallen. De sneeuwvalgrens lag rond 700 m aan de noordkant waardoor op de meeste plaatsen opnieuw veel sneeuw viel. De sneeuw zorgde ook voor veel chaos. Zo werd de Brennerpass afgesloten vanwege lawinegevaar en is het niet meer mogelijk via deze route Italië in of uit te gaan richting Oostenrijk.

In Italië is de afgelopen 48 uur veel neerslag gevallen. Deze neerslaghoeveelheden hebben we deze winter nog niet eerder gezien daar. Vooral de afgelopen 2 maanden was daar weinig neerslag van betekenis gevallen. Een krachtige zuidwestelijke stroming zorgde ervoor dat veel neerslag aan de zuidkant viel. In Italië werd op veel plaatsen tussen de 50 en 70 cm gemeten aan nieuwe sneeuw. Ook in de West-Alpen viel veel neerslag in de Franse skigebieden.
Teveel sneeuw… De reuze slalom van de Skiweltcup Garmisch werd gisteren uitgesteld. Vandaag is besloten het helemaal te cancelen vanwege de vele sneeuwval. (foto: FIS Alpine World Cup Tour)
Veel sneeuw viel er de afgelopen dagen aan de zuidkant van de Alpen. In Arabba werd gisteren 60 cm nieuwe sneeuw gemeten #Arabba #Dolomites
De vele sneeuw zorgde voor chaos op de weg. Op de Brennerpass stond veel file en inmiddels is de weg afgesloten vanwege het vele lawinegevaar (foto: Gabriele @Gain65)


Nieuwe neerslag, dit keer aan de noordkant van de Alpen
Afgelopen nacht heeft het flink door gesneeuwd. Inmiddels is de weersituatie omgeslagen en is de Südstau overgegaan in Nordstau. De temperaturen aan de noordkant gingen afgelopen nacht steeds verder omlaag en daarmee ook de sneeuwvalgrens. Aan de noordkant waren nog koudere luchtlagen laag in de atmosfeer. De warme vochtige lucht vanuit het zuiden die daaroverheen ging, zorgde voor een situatie waardoor veel sneeuw kan vallen. Door deze weersituatie viel er op veel plaatsen zware en natte sneeuw.

Aan de zuidkant van de Alpen is de sneeuwval inmiddels afgenomen, maar de de noordkant sneeuwt het ook vandaag nog flink door. Het zwaartepunt wordt verwacht in delen van het noorden van Zwitserland en delen van Oostenrijk hier kan vandaag nog maximaal zo’n 40 cm vallen. Daarbij geldt een lawinerisico van 3. In de loop van de dag neemt de intensiteit van de sneeuwval weer wat af.

Veel sneeuw viel er vanochtend en ook vandaag nog in de Alpen. De meeste sneeuw valt aan de noordkant. In delen van Zwitserland en Oostenrijk valt plaatselijk zo’n 40 cm. (ICON-EU via WXCHARTS)
 
 
Nog een plaatje van de vele sneeuwval in Italie op 1800m in Livigno (foto:Livigno is Magic)
Niet alleen in de Alpen, maar ook in de Pyreneeën viel veel verse sneeuw. In het skigebied Baqueira is zo’n 70 cm nieuwe sneeuw gevallen. Ook hier geldt een hoog lawinegevaar van 4 van de 5. (foto: FB Baqueria).
Ook in Termen en Rosswald 8 tot 10 cm Neuschnee afgelopen nacht.


Na het weekend Kaiserwetter
Vanaf morgen komt er iets meer rust in de atmosfeer. De Nordstau neemt af een we krijgen te maken met meer invloeden van hogedruk. Morgen kan er verspreid nog een winterse bui vallen, maar van veel neerslag is geen sprake meer. Vooral de dinsdag, woensdag en donderdag worden een aantal hele mooie dagen met echt Kaiserwetter. Weinig wind, veel zon en hogere temperaturen vergeleken de afgelopen dagen. Wel is het mogelijk dat tijdens deze weersituatie er was mist en Hochnebel in de dalen kan blijven hangen gedurende de dag.
 
Vanaf morgen neemt de rust in de atmosfeer weer toe en krijgen we te maken met een tussenhoog. Met name de dinsdag, woensdag en donderdag worden een aantal dagen met Kaiserwetter (Weerkaart dinsdag 5 feb, ECWMF)


Later in de week, zonaal weerpatroon
Vanaf donderdag begint de weersituatie langzaam weer te veranderen en neemt de hogedrukinvloed af. In het zuiden van Europa neemt een hogedrukgebied in kracht toe en ten noorden van de Alpen lagedruk. Hierdoor krijgen we te maken met een westelijke tot zuidwestelijke stroming richting de Alpen. Een groot contrast met de noord-zuid weersituaties die we de afgelopen dagen hebben gezien. Tijdens deze zonale weersituatie gaan de temperaturen weer omhoog en wordt het iets zachter voor de tijd van het jaar. Daarbij kan het wat wisselvalliger worden, maar van grote neerslaghoeveelheden lijkt voorlopig nog geen sprake.

Links: Vandaag nog een groot contrast tussen de west en oost Alpen. De de noord-zuid stroming valt verspreid over de Alpen veel winterse neerslag. Relatief hoge temperaturen in het oosten lage in het westen. Rechts: Temperatuur afwijking voor volgende week zondag. In de loop van de week neemt een zonale stroming vanuit het westen toe waarmee de temperaturen overal weer omhoog gaan. (GFS temp anomaly via WXCHARTS)
Richting het eind van de week neemt de hogedruk invloed af. Een Hogedruk gebied in het zuiden en Lagedruk in het noorden brengt een westelijke stroming opgang richting de Alpen (Weerkaart zondag 10 feb. ECWMF)


Vooruitzichten
Vandaag dinsdag veel zonneschijn en kunnen we spreken van een aantal dagen met Kaiserwetter. In de lagere delen kan door de invloed van hogedruk Hochnebel voorkomen, maar lost in de loop van de dag op de meeste plaatsen weer op. De gunstige weersituatie houdt tot ongeveer donderdag aan daarna verandert de weersituatie. Een zonale stroming neemt toe en zorgt voor hogere temperaturen. Veel neerslag wordt nog niet verwacht, maar het zal wel minder winters zijn in de Alpen dan de afgelopen dagen.

Meer Alpen en Benelux weer weer vind je op www.alpenweerman.nl
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 159 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 159, lezen 3 mensen het topic "Indirecte inslag?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden